Hafta Hafta Problemler

kızlar bende sabahtan beri çok fenaydım.bi çarpıntı bi daralma..durduğum yerde duramıyodum.nefesim daralıyodu..yaklaşık yarım saat önce biraz biraz geçti.tansiyonumu yarım saatte bi ölçtüm.ilk 10/6 nabız 112 çıktı.sonra 10,8/6 nabız 93.şimdi ölçtüm 10/6 nabız 97 çıktı.sizinde nabzınız böle yüksek çıkıyomu?tamam tansiyonumuzun düşük olması normalde..nabzımın yüksek çıkması ve nefesimin daralması canımı sıktı..fathercim sende dikkat et canım.sık sık tansiyonumuzu ölçmeliyiz.ayaklarını yere yatıp duvara yada kanepeye dayayarak havada tut yarım saat iyi geliyo..
diğer rahatsızlığı olan arkadaşlarada çok çok geçmiş olsun..dikkat edin kendinize kızlar.napalım herşey yavrularımız için..:asigim:

azocum tavsiyen için teşekkürler
bu nefesin daralması tansiyon düşüklüğü gibi hamilelikte normal sayılıyor canım
ara ara özellikle sıcaklarda bnimde oluyor
bir gebelik sitesinde okumuştum
eeeee hem yükümüz artıyor hemde kan daha hızlı pompalanıyor

aman kızlar kendinize dikkat edin özellikle sıcaklarda ben neredeyse 2 saate bir suyun altındayım

Geçmiş olsun canım, aman dikakt et .. Hava İzmir'de gerçekten çok sıcak, bunun mutlaka etkisi vardır ama sen tansiyonunu ölçtürmedin mi hiç? Bilsen ona göre hareket edersin en azından..

canım kontrollerimde tansiyonum iyi çıkıyordu ama evde tansiyon aletim olmadığı için her zaman ölçemiyorum
aslında bir tane almak lazım sağlık ocağına ya da eczanye gitmeye de üşendim
çünkü gerçekten izmir çok sıcaka.s.

iştahsızlık bende de var canım
acıkıyorum ama mutfağa gidip ne yesem diye düşünüyorum kara kara
sıcaklarda yağlı yiyemiyoruz eee hep kahvaltı meyveylede oğlum beslenmiyomuş gibi hissediyorum iki arada kalıyor yani insan

Umarım geçer biran önce canım.. BU arada konuyla ilgilsi yok ama canım İzmir'de olduğun için sormak istedim.. Sen doğumunu nerede yapmayı düşünüyorsun?

nabızın yüksek çıkmasının normal olduğunu söylemişti canım benim doktorum.. normal zamandan yüksek olurmuş zaten hamilelikte.. o yüzden bence endişelenmene gerek yok.. havalar o kadar sıcak ki, normal insanlar bunalıyor, bizi bunalmamız çok normal o yüzden ..

eee tabi siz tatildesiniz,evdesiniz.biz çalışıyoz.nerden bulucaz 2 saatte bi suyuda altına giricez..patronumuzun işyerine havuz yaptırması lazımsırnaşık şey
şaka bi yana bugün havada serin ama oldu işte..belkide kan basıncıyla alakalıdır dediğin gibi canım..

Umarım geçer biran önce canım.. BU arada konuyla ilgilsi yok ama canım İzmir'de olduğun için sormak istedim.. Sen doğumunu nerede yapmayı düşünüyorsun?

canım ben buca doruk tıp merkezine şükran hanıma gidiyorum
doğumumu da orada yapmayı düşünüyorum
tek problem eve uzak olması bakalım hayırlısı sen nerde düşünüyorsun doğumu

canım ben buca doruk tıp merkezine şükran hanıma gidiyorum
doğumumu da orada yapmayı düşünüyorum
tek problem eve uzak olması bakalım hayırlısı sen nerde düşünüyorsun doğumu

canım ben Alsancak'ta muayenehanesi olan Turhan Uslu'ya gidiyorum... Tahlillerim filan da hep özel yaşam tıp merkezinde yapılıyor.. doğumu daha hiç konuşmadıkaslında ama doktorum tüp operasyonlarını Ege Sağlık'ta yapıyormuş. Ben de daha önce orada kist ameliyatı olmuştum ve memnun kalmıştım.. bu nedenle büyük ihtimal orası görünüyor ama hala karar vermiş değiliz.. Aslında en güzel hastane kent, ama orası da inanılmaz pahalı..

21+5
Sanki izin versem bacağımın arka tarafına kramp girecek gibi mi oluyor ne. Ama tam girecekken şekil değiştiriyor bacağımı rahatlatıyorum. Herhalde Derya'nın şu ünlü krampları geceleri bana da uğruyor.
:)

bende 23+4 üm kızlar bendede 2-3 haftadır belirli günlerde tekrarlayan baygınlık hissi ve baş dönmesi var.. Sanki o an bir yere oturmasam yada yatmasam hemen bayılacağım,kendimi zor tutuyorum bayılmamak için..
Eşimle birlikte mağaza işletiyoruz, ben öğleden sonra geliyordum o zamanlar böyle bişiy olmuyordu, şimdi eşimin başka işleride var diye mağazayı ben açıyorum o zamanda sabah 10 yada öğlen 1 gibi başlıyor başım dönmeye ve belirli aralıklarla devam ediyor..

