hakaret

antonie

bahtım saçlarımdan karadır
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
2.882
5.857
158
erkek arkadaşımdan hakaret işittim. üzerinden kaç saat geçti hala sakinleşemedim.

kısa girizgah: 1,5 seneyi aşkındır birlikteyiz, üniversite öğrencisiyiz.
okkalı kavga esnasında birbirimize hakaret ettiğimiz oldu daha önceden. özrümüzü diledik, kapattık. bu konuda çok dikkatli davranıyorduk artık.

ama bugün tartışırken bana "ne kadar iğrençsin" dedi. "bu lafın üstüne ben daha durmam" dedim, çantamı aldım kalktım gittim.

şimdi ne yapacağım?
düşündükçe içim sıkılıyor. aklımdan sadece "bana hakaret edemezsin" diyerek ayrılmak geçiyor.

ama bitirmek de istemiyorum. seviyorum. "tek saygısızlıkta çeker giderim" diye yorumlar gelecek bence ama işin aslı çok da gitmek istemiyorum. kalmak da istemiyorum ama. bir cezası olsun istiyorum. gerçekten tek bir "iğrençsin" lafı tüm ilişkiyi bitirmeye yeter mi? aşk acısı çekmeye değer mi yoksa herkes sinirlendiğinde kendini kaybedebilir, böyle şeyler affedilebilir mi? sonuçta insan sinirlendiğinde salon adamı çizgisinde davranmayabilir, ben bu lafını fazla mı abarttım acaba? bir an böyle diyorum ama sonra vazgeçiyorum, adabıyla tartışabilirdi.

tabi bunların hepsi benim kafamdaki ikilemler.
benim iğrenç birisi olduğumu söyleyen birisi pişman olup özür diler mi ki? sinirle değil tamamen hissederek söylediyse zaten o kendisi gelip benden ayrılmak ister. hani özür dileyeceği muamma, doğmamış bebeğe don biçiyorum şu an bir nevi.

ama işte ya gelip özür dilerse?
ben ne yapmalıyım?
gururum incindi. bu telafi edilebilir mi?
ve eğer affedersem bundan güç alıp tekrar hakaret eder mi, daha da ileri gider mi?

ekleme: neyin üstüne bunu dediğini çok soran oldu, ekleme ihtiyacı hissettim. benim bir hareketime sinirlendi ve çok saygısızca davrandığımı söyledi. ben de kendimi savunuyordum, "antonie ne kadar iğrençsin ya" dedi.

Son düzenleme:
Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Nasıl söylediği de önemli, acaba söyledikten sonra hemen pişman oldu mu? Neden öyle dedi,öncesinde siz ne dediniz? Bunları düşün, tart, ona göre karar ver.

Son düzenleme:
Her ilişkinin dinamiği farklıdır. Nasıl söylediğimde önemli, acaba söyledikten sonra hemen pişman oldu mu? Neden öyle dedi,öncesinde siz ne dediniz? Bunları düşün, tart, ona göre karar ver.
pişman olduğunu zannetmiyorum. üstünden kaç saat geçti, aramadı. pişman olsa arardı.
öncesinde de ben hiçbir şey demedim aslında ama tartışma benim bir hareketimden çıktı. saygısızca bir hareket yaptığımı söyledi, ben kendimi savunuyordum. tartışıyorduk ama gayet insani bir şekilde işte. sonra tutup bunu söyledi.

Daha önce de hakaretler edildiğini söylemişsiniz.. Ne tarz hakaretlerdi bunlar?
Ve iğrençsin lafını neyin üzerine söyledi?

Daha önce de hakaretler edildiğini söylemişsiniz.. Ne tarz hakaretlerdi bunlar?
Ve iğrençsin lafını neyin üzerine söyledi?
benim bir hareketime sinirlendi ve saygısızca davrandığımı söyledi. ben de kendimi savunuyordum. cevap olarak "antonie ne kadar iğrençsin" dedi. gayet sakin bir şekilde.

Neyin ustune boyle bir sey dedi peki

Eğer o masayı terk etmişsiniz tepkinizi ortaya koymuşsunuzdur demektir. Demek ki hoşunuza gitmedi, kaldiramadiginiz bir hareketti .
Öyleyse gerçekten özür dileyene kadar devam etmelisiniz.
Bitecekse de biter.

