- 4 Mart 2012
- 16.420
- 38.071
- 798
Tahmin etmiştim ama konduramamıştımHeee benim işte neyini anlamadın ki bunun sende , amcayı anlatıyor burda eşimin babası olmayan başka bir oğul=eşittir amca işte o da kim ben tabikii![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tahmin etmiştim ama konduramamıştımHeee benim işte neyini anlamadın ki bunun sende , amcayı anlatıyor burda eşimin babası olmayan başka bir oğul=eşittir amca işte o da kim ben tabikii![]()
Bu nasıl bir miras işi öyleYaaa bacım atma o zehirli oku atma
Şimdi bu ev kv nin kayınpederininmiş , ama dede kvnin eşini es geçip evi diğer oğlunun üzerine yapmış, ama konu sahibinin kv ve kpederi 30 yıl o evde oturmuş.
Dede ölünce bunlar dava açmış , ama mahkeme amcayı haklı bulmuş (konu sahibinin kocasının amcası yani) o nasıl olmuş onu ben de anlamadım mal kaçırma var demiş ama mahkeme hiç bir şekilde evi bölmemiş amcanın hakkı olduğuna karar vermiş.
Bu arada konu sahibinin kv ve pederi 30 yıldır bu evde hiç bir bedel ödemeden oturuyor ama ev amcanın üzerine.
Amca da evi miras olarak iki yeğenine bırakıyor konu sahibinin eşine ve kardeşine yani.
Niye böyle yaptı dediğimde de amca bir torunu ölünce insafa geldi diyor , ama konu sahibine sorarsak alakasız bir şekilde amcanın bu evi kvsine bırakması gerektiğini düşünüyor.
Konu dipsiz bir kuyu gibi girme bence bulaşma bacım ama yine de sen bilirsin![]()
Kadının dul maaşı ne kadar ki,kocası SSK emeklisi ise aldığı dul maaşı 10 bin bile yoktur.. İllahaki birinin yanında yaşayacak..konu sahibinin eşi ya hissesi kadar kira isteyecek,ya da ortaklığın giderilmesi davası açacak,mahkeme evin satışına karar verecek,isteyen kardeş tamamını alacak..ya da başkasına satılacak..evi konu sahibinin eşi alsın,annesi de yalnız otursun o evde..olur mu böyle konu sahibi?Ev eşinize ve kayınbiraderinize kalmış ama eve çöreklenmişler resmen. Size kira vermeleri gerekir, yarı miktarı kadar.
Kayınvalidenizin, kayınbabanızdan kalan maaşı kendine yeterdir. Çalışıyorsa sebebi, kayınbiraderinize yardım etmek, çok net.
Açık açık konuşun, olmazsa mahkeme yolu görünür
Güzel kardeşim ev babadan mirassa ki öyle görünüyor. 1/4 kayınvalidenin de orada hakkı olmasına rağmen, kadın iki oğlu için fedakarlık yapıp hakkından feragat etmiş. Bu zaten bence sıkıntılı bir durum. Ama demek ki öyle istemiş. Şimdi de bunu istiyor demek ki. Doğru ya da yanlış yetişkin kadın kendi kararlarını kendi verecek.ev kardeşiyle eşime ortak paylaştırıldı. yok o oturuyordu önceden de bana gelmeden önce yani bir sorunu yoktu 30 yıllık mahallesi seviyor kadın. eşim herşeyi söylüyor hiç ben karışmam zaten hiçbiriyle konuşmuyorum. benim sıkıntım benim çocuğuma bakıldı diye biz de bunlara herşeyimizi mi vericez anlmıyorum nedir bu öfke aynı imkanı onada sunacaktı her sen sordu eltim istemedi çalışmak kira geliri iyiydi kim ister şimdi niye böyle oldu...
merhaba konu neden tapu oldu bilmiyorum ama sorularınıza cvp vereyim,A Ahhsennn konu sahibi, buralardaysan su miras meselesini bende anlamak istiyorum sorularima maddeler halinde cevap verirsen sevinirim.
