- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
:)Daha öğrencisiniz derslerden başka ne derdiniz varda kavgalara tutuşuyosunuz?
Hayata atıldığınızda o diller birbirini keser yapmayın cıvıl cıvıl olmanız gereken zaman bunlar.
yaa evet, hafızan ne kadar iyi :)
:)
öğrenciler insan değil mi? onların fikir uyuşmazlıkları olmuyor mu? dertleri olmuyor mu? zaafları, takıntıları, alıngan oldukları meseleler, duyguları, hisleri yok mu?
sorunları çıkmıyor mu? ailevi, maddi? sağlıkla ilgili? kanser mesela sadece büyükleri mi vuruyor?
kanser örneğini de sırf laf olsun diye yazmadım bu arada. bizi etkileyen, bugünki tartışmamızda yeri olan bir konu.
siz mesela üniversite öğrencisiyken hiç mi problem yaşamadınız? sabah akşam gezdiniz mi sadece, cidden arada sırada insani bir şekilde üzülüp ağlamak yerine hayata atılana kadar yıllaaarca hep mi güldünüz?
gençlerin ruhu yok mu? psikiyatri anabilim dalı çocuklara, ergenlere ve gençlere de hizmet vermiyor mu?
sorumluluklarımızın çalışan insanlara göre daha az olduğunun farkındayım, ama siz de öğrencileri 3 yaşında çocuk gibi görmeden yazarsanız sevinirim.
bendeki kovanın kişiliği düşüncesiz. kendisi de kabul ediyor. düşüncesizim ama özüm bu ne yapayım hemen 1 güne düzelemem diyor mesela. o yüzden bizim sorunumuz asıl kovalıkta değil, hamurunda :)Benimki de kova ya algıda seçicilikHayatımda hiç kova erkeği tanımamıştım, son altı ayda üç tane tanıdım. Biri sevgilim, biri yakın arkadaşım oldu, biri de iş ortağım. Hakikaten numunelik adamlar, ne yapacakları kestirilemiyor. Biraz düşünmesine izin vermeli, hatasını anlayacaktır... Sabır diliyorum sana :)
bugün çıktık komiteden :) çalışırken sabahlamıştı ama nedeni bu değil, ben onun niye bu kadar alındığını tahmin edebiliyorum. ama yine de hak veremiyorum ve cidden sakince söylemesi çok fena. sinirle ağzından çıksa bi nebze de :)Ya şimdi aklıma geldi canım, derslerin sıkışık olduğu bir kurula mı girdiniz? Belki sinirleriniz yıpranmıstır.
Ben mesela şuan cok rahat bir kuruldayım ve inan ki pamuk gibiyim
Hani anlamaya çalışayım dedim de erkek arkadaşını... Ya şimdi sinirle hop diye söylese tamam da, gayet sakin bir şekilde söylemesi insanı kırar. Ben ne yapsam bu çocuktan taraf olamıyorum sanırım.. :)
bugün çıktık komiteden :) çalışırken sabahlamıştı ama nedeni bu değil, ben onun niye bu kadar alındığını tahmin edebiliyorum. ama yine de hak veremiyorum ve cidden sakince söylemesi çok fena. sinirle ağzından çıksa bi nebze de :)
bendeki kovanın kişiliği düşüncesiz. kendisi de kabul ediyor. düşüncesizim ama özüm bu ne yapayım hemen 1 güne düzelemem diyor mesela. o yüzden bizim sorunumuz asıl kovalıkta değil, hamurunda :)
erkek arkadaşımdan hakaret işittim. üzerinden kaç saat geçti hala sakinleşemedim.
kısa girizgah: 1,5 seneyi aşkındır birlikteyiz, üniversite öğrencisiyiz.
okkalı kavga esnasında birbirimize hakaret ettiğimiz oldu daha önceden. özrümüzü diledik, kapattık. bu konuda çok dikkatli davranıyorduk artık.
ama bugün tartışırken bana "ne kadar iğrençsin" dedi. "bu lafın üstüne ben daha durmam" dedim, çantamı aldım kalktım gittim.
şimdi ne yapacağım?
düşündükçe içim sıkılıyor. aklımdan sadece "bana hakaret edemezsin" diyerek ayrılmak geçiyor.
ama bitirmek de istemiyorum. seviyorum. "tek saygısızlıkta çeker giderim" diye yorumlar gelecek bence ama işin aslı çok da gitmek istemiyorum. kalmak da istemiyorum ama. bir cezası olsun istiyorum. gerçekten tek bir "iğrençsin" lafı tüm ilişkiyi bitirmeye yeter mi? aşk acısı çekmeye değer mi yoksa herkes sinirlendiğinde kendini kaybedebilir, böyle şeyler affedilebilir mi? sonuçta insan sinirlendiğinde salon adamı çizgisinde davranmayabilir, ben bu lafını fazla mı abarttım acaba? bir an böyle diyorum ama sonra vazgeçiyorum, adabıyla tartışabilirdi.
tabi bunların hepsi benim kafamdaki ikilemler.
benim iğrenç birisi olduğumu söyleyen birisi pişman olup özür diler mi ki? sinirle değil tamamen hissederek söylediyse zaten o kendisi gelip benden ayrılmak ister. hani özür dileyeceği muamma, doğmamış bebeğe don biçiyorum şu an bir nevi.
ama işte ya gelip özür dilerse?
ben ne yapmalıyım?
gururum incindi. bu telafi edilebilir mi?
ve eğer affedersem bundan güç alıp tekrar hakaret eder mi, daha da ileri gider mi?
ekleme: neyin üstüne bunu dediğini çok soran oldu, ekleme ihtiyacı hissettim. benim bir hareketime sinirlendi ve çok saygısızca davrandığımı söyledi. ben de kendimi savunuyordum, "antonie ne kadar iğrençsin ya" dedi.
Kocama çok aşığım...Hiç aşık oldun mu?Laale
hassas olduğu bir konudan dolayı söyledi bunu aslında. ama yine de hak veremiyorum. sinirlendiği konuda ben haksız olsam bile (ki bence pek değildim) böyle ağır bir laf işitecek bir mesele değildiBence neden dediği çok önemli.
Mesela gözümde yüceltmiş olduğum, değerli biri önemli bir konuda ona hiç yakıştıramayacağım bir şey
yapar ya da söylerse ağzımdan inanamıyorum iğrençsin gibi bir şey dökülebilir.
Maşallah o zaman sizeKocama çok aşığım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?