• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HAK YEME ,EVLAT AYRIMI,SİNSİLİK...

evet çözülebilir ama şeffaf davranılırsa niyet iyisye çözülür , kaynım evden gitmiyor, kayınvalidem para verdiğini söylemiyor, eşim hergün söylüyor ama acımasız insafsızlar, biz para istemiyoruz kadıncağız otursun orda derdimiz o ama o da birşey demiyor bu ayrım değil mi burada bir oyun bir sinsilik yok mu
Yahu varsa da sizi ilgilendirmiyor diyorum işte kadın halinden memnun para vermek istiyorsa verir onun parası çalışmak istiyorsa çalışır nerede oturmak istiyorsa orada oturur kadın memnun ve sizi karıştırmıyor buradaki hiçbir şey sizi ilgilendirmiyor işte konu orada. Miras kalan yeri bölüştürmek istiyorsanız o konu hakkında gitsin eşiniz konuşsun ama geri kalan onu ilgilendirmiyor

Sizin çocuğunuza bakarken de yazık kadını yoruyorum gitsin evinde otursun dediniz mi
evi yoktu malesef o sundurma çatıda gidip donucaktı dedimya öteki oğlu hemen geldi oturdu evine şu anda ada gitmiyor kendi evini kiray verip gelir elde etmek istiyor yoksa ben onju turlara kaplıcalara nerelere nerelere gönderdim bunlar söylenmez tabi ki resmi tatillerde iizn günlerimde ayrı tatile gitti hep lütfen biizm niyetimizi sorgulamayı bırakın artık ,bakın burda bir insafsizlık bir birlik bir ayrım var buna odaklanın nasıl tavır almalıyız fikir verin...

evet çözülebilir ama şeffaf davranılırsa niyet iyisye çözülür , kaynım evden gitmiyor, kayınvalidem para verdiğini söylemiyor, eşim hergün söylüyor ama acımasız insafsızlar, biz para istemiyoruz kadıncağız otursun orda derdimiz o ama o da birşey demiyor bu ayrım değil mi burada bir oyun bir sinsilik yok mu
Bir sinsilik var evet ama kim olduğunu söylemeyeyim:)) siz kayınvalideyi düşünmüyorsunuz sağlı sollu kadından menfaat devşirmişsiniz.

evi yoktu malesef o sundurma çatıda gidip donucaktı dedimya öteki oğlu hemen geldi oturdu evine şu anda ada gitmiyor kendi evini kiray verip gelir elde etmek istiyor yoksa ben onju turlara kaplıcalara nerelere nerelere gönderdim bunlar söylenmez tabi ki resmi tatillerde iizn günlerimde ayrı tatile gitti hep lütfen biizm niyetimizi sorgulamayı bırakın artık ,bakın burda bir insafsizlık bir birlik bir ayrım var buna odaklanın nasıl tavır almalıyız fikir verin...
Tamam o zaman söyleyeyim tavır almayın. Sizlik bir durum yok çünkü. O tatilleri de düşüp geri kalan birikmiş maaş ödemelerini yapın kayınvalideye konu kapansın.

ben mirasda mıyım sende benşm evim var herşeyim var eşim annesine yapılana üzülüyor 60 yaşında kadını tekstilde çlıştırıyor kaynım eşi oturuyor, birde kira alıcakmış buna kim olsa karşı çıkar.... bizim derdimiz ev değil çok şükür annesinin bu tavrı.... köle mi olmak zorunda otursun evinde mis gibi ...
Kadının aklı yok mu? Bu kadarını düşünebiliyordur sanırım.