Doktor öyle olması nnormal hemen ayaklarını yukarı kaldır ve uzan diyor ama mağazdayım nasıl olacak senağlama

benim gibi bayılma hissi yada baygınlık geçirenler bunlar normalmiş bilin istedim :bbo:

deneyizmen canım benimde 1 haftadır baş dönmem arttı
bazen düşecek gibi oluyorum sanki beynim bulanıyor
özellikle sabahları bende normal olduğunu okumuştum ama zor oluyor gerçekten
Allah yardımcımız olsun

evet canım gerçekten çok zor oluyor.. Allah yardımcımız olsun..

Şakuracım, sanki benim hislerime tercüman olmuşsun.. Bende de geceleri oluyor bu.. Dedeğin gibi sanki o an izin versem kramp girecek ama uyku içinde farkedip bacağımın şeklini değiştirip kurtuluyorumm. ben şimdiye kadar bana öyle geliyor diye düşünüyordum ama demek ki doğruymuş :) doktorum krampların nedeninin magnezyum eksiliği olduğunu söylemişti.. bu nedenle devam derse magnezyuma başalrız demişti ama bende olmadı çok şükür.. ama sana her gün bir tane soda içmeni ve sırt üstü yatmamanı tavsiye ederim, faydası oluyor..

canım geçmiş olsun.. bende hiç olmadı ama ben de bu haftalarda bu tür şikayetlerin normal olduğunu duymuştum.. ee tabii havaların da çok sıcak olması tetikliyo bu şikayetleri.. aman dikkat et sen yine de çok fazla yorma kendini..

kızlar 1 haftadaır bebişim zaman zaman alt tarafa doğru kayıyo ve alt tarafımı tekmeliyo. Sanki alttan çıkacakmış gibi hissediyorum. Bir de çok güçlü tekmeler atıyor ki sormayın, midem falan bulanıyo öyle tekmelediğinde. Bu durumu yaşayanlar var mı? Doktorumu aradım, önemli birşey değil dedi. Boşuna kuruntu yaptığımı ima etti. Ama gerçekten sanki alttan fırlayacakmış gibi oluyo.
bu arada bacak arkasının kasılmasını ben de yaşıyorum. özelikle gece uyurken tam kasılacakken yakalıyorum sanki, düzeliyo şekil değiştirince.
ayaklar ne durumda kızlar? ben bir parça yürüyünce topuklarım inanılmaz acıyor. bir de penguen gibi yürüyorum artık ben, daha rahat oluyo. sabah kalktığımda da topuk ağrım oluyo bazen.

ebukacım penguen benzetmene çok güldüm:roflol:
ay bende öle yürüyom yaaa..çok komik..
nolcak bizim bu halimiz..
kramp olayını bende yakalıyom.sabaha karşı daha çok.böle ayaklarımı tam uzatıp gerineceğim sırada kramp gireceğini anlayıp hemen pozisyon değiştiriyom..
allah ın izniyle şu hamileliğimizi sağ salim bebişlerimizi kucağımıza alıp geçirsekte..
kız sanki bi biz doğurucaz ha..amma nazlıyız beeeesırnaşık şey

şu krampıyakalama olayı bende de oluyo ve ben övünüyorumkendimle bak artık yakalıyorum diye hahaaaa sadece ben yapabiliyorum sankiDDD valla ben öyle sanıyodum.durun bakalım daha neleröğrenicez

Hisemcim,
Canım tesekkur ederim, soda tavsiyen için.
- Bu arada bu hafta farklı bir durum yok, hapşırırken ve öksürürken kasıklarımda hissettiğim batma hissi tamamen geçti diyebilirim. Yaşasınnnnnn.
- Geceleri 3 kez wc'ye kalkıyordum, ve tabii ki rahimin yukarı çıkmasından dolayı artık tuvalet turlarımın sayısı 1'e indi. Allahıma çok şükürrrrrr.
- Maalesef sıcakların etkisini uzerimde 2 kat fazla hissediyorum herhalde. Tahammül sınırım bayağı geriledi.
- Burnumun içi de ayrı bir kuruyor sanırsam galiba:)
E yetmez mi şimdilik bu kadar sıkıntı....

Son düzenleme:
Kramp yakalama olayı aynen bende de var kızlar. Şu an her gün calsium tablet alıyorum. Şiddetlenirse magnezyuma başlayacağım.
Bu arada sıcaktan uyuyamayan arkadaşlara harika bir tavsiyem var:
Yapı marketlerde tavan vantilatörlerinden satılıyor. Yatakodanıza bir tane alıp koyun. Bakın bütün gece nasıl deliksiz uyuyacaksınız. Hem de o kadar sessiz ki çıt bile çıkarmıyor. Ben her gece düşük modda çalıştırdığım halde bazen üşüdüğümü bile hissediyorum. Bu arada koçtaş'ta fiyatları indirime girmiş. 60 YTL civarı yanılmıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…