Haftada 1-2 kilo verdirdiği söylenen muz diyeti ... Ohhh ne güzel bir diyet :)

regnis

Guru
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2012
54
1
296
İstanbul
Japon muz diyeti (sabah muz diyeti) olarak ta bilinen aşağıda vereceğimiz diyet listesi ilk olarak 2008 yılının mart ayında ‘Mixi’ isimli bir sosyal medya sitesinde tanıtılmıştır. Muz diyeti kısa sürede o kadar meşhur olmuştur ki japonya da kısa bir süreliğine de olsa muz kıtlığı baş göstermiştir. Muz diyetinin oluşturucusu Hitoshi Watanabe isimli eczacı ve alternatif tıp uzmanıdır

Muz Diyetinin Kuralları Nelerdir-Muz Diyeti Nasıl Yapılır

Muz Diyetini oluşturan uzmanlar, sabah kahvaltısında sadece muz yiyerek ve oda sıcaklığında su içerek kilo verilebileceğini iddia ediyorlar. Günün diğer saatlerinde ne yiyip içtiğinizin hiç bir önemi yok. Yeter ki sabah kahvaltısında yiyebildiğiniz kadar muz yiyin ve su için. Muz diyetinin yapılışı o kadar basit ki bir çok japon diyeti ilk uyguladıklarında kilo verebileceklerine asla inanamıyorlardı. Ancak bir çok kişide görülen hızlı zayıflama neticesinde japonlar muz diyeti gerçeğini kabul etmek durumunda kalmışlardır. Peki nasıl oluyor da muz ile zayıflama mümkün oluyor?

Burada muzun içerisinde bulunan lifleri, potasyum ve kalsiyumu ele almak gerekiyor. Zaten diyet lifi bakımından son derece zengin bir meyve olan muz metabolizmayı hızlandırıyor ve sindirim sistemini çalıştırarak vücudun ekstra kilo vermesine yardımcı oluyor. Diğer meyve ve sebzelerin aksine muz aynı zamanda tok tutucu bir etki gösteriyor. Muzdaki lifler, aynı zamanda bağırsaklarda nişasta türü fazla kilolara neden olan karbonhidratların emilimini de önemli ölçüde bloke ediyor. Ilık su ile zayıflama konusunda ise her ne kadar internette değişik spekülasyonlar dönse de ılık suyun da tok tutucu ve metabolizma hızını artırıcı etkilerinin olduğu kabul ediliyor. Muz diyetinde dikkat edilmesi gerekenler öyle çok fazla sayıda değildir. Akşam yemeklerini 8 den sonra yememek en önemli kural olarak kabul ediliyor. Ayrıca aakşam 10-11 gibi çok acıkırsanız yarım elma veya 2 dilim karpuz yemenizde hiç bir sakınca olmuyor. Bunların haricinde ise muz diyeti yapanlar günde ortalama 7-8 saat gece uykusunun, kilo vermek için önemli bir gereksinim olduğuna işaret ediyorlar. Uykusuz kalmak bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar neticesinde de obezite riskini artıran bir etmen olarak ortaya konulmuştur. Muz diyeti yapanlar için bir uyarı da süt ürünleri ve alkol tüketiminin bu diyet süresince yasaklanması dır. Yemeklerle birlikte oda sıcaklığında su tüketmek te gerekmektedir.

Muz Diyetinde Tavsiye Edilen Yiyecekler

Muz (taze olacak, buzdolabında saklanmış veya pişirilmiş olmayacak)

-Ilık Su

Muz Diyeti Listesi (Örnek günlük diyet menüsü)

Sabah Kahvaltısı
-Dilediğiniz kadar muz
-İki bardak ılık su

Öğle Yemeği
- Dilediğiniz gibi bir öğle yemeği yemekte serbestsiniz.

İkindi vakti atıştırma

Akşam Yemeği
- Saat 8 den önce, tercihen akşam 7 gibi yenilecek
-Dilediğinizi yemekte serbestsiniz

Muz Diyetinde Egzersiz Yapılır Mı?

Sadece muz diyeti için değil, herhangi bir diyet için de veya diyet yapmasak bile haftada 3 gün zayıflama egzersizleri yapmanın bir mahsuru bulunmamaktadır. Hatta faydaları olmaktadır.

Muz Diyetinin Faydaları
Sabah kahvaltısında muz yemek metabolizmayı hızlandıracak ve gün boyu iştahın kesilmesine yardımcı olacaktır. Sabah kahvaltısında kafeinli içeceklerden uzak durmak hem iştahın kesilmesine yardımcı olacak hem de kan şekerinin artmasına engel olacaktır. Akşam saat 8 den sonra bir şey yememek te diyet sonrası dönemde alışkanlık haline getirildiği takdirde kilo almanızı önleyecektir. Süt ürünlerinden uzak durmak ta şeker ve yağ bakımından zengin olan ve kalori deposu olan bu yiyeceklerin tüketilmesine mani olacaktır. Muzun içerisinde bulunan vitaminler ( b6 ve c vitamini) diyet lifleri ve potasyum gibi mineraller oldukça besleyicidir.

Muz Diyetinin Zarları

Bazı diyetisyenler sadece karbonhidrattan oluşan tek besin ağırlıklı diyet listelerinin hipoglisemi, kan şekeri düşüklüğü sorununa yol açabildiğini söylüyorlar.

(dogaldiyet.com dan alıntıdır)

Muz diyeti ile zayıflayanlar ve yapanların yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleme:
ben yarın sabah yapmaya başlıycam İnşallah... hesapladım normal bir kahvaltıda 350 kalori filan tüketiyorum,bir büyük muz 100 kalori ben her sabah 1 tane yemeği düşünüyorum zaten sabahları hiç acıkmam

ben yarın sabah yapmaya başlıycam İnşallah... hesapladım normal bir kahvaltıda 350 kalori filan tüketiyorum,bir büyük muz 100 kalori ben her sabah 1 tane yemeği düşünüyorum zaten sabahları hiç acıkmam

Dilediğiniz kadar muz, dilediğiniz kadar öğle ve akşam yemeği biraz riskli değil mi canım? muz zaten kalorisi yüksek bi meyve.. Ama sen uygun görüp başlayacaksan sen bilirsin tabii, umarım etkisini alırsın:)

arkadaşlar böyle diyet olmaz. bırakın kilo vermeyi kilo bile aldırır. tavsiyem sabahları istediğiniz kadar değil de 1-2 tane muz yemeniz. muz o kadar da tok tutucu bir besin değil. haftada 1-2 kilo vermek ise hayal

Back
X