Saç Uzatma Yöntemleri Haftada 1cm uzayan saçlara ne dersiniz?

kılıçbalığııııı senin için alıntıladım canım sorumu
çok geride kalmış,görmedin sanırım

minnakcım eklediğin fotodaki çoraptan aldım bugün

ne bileyim havasız mı kalıyormuş bi şeylermiş
açıkcası çok da araştırmadım
dediğin gibi bir furya var haliyle insanı soğutuyor bu laflar
e o zaman iyi bi şeymiş bu ürün,ben kullanayım

Kuzum saç telleri ölüdür bu yüzden sağdan soldan, uçlardan hava almazlar, bu yüzden kendi kedilerini tamir edemezler...Yaşayan hücrelerin kendilerini tamir edebilme yetenekleri varken, saç tellerinin bu yetenekleri yoktur bu yüzden saç bakım ürünlerine dünya para ödüyoruz...Havaya ihtiyacı olan kafa derisinin altındaki saç kökleridir :) Sen sormadan ben söyleyeyim, aynı şey tırnak içinde geçerli bu yüzden oje sürerken tırnak diplerine temas ettirmemek gerekir...

Kullan bakalım, inşallah hakkını versin...

evet çok mantıklı
hadi bakalım inşallah

sağolasın canımm

Saçlar uzun, keratin içerikli yapılardır. Keratin kopmaya ve aşınmaya dayanıklı bir proteindir.
Tırnaklar da keratin yapıdadır. İnsan vücudundaki diğer proteinler gibi keratin de amino asit olarak
adlandırılan küçük moleküllerin birleşmesinden oluşmuş büyük bir moleküldür. Amino asitler tespih
taneleri gibi ardarda dizilerek büyük proteinleri oluştururlar.
Tek bir saç telinin çapı, kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte, 0,05 ile 0,09 milimetre
arasındadır.

Epidermis derinin en dış tabakasıdır. Her saç teli epidermisteki bir çentikten çıkar. Saç iki
bölümden oluşur: Saç kökü ve saç gövdesi.

SAÇ KÖKÜ

Saç teli saç kökünden çıkar. Bu, kafa derisinin yağ tabakasına gömülmüş, çay bardağına benzer yapıda
küçük bir girintidir.

Saç kökünün deri içinde kalan kısmının en uç bölümüne saç soğanı denir. Saç soğanı canlı ve sürekli
bölünen hücrelerden oluşmuştur. Bu hücreler silindirik yapıdaki uzun, ince saç liflerini üretirler.
Saç soğanında ayrıca, saça rengini veren pigmentleri üreten hücreler de bulunur. Bu pigmente
melanin, onu üreten hücrelere de melanosit denir. Erkeklik hormonlarının (androjenler)
reseptörlerinin de bu bölümdeki hücrelerin üzerinde olduğu bilinmektedir.

Saç soğanının en dip kısmında dermal papilla olarak adlandırılan ve damar yumağı içeren yapı
bulunur. Bu yapı saçların büyümesi ve beslenmesi için çok önemlidir. Her bir saç kökü bir iç ve bir
dış kök kılıfı tarafından çevrelenmiştir. Dış kök kılıfının sonlandığı yerde epidermis başlar.

Saç kökünün çevresinde ve bitişiğinde bir takım salgı bezleri de bulunur. Bunların en önemlileri
saçları kayganlaştıran yağı (sebum) salgılayan yağ (sebase) bezleridir.

SAÇ GÖVDESİ

Saçın derinin dışında kalan kısmına saç gövdesi denir. Saç gövdesi keratine dönüşmüş ölü hücreler,
bunları bir arada tutan bazı maddeler ve bir miktar sudan ibarettir. Saçı kesilen kişinin hiçbir acı
hissetmemesinin nedeni işte bu yapıdır.

Saç gövdesi üç tabakadan oluşur. En içteki tabaka medulla olarak adlandırılır ve sadece uzun ve
kalın saçlarda bulunur. Keratin liflerinden oluşan korteks saçın orta tabakasını oluşturur. Saç
teline esneklik, sağlamlık ve renk veren katman kortekstir. Saç gövdesinin en dış tabakası kütikül
olarak adlandırılır. Bu renksiz ve ince tabaka ölü hücre kalıntılarının 6-10 kat halinde
birbirlerinin üzerine sarılmasından oluşmuştur ve saç korteksini koruyucu bir görev üstlenir.

