canım enteleyi nasıl kullanıyorsun kısaca bir tarif verebilir misin? zehirli bi otmuş diye duymuştum ben bi de, zararını gördün mü hiç?
benim de bu hafta beşinci sinameki kürüm olucak, bir kutu bemiksin sonuncusu yani, senin tarifini de bir deneyeyim diyorum
canım benim zehirli diyorlar ama benim aldığım aktar zehirli değil o bir dedikodu dedi,kendisi de 1 yıldır kullanıyormuş benim saçlarım seyrekti çoğalsın diye yaptım dedi maşallah saçları fışkırıyodu:)))aktarın bana verdiği tarifle uyguladım tarifi yazayım:
malzemeler:1 lt elma sirkesi,10gr entele,1 şişe çam terebentin,1 kutu bemiks ampul
yapılışı:1lt elma sirkesinde 10 gr enteleyi kaynatıyoruz,kaynadıktan sonra 10 dk daha dursun ocakta,sonra ocaktan alıyoruz,soguduktan sonra süzüyoruz,içine 1 şişe çam terebentin,1 kutu bemiks ampulun hepsini kırıyoruz.fısfıslı bir şişeye koyuyoruz.tabi bayagı çok oluyor eğer hepsi şişeye hepsi sıgmazsa kalanı cam bir kavanozda sakla canım.ilk hafta her gün,ikinci hafta iki günde bir üçüncü hafta haftada iki defa uyguluyorsun.uygularken eldiven kullanmanı tavsiye ederim,uygulama aşaması ise şöyle;fısfıslı şişeyle diplerine doğru fıslatıyorsun ıslanacak şekilde ama su gibi de akmasın:)) iyice masaj yaparak yedir,sonra uçlara da yedir azcık,sürme işlemi bittikten sonra streç filmle sar iyice hava almasın en az yaarım saat en çok 4 saat beklet,sonra rutin yıkama işlemini gerçekleştir.ben 1.5 aydır kullanıyorum hç bir zararını görmedim,yanlışlıkla gözüme de kaçtı bol suyla yıkadım bişi olmadı,yine de göze kaçırmamak lazım hiç bişi,ama genel olarak şunu söylebilirim ben zararını değil çok faydasını gördüm,saçlarım uzamakla kalmadı,çok sağlıklı görünüyor ve pırıl pırıl parlıyor,ilk uygulamada fark edeceksin ztn parıltıyı ve sağlık kazandığını,annem bile haftada iki gün yanıma gelip bana yap şu sihirli iksirden pek iyi geldi saçlarıma diyorzemuszemus ben memnun kaldım herkese de tavsiye ederim.
sevgili kkontes bu kürü ben denedim hiç memnun kalmadım,saçlarımı sertleştirdi,uçlarını daha da çatallaştırdı,uçları kupkuru oldu ve çatır çatır kırılıyor,keşke kullanmasaydım rezil etti saçlarımın uçlarını,kullanmadan önce bu kadar sorunlu değildi saç uçlarım,allahtan bıraktım gliss in saç spreyini kullanıyorum da uçları düzeldi,ben kesinlikle tavsiye etmem sana nasıl iyi geldi anlamadım doğrusubilmiyorumkismile
kiz o kadar malzeme aldirdim.. beklicekmi dolapta 1 yil
sarımsaklı şampuanı nerden bulacaz ne güzel ya saçlar uzamış inşallah bizim de böyle saçımız uzar:) sinemaki otu olmasa başka bişey olursa olurmu kızlar turp desemde zamanı değil daha daha yaz bu zamanda yok ki:)acaba satılan ürünler varmı uzaması içini bide saçımdaki boya saçımdan asıl çıkar kızlar ya deli oldum hiç güzel olmamış eski doğal rengime geçmek istyorum artık bir türlü gitmyor başımdan((
canım gliserinden bahsediyorum ben,sinamekiyi de kullandım bir süre,saç uzaması için şu an entele kullanıyorum daha faydası oluyo,benim saçlarım 2 ay önce omuzlarımın hemen altında kesilmişti kuaför tarafından şimdi belime gelmesine bir karış kaldı,ben ölçmedim kaç cm uzadıgını ama,görenler kaynak yaptırdım sanıyorlar saçlarım gürleşti de entele sayesinde ve 1,5 ayda,1.5 aydır düzenli entele kullanıyorum,saç uçları için gliss sprey kullanıyorum ve sonuclardan cok memnunum,dünde maya maskesi o da hoşuma gitti,bundan sonra rutin saç bakımımda maya da yerini aldıbayanssulusmile
saç kuruyken uyguladıysan gliserini sululaştırman gerekiyor
eğer saç nemliyse saf gliserin kullanmalısın
kuru saça saf gliserin sürdüysen saçın nemini almıştır ve bahsettiğin durum ortaya çıkmıştır
canım sen yazmaya üşenmemişsin ben okumaya üşendim :kedi: ay uykumu alayım okuyacam...
kontesin dediği gibi glisrini az suyla mı kullandın yoksa..saç uçlarına susam yağıda öneriyorlar bence dene...zeytinyağı da olabilir..
ne demek cnm...ben uçlarına susam yağı ile badem yağıda sürüyordum kürü yaptığım zamanlar..bide kürün içine bepanthene ve evigen de katıyodumm..saçlarım çıkmaya başladı çok mutlu oluyorum ben :))
canım ya sen nasıl verdiysen tarifi aynen uyguladım inan aktarsan bitkisel gliserin diye aldım hem de,neden öyle oldu anlamadımbilmiyorumkismile bana yaramadı,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?