Normalde sık kavga eder misiniz , ilişkiniz nasıl ?

neden dedi bunu o anda çok ciddi tiksinerek mi söyledi yoksa ağzına öyle geldi de farkında olmadan mı dedi ya da sen giderken seni durdurdu mu bunları bilmek gerek ve herkesin ilişkisi ayrıdır kimine göre bu laf çok ağır kimine göre ayy sende iğrençsin denilecek kadar normaldir ilişkiniz nasıl onu bilmek gerek

benim bir hareketime sinirlendi ve saygısızca davrandığımı söyledi. ben de kendimi savunuyordum. cevap olarak "antonie ne kadar iğrençsin" dedi. gayet sakin bir şekilde.
Eğer üslubunuz çirkinleştiyse böyle bir şey söylemiş olabilir... Bilemiyorum.
Daha önceki hakaretleri de sormuştum?
Diğer hakaretleri bilmediğim için şahsi fikrim hemen gemileri yakmamanız yönünde.
O da sizin gibi sinirlidir, gurur yapıyordur ve kendince haklı sebepleri vardır. O yüzden bekleyin ve mesafe koyun. Size bir daha İğrençsin diyememesi için de biraz burnunu sürtün derim

bir süredir sık tartışıyorduk ama hiç böyle olmuyordu. tartışmalarımız öyle bağırış çağırış tripli geçmez. 5 dk sonunda anlayışlı anlayışlı konuşup tatlıya bağlıyorduk

Eğer gerçekten iğrenç olduğunuzu düşünüyorsa sizden ayrılsın.
Yok sinirle söylediyse özür dilesin, bekleyin.

Affedin veya etmeyin ben bilemem ama tepkiniz güzel.

iğrençsiiğğğnnn diyen tiki tipler belirdi gözümün önünde, çok itici geldi
neyse, ben bu sürekli tartışmalı ama çok aşık ilişkilerden anlamıyorum, benim bildiğim insan kafasını kırar da sevdiğini kırmaz, sürekli kavga ederiz 5 dk sonra barışırız ilişkileri 5 yaşında kaldı benim için...
eğer ilişkinizin dinamiği buysa, bir ömür kaosla besleriz biz bu aşkı, arada sayar söver yine de severiz diyorsanız devam edin tabi ki, ama hayattan beklentiniz sevgi ve saygıya dayalı bir ilişkiyse yanlış yerdesiniz.

üslubum çirkinleşmedi buna eminim. o da çirkin konuşmamıştı öncesinde. o an çok sinirlendi ama "ayıp ettin" diyordu mesela sakinliğini koruyarak. hani can hıraş bir kavga değildi, zaten her şey 2 dakika içinde gerçekleşti.

önceki hakaretler daha beterdi maalesef. ama karşılıklı oldu. yaklaşık 1 sene önce oldu bu kavga. o zaman ayrılmıştık bu sözlerimiz yüzünden. sonrasında barıştık ve tartışırken ekstra özen gösteriyorduk. 1 senedir tek kötü laf duymadım

kaosla beslenmiyoruz yahu :) sayıp sövmüyoruz da. bu ara cidden sıklaştı tartışmalar ama kavga değil bunlar. ufak fikir anlaşmazlıkları oluyor, sonra hemen çözülüyor. kimse kimseye kırılmıyor yani. ha ben de o kadarından bile sıkıldım keşke o kadar bile anlaşmazlık olmasa ama sizin yazdığınızı okuyunca sanki bağırış çağırış kavga edip sonra barışıyormuşuz gibi duruyor. öyle değil :)

Peki siz ona bu son kavgada hakaret ettiniz mi? Kendinizi savunurken falan.
Yani bana göre seven insan ne kadar öfkeli olursa olsun siniri geçtikten sonra sevdiğinin gönlünü alır, gerçekten pişman olur.
O yüzden bence sessizliğinizi koruyup özür dilemesini bekleyin. Kendinize saygı duymanız ve değer vermeniz gerçekten güzel. Yani sırf seviyor veya aşık diye yapılAnı unutup karşı tarafa koşan insanlardan değilsiniz.
Ama geçmişinizde ağır hakaretlerin olması hoş değil. Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama belki de çocuklukla sarf ettiniz o sözleri geçen sene. Ders alıp düzelttik diyorsunuz.
Ama baktınız eskiye dönmeye başladı ilişkiniz, bazı kararlar almaya başlayın derim :)

ay yok hiç hakaret etmedim. gayet normal cümlelerle konuştum. zaten ben hakaret etsem ona kızmaya yüzüm olmaz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…