Hakaret işitmek için işe gidiyoruz

allah aşkına bugün de sosyal medyada gördüm
hadsiz kadının biri kalkmış röntgen çekilecekti doktor yoktu
nerde bu doktorlar
böyle yaparlarsa ben doktor döverim diyordu
en çok sağlıkçılara yükleniliyor bu ülkede bence

Sağlıkta tek düşük puanla atanan, yani sizin alginizla,hemşirelik onda da dünya çapında ciddi ihtiyaç olduğu için ve inan hemsireligin ÖSS puanı ogretmenliklerden yüksek,hani diyorsunuz ya mulakatsiz düşük puan, ÖSS de çoğu öğretmenlikten daha yüksek, 2 yıllık bölümlerde hiç düşük puanla atanmıyor emin ol...

Böyle konular beni aşırı üzüyor. Çünkü birlikte yaşadığımız insanların ne kadar hadsiz, saygısız, cahil ve görgüsüz olduğunu hatırlıyorum. Hoş hiç unutturmuyorlar ya. Bu hayat onlar için değil bizim gibi ince düşünenlere zor zaten. Kimseye saygısızlık yapmam, işi olanı mutlaka beklerim, çok beklediysem de kibarca sorarım. Ama gelir hödüğün biri yandan girer konuya- sen enayisin çünkü- hem sana hem çalışana saygısızlığını yapıp gider. Çocuğumu da böyle yetiştiriyorum ama dediğim gibi olan bize oluyor. O da büyüyünce çok zorlanacak gibi hissediyorum.
Arkadaşların da dediğini insanlar birebir çalışılan bütün işler sıkıntılı bu memlekette, çünkü insanlar sorunlu. Allah yardımcınız olsun. Özel klinik, muayenehane falan deneyebilirsiniz belki, daha sakin olur oralar.

Anlayamadım, sadece tıp muhendislik benzeri 'yüksek' bölümlere nail olmuş insanlar mı saygıyı hak ediyor? Ünv sınavından bu puanları alamayanlara istediğimiz gibi hakaret edebiliyor muyuz??

Büyük konuşmayayım devlet hastanesine asla bu yüzden gitmem. İnsanlar çalışanlara çok kaba ve saygısız, o edepsiz güruhla birlikte aynı odada bile bulunmak istemiyorum. O kadar negaitf ve gergin bir hava ki bir an önce de çıksam kurtulsam kafasına geçiyorum. Param olmasaydı hayattan soğuyacaktım herhalde, kaba, saygısız, berbat insan çekecek hiç halim yok inanın.

Anlayamadım, sadece tıp muhendislik benzeri 'yüksek' bölümlere nail olmuş insanlar mı saygıyı hak ediyor? Ünv sınavından bu puanları alamayanlara istediğimiz gibi hakaret edebiliyor muyuz??

kimse anlayamadı inanın. Zaten kolaylıkla düşük (!) puanla atanıyoruz, boş oturuyoruz. Maaşımız onların vergileriyle ödeniyor. Bu zihniyet yüzünden bu hale geliyoruz.

Özelde 1 saat bekledim KBB doktorunu artık bayılacaktım. Devlet mi özel mi belli değil artık saçma sapan oldu herşey.

Siz neden her konuda üstten üstten yorumlarla konu sahiplerini eziyorsunuz? İyi mi hissediyorsunuz böyle yapınca?

Aslında susmasaydınız keşke, hastaları mutlu etmek sizin göreviniz değil. Kişiye yaptığının suç olduğunu söyleyip hastane polisini çağırsaydınız keşke. Kimse sesini çıkarmadığı için zaten bu insanlar üste çıkıyor.

kimse anlayamadı inanın. Zaten kolaylıkla düşük (!) puanla atanıyoruz, boş oturuyoruz. Maaşımız onların vergileriyle ödeniyor. Bu zihniyet yüzünden bu hale geliyoruz.

Apacaip bir kafa, insan insandır kardeşim herkes eşit derecede saygıyı hak ediyor. Sonra da Türkiye neden böyle, neden acaba sokakta insana saygı yok ki , saygı cebindeki paraya, üstündeki kıyafete, altındaki arabaya var . İnsanlara saygıyı eşit değıtmayalım gibi bir şeyi açıktan diyen birini ilk kez burda görüyorum şaşkınım

İnanın ben de. Ama en azından düzgün saygılı birilerinin olduğunu görmek okumak iyi hissettirdi

Konustugumda beni o kişiden koruyan bir sistem yada prosedür olacağını bilsem..

Özelde 1 saat bekledim KBB doktorunu artık bayılacaktım. Devlet mi özel mi belli değil artık saçma sapan oldu herşey.

Sağlık sistemini özelleştirdiler çaktırmadan sanki. Ben en son ne zaman devlete gittiğimi hatırlamıyorum zaten. Ama özeller de berbat. Bebeğim doğduğunda özel sigorta yapmamıştım tamamlayıcı yaptım bir süre. Medicana Medical park tarzı hastanelerde geçen. Baktım olmuyor. Randevu yok. Gitsem sıra gelmiyor bebekle perişan oluyorum. Genel sağlık sigortası yaptım bir üst segment hastaneler için. Yok yani. Onlardan da müthiş hizmet alındığını söyleyemeyeceğim ama sgk geçmediği için bir tık daha sakin.
Çalışanlar da ona göre acıbademde çalışan daha sakin ortamda çalışıyor. Medicanadaki perişan.

Sağlık sektörü zor. Sağlam psikoloji lazım. Geçim sıkıntısı var. Herkes çatacak birini arıyor. Genel olarak kimse mutlu değil. Empati,anlayış,güleryüz yok. Kimsenin sabrı yok. Keşke öğretmen olsaydınız. Gerçi orda da veliler var. Velilerle uğraşmak da sıkıntı.

İnanın ben de. Ama en azından düzgün saygılı birilerinin olduğunu görmek okumak iyi hissettirdi

Çok da heveslenme panpa ben yurtdışında yaşıyorum Annem hemşire bu arada, her zaman bu bktan işten bıktım derdi emeklisi geldiğinde hastaneden öyle kaçtı ki öyle tabanladı ki inanamadık

Hayatın her alanında var böyle tipler ve maalesef her an heryerde karşınıza çıkabilirler.
Yaşlısı,genci herkes bir acayip,birşey olsa da bağirsam çağırsam kavga çıkarsam kafasındalar. Ben artık hicbirşeye şaşırmıyorum.
İnanın kendinizi üzdüğünüze değmez.
Boşverip yolunuza bakın.
İnsanla ilişkide olduğunuz her meslekte yaşayabilirsiniz bu ve buna benzer durumları. Ha normal mi tabi ki değil ama hiç tanımadığı insana gerizekalı diyebilen birine inanın hic birşey öğretemez bu saatten sonra değiştiremezsiniz de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…