Simdi sanirim kp hayatta degil, kp'nin babasi mi kendisi mi once öldü?
Bu ev kp'nin babasi ölünce nasil olduda amcanin oluverdi? Onun ustune miymis hep?
Simdi miras hukukuna gore kayinvalidenizin kendi kayinpederinin bir mulkunden eger kendi kocasi daha once olduyse pay alma sansi zaten yok, cunku miras hukuku nesebi/soyu gozetir, evlilik yoluyla aileye giren gelini/damadi gozetmez.
Yani soyle ki, kp'nin babasinin ustune olan mallarda kimin once öldügü onemli olmak suretiyle paylasim yapilir. Kp'niz kendi babasindan once olduyse kp'nizin haklari evlatlarina (esiniz ve kayinbiraderiniz) devrolur (eşe devrolmaz) ancak kp'niz sonra ölmüs olsaydi zaten bu durumda kp'niz + kardesleri mirasci olacagi icin sizin kp vefat ettiginde esinin 5/2 olmak kosuluyla hakki olacakti (sizde kp once dede sonra ölmüs, ben öyle anladim, dolayisiyla kv'nizin bu evde hic resmi hakki olmamis)
Amca insafa geldi, benim esime ve kayinbiraderime hakkini verdi diyorsunuz, bu durumda bu mal hicbir zaman esinizin dedesinin mali olmamis resmi olarak, muhtemelen daha satin alınırken esinizin amcasinin ustune alinmis, haliyle insafa geldigindede esinize ve kayin biraderinize haklarini vermis.
Sorularim sunlar;
Bahsi gecen kayinbiraderinizin coreklendigi evin tapu sahibi kimdi?
Su anda tapu sahibi kim? (Esiniz arti kayinbiraderiniz resmi olarak tapuyu aldilar mi)
Tapu sahibi amcaydi diye dusunerek ikinci sorumu soruyorum, bu amcanin cocuklari var mi (hayattalar mi?) Bu cocuklarin paylari ne oldu?
Kayinvalidenizin yasadigi cati kati bu malum evin üst kati mi?
teşeşkkürler çok güzel bir fikir vermişsiniz sağolun. yalnız derken biz yine yardım edeceğiz şu anda oturduğu çatı katı çok sağlıksız.Kadının dul maaşı ne kadar ki,kocası SSK emeklisi ise aldığı dul maaşı 10 bin bile yoktur.. İllahaki birinin yanında yaşayacak..konu sahibinin eşi ya hissesi kadar kira isteyecek,ya da ortaklığın giderilmesi davası açacak,mahkeme evin satışına karar verecek,isteyen kardeş tamamını alacak..ya da başkasına satılacak..evi konu sahibinin eşi alsın,annesi de yalnız otursun o evde..olur mu böyle konu sahibi?
Elti aşağı elti yukarı. Sizin tek derdiniz elti, kayınvalidenin ne olduğu olacağı umurunuzda değil. Kadını evinize çağırıp 4 sene çocuk baktırmasaydınız herkes evinde yaşayacaktı. Bir de sanki ırgat kiralar gibi bizim çocuğumuza baktı diye o evden kira almalarına ses etmedik diyor. Bakıcı tutsaydınız verecektiniz ama parayı. Kadını evinden eden sizsiniz. 2 saat gelip gidemeyiz, sen gelip burada bizim yaptığımız çocuğa bakacaksın demeseydiniz kadın şimdi çatı sundurmasında değil kendi evinde yaşıyordu, kocasından kalan emekli maaşıyla tek başına geçiniyordu. Size çalışırken yaşlı zavallı değildi ama eltiye çalışırken acıya acıya bir hal oldunuz. Kayınvalideyle mal hizmet takası yapılmış. Kadının emeğinin karşılığını vereceklerine, sen karın tokluğuna çalış, diğer oğlunun borcuna sayarız denmiş. Köle mi paylaştınız iki evlat iki gelin? Parasını verdiğini ispatladık yazdınız, sorguya mı çektiniz hesap hareketlerini mi kontrol ettiniz? Kadıncağız aç kalırım evden atılırım korkusuyla gitmiş iş bulmuş.
