- 1 Nisan 2021
- 1.609
- 1.495
- 83
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Tepkileri size değil sisteme, ilk önce bunu anlamaya çalışın. ister istemez çalıştığımız yeri benimsiyor ve savunmaya geçiyoruz, geçmeyin savunmayın üzerinize alınmayın diyeceğinizi diyin gerisine karışmayın. Başka bir hastanın lafını mı böldü, bırakın lafı yarım kalan cevap versin. vallahi başka türlü kimseyi eğitmezsiniz olan size olur.
Bende devletteyim, başka hastaya bakarken soru mu sordu biri cevap veriyorum, bazen koltuktaki hastam patlıyor sinirden. diğer türlü kötü ben oluyorum, hiç uğraşamam enerjim bana lazım. Benim artık modum bu
Amin. Özellikle acilde lak lak edenlere uyuz oluyorum. Bazen sinirlenip ben cevap veriyorum hastalara. Toplumun anlayış ortalaması kıtlık seviyesinde. Mantık yürütme yok, sıra ve bekleme kültürü zaten yok.Katılıyorum Allah sağlık sektöründekilere yardım etsin. Yılda bir kaç kez gittiğimiz halde illallah ediyoruz. Covid movid onları demiyorum bile
Ayda bir çıkan öğretmen okul müdürü darp edildi ,hatta okul müdürü öldürüldü haberlerini kaçırmışsınız galiba .Ama sizi çok iyi anliyorum artık insanlar son derece tahammülsüz ve hadsiz oldular.İnsanlar sokakta patlamaya hazır bomba gibi dolaşıyorlar artık.Ben haklı da haksız da olsam bu tip gerginliğin olduğu yada olacağını hissettiğim ortamlarda direk uzaklaşmaya çalışıyorum .Çünkü artık hemen hemen herkesin elinde silah kesici alet yada herhangi bir zarar verecek alet var .Ve bu tip insanlara ne anlatırsanız anlatın zaten sizi anlamıyorlar .Canımjz Allah’a emanet dolaşıyoruz .Size da kolaylıklar ve çokça fazla sabır diliyorum.Doğrudur belki ama çok öğretmen arkadaşım var ne üzerine yürüdüklerini nede yüzüne karşı gerizekalı dediklerini duydum.
Sekreterler doktordan daha doktorlar.Amin. Özellikle acilde lak lak edenlere uyuz oluyorum. Bazen sinirlenip ben cevap veriyorum hastalara. Toplumun anlayış ortalaması kıtlık seviyesinde. Mantık yürütme yok, sıra ve bekleme kültürü zaten yok.
Sekreterlerin ama telefonla oynayıp molalarda takılması ashabımı bozuyor. Onların yüzünden kaç kere tetkik için giriş yaptıramadım ve ertesi güne işim kaldı.
Bana öylesi neyse ki nadir denk gelmiştir. Sanırım minnoşluğumu gören yumuş yumuş yardımcı oluyorSekreterler doktordan daha doktorlar.Milleti azarlamalar falan hat safhada işleri zor ama böyle çoğunlukla
Aslında atamanın en kolay olduğu bölüm. Biraz çabalasan olur. Neyse gelelim memurken de öyle denyolar çıkıyor. Ahlak başka birşey parayla alınmıyor da satılmıyor da. İnş gönlüne göre olur takma öylelerini. Kardeşim doktor mesela üniversite de o da uğraşıyor. Ya da işe gidiyorum kapı kıyamet gibi dolu. Kenara geçer misin biz girelim ki işlerinizi halleşelim diyorum. Bunların hepsi de hayvan diyor!İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Ne için şikayet edildiklerine bağlı. Bazıları hak ediyor. Zorla ek kaynak aldırtan veya kursa yönlendiren, işlenmeyen konuları sınavda soran, ders anlatmayan hatta derse girmeyen, sapık olan, saçma sapan masraf yapıp komisyon alan... Kısa süreli devlette öğretmenlik yaptım. Bu kısa sürede bile nelere şahit oldum. Kardeşimin başına biri gelince hiç pişmanlık duymadan şikayet de ettim CİMER'den.
Pişman değilim, aklım hala öğrencilerimin başına gelince sessiz kalanlarda.
yorumda ""saygı" yi hak etmekle alakalı kısım nerede bir zahmet bana da göstebilir misiniz? çünkü ben de bunu nereden çıkardığınızı merak ettim de.Anlayamadım, sadece tıp muhendislik benzeri 'yüksek' bölümlere nail olmuş insanlar mı saygıyı hak ediyor? Ünv sınavından bu puanları alamayanlara istediğimiz gibi hakaret edebiliyor muyuz??
hangi konuda üstenci tavrımı gördünüz bilemiyorumSiz neden her konuda üstten üstten yorumlarla konu sahiplerini eziyorsunuz? İyi mi hissediyorsunuz böyle yapınca?
