- 9 Eylül 2013
- 12.073
- 27.797
- 798
- Konu Sahibi mortaldance
dediğiniz gibi insanlar da çok ama gerçekten paraya ihtiyacı olanlar nafaka ödememe durumları olduğunda ne arkasında duracak ailesi ne de şimdiye kadar çalışmadığı yada çalıştırılmadığı için ( aile ve koca baskısı ve eğitimsizlik nedeniyle çalışmayan bir sürü kadın da var ) zor durumda kalacak bir sürü kadın varAynen öyle, güvencesi olmayanlar olduğu kadar, çalışmayı zor görenlerde var. "Düğün takılarını, tazminatı alırım üstüne de nafakayı alırım" ohh miss. Ne çalışıcam diyor çoğu, belli bir süre sonra zaten anne-baba vefat durumunda onlardan da aylık bağlanıyor. Neden çalışsın ki, neden üretsin ki? Bir ömür eski eşten nafaka, tazminat ve takılar kenarda bir de anne babadan maaş kaldı mı tamam..
Sonra bu devlet adam olmuyor, olmaz tabi..Bir kişi çalışıyor prim ödüyor, karısı-çocuğu ömür boyu faydalanıyor, üretim yok sadece tüketim...Kısacası bu konu uzarr gider taaa nereler varır..
toptan nafaka kaldırılsın demek sen bu kocanın dayaklarına aldatmasına katlan demek
Türkiye şartlarında zaten bir kadın kolay kolay boşanma davasına yönelmiyor
dediğiniz örneklerden fazlası da zamanında yaptığım iş nedeniyle ben gördüm beni işten çıkarın maaşımı elden verin sigorta istemez eşim nafaka almasın diye kaç talep gelirdi
nolur beni emekli etmeyin karım tazminatımdan almasın diyeni mi ki bu kadın adamın 30 yıllık karısı
karım kardeşimin düğününe kredi çekmiyor boşayacağım onu diyeni mi (kadın bundan önceki dört kardeşi evlenirken hep kredi çekmiş beşinci kardeş de oğlum artık üniversiteye gidiyor masrafım var çekmeyeceğim dediği için kadından ayrılmak istiyor)
başka bir kadın bulup tüm mallarını onun ve ailesinin üzerine yapıp karısından öyle boşanmaya kalkanı mı
konu gerçekten uzayıp gitmeye müsait ama bunu her iki taraftan da durumu kötüye kullananlar var yani
konuya gelirsek
ben o kadar kandırılmaya müsait kazıklanmalara doymuyan bir insanım ben bile daha evlenmeden üç tane ev almaya kalkıp senin maaşla da geçiniriz diyen adamdan işkillenirim