Yahu varsa da sizi ilgilendirmiyor diyorum işte kadın halinden memnun para vermek istiyorsa verir onun parası çalışmak istiyorsa çalışır nerede oturmak istiyorsa orada oturur kadın memnun ve sizi karıştırmıyor buradaki hiçbir şey sizi ilgilendirmiyor işte konu orada. Miras kalan yeri bölüştürmek istiyorsanız o konu hakkında gitsin eşiniz konuşsun ama geri kalan onu ilgilendirmiyor
1 kadın para verdiğini söylemiyor. tabi ki verebilir ama söylesin neyi koruyor burada hep bizi mi minnetli bırakmak istiyor kendine bunu sorgularım... çünkü eltimle anlamaşamaz normalde bırak benim gibi 4 yılı 4 gün oturamazlar...
2. kaynım evden gitmiyor. maddi durumum iyi değil diye mızmızlanıyor ama annesi çocuklarına bakıyım karın çalışısın dediğinde olmaz diyorlar bahane üretyorlar. oturdukları yerden gelir elde etme peşindeler, kyınvalidemin kend evi olsa ayrıca bu evde onun olsa tamam da kendide kötü durumda hala onu düşünüyor...

miras kalan yeri amcaları eşimle kardeşi arasında paylaştırdı zaten şuan uyanıklık ve terbiyezilik yapan jkaynım...

Kadının aklı yok mu? Bu kadarını düşünebiliyordur sanırım.
işte orda kadını kullanıyorlar kardeşim, eltim boşanmakla tehdit ediyor... ve büüyk oğluna düşkünlüğünü kullanıyorlar bebekken onu yakmış kendini suçlar hep ordan vuruyorlar...

Tamam o zaman söyleyeyim tavır almayın. Sizlik bir durum yok çünkü. O tatilleri de düşüp geri kalan birikmiş maaş ödemelerini yapın kayınvalideye konu kapansın.
maaş ödemelerini biz kendisine yapmak şstedik o biricik oğlu ile biricik gelini kira alsın diye istemedi... gerçekten konu para değil biz bu ayrıma ve sinsiliğe üzülüyoruz ama siz paradan bahsediyorsunuz...

işte orda kadını kullanıyorlar kardeşim, eltim boşanmakla tehdit ediyor... ve büüyk oğluna düşkünlüğünü kullanıyorlar bebekken onu yakmış kendini suçlar hep ordan vuruyorlar...
Söylediğiniz, anlattığınız hiçbir şey sizi ilgilendirmiyor. Bunu ne zaman kabulleneceksiniz merak ediyorum.

Bir sinsilik var evet ama kim olduğunu söylemeyeyim:)) siz kayınvalideyi düşünmüyorsunuz sağlı sollu kadından menfaat devşirmişsiniz.
menfaat dediğiniz bir babannenin torununa bakması mı menfaatttir ki ben mecbur kaldım biliyor kendisi, 60 yaşında kadını tekstilde çalıştırıp sundurma katta dondurup parasını mı yemektir siz bence bir düşünün...

Söylediğiniz, anlattığınız hiçbir şey sizi ilgilendirmiyor. Bunu ne zaman kabulleneceksiniz merak ediyorum.
haklısınız ama benim evime yansıyor işte eşim üzülüyor ayrım yapıldığını bir oldularını düşünüyor ve bende üzülüyorum. sağduyulu ve mantıklı cvplarınız için çok teşşekürler buarada farklı bakmamı sağladınız, sağolun...

maaş ödemelerini biz kendisine yapmak şstedik o biricik oğlu ile biricik gelini kira alsın diye istemedi... gerçekten konu para değil biz bu ayrıma ve sinsiliğe üzülüyoruz ama siz paradan bahsediyorsunuz...
Arkadasim o zaman satın evi alın payınızı sonra herkesin canı cehenneme napiyorlarsa yapsınlar yani siz niye milleti düşünüyorsunuz? Ben olsam 1 kuruş ortaklık bırakmam kimseye. Eşim de cok şükür salak degil o da bırakmazdı.