Bu kadın evlendiği günden beri ezilmiş itelenmiş saygı değer görmemiş. Eş ailesi kardeşimizin karısı, bunca sene bize gelinlik yaptı yeğenlerimizi büyüttü evine yuvasına sahip çıktı dememiş kocasının hakkı olan evi bile layık görmemiş. Niye 4 sene sizin çocuğa baktı, niye şimdi diğer oğlu gelini için çalışıyor, çatı sundurmasında siniyor? Çünkü korkuyor çünkü ezilmiş hakkını bile arayamıyor. Oğulları verirse var vermezse yok sanıyor o yüzden sizlerin kölesi olmuş. Gelinlerime yaranayım işlerini göreyim oğullarım sokağa atmasın diyor. Bu yüzden 60 yaşında tekstil atölyesinde çalışıyor.
Çocuk yaptık ama 0-4 yaş annem baktı 4-8 yaş kayınvalidem baktı. Siz şimdi çocuk mu büyüttünüz? Sizin anneniz de gelip yatılı mı baktı, evinden uzak kaldı mı? Elti, siz ve eşleriniz gibiler evlerden ırak düşman başına. Hep bana hep bana. Kayınvalideye inanılmaz üzüldüm, yetim öksüz kalmış çocuklar gibi sahip çıkanı yok. Yaşlı kadın evinde otursunmuş, siz çağırıp çocuk baktırmasaydınız şimdi o sıcacık evinde oturuyordu.
kendi dediği doğru gibibizi bilir ne yaşadığımızı bilir gibi konuşan sizsiniz çok güzel yaptırımlarım oluyor evime aileme sahip çıkıyorum harika bir yaptırım. bunu yapmayan kadınlardan çekiyoruz sıkıntımız bu...Eltiniz kadını köle gibi satın alıp mı çalıştırıyor, sanki kadın satıcısı gibi yazıp komik olmayın. Sizin evde çalışırken elti de demiş midir acaba kadını bu yaşta çalıştırıyorlar diye? Babası yok mu bu çocuğun, vardiyalı çalışınca kapı açıp hazır yemeği koyamıyor mu önüne? Kayınvalide bakmasaydı ne yapacaktınız çocukla? Çalışın tabi geliriniz olsun ayaklarınızın üzerinde durun ama insanları da mecbur etmeyin. Parasını verip bakıcı tutun. Kayınvalide çocuğunuza baktığı için evinizi alabilmişsiniz. Bakıcı maaşı +sigorta ödememişsiniz.
Ne kadar sabit fikirli, kendi lafının %100 doğru olduğunu iddia eden birisiniz pes. Hep ben doğruyum hatta en doğru en haklı en en en... benim ama elti yılan. Neyse ki kimseye bir yaptırımınız yok, kendiniz çalıp kendiniz dinliyorsunuz.
Kimseyi kraliçe gibi yaşatmamışsınız, kadını evinden çıkartıp yanınızda yatılı çocuk baktırmışsınız. Sizin evinizde kalmasaydı kaynınız da o evi işgal edemezdi. Siz başlatmışsınız kadını sömürmeyi kullanmayı, onlar da devam ettiriyor. Siz de kadını çalıştırmışsınız onlar da çalıştırıyor emeğini yok sayıyor. Kocanız ezik pısırık davranıp oturduğu sürece bu durum değişmez. Malına mirasına sahip çıkamayan adama tek laf yok, eltiyle kayına lanetler okunuyor. Kocanıza niye hesap sormuyorsunuz soramıyorsunuz? Kayınvalideyiyi çok düşünüyorsanız evi sattırın, o paranın üstüne kredi çekip 1+1 ev alın kadın otursun. Ama sizin derdiniz kayınvalidenin ne olacağı ne olmayacağı değil. Belki de eltinin kulağına gitti bu arkadan konuşmalarınız hakaretleriniz ve size inat yapıyorlar. Sizi ilgilendiren tek kısım eşinizin o evdeki yarı hakkı. Gerisine karışamazsınız sizi ilgilendirmiyor.
