Hakaret..

Bu sadece sağlıkçılara olmuyor emin olun,ben öğretmenim, neler yaşıyorum neler neler.Siz su an bence psikolojik olarak ayrıca hassas bir dönemdesiniz, hayat maalesef bu ,hayatın gerçek yüzü bu.Her tarz insan çıkacak karşımıza hepsiyle başetmeyi öğrenmemiz gerekir
Yani sektör nolursa olsun kimse kimseye bunu yapmamalı. 12 saat çalışan kasiyere müşteri, çift vardiya çalışan işçiye amir. Bu dönemde sağlıkçılar çok çalıştı ama biliyoruz ki çoğu zorla çalıştı.
Hakları ödenmeyen gönüllüler ayrı bazıları da gerçekten çok kaba.
Devlet hastanesine giden herkes bunu bilir. Bütün az bulduğu paranın, devlete yetiştiremediği isyanın hırsını hastadan çıkartıyor.
O adam haksız kesinlikle ama size gelene kadar ne yaşadı bilmiyoruz. Kaldı ki doktorun kaale alıp cevap vermemesi ayrı bir şey. Teşhis koyan, şikayet dinleyen doktordur. Hemşirenin işi başka.
Sağlıkçı duyarından benim midem bulandı artık.
Cafedeki garsona hakaret edilince kimse manşet atmıyor.
Böyle insanlar diye genellemişsiniz hemen. Ben mesela geçen hafta acile gittim alerji yüzünden her yerim ürtiker. İlacı bitir yine gel diyen doktora kibarca kremi semptomlar geçene kadar mı kullanayım peki dediğimde 'söyledik ya' diye hödükleşti diye, pardon test alacak arkadaş ne zaman gelir dediğimde 'ne bilelim ya ben banko muyum' diyen hemşireye genelleyip ben böylelerinin maaşını ödemek istemiyorum demiyorum.
Hakkınız açısından siz şikayetçi olup güvenliği çağırabilirsiniz. Orda haklısınız.
Sonuçta kasiyer bir önceki müşteriye kızıp sizi kasada bırakmıyor.

Bu tarz insanlar size özel değil.
Bankacısından kargocusuna, garsonundan öğretmenine kadar hizmet aldığını düşündüğü herkese karşı tavırları bu.
Bu tiplerin bu hale gelmesinin sebebi yine millet olarak biziz.
Kibar, tatlı dille işini yaptırmak isteyen, hizmet almak isteyen insanların işi yapılmıyor, sallanıyor, çekmece altı yapılıp unutuluyor falan filan. Bu o kadar yaygınki insanlar gidip bağırıp çağırıp hakaret etmeden işinin yapılmayacağına inanmış vaziyette.
Mesleğim gereği çok fazla memurla muhattap olmuşluğum var.
Bazıları gerçekten saygılı, kibar tavrı görünce daha iyi davranırken çoğunluğu bunu eziklik olarak algılayıp ters yapıp senden kurtulma derdinde. Yeterki o işi yapmasın, benden kurtulsun. Zannedersin ki işi o değil, sokaktan çevirdin gel kardeş hayrına şunu hallet dedik.

Sizde kuduz gibi oraya buraya saldırıp gürleyip yaptırmaya alışmış insanlardan birine denk gelmişsiniz.
Kişisel algılamayın.
16 saat nöbet olayına zaten değinilmiş.
Hayrına değil kendi çıkarınız yapıyorsunuz bu işi. Bir tane çürük elma geldi diye işinizi mi çöpe atacaksınız?

Düşünüyorum ama, inanın şok yıprandım 4 senedir artık nankörlükten bıktım daha ne yapalım bilmiyorum aldığımız üç kuruş maaş onu da bize fazla görüp yapacaksın edeceksin ben ödüyorum senin maaşını diyor.
Şu tribe girenleri de anlamıyorum. Ödeyeceksin tabi, sen neler neler ödüyorsun .. benim maaşıma mı takıldın?? Aslında tam o sırada çıkartıp vereceksin 50 100 lira al diceksin istemiyorum senin paranı, bakalım ne yapacak!

