üstüne düşüp hakaret davası açabilir bildiğim kadarıyla. ama onun içinde para harcaması gereken ve uğraşlı bir dönem olur genelde uğraşmaz insanlar. dava ederse de hapis yatmazsınız ama para cezasına çarptırılabilirsiniz en fazla...
aynen arkadaşım. Dava masrafi, aylarca hatta yıllarca sonuç bekleme! Yorucu
Hakaret davası tabiki açabilir. Ama muhtemelen gözünü korkutmak için söylemiş. Ama sen sen ol yazılı hakarette bulunma.
Ahaha iyi guldumhakaret et ama kayitlara gecmesine izin verme diyorsun yani
Konu sahibi, serefsiz aslinda cok agir bir hakaret. Adamin damarina falan bastiysan parayi pulu gozu gormeyedebilir yani..
Gelgelelim her dava aciyorum diyen acsaydi ohoo :)
kuzum sonuçta hat senin üzerine. O zaman kimin adına hat aldıysan o gelsin diyecekler!belki ben değildim telefon benim üzerime değil nasıl bulacaklar ozaman beni
dava açar,kazanır.
hakim 5 yıl denetimli ceza verir.
yani 5 yıl daha hakknzda böle bi dava açılmazsa hiçbişey olmaz tazminat da ödemezsiniz.
tazminat dediğiniz ne kadar ciddi bi rakamsa acar davayı vay be para kazanmak kolaymıs :S
bi iş gereği bi şahıstan istediğim kargoyu göndermemesi beni oyalamasından ötürü şerefsizler dedim vhatsaptan bu kelimem için beni şikayet edecekmiş :)
arkadaşlar mantıksız gelio ama açabilrimi dava yatarmıyım hapis bi bileniniz var mı
bende cvp verdim siz beni cahil sandınız galiba kimi kandırıyosunuz dedim :=)
1800 tl civarı bi rakam.
ama ödetmiyo işte hakim.
5 yıl denetim veriyo, ilk suçunuzda iki cezayı birden ödetiyo
aynı kişiye karşı ikinci hakarete mi ödetiyor hakim. yani şuan dava açsa bi kazancı yok benim birdaha hakaret etmemi beklemesi lazım deyl mi
o para onun cebine girmiyo bildiğim kadarıyla zaten.
aynı kişi olmasına gerek yok, eğer sen bir kez daha 5 yıl içinde herhangi bir sebepten dolayı birine hakaret edersen iki cezayı birden ödersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?