Saçlarımızın cinsi bir başkasından ne kadar değişik olursa olsun, saçın yapısı her zaman aynıdır. Kütikül denilen saçın dış yapısı, balık pulları gibi küçük pullardan oluşur ve iç tabakaları korur. Korteks adı verilen orta tabaka ince hücrelerden oluşarak, saça esnekliliğini, dayanıklılığını verir. Bu yüzden de en önemli tabaka budur.

Saç özü denilen en iç tabaka ise saça rengini veren pigmentleri barındırır. Saçın cildin altında kalan kısmı yani saç kökü, saç folikülü diye tanımlanan bir torbacığın içinde olup ve depo görevi gören papil adlı bir yumru tarafından beslenir. Yalnız, saçı kökünden çıkardığımız zaman görülen beyaz noktacık papil değildir. Çünkü papil derinin altında kalarak yeniden saç teli üretir ve onu besler. Bu yüzden cımbızla alınan kıllar bir zaman sonra tekrar çıkar. Saçların beslenmesini, parlamasını ve yumuşak olmasını sağlayan bölüme ise sebum adı verilir. Sebum fazla çalışırsa saç çok yağlanır ve tıkanır; sebum çalışmazsa da saç kurur ve yıpranır.

Saçın Biçimi

Her saç teli saç kökünün yapısına göre, düz, kıvırcık ve dalgalı olarak uzar. Kök düzgünse, saç da kusursuz bir silindir halinde çıkar ve dümdüz olur; oysa kök çarpıksa saç teli kıvırcık, dalgalı, bukleli olarak uzar.

Saç Telinin Sayısı ve Ömrü

Dokusu ne olursa olsun, insanın başında ortalama 90.000 ile 140.000 arasında saç teli bulunur. Saç telleri çok ince olduğu için en çok saç teli sarışınlarda bulunur. Sarışınlardan sonra koyu renk saçlı kişiler gelir. Kızıl saçlıların başında daha az tel bulunur ancak saç telleri kalın olduğundan, kızıl saçlı kişilerin saçları herkesden gürmüş gibi durur.

Bir tek saç telinin ömrü birkaç ayla birkaç yıl arasında değişir. Her telin ise kendine göre bir büyüme ve dinlenme evreleri vardır. Bu yüzden kimi mevsimler saçlarımız çok zor uzayabilmekte. Her gün belirli bir sayıda saç dökülmesi de son derece normaldir.

Ortalama olarak saç ayda 1-3 cm. uzar. Yaşlandıkça saçın uzaması ağırlaşır. Saçlar sıcak havada bir de geceleri daha çabuk uzar. Çoğu zaman, saçlar 25 cm. uzunluğa eriştikten sonra uzama hızı da yarıya iner. Saçları kesmenin bunların uzamasına yardım edeceği iddiası doğru değildir. Saçın kesilmesi sadece kırıkların alındığından, saçın daha canlı, sağlıklı görünmesini sağlar.

Bunlarıda ekleyeyim dedim, yararlı olabilir...işaretlediğim sebepten ötürü biotin hapımı gece uyumadan önce içiyorum...

Son düzenleme:
Son olarak...

Saç bakımı işleminlerinde saç ve saçlı derinin değerlendirilmesi çok önemlidir. Doğru değerlendirme, saça doğru bakım için yol gösterir. Yıpranmış saçlara yıpranma sebeplerine göre, değişik bakım kürleri uygulanır. Aşağıda saçın yıpranma sebepleri anlatılmıştır.
Mekanik Faktörler
Uygunsuz saç kesme makası, fırça ve tarak seçimi, dikkatsiz fırçalama, saç kurutma makineleri, sıcak tarak, saç lastiği kullanımları ile saç köküne karşı yönde, uçtan köke doğru yapılan hatalı saç taramaları, saça uygulanan şekil verme işlemleri saç üzerinde olumsuz etkiler meydana getirir.
Saç derisine yakın fön çekme sonucunda saç kuru ise daha da kurur, yağlıysa daha da yağlanır, saçlar ısı yüzünden çoğu zaman daha çabuk kirlenir. Çünkü baş terler, bu nemle de saçlar yapışır.

