• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

♥haftalık kilo verme yarışması♥

Migren glutensiz diyetle tedavi edilebiliyor. Yıllarca çekmiş biri olarak paylaşmak istedim. Bu konuda Nörolog David Perlmutter 'in Tahıl Beyin kitabını tavsiye edebilirim.

Ben de şaştım. Çarşamba 81.2 ile gittim. Pazartesi 81.8 ile geldim. Bu şekilde bakınca +600 gr ile gelmişim. Ama Geçen hafta tatilden sonraki tartım 82.8 di. Buna göre -1000 gr. O +600 de eksi olaydı iyiydi ama yapacak bir şey yok olan oldu.

Sırf et değildi zaten onun için endişelenmiştim. Malum içli köftede bulgur, etli ekmekte hamur... Yine de şükür bugüne..

Aman beni örnek almayın, vebalini kaldıramam sonra. Benimki mecburiyetti. Sonuçta yabancı bir yere gitmedim, normalde olsa kendi yediğimin dışına çıkmazdım. Onlar da benim istediğimi ikiletmezlerdi. Ama ailevi sıkıntılı durumlar vardı. Öyle bir ortamda da benim yumurtam benim bilmem neyim diyemedim. Ne konulduysa önüme yedim.

D vitamini konusunda yazmışsınız, alıntı yapmayı atlamışım o nedenle buraya yazıyorum. Benim D vitamini seviyem 1 yılı geçkin zamandır 70 in üstünde. Şükürler olsun ki millet gripten kırılırken, salgınlardan başını kaldıramaz sürekli tekrarlarken ben hiç grip olmadım. Bir iki defa hafif nezle oldum, onu da hiç yatmadan bir iki günde savuşturdum. 15 günde 1 D-vit3 ampul içiyorum bir kaşık soğuk sıkım zeytinyağı ile. D vitamini yağda çözülen bir vitamin, bu nedenle yağ ile birlikte alınması en uygunu.

Kilo vermede D vitamini, magnezyum, omega 3, eksiklik varsa demir takviyesinin önemi büyük. Ben günlük K2 içeren multivitamin, magnezyum, omega3 takviyesi, ayda iki de D vit3 ampul kullanıyorum. Bir de B12 iğne. Referansım Canan Karatay hocam. diğerlerinin değil onun belirttiği referans değerlerini baz alıyorum.

canım tahıl beyin kitabını buldum,haftaya alıyorum,tavsiyen için teşekkür ederim.senden ricam azda olsa bahsedermisin nasıl beslendiğini,genel olarak neler yaptın? taydin taydin

Son düzenleme:
Günaydın herkese dün tartıldım ama yazamadım iş yoğunluğundan 65.3 çıktım bu aralar çok kötüyüm hafif depresif hali yemeklerden sonra uyuma akşam erkenden yemeği yer yemez yatma cnm birşey yapmak istemiyor spora da başlayamadım üstelik yemek ye yat modundayım

Günaydın herkese dün tartıldım ama yazamadım iş yoğunluğundan 65.3 çıktım bu aralar çok kötüyüm hafif depresif hali yemeklerden sonra uyuma akşam erkenden yemeği yer yemez yatma cnm birşey yapmak istemiyor spora da başlayamadım üstelik yemek ye yat modundayım

spora bende başlayamadım, ruhumuz tembel:işsiz:

Öğle; 12:25 - Çeyrek kase ezogelin çorbası + 1 porsiyon taze fasulye + yarım kase (1 posiyon oluyor galiba) kısır + 1 kase yeşil salata(yağsız) - 238 kalori
Ara; 15:00 - 1 kupa sade şekersiz nescafe - 2 kalori
Akşam; 19:00 - 1 kase yoğurt çorbası + 2 ad. sultan kebabı + 100 ıce şeftali - 539 kalori
Ara; 20:00 - 1 ad. fırın sütlaç - 290 kalori

Toplam kalori: 1069

Niye öylesin acaba canım kan değerlerine baktır istersen :KK51:

sbeden sbeden 1000 tane ip atladim
100 ayakta mekik
40 sumo squat
40 duvarda şınav
30 dağa tırmanış
100 yana eğilime 5 kg dambillarla

