- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
okkalı kavga esnasında birbirimize hakaret ettiğimiz oldu daha önceden.
ama bugün tartışırken bana "ne kadar iğrençsin" dedi. "bu lafın üstüne ben daha durmam" dedim, çantamı aldım kalktım gittim..
kaosla beslenmiyoruz yahu :) sayıp sövmüyoruz da. bu ara cidden sıklaştı tartışmalar ama kavga değil bunlar. ufak fikir anlaşmazlıkları oluyor, sonra hemen çözülüyor. kimse kimseye kırılmıyor yani. ha ben de o kadarından bile sıkıldım keşke o kadar bile anlaşmazlık olmasa ama sizin yazdığınızı okuyunca sanki bağırış çağırış kavga edip sonra barışıyormuşuz gibi duruyor. öyle değil :)
konuyu anlatsam çok uzayacaktı, o yüzden bahsetmedim. bir de çok önemli bir sorun da değildi. her şey maksimum 2 dk içerisinde gerçekleşti. benim bana göre normal olan bir sözüme sinirlendi ve bunu saygısızlık olarak kabul etti.Ama konuyu bilmeden yorum yapmak ne kadar doğru siz ne dedinizde bu tepkiyi verdi bilmiyoruz kı.
Üstelik sakince söylemiş hani pislik yaparsında ıy iğrençsin gibisinden yumuşatmışsın sanki yorumlarda.
Ve sen duramam diyip kalktığında ne yaptı onu da merak ettim.
Yaşadığım tecrübelere dayanarak diyorum ki 1 kez hakaret girerse elbet 2.side gelir istediğin kadar dikkat et ama evliyken ama sevgiliyken olacaktır diye düşünüyorum hayırlısı
merhaba, alışkanlığa dönüşmedi. yorumlarda anlatmıştım, benim karşılıklı hakaretler ettik dediğimiz kavga 1 sene önceydi ve o kadar ileri gittiğimiz için ayrıldık. sonra karşılıklı özürlerle barıştık. ondan sonra da ağzından hiç hakaret duymadım.Neden dediğinin bence bir önemi yok, her insana göre zaten yaptığının bir sebebi var. Yani siz ona hakaret ettiyseniz hak ettiğini düşünerek etmişsinizdir (sinirlendirdi ettiniz gibi), onun için de aynı. Hakaret hakarettir, küfür küfürdür, dayak ise dayak. Her insan hemen hakareti, küfrü ya da dayağı seçmiyor. Nedeninden ziyade sonuca bakmak lazım.
O yüzden bunun alışkanlığa dönüşüp dönüşmediğine bakmak gerekiyor. Yani kolay bir şekilde sinirlenebiliyor, kontrolü kaybedip hemen birbirinize hakaret edebiliyorsanız saygıyla alakalı bir probleminiz var demektir. Ayrılın ya da ayrılmayın demek bana düşmez, ilişkinizi en iyi siz bilirsiniz ve yürütmek istiyorsanız da yürütürsünüz. Ancak dediğim gibi hakaretler daha rahat ağza alınmaya başladıysa, daha kolay birbirinizin kalbini kırıyorsanız ve uğraşmanıza rağmen çözümlenemiyorsa ilişkiyi sonlandırmak birbirinizi yıpratmaya göre daha mantıklı olacaktır.
yani nasıl desem, evet, bir davranışımın sonucu olarak söyledi bunu ama orda davranışımı eleştirmek için söylemedi. kastı "ama bu yaptığın çok iğrenç" değil, basbayağı "iğrenç birisin"di. ki düşünüyorum düşünüyorum bence öyle büyük bir olay da yoktu. çok ciddi şeyler yapsam ve patlasa hadi anlayacağım. ama bir anda tek bir hareketim onda nasıl böyle nefret uyandırmış olabilir ki?eğer soyut anlamda davranış eleştirisi açısından dediyse ve haklıysa (yani yanlış bir hareket yaptıysanız) eğer özür dilerse affedilebilir bence.
ama başka saygısızlıkları küçümsemeleri varsa düşünmek gerek. bir de başkaları için de böyle konuşan bir tipse dikkat etmekte fayda var.
