Haftalik temizliginiz nelerdir

Dip bucak süpürüp silme, camları silme, banyo tuvalet dip bucak temizliği yapıyorum

3 günde bir evi silip süpürüyorum. Tuvalet ve lavabolar mecburen her sabah yıkanıyor. Cam silmeyeli 1.5 ay oldu. Camlarım ve balkonum evimin utanç abideleri. Onun dışında temiz ve topludur genelde evim.

Sil süpür toz al banyoyu yıka nevresim değiştir.
Bu kadar benim.
Kimi zaman her gün yaparım kimi zaman haftada bir.
Mutfak dolapları ayda bir
Cam mam varsa o büyük temizliktir 3 aydan evvel yapmam.

Merhaba, yurtdışında yaşıyorum, bulundugum yerde pek toz toprak olmaz o yüzden size söyle sıralayayım:
2 kişiyiz, 1 yaşında oğlum var.
Haftaliğa bazi şeyleri biraksam cok iş cikacakmis gibi geliyor o yuzden haftalik buyuk temizligim olmuyor. bi günde temizlige maksimum 1 saat harcarim o kadar

Günlükten mi başlasam
Toz 2-3günde bir alınir(duruma göre.mobilyalarim beyaz yani el atmam gerektikce yaparim hemen)
Yerler supurulur
2 güne bir Banyo wc ve lavabo silinir yerler supurulur(misafir gelecekse gerekirse günlük silerim ama dedigim gibi cikarken zaten temiz birakiyoruz)
Mutfakta rutin işler

Haftalık : yerleri + banyo yerlerini haftalık silerim(kirli değilse.banyomuzu temiz kullandiğimiz icin sorun olmuyor..banyo halilari geniş benim icin sorun yok)

Varsa ütü
Mutfak dip köşe silinir. genelde haftasonu eşim 1-2 saatline tv önünde keyif yapinca bunu yaparim.lavaboya camasir suyu dokerim sararma olmasin diye. bu arada camasir suyunu sık kullanarak vucudumuzdaki direnci en aza indirebiliriz bunuda paylasmak istedim:)

Birisi bana "2günde bi wc camasir suyu ile siliyorum cocuklar hastalanmasin diye demisti" halbuki sen yaptikca onlar daha hassas olacak ama neyse...

Evin cekmeceleri kontrol edilir süpürülür
Balkona el atilir gerekirse
Banyonun dip köseside ayda 1 defa olur. benim bundan kastim dolaplari bosaltip silmek. bahsettigim gibi kirlenmez dokulmez bende ruh sagligim icin takmamaya calisiyorum

Ayda minimum 2 defa nevresimler değişir.

Hmm bu kadar.

Dip köşe sil süpür tuvalet banyo yıka toz al nevresim değiştir 2 haftada 1 de balkon yıkarım camlarım la mutfak dolaplarında aydan aya anca. ama hemen hergun olmasada gün aşırı kesin süpürge açarım yerdeki saçlardan hali görünmez yoksa

Önce daginikligi halledirim, supururum,vileda ile gecerim. Sonra balkon,banyo, WC yikarim. En son da kendim yikanip oh mis gibi rahatlarim.

Kızlar haftalik temizliginizde neler yaparsiniz
Camlarımı geç silerim ama evimi 2 gün geçmez çoğu zaman her yeri silerim banyomu wc hergün camaşır suyu fırsat buldukça hep yaparımm dolap mutfak dolabı ben haftalık temizlik yerine nereyi bulursam temizler toplarım salı perşşembe hafta sonu farketmez yeterki enerjim olsun

yazmaya üşenmediniz ya helal olsun. gerçi yazamaya üşenmeyen yapmayada üşenmez.

Yazın 3 4 günde bir kışın haftada nevresim değişikliği,her cumartesi süpürme silme cam falan silmem balkonlarda zaten halı var yıkamıyoruz, banyoyu her hafta silmiyorum canıma susamadım sadece klozeti kullanıyoruz gün aşırı basarım çamaşır suyunu, cumartesi temizliğinde de fırçayla temizlerim

Ütü yapmıyorum bu arada, gömlek olursa onları sadece, onun dışında hafta içi eşim de bende iş kıyafetleri giyiyoruz (112 ve polis kıyafetleri) düğün dernek olmuş ve elbise takım vs giymişsek kuru temizleme

Makinalarda ütüleme ayarı var artık ütü mü kaldı yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…