sevgili Ela; ben de lisedeyken çok güzel ve gür saçlarım vardı.Fakat sigara,dengesiz beslenme ve doğum sonrası saç yapım değişti.Görenler hala saçlarımın gür olduğunu düşünsede aslında eski halini bilen arkadaşlarım farkediyor ençok. çünkü herkesin kıskandığı saçlarım şuanda alelade ve geç uzar hale geldi.Tabiki buna da şükür :Saruboceq: Buraya kadar hep olumsuz şeyler yazdım.Ama sonra saç konusunda çok araştırmalar yaptım ve bu siteye de yazdım ama bazı mesajlarım ürün ismi içerdiği için silindi.Çünkü dimethicone 'dan bahsetmiştim. bu bir silikon türevi ve ilk etapta saçı parlak pürüzsüz ve yumuşak yaparken,bir taraftan üstünü kapladığı için adeta boğarak öldürüyor.bu sebeple silikon içeren serum,durulanmayan krem,şampuan ,saç kremi ve maskeleri hayatımdan çıkardım. ikincisi beslenmeme dikkat ediyorum ve biotin,selenyum gibi mineral ve vitaminler içeren ve asla sentetik olmayan güvendiğim günlük vitamin tabletlerinden alıyorum.Ayrıca bu forumda da paylaşılan yağ bakımlarını uyguluyorum.Sinamekeli bakıma teni başladım ve 3. kürümü uyguladım. Fakat geçtiğimiz bir yıldır yeme içme düzeni ,dimethicone'u hayatımdan çıkarmak ve vitamin desteği almak bunlarla beraber forumlarda yazan yağ bakımlarını uygulamayı sürdürüyorum.Sonuç : bundan 15 gün önce kuaföre gittiğimde dipten bir sürü saçım geldiğini ve bu yüzden uçların olduğundan daha ince göründüğünü söyledi.bunun üzerine ben de eve gelip inceledim gerçekten kısa ve sağlıklı bir çok saçım var. Benim şampuanım Ecolinn çok memnunum.Türk malı bir ürün ve bu üründen yaşadığım memnuniyet dolayısıyla artık aynı zamanda pazarlamasını yapıyorum. bu konuda başka bişey yazamam ama tek şey söyleyebilirim silikonu saçlarından uzak tut. benim yeni saçlarımın gelmesi ve saçlarımın düzenli uzadığını görmem bir yıllık çabanın sonucu oldu.Umarım yeniden 10 yıl önceki sağlıklı saçlarıma kavuşurum.. biraz uzun oldu ama umarım okurken sıkılmazsına.s.:1hug:
ben çok memnun kaldım fakat dediğim gibi,uzamasından ziyade kırıklarda ve kuru uçlarda faydasını gördüm. denemeye değer.bayanssulusmile daha önceki mesajlarında zeytin yağını saçtan temizlemenin zor olacağından bahsetmişsin. Zeytin cenneti Edremitte yaşayan biri olarak ve şunu kesinlikle söylemeliyim ; zeytin yağı soğuk sürüldüğünde kesinlikle yıkandıktan sonra bile sürekli yağlı bir tabaka olarak saçta kalır,fakat ısıtılarak uygulanırsa bir yada iki yıkamada saçtan kolayca temizlenir, ve saçı besler..... benim saç uçlarım kuruduğu için sadece 1 kez şampuanlıyorum. fakat bu formülden karanfili çıkardım ben. karanfilin saçı koyulaştırma etkisi olduğunu biliyorum çünkü ...... :enbuyukkk:
hiç sıkılmadım canım paylaşımın için gerçekten teşekkür ederim ,bende son 1 yıldır özellikle bunun 7 ayı kadar organıcum kullandım silikon içermiyor bitkisel kategorisinde old.için cazip gelmişti ama saçlarımı berbat kuruttu ,ve silikon içermeyen şampuanlardan da korkar oldum ...içerden beslenmem süper ,ek takviyelerde (çinko biotin) gibi içtim dediğin gibi ufak dolu saçım var ama uzamıyorlaar sanki ya da ben çok sabırsızım tek dileğim eski gür saçlarımın uzaması ..eskisi gibi olsun istiyorum senağlama
ben de izmirliyim zaten kuşum,kendi zeytinyağımızı kullandım... ısıtınca da yemek gibi koktu,sevmedim,üşendim vs bilmiyorumkismile
Tercih meselesi tabiki yerimsenibenKaldı ki resimlerde saçların oldukça bakımlı ve uzun görünüyor.Ne gerek var ki :smiley-cool:
bi de, yarın doktora gidicem bebiklerim,
benim için dua edin de şu sivilcelerime derman olsun sevgili dr hanıma.s.
umarım herşey yolunda gider canım. :Saruboceq:
kontes hemşerim :) dicem artık sana kız madem izmirlisin ne solemiyon?(azcik izmirli ağzıyla konuşayım senle:))) izmirlilerin meshurdur ya geliyom gidiyom lari :))))))
bi de, yarın doktora gidicem bebiklerim,
benim için dua edin de şu sivilcelerime derman olsun sevgili dr hanıma.s.[/QUO
kuzuummmopuyorumnanaktan inşallah geçer hemen .
bende de vardı bir iki yıl önce çene bölgesinde kırmızı kırmızı izler bi türlü geçmiyodu neler neler kullandım geçmedi. En sonunda cildiyeciye gitmiştim ben de,Finacea ve Imex merhem vermişti doktorum. Finacea izler için , Imex de hem nemlendirmek için hem sivilceler için, fondoten gibi renkli bi merhem. Şimdi geçti çok şükür hiçbir leke iz yokzemuszemus İnşallah senin de geçer hemen hiiiççç canını sıkma a.s.
kontescim bu arada doktoruna yüzünü temizlemek için bir jel önermesini de söyle hazır cildini incelemişken. Çünkü malum onlar çok daha iyi görebiliyo kimin nasıl bir temizleme ürününe ihtiyacı olduğunu. :kedi:
imex bende kullanıyorum ama istediğim sonucu alamadımbi de, yarın doktora gidicem bebiklerim,
benim için dua edin de şu sivilcelerime derman olsun sevgili dr hanıma.s.[/QUO
kuzuummmopuyorumnanaktan inşallah geçer hemen .
bende de vardı bir iki yıl önce çene bölgesinde kırmızı kırmızı izler bi türlü geçmiyodu neler neler kullandım geçmedi. En sonunda cildiyeciye gitmiştim ben de,Finacea ve Imex merhem vermişti doktorum. Finacea izler için , Imex de hem nemlendirmek için hem sivilceler için, fondoten gibi renkli bi merhem. Şimdi geçti çok şükür hiçbir leke iz yokzemuszemus İnşallah senin de geçer hemen hiiiççç canını sıkma a.s.
zaten sadece onla olmaz,dediğin gibi iz geçirici filan lazım
bende şiş sivilce 2tane filan oluyor zaten
gerisi kırmızı benek gibi leke gibi
:sinifsinif:
hemşerim ben artık banyoya giriyim maske yapcem daha sacıma,malum askı memnu anca bitti banyo bu saate kaldı :))) sonra görebilirsem senle azcik dedikodu yapalım gari :)))) öptüm çok
inşallah canım ,ama mantıken düşündüğünde de gelmemesi imkansız belki 3-5 yılı bulucak ama ufak saçlar çıkıp uzayıp diğerleriyle aynı boya gelmeleri...birde saç köklerimiz ölmediyse kiii öyle bir şeyi sanmıyorum gelmesi lazım...nasıl doğum sonrası kadınlarda geliyorsa bunda da gelmesi lazım diye düşünüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?