Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

canım bence piyasadaki ürünlerin vaadlerine asla inanma
gliss ler sadece saçın daha kolay taranmasını ve mis kokmasını sağlıyorlar benceea.s.

herkes dökülmeyi bu bakımlara bağlıyor ama mevsimsel dökülme diye bir şey var.
ve bunun tam sırası
bilmem farkında mısınız =)

kızlar içeriğinde dimethicone (slikon) olan ürünleri kullanmanız tavsiye edilmiyor. bildiğim kadarıyla bu slikon saçlara önce parlaklık yumuşaklık dolgunluk vs. veriyormuş ancak kullanmaya devam ettikçe saçlar slikondan yıpranıp daha kolay kırılır hale geliyomuş bi de lastik gibi oluyormuş. piyasadaki şampuan ve saç kremleri bu maddeyi içeriyormuş (amodimethicone, dimethiconol şeklinde de yazılı olabiliyomuş) çok mişli muşlu konuştum. o yüzden bi araştırın derim ben. kk'da da konu ile ilgili bi forum vardı yanlış hatırlamıyorsam.CADIARZU

piyasadaki şampuan ve saç kremleri bu maddeyi içeriyormuş demişim çoğu içeriyo dicektim yanlış olmuş

yeni aldklarmda da var
dimethicone diye geçiyor
e bunun olmadğı şampuan olmadğına göre ne yapıcaz ki?
sabunla yıkayalım desem o dha da beter
demek ki bu silikon olması gereken bir şey
ha belli bir oranı vardır,zarar vermeyecek kdrını ekliyorlardır.
bence böyledr bu iş

canım benim şampuanımda yok (down under natural's Fruit Kicks)
bunun dışında bitkisel şampuanlarda yok die biliyorum ama bioblas da var. ipekde de yok die biliyorum. daha başka olmayanlarda var ama aklımda diil. o topiği bulursam linki vereyim daha ayrıntılı bilgiye ulaşırsınız

bunu buldum
şampuanların hemen hemen hepsi silikon içeriyor
bu maddeyi saçı yumuşatsın parlaklık versin dış etkilerden korunmak amaçlı ekleniyor...

ilk kullanımlarda gerçekten tatmin edici sonuç veriyor ama sürekli kullanım için iyi değil..çünkü saçlar tekrar tekrar yıkandıkça saçta silikon tabakası birikiyor ve saçı ağırlaştırıyor , yağlı görünmesine yol açıyor..
daha da kötüsü saç dökülmesine neden oluyor

ama tamamen de vazgeçmek istemiyorsanız, saçınızı 3 defa silikonlu şampuanla yıkamışsanız 4. yıkamanızı silikonsuz şampuanla yaparak böylece ara sıra arındırmanız tavsiye ediliyor.

ayrıca silikonsuz şampuanla yıkama yaptığınızda ardından saç kremi
kullanmayın...çünkü saç kremlerinin hemen hepsinde silikon var...olmayanı yok

alacağınız şampuanın içinde silikon olup olmadığını öğrenmenin en güzel yolu içeriğini okumak ve "DİMETHİCONE veya DİMETHİCONOL" sözcüğüne rastlıyorsanız içinde silikon var demektir..

saçınız kuru ve boyalı olmasına rağmen çabuk yağlanma ve ağırlaşma varsa sebebi büyük ihtimalle silikon içeren şampuanları sürekli kullanmak olabilir........