Neden size hakaret edildiğinde beyaz kod verip şikayetçi olmadınız. Şahidiniz de varmış yalnız değilmişsiniz, devlet memuruna hakaret, görevini yapmaya engel olmaktan açardınız davayı. Evet belki sonucunda bir şey çıkmıyor ama bir nebze de olsa mahkeme süreci vs sonradan uzlaşmaya gidelim diyerek özürlerle dönüyor hastalar. Bir de gereksiz yere hastalarla münakaşaya girmemek lazım zaten hasta, hasta yakını psikolojisi, gazını alıp yollamak lazım. O veya yakını acı çekiyor ve dünyadaki en önemli şey o, farklı düşünmesini, anlamasını, empati yapmasını bekleme, anlatsan da anlamayacak. Bu ülkede caydırıcı cezalar olmadığı sürece bu şiddet olayları bitmez, o yüzden kendini korumak için az iletişim, gerekli olduğunda yasal yollara başvurmak, çok geçmiş olsun

Neler neler görüyoruz, artık psikoloji kalmadı öyle diyim 🤣 yine de güler yüz göstermeye çalışıyorum ki ya birinin ahını alırsam ama Allahım böylelerini döve döve öldüresim geliyor.
Keşke sizde ona “üstün zekalı ve insansınız “ ya unutmasaydınız ilacı deseydiniz en azından içinizde kalmazdı :kahve:

Düşünüyorum ama, inanın şok yıprandım 4 senedir artık nankörlükten bıktım daha ne yapalım bilmiyorum aldığımız üç kuruş maaş onu da bize fazla görüp yapacaksın edeceksin ben ödüyorum senin maaşını diyor.
Ne kadar sıkmayın canınızı desekte insanın motivasyonu çok düşüyor biliyorum..Aşırı derecede şımarmış durumda halkımız sorun sizden kaynaklanmıyor..Hasta hakkı diyip çıkıyorlar ama hasta sorumluluğundan bi haberler..Az kaldı yakında kendilerine bakacak doktor hemşire vs kalmayacak..Artık medet umacakları hocaları üfürükçüleri cimere şikayet ederler..

Doktorla muhattap olmak isteyen hastayla doktorun arasına hemen girmezdim. Sizi kale almamış çünkü zaten sizinle değil doktorla görüşmek istemiş.

canım kamera kaydı varsa sen de davet et dicem de uğraşmaya değmez. yapışır bunlar insana. allah çarpmış bunları müge anlıda sürekli var bu tipler. boş ver.

Gercekten cok ayip size boyle hakaret etmesi. Moralinizin bozulmasi normal. Ancak doktorla muhatap iken size sorulmus gibi israrla konuya girmeniz hata olmus bence. Ben doktorla konusurken hemsire mudahale etse, doktormus gibi cevaplamaya calissa kizardim acikcasi. Hemsireye degil doktora guvenirim ben ve ondan cevap beklerim. Bence siz karismayin, mudahale etmeyin. Bosverin kime sorduysa o cevaplasin.

Devlet görevlisine benim vergimle ödeniyor maaşın diyenlerden belli ki. Ki en çok vergi kesintisi de yine biz memurlarda. Özelde çalışan, kendi işini yapanlar bin türlü yolla vergi düşürürken biz yüzdelik dilime de giriyoruz, daha maaş gelmeden kesiliyor vergiler. Merak etmesinler maaşlarımızı biz memurlar kendi aramızda hallediyoruz yani.
Hadsiz. Sıkmayın canınızı böyle tipler her yerde.

Şimdi bu hasta yakınlarının iyice sinirleri bozuk oluyor. Sizin işiniz de kolay değil ama görmeyin duymayın. Siz işinizi hakkıyla yapıyorsunuz, doktor da biliyordur bunu. Ayrıca "saygısızlık etmeyin" hakaret değildir. Doğrudan "saygısız" deseydiniz hakaret olabilirdi ama siz öyle dememişsiniz.

Back
X