- 1 Nisan 2021
- 1.609
- 1.495
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Hangi meslek zoru mu tartışacağız? Bir avukatı da vurdular haciz esnasında veye bir doktoru da öldürdüler hasta yakınları...
Hiçbir iş kolay değil çünkü insanımız sorunlu, ezebildiği kişiyi ezmek istiyor. Muhtemelen onu da başkası eziyor.
Yüzünüze karşı gerizekalı denmez belki ama nereye giderseniz ne iş yaparsanız yapın belli seviyede bu tür insanlara maruz kalacaksınız. Bir önerim yok ama en azından direkt girişte muhatap olmak yerine başka bir pozisyona geçebilseniz en azından
e o yüzden görece en düşük puanlarla da sağlıkçılar atanıyor, mülakatı filan da yok
yani hem ataması kolay olsun, 2 senelik okuyup memur olayım hem işim rahat olsun denecek bir bölüm (normal insan evladı için, torpilliler için demiyorum) düşünüyorum benim aklıma gelmiyor...
varsa bilen?
hanımefendi okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? görece kelimesinin anlamını mı bilmiyorsunuz?85 le atandım. İşim rahat olsun denecek bir bölüm olsa sanırım şuna bu konuyu açmazdım
Direkt güvenliği çağırın, beyaz kod verin en azından beyaz kod vereceğinizi söyleyin böyle hakaret durumlarında. Aynı anda soru soranlara "aynı anda soru sormayın tek tek" diye ciddileşin bende tıbbi sekreterlik yaptım ne kadar zor bilirim en önemlisi hiçbir şeyi kafaya takmamak bazı tıbbi sekreterler oturup kavga ediyodu hastayla hasta gidiyo arkasından söylenip kendini yiyo falan bu sadece kendinize zarar tek derdiniz hastanın işlemini yapıp hastayı göndermek olsun saygısızlık yapmadıkları sürece hiç muhattap olmayın.İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
hanımefendi okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? görece kelimesinin anlamını mı bilmiyorsunuz?
görece düşük puanla, hele 2 yıllık okunarak filan atanıp rahat olunan iş yok -bildiğim yok yani. yazdığım da bu.
sağlıkçıların işi de zor bunu hepimiz biliyoruz.
siz kendiniz diyorsunuz başka yere atanabilmek için 95 almam lazım diye...alın atanın madem yani...
Direkt güvenliği çağırın, beyaz kod verin en azından beyaz kod vereceğinizi söyleyin böyle hakaret durumlarında. Aynı anda soru soranlara "aynı anda soru sormayın tek tek" diye ciddileşin bende tıbbi sekreterlik yaptım ne kadar zor bilirim en önemlisi hiçbir şeyi kafaya takmamak bazı tıbbi sekreterler oturup kavga ediyodu hastayla hasta gidiyo arkasından söylenip kendini yiyo falan bu sadece kendinize zarar tek derdiniz hastanın işlemini yapıp hastayı göndermek olsun saygısızlık yapmadıkları sürece hiç muhattap olmayın.
Ya saygısızlığa göz yummayın ama onun dışında söylenme, Dr hemşire eleştirme, sistem eleştirme gibi yorum yapanlar oluyo ya ben hiç cevap vermiyodum mesela boş boş konuşuyosa kavga polemik çıkarmaya çalışıyosa hiç dikkate almayın bölümümüzü de bilmiyorum ama ben poldeydim bi arkadaşımla hastanın peşinden anamnez okuduk bı kere o da çok üzülüyodu hasta davranışlarına, ordaki üzücü şeyleri okuyunca şey diyosun zaten hasta bu kişi demekki tepesi atık bana çatıyo ne kafama takıcam işlemini yapiyim da gitsin muayenesine. Annemde tıbbi sekreter benim şey der hep hasta bir dk duruyo lafını söyleyip gidiyo sen durduğun yerde kendini yiyosun ne gerek var salla yani tek odağın işin olsun zaten çok dikkat gerekiyo.Haklısınız. Artık saygısızlık yapsa da duymayıp görmeyeceğim başarabilirsem
Stres yüklemesi yapmış pislik adam sanaİyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Ya saygısızlığa göz yummayın ama onun dışında söylenme, Dr hemşire eleştirme, sistem eleştirme gibi yorum yapanlar oluyo ya ben hiç cevap vermiyodum mesela boş boş konuşuyosa kavga polemik çıkarmaya çalışıyosa hiç dikkate almayın bölümümüzü de bilmiyorum ama ben poldeydim bi arkadaşımla hastanın peşinden anamnez okuduk bı kere o da çok üzülüyodu hasta davranışlarına, ordaki üzücü şeyleri okuyunca şey diyosun zaten hasta bu kişi demekki tepesi atık bana çatıyo ne kafama takıcam işlemini yapiyim da gitsin muayenesine. Annemde tıbbi sekreter benim şey der hep hasta bir dk duruyo lafını söyleyip gidiyo sen durduğun yerde kendini yiyosun ne gerek var salla yani tek odağın işin olsun zaten çok dikkat gerekiyo.
