Hafta Hafta Problemler

kabızlık sorunuyla uğraşıyorum ben hala ( kavun, kayısı falan yediğimde ise ishal oluyorum. arasını bulamadım... bu sıcakta ayaklarım,sırtım üşüyor, çorap terlikle geziyorum, karnım ağrıyor. tuvalete çıkınca bi kaç kez geçiyor. uff mikrop kapmadım umarım.

merhabalar sıcaktan uyuyamıyorum sabaha kadar kac kere uyanıyorum bılmıyorum belım agrıyor ve ayaklarım sısıyor

Kızlar bende uyuyamıyorum sıcaktan sürekli duşta oturasım geliyor.Çıkar çıkmaz o serinlikle uykuya daldım daldım yoksa bi daha uyuyamıyom.Allah yardımcımız olsun.Birde ayak bileklerim çok şişiyor ne yapacam bilmiyorum. benneyaptımki

bu kramp yakalama olayı nasıl oluyor ben anlamadım
bana da ogretın cok acı verıyor gecenın bır vaktı bana

uyku sersemi nasıl yaptığımı anlamıyorum ki canm gerineyim derken anlıyorum gireceğini ve pozisyon değiştiriyorum yada dizimin arkasını geriyorum artık alışkanlıkoldu:lepi:

Bana da aynı şekil oluyo Kalimero, nasıl yakaladığımı bilmiyom ben de. Gerinirken anlıyorum, hemen pozisyon değiştiriyorum.
Bu arada ayak yanmasına şöyle komik bir çözüm buldum. Leğene su dolduruyorum ve ayaklarımı içine koyuyorum. Şahane oluyo kızlar. Yemin ederim nefes aldığımı, huzura erdiğimi hissettim dün gece. Koltukta öylece uyumuşum otururken 1 saat. :)))))))) Sırtımda yastık, ayağımda su dolu leğen... Eşim de rahatım diye kıyamamış, öylece uyanmamı beklemiş..

elerim ayaklarım şişiyor...
nefes almakda zorluk çekiyorum sanki aldığım nefes yetmiyor da deri deri alasım geliyor
penguen gibi yürümeyi hiç sormayın ... rahat da oluyor aslında..
çarpıntılarım arttı.. dr um.yunus bey...Allah razı olsun bu şekilde yavaş yavaş bu doğumu tamamlayacağız.. başka çaresi yok ilacının dozunu 50 mg dan fazla veremem sabret az kaldı dedi.. çok ilgileniyor... ama adamcağızın elinden başka bir şey gelmiyor..o ne yapsın...
yattığım yeri bilemiyorum gece boyunca evin içinde tur atıyorum ... yatmadığım yatak ... yer kalmıyor.. çocuklarım da uyuyamıyor benim yüzümden.. onların odası serin oluyor diye yanlarına gidiyorum ... onlar da ben rahat olayım diye oda yı bana teslim ediyorlar.. gece olunca evin içinde bir trafik var ki... biri bizi gözetlese komedi filmi gibi seyreder valla...
kramplar... ateş basmaları...el ayak şişmeleri... tekmeler... ya mide bulandırır ya da her an doğum yapacakmış gibi aşağılara iner çıkacakmış hissi verir...
böyle böyle bu işi tamamlayacağız kızlar ne yapalım? Allah acizlendirip isyan ettirmesin...UNUTMAYALIM Kİ BİZİM YERİMİZDE OLUP AYNI DUYGULARI TATMAK İSTEN MİLYONLARCA HANIM VAR ... ÇOK ŞÜKÜR RABBİMİZE... BİR BEBEĞİMİZ OLCAK... ALLAH HAYIRLISINI VERSİN.. HEPİMİZE KOLAYLIKLAR DİLERİM...

valla ben o krampların nasıl geldıgını anlamıyorum kı
sadece gecenın bır vaktı ayagıma gıren sancı ıle cıglık atıyorum
keske bende anlayabılsem ama uykum mu cok derın acep

Kızlar bu terleme bu yanma walla normal değil varmı bilimsel bi açıklaması yada bilimsel çözümüya ben burda buharlaşıp uçacağım nerdeyse 108 kiloluk patronumda tık yok :1shok:sıcaksa herkeze sıcak ben bu hafta coştum itfaiyeyi çağırın beni bi söndürsünleryaw nolcak böle walla şaştım

merhabalar bugun ankara cok sıcak olcakmıs artık ayklarımın sıslıgınden ayakkabı gıyemıyorum ozenerek babet almıstım ama gıyemedım dogru durust tokyo terlıkle dolasıyorum şakkıdı gece kac kere uyanıyorum haırlamıyorum yastıgım pijamam terden ıslak oluyor mecburen degıstırıyorum bacaklarıma soguk su tutuyorum sabaha kadar bu boyle devam edıyor