Maaşallah, gözlerim portledi okurken. :)

canım tahıl beyin kitabını buldum,haftaya alıyorum,tavsiyen için teşekkür ederim.senden ricam azda olsa bahsedermisin nasıl beslendiğini,genel olarak neler yaptın? taydin taydin

Aslında ben Karatay kitapları ile başladım. Migren için değildi tabii ki. Ama malum Karatay beslenmesi de gluten ve şekerden uzak durmak üzerine kurulu. Okudukça araştırdıkça Glutenin ve şekerin etkilerini, vücudumuza girdiğindeki sistematiği en son Tahıl Beyin'i okudum. Ama tahıl beyine gelene kadar migrenden kurtulmuştum zaten. :) Ben insulin direncim, hasimato tiroidim için glutenden uzak dururken migreni de bitirdi. Bu arada insulin direnci degerim normale çok yaklasti, hasimato belirleyicisi antikorlarim ölçülemeyecek yüksek degerlerde iken doktorların olcelim dediğimde, antikorlar bir kere yukseldiyse dusmez ödemelerine rağmen, ölçülebilir değerlere düştü. Hasimato tiroidinde uzak durulması gereken şeyler de gluten ve kazein. İşte ben bunlarla ilgili araştırıp okuyup kendime bir yol cizmisken, tahıl beyin çıktı karşıma. Okuyunca farkettim ki ayda en azından regl döneminde tutan ve asla ilaç kullanmadan geçmeyen migrenimden eser yok uzun zamandır. Ustelik bu bilinç olmadığı için de öyle çok keskin glutensiz diyet de yapmamistim.

Öyle çok olağanüstü şeyler yemiyorum canım. Bu kitabın yazarı Karatayin Amerikan versiyonu aslında. Kitap çok çarpıcı bilimsel çalışmalar içeriyor. Hastalarından örneklerle gerçek hikayeler var.

Gluten içeren gıdalar, yani ekmek, makarna, pirinç,bugday,tahillar vs içeren gıdaları hayatından tamamen çıkarıyorsun. Bu dünyada bunlar dışında bir suru nimet olduğunun farkına varıyorsun :D Beynini resetleyip bir dilim tam buğday ekmekcileri tamamen aklında çıkarıyorsun. Sonrası sağlık, mutluluk, enerji.....

Bugün sabah kahvaltim ; 2 haşlanmış yumurta, peynir, en az 10 zeytin, domates, salata, biber, ceviz, çiğ antep fıstığı.

Tıka basa doydum üzerine sekersiz Turk kahvemi ictim. Akşama kadar su, çay, şekersiz Turk kahvesi ile devam ederim. Akşam yemeğinde de Allah ne verdiyse eve gidince birşeyler uydurucam. Yazarım onu da.

Dün akşam yeşil mercimek yemeği, zeytinyağlı barbunya, çoban salata, kuzu kavurma yedim mesela.

Glutenin bir handikapi yapışkan bir protein olması. Ben yapamadim ama daha önce bulgur , makarna pişmiş bir tencere ya da ekmek kesilmiş bir bıçak, börek pişmiş bir fırının dahi kullanılmaması gerekiyor ki sıfır gluten alınsın vücuda.

begum75 begum75 çok uzun oldu canım mesajım. Yine sordukca cevaplarım. Menulerimi kendi günlüğüm de olduğu için ayrı ayrı buraya da yazamiyorum. Fikir edinmek için bakabilirsiniz oraya da. Yeter ki bildiklerim ise yarasın, paylaşmaya hazırım canım..

aynen canım 2,5 kiloda ben aldım :kızgın:ve yerleşti,her gören kilo almışsın diyo:işsiz:
çokta şeetmemek lazım veririz yine,burda birbirimize destek olalım yeter,o kadar depresif olma aşırı kilomuz yok sonuçta
Verirken ayy çok kilo verdin diyenler alınca da hemen aldın diyolar:KK70:

Çok kötü:KK43:
Bende de var ama yatmıyorum kendimi mutfağa atıp biraz hareket edince uyku hali gidiyor çok şükür:KK66:

Back
X