Arkadasim o zaman satın evi alın payınızı sonra herkesin canı cehenneme napiyorlarsa yapsınlar yani siz niye milleti düşünüyorsunuz? Ben olsam 1 kuruş ortaklık bırakmam kimseye. Eşim de cok şükür salak degil o da bırakmazdı.
çok haklıısn o konuda resmen gasp ettiler kadının evini bak payı bile yok ama o ev onundur her zman ben öyle derim eşime satılsa bile annene ev alın deriim ortada kalmasın çünkü yine evlatlar düşünecek, bunu kayınvalidemin demesi lazım ama o kaynımla eltimin yuvası bozlmasın diye susuyor ama benim eşim kendini bitirdi... teşekkürler bu arada mantıklı cvbın için aklın yolu bir, yanlış düşünmediğimi anladım.

işte bizde aynısını diyoruz niye orda yaşıyor evi var ortak olan ev otursun kaynım da kendi evine çıksın bu zamana kadar gelirini yaptı zaten hanımın mesleği var sağlam. sağlıklı ...
bakıcı tutamamamın sebebi eşim vardiyalı çalışıyor evde uyuyor 3 vardiya hiç bir bakıcı kadın bunu istemiyor sabah -akşam çalışan biri değil malesef o sebeple geldiler biz zorlamadık...
Israrla anlamıyorsunuz, siz diye bir şey yok. Anne ve 2 oğlu arasında her şey, onlar ne derse ne söylerse o. Siz de gelinsiniz diğeri de gelin. Kaynım yapsın eltim çalışsın, sabite bağlamışsınız bunun kararını siz vermezsiniz. Kaynınız kayınvalideniz sen karışma muhatabımız sen değilsin derse ne cevap vereceksiniz? Evi satışa çıkarın madem, ya satılsın ya da eşinizin payını ödesinler.
Bakıcılar bedava mı çocuğa kapıyı açıp önüne yemek koyuyor?

çok haklıısn o konuda resmen gasp ettiler kadının evini bak payı bile yok ama o ev onundur her zman ben öyle derim eşime satılsa bile annene ev alın deriim ortada kalmasın çünkü yine evlatlar düşünecek, bunu kayınvalidemin demesi lazım ama o kaynımla eltimin yuvası bozlmasın diye susuyor ama benim eşim kendini bitirdi... teşekkürler bu arada mantıklı cvbın için aklın yolu bir, yanlış düşünmediğimi anladım.
Sen o kadar her seyin icinde olma. Kimsenin annesini de kendi annen gibi benimseme. Satın evi alın payınızı. Kadın kac yaşına gelmis çalışmak istiyorsa çalışsın baksın gelinine size ne yani.

Kardeşin oturduğu ev kimin üzerine?
Siz konuyu hiç kayınvalideyi düşünür gibi açmadınız.
Ev dededen kalmaysa ve amcalar kayınvalideye özellikle vermek istemedilerse kadın orada durmak istemiyor olabilir. Eşiniz sızlanıp duracağına çok istiyorsa evdeki hakkını yasal yoldan alsın. Onu da yapamıyorsa sizi de gazlayıp durmasın.
Sizin bireysel olarak olaya müdahale etme hakkınız yok. Eşiniz düşecek peşine.