Yanlış Fırçalama
Yanlış fırçalama saçlara zarar verir. Sert fırçalama saçın kutikulunun bir kısmını uzaklaştırarak onu zayıflatır. Fırçanın yüksek kaliteli olmasına dikkat edilmelidir. Düşük kaliteli veya hatalı kullanılan fırçalar saçınıza sıcak kurutmadan çok daha fazla zarar verir.
Kimyasal Etkenler
Saça uygulanan kimyasal işlemler, permanant, boya, defrize, röfle ve meç gibi işlemler saçın yapısını bozmakta, yıpranmayı hızlandırmaktadır.
Yanlış Beslenmenin Saça Etkisi
Saç teli dermal papillada bulunan kılcal damarlar ile beslenir. Saç teli dışarıdan kullanılan doğru bakım ürünleriyle beslenirken saç kökü kanda bulunan oksijen ve besin maddeleri ile beslenir. Bu yüzden meyve, sebze, yağsız et yenmesi ayrıca şeker tüketiminin azaltılması önerilir. Beslenme bozuklukları saç üzerinde büyük etki yapar. Örneğin, 80–100 gün sürekli dondurma yemek ile saç zayıflaması gözlenmiştir. Şekerin saç dökülmesine sebep olduğu gözlenmiştir. Vitamin eksikliğine bağlı olarak saçlarda ve saçlı deride yapısal bozukluklar ortaya çıkmaktadır. Bu vitaminlerin etkileri ve eksikliğinde oluşacak saç ve saçlı deri bozuklukları, aşağıda kısaca açıklanmıştır.
 A Vitamini (Retional): Eksikliğinde muhtelif mukozalarda ve cilt epitelinde, dolayısıyla saç kökünde bozukluklar görülür. Saçlı deri kalınlaşır, alt kısmında yağ ve ter birikimi meydana gelir. Saçlar kurur ve kepek oluşur. Epitel hücreleri çekirdeklerini kaybederek aşırı keratinize olurlar ve enfeksiyon riski artar.
 E Vitamini (Tokoferol): Özellikle A vitaminin yükseltgenmesini önler.
Antioksidan etkilidir.

 B Vitamini (Riboflafin): Eksikliğinde seboreik dermatit görülür. Bütün doku hücrelerinde bulunur. Aşırı yağlı saçlı deri, yağlı kepek, kelliğe sebep olabilir.
Bulunduğu besinler: En çok sütte, bira mayası, tahıllar, karaciğer, ıspanak, balık ve yumurtada bulunur.
 B Vitamini (Niasinamid): Diğer adı PP vitaminidir. Eksikliğinde doğal saç rengi kaybı ve deri dermatiti görülür. Bulunduğu besinler: En çok kırmızı et ve karaciğerde bulunur. Ayrıca bira mayası, yeşil sebzeler, çay ve baklagillerde bulunur.
 B Vitamini (Piridousin): Eksikliğinde dermatit görülür. Bulunduğu besinler: Maya, pirinç kabuğu, tahıl, yumurta sarısı ve sebzelerde bol miktarda bulunur.
 H Vitamini (Biotin): Yapısında saç teli için önemli bir madde olan kükürt taşır.
Eksikliğinde seboroik dermatit görülür. Bulunduğu besinler: En çok yumurta
sarısında, karaciğerde, sütte, börekte ve mayada bulunur.
Çevresel Etkiler
Saçlar için kötü olan sadece hava kirlenmesi değildir. İklim ne olursa olsun, saçlar her gün ısı, nem, rüzgar, soğuk, güneş, su, kalorifer, havalandırma sistemleriyle karşı karşıyadır.
Disülfür bağlarının kırılması saç yapısında önemli zayıflıklara yol açar ve bu da er veya geç saça zarar verir. İyonize sülfür gruplarının saç yıpranmasında payı büyüktür ve bu yüzden yıpranan saç daha asidik özelliktedir.

Endüstriyel Kirlilik
Kurum, is, kir saçlara yapışır. Özellikle saçlar yağlıysa, sprey sıkılmışsa, saçı daha kirli hale sokar. Bu durum boyalı, rengi açılmış saçların tonunu da etkiler.