Hava sıcaklığının artması ile birlikte hamileler için de zorlu bir dönem başlamış oldu. Hamilelikte hormonlardaki değişimlere ve kan akımındaki hızlanmaya bağlı olarak vücut iç sıcaklığında doğal bir artış yaşanır. Gebeler buna bağlı olarak zaten kendilerini devamlı sıcak hissederken, havaların da ısınması onları gerçekten sıkıntıya sokabiliyor. Bu sıkıntıyı en aza indirgemek için bazı basit, uygulanması kolay aslında hepimizin bildiği ama bazen aklımızdan çıkan püf noktaları hatırlamakta fayda var.
Gebelikte özellikle de sıcak havalarda ağızdan bolca sıvı alımına dikkat etmek gerekir. Çünkü vücudun sussuz kalması rahimde kasılmalara dolayısıyla erken doğum sancılarına ve erken doğuma neden olabilir. Ancak sıvı alırken dikkat edilmesi gereken hussus, sık idrara çıkarttığı için vücutda sıvı kaybına yol açan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasıdır. Yine içerdiği tuzlar nedeniyle vücutda şişliliği arttırdığı için gazlı soda türü içeceklerden kaçınmak gerekir. Önerilen günde en az 8 ila 10 bardak su içilmesidir. Buzlu, nane ve limon aromalı içecekler denenebilinir.
Mutlak gerekli olmadıkça saat 11 ile 16 arası güneşli havada dışarı çıkılmamalıdır. Daima gölge ve hafif esentili yerler tercih edilmelidir. Hamilelikte doğal olarak artan melatonin hormonuna bağlı cilt kolayca bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Cilde güneşe çıkmadan 20 dakika önceden uygun UVB koruyucu içeren güneş kremi uygulanmalıdır.
Hamileliğin son 3 ayında gebe her 3 kadından birinde ellerde ve özellikle ayaklarda şişme görülür. Hava sıcaklığındaki ve nem oranındaki artış vücutdaki şişmeyi fazlalaştırır. Uzun süre ayakta kalınması da şikayetlerin artmasına neden olur. Her fırsatta hamilelerin oturup ayaklarını yükseğe kaldırmaları, imkan varsa ayaklara ve bacaklara masaj uygulanması tavsiye edilir. Ayak banyoları, ayak ve ayak bileklerindeki şişliklerin inmesine yardım eder. Bu banyolara nane gibi doğal esanslı yağların katılması ayrıca ferahlık verir. Yüzük ve bilezik gibi aksesuarlar parmak ve eller şişmeden çıkarılmalıdır ki bunlar daha sonra kan akımını engellemesinler.
Sıcakların etkisini azaltmanın diğer bir yolu ise sık sık serin duş almaktır. Hatta imkan varsa havuzda veya denizde yüzerek ve oturarak serinlemek mümkündür. Evdeki küvetin içini doldurup içine oturmak da aynı etkiyi göstermektedir.
Hamilelikte yoğun egsersiz terleyerek aşırı su kaybına yol açtığı için uygun değildir. Yoga veya t’ai chi gibi hafif aktivitelerin yanı sıra özellikle suda egzersiz iyi bir çözümdür. Egzersiz sonrası su içilmesi ihmal edilmemelidir.
Açık renk güneş ışınlarını yansıtan kıyafetlerin seçilmesi tavsiye edilir. Pamuk, keten gibi doğal kumaşlardan oluşan geniş ve rahat kıyafetler terlemeyi önlediği gibi hareket serbestliği de sağlar.
Düz, ayaklarınıza nefes aldıracak, rahat ayakkabıların tercih edilmesi ayak şişmesinden doğacak sıkmayı ve rahatsızlığı azaltacağı gibi düşme riskinizi de azaltır.

arkadaşlar ben ayak yanması için gece yatarken bir tülbenti (tül eşarp) ıslatıp sıkıyorum ayaklarımın üstüne seriyorum.çok faydası var denemenizi tavsiye ediyorum.
çok sırılsıklam olmadığı için rahat ediyorum.çünki ıslak yatmak insnı huzursuz eder

arkadaşlar ben bazı sabahlar kalktığımda karın alt bölgemde ağrı hissediyorum.biraz dolaşınca geçiyor.bu aralar rahim çok geriliyormuş ve buna bağlı ağrılar oluyormuş.benim gibi sabah ağrı hisseden oluyormu.birde sürekli burnum kanıyor.buda gebelerin %20 sinde görülüyormuş. herşeyin hayırlısı. ALLAH(c.c) hayırlısıyla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin.Amin

izmirde çok sıcak kızlar
ben geceleri klimayı açıp uyuyorum sabaha kadar rahat ediyorum
bazen gündüz evdeyken sıcaktan nefes alamıyormuşum gibi oluyor
o zaman da günde 3-4 kez soğuk suyun altına atıyorum kendimi
Allah hepimizin yardımcısı olsun gerçektende

sabahdan beri hastanedeyim.. şşeker yükleme testi yapıldı(ogtt) oral glikoz tolerans testi... sizlerde yaptırdınız mı yoksa benim yaşdan dolayımı verdiler bilmiyorum... bu haftalar tam zamanıymış. üç günlük bir diyeti var . uyguluyorsunuz. sınra hastanede size 75 mg glikoz veriyorlar ve 1 er saat arayla kanınız alınıyor. sonuçlar bugün verilecekti ama ben çok sıcak diye bıraktım geldim nasıl olsa ağustos 19 da dr um görecek o zamana kadar eşime aldırırım. ama ben sabredemem .. daha doğrusu bugünün cuma olduğunu unuttum yarın aldırırım diye düşünmüştüm artık pazartesiye eşime aldıracağım.bakalım sonuç ne çıkacak.
sıcaklardan çok bunalıyorum.... evin içinde dört dönüyorum.... Allah yardımcımız olsun:çok üzgünüm:kafamçokkarıştı

CANIM BANA AÇLIK-TOKLUK KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ YAPTI DOKTORUM AMA 3 GÜNLÜK DİYET FALAN BİLMİYORUM..O BAŞKA BİŞİ GALİBAfisfisfis

CANIM BANA AÇLIK-TOKLUK KAN ŞEKERİ ÖLÇÜMÜ YAPTI DOKTORUM AMA 3 GÜNLÜK DİYET FALAN BİLMİYORUM..O BAŞKA BİŞİ GALİBAfisfisfis
yok o benim anlattığım değil.. benim sözünü ettiğim gizli şeker olayı... ogtt testi..

kızlar yoğun kıvamlı,şefafa bir akıntımız oluyor ya.bugün bu akıntıyla karışık çok az kan geldi.
aranızda hamile olupta böyle bir durumla karşılaşan oldumu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…