Israrla anlamıyorsunuz, siz diye bir şey yok. Anne ve 2 oğlu arasında her şey, onlar ne derse ne söylerse o. Siz de gelinsiniz diğeri de gelin. Kaynım yapsın eltim çalışsın, sabite bağlamışsınız bunun kararını siz vermezsiniz. Kaynınız kayınvalideniz sen karışma muhatabımız sen değilsin derse ne cevap vereceksiniz? Evi satışa çıkarın madem, ya satılsın ya da eşinizin payını ödesinler.
Bakıcılar bedava mı çocuğa kapıyı açıp önüne yemek koyuyor?
siz de şunu anlamıyorsunuz bunlar ortak evde hakkı olan eşimin fikirleri çünkü onun hakkı yeniyor, ve annesi de kardeşi de buna ses etmiyor bu da bize yansıyor, ayrıca bunlar biizm fikrimiz değil ,az çok herkesin yaptığı şeyler, parayla ilgili bir sıkıntımız yok biizm ben ona şsterseydi para da verirsim ama o oğlunun kar etmesin tercih etti, tamam ama şu anda ne yapıyor? 60 yaşında çatı katında oturup,çalışıyor neden, oğluna yardım için peki diyoruz yapp bizene para vermiyorum diyor ozman çalışma diyoruz -yok diyor - onlar evine gitsin sende git sıcak otur maaşında var diyoruz yok diyor, kaynım geçinemiyorum diyor tama diyoruz hanımının mesleği var çalısın annen baksın hemde sıcacık oturu o evde yok diyorlar... tamam çalışmak zorunda da değil ama busefer diyolrlar ki biz kendi evimizi kiraya vericez buradan da gitmicez neden kardeşim neden benim eşimin canı yokmu o ev için çocukşuğu gençliği gitti ki eşim istemiyor annesi otursun istiyor, yani bir düşün de artık vicdansıza vicdansız diyelim lütfen....

Amcalarından kocanız ve kaynınıza miras kalan ev nasıl kayınvalidenizin evi oluyor ?

Bu ev miras kalmadan önce nerede yaşıyordu kv ve kaynınız?

Çocuğunuza kv baktı diye kira alsınlar dedik diyorsunuz da, kirayı alan kaynınız bunun kv nize ne faydası vardı ki , çocuğunuza bakması karşılığında kirayı hibe ettiniz.

Kardeşin oturduğu ev kimin üzerine?
Siz konuyu hiç kayınvalideyi düşünür gibi açmadınız.
Ev dededen kalmaysa ve amcalar kayınvalideye özellikle vermek istemedilerse kadın orada durmak isteyebilir istemiyor olabilir. Eşiniz sızlanıp duracağına çok istiyorsa evdeki hakkını yasal yoldan alsın. Onu da yapamıyorsa sizi de gazlayıp durmasın.
Sizin bireysel olarak olaya müdahale etme hakkınız yok. Eşiniz düşecek peşine.
ev kardeşiyle eşime ortak paylaştırıldı. yok o oturuyordu önceden de bana gelmeden önce yani bir sorunu yoktu 30 yıllık mahallesi seviyor kadın. eşim herşeyi söylüyor hiç ben karışmam zaten hiçbiriyle konuşmuyorum. benim sıkıntım benim çocuğuma bakıldı diye biz de bunlara herşeyimizi mi vericez anlmıyorum nedir bu öfke aynı imkanı onada sunacaktı her sen sordu eltim istemedi çalışmak kira geliri iyiydi kim ister şimdi niye böyle oldu...

biz değiliz biz kraliçelr gibi baktık evimizde baktığı çocuk 4 yalıbdaydı 8 yaşına getirdi ondan önce de annem baktı zaten, kendi maaşı var eşinden 60 yaşında ben çocuğuma bakmamasına kızmıyorum, şu an oturduğu ev çatı sundurması sağlılsız gitsin o evde otursun kaloriferli oğlu da evine gitsin ... yada eşi çalışsın kayınvalide çocuk baksın en fazla kocaman kadını çalıştırıyolar kendini köle yapan o bide vermiyorum diyo yalan söyleyen o, eltimin açığını kapatmak için, kendini feada ediyor...

konu bu yani annem de baktı hala bakıyor....

Kayınvalideniz 4 çocuğunuza bakıcılık yaparken üzümeyen siz ve kocanız kadın kendisi için çalışınca üzülmek aklınıza gelmiş.
Kadına çok üzüldüm. 60 yaşında 4 tane toruna bak, ama oğulları ve gelini bu yaştan sonra kazandığı paraya göz dikiyor. Ve bunuda onu çok düşünüyor adı altında yapıyorlar.

Back
X