Güneş
Güneş, saçları ve saç derisini kurutur, yakar. En uzun dalgalı ve aynı zamanda en çok işleme etkisi olan kızılötesi ışınlar, saç derisinde çok yoğun bir sıcaklık meydana getirerek hücrelerde bulunan suyun buharlaşmasına sebep olurlar. Mor ötesi ışınlar zayıf dalgalı ışınlardır; bu ışınlar da deri tarafından durdurulurlar ve yağ bezlerinin salgılanmalarını azaltarak kuruluğu arttırırlar. Güneş saçları zayıflatır; zayıflayan saçlar sağlamlıklarını
yitirerek, en hafif bir gerilmede, örneğin fırçalama ile hemen koparak dökülürler. Güneş saçları donuklaştırır; saçın üzerinde bulunan dış kılıf kırılıp, meydana gelen parçacıklar çeşitli yönlere döndüğü için, ışın olağan bir biçimde yansımaz, bu yüzden de saç parlaklığını yitirir. Güneş saçın rengini soldurur; güneş saçları okside ederek, kızıla, sarıya, hatta bazen beyaza bile döndürür.
Güneş saçı kırar; bu sonuç kızılötesi ışınların etkisiyle olur. Berber salonlarında saçı kurutmak için kullanılan kasklar yerine, kızılötesi ışın verici bir aygıt kullanmak için denemeler yapılmış ama saçların kırılması yüzünden bu denemelerden vazgeçilmiştir.
Güneş kepeklerin meydana çıkmasına ve yağlanmanın artmasına sebep olur. Güneşin etkisiyle saçların yağı azalır. Güneş ışınları disülfür bağlarını koparır. Deniz kumu ise saçı tahriş eder.
Deniz Suyu
Deniz suyu, kalın telli saçların dış kılıfını genişleterek saçları kalınlaştırır, boyalı saçların rengini bozar; deniz suyunda bulunan tuz, saçları gözenekli yapar. Saçın dış kılıfında bulunan doğal nemi tuz emerek, özellikle ince saçların kuruluğunu daha da arttırır.
Zaten suyun, hatta saçları çalkalamak için kullanılan tatlı suyun bile saç üzerinde olumlu bir etkisi yoktur. Suyun verdiği ani ısı değişiklikleri ve nem saçı tahrip eder.
Yıkanır yıkanmaz saçlarınızı hemen güneşe çıkarırsanız, ısı saçlarda bulunan suyu aniden buharlaştırarak saçın koruyucu kılıfının yıkımına yol açar. Sis, nemli hava kıvırcık saçları kıvır kıvır, düz saçları ise dümdüz yapar. Bunlar sadece yüzeysel bozukluklardır, saç köküne hiçbir zarar gelmez.
Deniz suyu saç teli tarafından tuz katmanı oluşturarak peptid bağlarını olumsuz yönde etkiler.
Rüzgar
Rüzgar ince saçları karmakarışık yapar, nemini alır ve elektriklendirir, saçlar
kabarmaya başlar, dimdik, çatallı ve çabuk kırılır bir hale gelir. Rüzgar saçı kurutur,dökülmesini kolaylaştırır.
Nem
Nem, her tür saça kötü etki yapar. Kıvırcık saç daha da kıvrılır. Düz saç daha da düzleşir. Normal saçın biçimi bile daha çabuk bozulur. Nemli havalarda, yağışlı iklimlerde saçlarınız için daha sade biçimler seçin, daha güçlü bir kıvırma losyonu kullanın. Her tür saça günlük canlandırma tedavisinin uygulanması da yararlı olur.
Su
Suyun saç üzerindeki etkisi çok önemlidir. Saç nem çekicidir ve suyu yüksek
seviyelerde emebilir. Su, saç tarafından emildiği zaman, keratinin matriksindeki hidrojen bağlarını yıkarak saçın kabarmasına sebep olur. Saçın kaynar suya maruz kalması ise,disülfür bağlarının dönüşümsüz olarak aniden kopmasına sebep olur.