okkalı kavga ve hakeret durumu yaklaşık 1 sene önceydi. öyle hakaretleşince ayrıldık hatta. daha sonra karşılıklı özür dileyerek barıştık, 1 senedir de hakaretleşme durumu olmadı. bu durumu ilk defa yaşamadığımızı belirtmek için yazmıştım. yoksa gün içindeki anlaşmazlıkların hiçbirisi öyle olmuyor.ama bu yazdıklarınızdan hiç öyle anlaşılmıyor, okkalı kavgalar, hakaretler, sık sık tartışıp 5 dk sonra barışmalar... gerçekten gözümde kafelerde, sokaklarda, avm lerde sürekli tarışan kızın ağladığı oğlanın triplere girdiği çiftler canlanmıştıcidden anlatımınızdan çizdiğiniz profil öyle gibi, evlerden ırak
merhaba, alışkanlığa dönüşmedi. yorumlarda anlatmıştım, benim karşılıklı hakaretler ettik dediğimiz kavga 1 sene önceydi ve o kadar ileri gittiğimiz için ayrıldık. sonra karşılıklı özürlerle barıştık. ondan sonra da ağzından hiç hakaret duymadım.
o yüzden şimdilik bi alışkanlığa dönüşme durumu yok. ama ya dönerse? bundan korkuyorum. ya her sinirlendiğinde benimle böyle konuşursa? tabi daha pişman olacak mı ondan emin değiliz ama.
Hiç aşık oldun mu?Nasıl hala aşık kalınabiliyor bunu anlasam sıkıntı yok da.
Sevgi,aşk böyle öğretilmedi bana...
onsuz olamam durumunda değilim. ayrılmayı istemiyorum, ayrılırsak üzülürüm ama gidip de yerlerde sürünmem.Yorumları okuyamamıştım maalesef. Yani kimsenin garantisi yok başta da bu yüzden kavga edip ayrılma noktasına gelmişsiniz ama yine de bunun etkisi olmamış, son örneği bu olay. Dönüşmüş gibi aslında alışkanlığa. Yani başlangıçta bunun kavgası olmuş, ayrılmışsınız, geri barışmışsınız ama yine sürdürmüş hakaret etmeyi. Tekrar şans verebilirsiniz ama bu sefer ciddi bir tepki göstermenizi tavsiye ederim. Ha adam hiç pişmanlık göstermez, gayet rahat olursa sizin barışmanız bunu fedakarlık olarak görmesine sebep olmaz tam tersine daha da aynı hareketleri sürdürmesi için cesaretlendirir. Herkesin dayanabileceği sınır farklı ama dediğiniz için yorumları da okudum şu an. Eski konularınızı bilen arkadaşlar sevgilinizin daha önceden de benzer kırıcı hareketlerde çok bulunduğundan bahsetmiş. "Onsuz olamam" durumunda değilseniz bu kadar kırıldığınız bir ilişkide ayrılmak iyi bir seçenektir, her ilişki sonuna varacak diye bir kural yok. Kimisi de ders çıkarmamız için hayatımıza giriyor diye düşünmüşümdür ben hep.
yaa evet, hafızan ne kadar iyi :)Merhaba canım. Gönlünü alır diye düşünüyorum ben. Sessizce bekle :) Kova burcu olan arkadaş mıydı bu?
onsuz olamam durumunda değilim. ayrılmayı istemiyorum, ayrılırsak üzülürüm ama gidip de yerlerde sürünmem.
sadece acele bir karar vermek istemiyorum. o beni çok kırdığını yazan arkadaşlarla özelden konuşuyordum ordan biliyorlar, az derdimi dinlememişlerdir, bana destekleri çoktur, sağolsunlar gerçekten❤ şimdi şöyle ki, büyük büyük sorunlarımız vardı, çözdük. uzun süredir ciddi olaylarımız, kavgalarımız olmuyordu. diyorum ya evet sık tartışıyoruz bu benim için bir eksi ama bu tartışmalar hep ufak fikir uyuşmazlıkları şeklinde ve geri kalan ilgi, alaka, hoşgörü, sevgi, uyum vs her şey çok iyi. bir süredir. yani bizim uzunca bir süredir yaşadığımız en büyük problem en fazla "aa bu trip miydi şimdi?" tartışması olmuştur. bu yüzden kararsız kaldım.
hakareti ilk defa yaşasak özür diler, affederim. lafı olmaz. ama şimdi kırılınca eski şeyler geliyor benim aklıma, en basitinden o hakaretli kavgayı tekrar yaşamaktan korkuyorum mesela. ama işte sorunlarımızı halletmiş olmamız da ayrılmayı düşüdüğümde benim elimi kolumu bağlıyor. tek bir lafla unutup çözdüğümüz eski meselere dönüp ayrılmak istemiyorum.
öyle işte, konudan uzaklaşıp size bir sürü anlattım ama. sanırım olay sadece bana "iğrençsin" demesi değil. eskiye dönmekten korkuyorum biraz da. yazdıkça fark ettim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?