kiraya verilince yarı kiranizi isteyin artık, sizin çocugunuza bakarken onlarada maddi destek o evden saglanmış.ev paylaşıldı aslında yanlış anlattım yarısı eşimin yarısı kaynımın
teşekkürler mantıklı yorumunuz için o konuda yoğunlaşacağız zaten .kiraya verilince yarı kiranizi isteyin artık, sizin çocugunuza bakarken onlarada maddi destek o evden saglanmış.
Artık kirayi hibe etmenize gerek yok ama kaynana çalışır maaşını kime verir, yada eltiniz calismis calismamis gecinmiş geçinememiş bu sizin sorununuz olmamalı.
Konuda tek ses cikaracabileceginiz sey ortak ev onuda esiniz konuşmalı çünkü o ev miras ve sizin bir hakkınız yok evde.
Eşinizin kendi hakkini yedirmemesi lazim
evet yok aama hep o turuyordu. yine o otursun istiyoruz biz derdimiz ev para değil.Bu nasıl bir miras işi öyleBravo çözmüşsünüz.
mahkeme amcayı haklı bulmuşsa ,demek ki amca bakmış anasına babasına,mahkeme de amcayı haklı bulmuş..Galiba eskilerden konusahibinin k.v,kp ,onun anası babası,amca hep beraber orda oturuyorlardı..amca 2 yeğenine bıraktıysa demek ki çocuksuz öldü,kendi kardeşi almasın diye direkt kardeşinin çocuklarına bıraktı.neyse bu ev sonuçta resmi olarak konu sahibinin eşi ve kayın üzerine, yani k.vnin hakkı yok doğru mu?
evin kimden kaldığının ne önemi var ben dertleşmek için yazdım ama siz dalga geçiyorsunuz.Bak canım anlattığın tabloda kimse o evi kv ye vermezdi zaten onu unut, amca evi kvye vermedi diye suçlu değil yani,ki mahkeme evlatlarına bile vermemiş garip bir şekilde nedense, demekki mal kaçırma falan yok başka şeyler var.
Senin kv ve kayınpederi içine oturtmuş dede 30 sene de kira mira almamış ,buna karşılık da evi diğer çocuğuna vermiş en baştan , aklınca ikisine de hayrı dokunmuş yani doğru mu değil mi tartışılır tabii , başka malı varmıymış dedenin tek bu ev mi?
kaynanamın malı yok kardeşim eşimle kardeşinin malı eşimin malı ki derdim mal değil düzen bozup kadını sokağa attılar diyorum bunun için ne yapıyım derdim oSinir oluyorum senin gibilere kaynananın malını evini parasını dert edeceğine kendi ailene bak onlar her şeyi mükemmel mi yapıyor kadın yaşıyor resmen köle olmuş 2 gelin arasında yazık
çok mu önemli bunlar gerçekten tek derdin konuyu sulandurmak yardımcı olmak sitersen yaz istemiyorsan yazma lütfenDede sadece amcaya vererek mal kaçırdıysa mahkemeden haklarını neden alamadılar?
kız tutmuyor ev tutmuyor kaynım kadının evine çöreklendi ev mi tutacakmış gerçekten anlamak istemiyorsunuz sadece dalga egçmek haklı çıkmak derdiniz.Kadın neden ortada kalacakmış 2 tane oğlu var değil mi ? Tutarlar 1+1 bir kaloriferli ev verirler kirasını mutfak masrafını da görürler doktorunu da götürürler ama sizin aklınıza bunlar gelmiyor değil mi ? Ortada kalır diyorsunuz hemen o dava seneler sürene kadar nerdeydi bu kadın ? Kusura bakmayın herkes aynı şeyleri yazmış size . Hepimizin ortak kanısı oluştu.