Kuzum bana mantıklı gelmedi...Yani aynı anda biberiye, sarımsak adaçayı kafa derisini biraz zorlar...

hmm peki canım sinameki sanki yaramadı gibi bana ya :/ yada bana mı öyle geliyo bilemedim :/ neyse yapmaya devam edicem bıktım artık zaten uzasınlar bildikleri gibi sağlıklı olmaları için uğraşıcam artık

Canım yarayıp yaramadığını ancak ara verdikten sonra anlayacaksın sanırım...Bak hep yazdım benim hiç bir şey yapmadan normalde saçlarım ayda 2 cm uzar ama küre başladığımdan beri saçlar ancak 1 cm uzamaya başladı ama müthiş bir bebek saç yoğunluğum var ve hızla uzuyorlar...Ara verdiğimde ne olacak bilemiyorum ama sırf bebek saçlar için bile değer...

Kılıcım Balıkımm sen "işaretlediğim sebepten ötürü biotin hapımı gece uyumadan önce içiyorum.. " diyince bi ışık yandı kafamın tepesinde (tam bu şekilde) tabi ne kadar doğru bi düşünce bilemedim bemiksin hapını geceleri yatmadan içsem faydası olur mu uzamaya acaba ?:97:

Kestane kebap acele cevap

Son düzenleme:

ara verdim zaten şu an ara dönemindeyim 19 martta tekrar başlıcam herkes uzamış diyo sanırım ben doyumsuz davranıyorum ara verdiğim dönemde 2 kere milim milim uçlardan kestim bu arada

Bemiksi tok karnına kahvaltıdan sonra içmek daha yararlıdır tatlım, gece içip yattığında hem mide ağrısı yapma ihtimali yüksek hemde azıcık kilo alımına sebep olabilir...

ara verdim zaten şu an ara dönemindeyim 19 martta tekrar başlıcam herkes uzamış diyo sanırım ben doyumsuz davranıyorum ara verdiğim dönemde 2 kere milim milim uçlardan kestim bu arada

Uzadı diyorlarsa uzamıştır muhtemelen tatlım ama bu uzama seni mutlu etmediyse tabii ki hak veririm sana...

Kilo muuu ? hemde diyete başlama arifesindeyykeenn yanan ışığım söndüü Peki canım bu biotin hapı uzatmaya yarıyo mu?Yoksa saç dökülmesine mi iyi geliyo sadece? :97:

Kızlarr saçlarımın çabuk uzamasi icin kırıkları aldırmam sart mı?
Zaten fazla uzun degiller kırıklar alınırsa daha da kısalcak
Aldırmasamda uzar mı

Kızlarr saçlarımın çabuk uzamasi icin kırıkları aldırmam sart mı?
Zaten fazla uzun degiller kırıklar alınırsa daha da kısalcak
Aldırmasamda uzar mı

Dipten çok hızlı uzamayı engelleyen bi durum yok fakat kırıklardan dolayı koparak dökülme olucaandan boyda fark yaratmıcaktır canım. Azda olsa kırıkları temizleterek başlarsan daha sağlıklı bi uzama elde edersin.

johanson's baby harika bir şampuandır senelerdir onu kullanıyorum ama alışana kadar saçında biraz kazıklık hissedebilirsin ilk zamanlarda bana yaramadı diye düşünme yani daha sonrasında saçları yumuşacık yapıyor kokusuda bir harika inşallah benim aldığım sonuçları sende elde edersin canım

Arkadaşlar bu sinemaki zayıflatma özelliğine sahip sanki saçlarımın telleri inceldi anlamam veremedim benimle aynı fikirde olan varmı acaba?

tam aksine saçlarım kalınlaştı gürleşti ve onun dışında minik minik saçlarım çıktı saçlarım yıkandıktan sonra hepsi havaya dikiliyor

Kilo muuu ? hemde diyete başlama arifesindeyykeenn yanan ışığım söndüü Peki canım bu biotin hapı uzatmaya yarıyo mu?Yoksa saç dökülmesine mi iyi geliyo sadece? :97:

Eğer biyotin eksikliğinden kaynaklı bir dökülme veya yavaş uzama durumu varsa işe yarar ancak diğer hallerde bir işe yaramaz...Benim biotin kullanma sebebi glisemik indeksi yüksek gıdaların bana yasaklanmış olması buna ekmek, makarna pirinç dahil.Bunları yiyemediğim için vucudun ihtiyacı olan günlük 300 mcg biotini gıdalardan karşılayabilme şansım yok, takviye olarak almak durumundayım...

bakalım bi 6 hafta daha yapayımda ondan sonra bakıcam durumlara

İnşallah fayda görürsün...

inş canım bakalım
kazıklık olmadı bende:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…