Dimethicone

Silikon yumuşatıcılar, cildi kaplarlar ve altına her türlü geçişi ve cildin soluk alışını engellerler. Yeni araştırmalar göstermiştir ki, cildin terleme engeline uzun müddet maruz kalması sonucunda, ciltte tahrişler oluşmaktadır. Bazı sentetik yumuşatıcıların tümör oluşumunu teşvik ettiği ve karaciğer ve lenf bezlerinde biriktirdiği bilinmektedir. Bu sentetikler aynı zamanda toprakta çözünemezler, bu sebepten dolayı da ekolojik değildirler

silikon içermeyen şampuanlarda piyasada mevcut ve kullandığımız sampuanlardan daha cüzzi bi fiyata edinebilirsiniz...

ipek
bebe şampuanları (dalin)
tresan
hacı şakir
eczanelerden temin edebileceğiniz bitkisel sampuanlar...

merhaba arkadaşlar ben bu kürü 4 haftadır yapıyorum. önce bepanthenle başladım. 3 hafta öyle kullandım çünkü bemiksi bulamadım. bu haftada bepanthen bemiks ve evigeni sinamekiye karıştırıp yaptım tabi yağla birlikte. acaba yanlış mı yaptım. çok mu ağır olur?
ayrıca bir sorum daha olacaktı. ablama bemiksi aldırdım eczacı hazırlamasını bilmiyorsanız biz yapalım demiş ve bir şişe badem yağına bir kutu bemiksi kırmış. her kullanımda taze hazırlamak gerekmiyor mu?

ben hep taze hazırladım
yanılmıyorsam herkes taze hazırlıyor.
bir arkadaşımız doktor tanıdığına sormuştu,taze yapılması gerektiğini ordan tasdiklettirmiştik

peki bepanthen bemiks ve evigeni bir kerede kullanmak ağır olur mu kontes?

bu arada saçların çok güzel olmuş maşallah

hımmm okudum kuşum dier mesajını da
dalinde olmaması güzelmiş
dalin almayı düşünüyordum bir süredir
aynı yazdığı gibi ilk yıkamamı silikonlu ile son yıkamamı silikonsuz ile deneyebilirim

gerçi bende sık yağlanma yok
3. gün sonunda yağlanmaya başlıyor,o histen rahatsız olduğumdan hemen yıkıyorum
sizlerin ne kadar sürede yağlanıyor?

ama diğer yandan şu da var
kendi adıma bir hesap yaparsam , 24 yaşımdayım
yaklaşık 13-15 yaşıma kadar dalin kullandım
ondan sonra da normal pantene,elidor ws kullandım senelerce
dedikleri kadar çok zararı olsa,şimdiye saçsız kalmaz mıydım? (Allah korusun)

kontesım aldıklarını gordum bende aynı sampuanı kullanıyorum
ama sac kremı kullanmadan acılmıyor saclarım dove marka krem kullanıyorum
benım saclarıma kortızon ıgnelerınden sonra bır hal oldu
rengı acılmaz bı yerı acılır dıger yerı acılmaz daha yenı kestırdım ucları yıne catal catal olmus
saclarım gur degıldı kortızondan sonra gurlestı
duzdu hemen sekıl alırdı smdı ne duz ne dalgalı kafayı yedı
neler yapsam bılmıyorum o ılk bastakı formulu yapayımmı

bu kürün yararını gördüm 2 ay kadar kullandım saçlarım bob modeli kulak altında olan saçlarım 2 ay içerisinde omuzlarıma değer olduu :dance: şimdi tekrar başlıcam size şunu sormak istiyorum özellikle yapanlara siz sadece saçınızın dibinemi sürüyonuz yoksa uçlarına ortalarına diğlerine kısaca heryerinemi ??a.s.

cok güzel bi bilgiii, bende kesin bu silikonsuzlardan kulllanicam..saclarim zarar görmesin valla ne diye gidip silikonlulari aliyoruzki varsin kokmasin napiyim saclarim saglikli olsunda..

bebeğim istersen bir dene
belki daha kolay şekil alır?
bir kaybın olmaz diye düşünüyorum
baktın ki dökülme oldu ya da ne bileyim değişik bir sorun oldu
yapmayı kesersinboshayallersmile

kuaför de kremsiz açamazsın saçını diyerek kremini de sattı işte bana :1ninca:
ilk izlenimim olumlu yönde ama bakalım cidden hiç kırılmayacaklar mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…