Puanla alakasını çözemedim ben de.hanımefendi okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz? görece kelimesinin anlamını mı bilmiyorsunuz?
görece düşük puanla, hele 2 yıllık okunarak filan atanıp rahat olunan iş yok -bildiğim yok yani. yazdığım da bu.
sağlıkçıların işi de zor bunu hepimiz biliyoruz.
siz kendiniz diyorsunuz başka yere atanabilmek için 95 almam lazım diye...alın atanın madem yani...
İşte bunu yapmayın kendinize hasta şuan uyuyo belki Tv izliyo kendi keyfinde siz kendinizi yiyosunuz hiç gerek yok aile terbiyesi almamış demekki böyle kelime kullanıyo siz hiç polemiğe girmeyin guvenlige sevk edin ya da beyaz kod vericem diyin vermezseniz de hiç böyle uzama duymadım bilgim yok ama beyaz koddan çekinirler en azından çünkü yasal hakkınız.Son cümleniz çok doğru o söyledi gitti benim hala uyku tutamadı.
Saygısızlığa karşılık verdiğimiz zamanlarda oldu ama inanın mahkemelik olan karakolluk olan arkadaşlarım var. Öyle olunca da çok uzuyo
Puanla alakasını çözemedim ben de.
90 küsürler atandım.
Atandığım yerde memleketi olduğu için yazan 93-95 puanlı arkadaşlar vardı.
Biz de farklı yönden görüyoruz insanların baskılamasını laf söylemesini.
4 senede okuduk.
Bazı meslekler böyle.
Bizim okumamız veya çalışıp aldığımız puana göre atanmamızdan farklı bir durum bu.
Yüksek puanla kazanıp belirli aşamalardan geçip yüksek puanla tekrar bölümünü belirleyen doktorlar da şiddete uğruyor mesela onlara ne diyeceğiz nereye atansınlar daha yani.
İşte bunu yapmayın kendinize hasta şuan uyuyo belki Tv izliyo kendi keyfinde siz kendinizi yiyosunuz hiç gerek yok aile terbiyesi almamış demekki böyle kelime kullanıyo siz hiç polemiğe girmeyin guvenlige sevk edin ya da beyaz kod vericem diyin vermezseniz de hiç böyle uzama duymadım bilgim yok ama beyaz koddan çekinirler en azından çünkü yasal hakkınız.
Rica ederim işinizde başarılarÇok teşekkür ederim
Aynen öyle o şikayet ettiğiniz insanlar sizden sonra farklı birimlere gidiyor doktorlara gidiyor ne oluyor birden çok saygılı mi?Evet ne alaka ben de anlamadım ne puanla ne üniversite yılıyla bi alakası var.
Burda konuşulması gereken insanlarımızın ne kadar birbirine saygısız fütursuz olduğu olmalı.
Aynen öyle o şikayet ettiğiniz insanlar sizden sonra farklı birimlere gidiyor doktorlara gidiyor ne oluyor birden çok saygılı mi?
Olmuyor işte görüyoruz haberlerde.
Yine diyorum işiniz zor Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?