Insanlar cok kaba. Bence hakedeni azarla vicdan azabi da duyma.İyi geceler hanımlar. Midemin ağrısından uyuyamadığım için gelip şuraya yazayım belki rahatlarım dedim.
Hani şu büyük hastanelerde ilk sıra alınan masalarda çalışıyorum. Kıyamet gibi insan var. Bir kişi ile ilgileniyorum arkadan bir sürü soru geliyor.
İşlem bitince yardımcı olacağım diyorum yok tekrar geldi tekrar soruyor. Altını çizmek istiyorum gayet kibarım. En son hasta ile ilgileniyorum beyefendi dedim. “Gerizekalı boş boş oturuyorsunuz” tarzı konuştu. O sırada gözümün karardığını hatırlıyorum. Çok yoğun bi gün, yorulmusum adama cevap verirken önümdeki evraklarla ilgileniyorum.
Hiçbir şey diyemedim çıkardı telefonu çekmeye başladı etrafı. Yayınlanır mı bilmem ama cidden mental olarak tükendim. Tekrar kpss ye hazırlansam dedim en az 95 almam lazım bunun için dershane desteği almalıyım yaşadığım şehire atanmam lazım. E zaten yine aynı sektör de olacağım. Bi stresten kaçarken bir ton başka stres.
Şiddet olaylarının çok fazla olduğu dönemde bu konu belki ne alaka dedirtebilir ama belki de biriktiği için bu kadar etkilendim,
bu kadar hakaret işitilen başka sektör yok sanırım.
Valla o kadar üzüldüm ki. Tıbbi sekreterlik yerine keşke başka bölüm okusaydım. Napsam bilemedim şu midemin ağrısı için.
Bana öylesi neyse ki nadir denk gelmiştir. Sanırım minnoşluğumu gören yumuş yumuş yardımcı oluyor
Insanlar cok kaba. Bence hakedeni azarla vicdan azabi da duyma.
Bence yapma daha cok uğraşırsın. Sakin olmazsanız hastane polisine haber vermek durumunda kalırım diyemez misin?Sanırım hak edene hak ettiği gibi karşılık vermek lazım
Ben de tam olarak sizin dediğiniz gibi insanları ben eğitemem edebi adabı öğretemem diye düşünüp umursamamaya çalışacağım
Bence yapma daha cok uğraşırsın. Sakin olmazsanız hastane polisine haber vermek durumunda kalırım diyemez misin?
Benim dişli bi kiz arkadasim kadin dogumda yapiodu uzmanligini. Gelene cevap ver gidene laf yapıştır derken her hafta biriyle mahkemelik oluyodu. En sonunda bölümü birakti dahiliyeye gecti rahatladi. Hak ediolar tabiki de bazen sessiz kalmak seni daha rahat ettirebilir ego meselesi yapacak bisey yok bunda. Karsindaki sabaha kadar da konussan anlamayacak biriyse hele.
Katılıyorum aynı şey sağlık sektöründe de geçerli. Hastasını taciz eden,muayene esnasında kaba davranan doktorlar vs de mevcut. Aslında mesleğe atanmadan önce insanları psikolojik sınava da sokmak gerekiyor. Mesleğin yükünü kaldıramayacak ya da etik davranmayacak kimse mesleğe alınmamalı.Ne için şikayet edildiklerine bağlı. Bazıları hak ediyor. Zorla ek kaynak aldırtan veya kursa yönlendiren, işlenmeyen konuları sınavda soran, ders anlatmayan hatta derse girmeyen, sapık olan, saçma sapan masraf yapıp komisyon alan... Kısa süreli devlette öğretmenlik yaptım. Bu kısa sürede bile nelere şahit oldum. Kardeşimin başına biri gelince hiç pişmanlık duymadan şikayet de ettim CİMER'den.
Pişman değilim, aklım hala öğrencilerimin başına gelince sessiz kalanlarda.
Tabiki görmemişim onu pardon. Bu taciz magdurunu açık giyinmeseymis diye suçlamakla eşdeğer.Yok yukarda birisi sekreter arkadaşlar için doktordan daha doktorlar havalarından yanlarına varılmıyor yazmış sözüm onaydı öyle alaycı tiplere haddini bildiririm bildirmek lazım. Kimse böyle bi aşağılamaya maruz kalmak zorunda değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?