Hakaret..

sizi çok iyi anlıyorum. Ben de sağlık sektörü içindeyim. Abuk sabuk hareketler yapan ileri geri konuşan çok insanla karşılaşıyorum gün içinde. Yani size şöyle söyliyim, biz de her insan gibi kendi akıl sağlığımızı, ruh sağlığımızı, beden sağlığımızı korumakla yükümlüyüz. Böyle olumsuz yaşanmışlıklar her zaman olacaktır, o gün üzülmeniz o kadar doğal ki. Ama üzülünce geride bırakmak da lazım. Böyle şeyler yaşadığımda ben de üzülüyorum eve gelip ağlıyorum yataktan çıkacak enerjim kalmıyor ama yeterince üzüldüğüme ikna olunca, sonra bana çok saygılı davranan nezaket sahibi çok kibar insanları da düşünüyorum. O kişileri hiç unutmuyorum. Allah razı olsun öyle insanlardan.
Aminn, bugün başka bir hasta yakını da onun adına özür diledi ve benden çok razı olduğunu söyledi mesela, tabi iyi tarafından bakmak lazım ama öyle bir insanın bana hakaret etmesi, çok üzüldüm ya

Çok haklısın hayatım bırak şikayet etsin böyle nankörler için hiç modunu düşürme. Paranı kazanmak için çalış kimseden takdir bekleme, para ödemedikleri hiçbir şeye saygı duyamıyorlar özsaygıları olmadığından dolayı. Ben olsam hakaret davası açardım, sonuç bekleyeceğimden değil uğraşsın dursun zarara uğrasın 😅

Ben bu konuda çok hassasım, bu yüzden öyle söyledim, kendisi ben senin baban yaşındayım diyince zoruma gitti ve direk babam geldi aklıma ağladım ilk defa iş yerimde ağladım çok zoruma gitti çünkü.
Hastasının alması gereken şeyi vermeyen kendisi, suçlu hisseden sen. Babam yaşında olup bir insan olamamış bir sürü insan var ve sen onun ekmeğine yağ sürmüşsün. Desene ben işimi yaptım hasta yakını tedaviyi uygulanmayarak reddetti diye.

Şikayetten bir şey çıkmaz hakaret etmemişsiniz. Hatta o size hakaret etmiş. Yok sayılmak veya hakarete uğramak sizi üzmüş ama siz sadece o insan için orada değilsiniz. Eminim de işinizi çok iyi yapıyorsunuzdur. O sadece oraya gelen saygısız insanlardan biri. Bir daha siz konuşurken size yanıt vermek yerine doktorla konuşmaya çalışan biriyle karşılaşırsanız araya girmeyin.
Biliyor musunuz, o doktor hasta yakını siz bana hizmet vermek zorundasınız doktor bana 50 kere de olsa açıklamak zorunda dediğinde doktor evet haklısınız zorundayız dedi, kabullendi. Benim arkamda durmasını beklerdim ama.. zaten asla ama asla muhatap olmam kimseyle bir daha

Hayır ben memurum, şikayetinden zaten birşey çıkmayacak korkum bu değil ki korkum pişkinliği üstüne bunu devam ettirmesi

Pardon korkum yazmışım, sinir olduğum nokta ben de sandım ki yanımıza geliyor bizden özür dileyecek hakaret ettiği için meğer adımı alacakmış 🙄
Evet sinir bozucu bir durum ama bunlar zamanla sıradan gelecek

Aman nereye şikayet ederse etsin. Böyleleri karşısında aksine soğukkanlı durup çıldırtacaksınız. Sıkmayın canınızı.

Çok haklısın hayatım bırak şikayet etsin böyle nankörler için hiç modunu düşürme. Paranı kazanmak için çalış kimseden takdir bekleme, para ödemedikleri hiçbir şeye saygı duyamıyorlar özsaygıları olmadığından dolayı
Etsin benim umrumda değil bir hasta yakını şikayet etmiş diye bırakın işime zarar gelmesini, idare beni gelip uyarmaz bile, az çok bizi biliyorlar. Ama insanın içinde kalıyor işte

Aminn, bugün başka bir hasta yakını da onun adına özür diledi ve benden çok razı olduğunu söyledi mesela, tabi iyi tarafından bakmak lazım ama öyle bir insanın bana hakaret etmesi, çok üzüldüm ya

Bakın ne güzel bir hasta yakını da sizi düşünmüş. Böyle küçük şeylerden mutlu olmayı bilmemiz lazım. Yoksa o kadar çok olumsuz şey var ki hepsine odaklanırsak bizi içine çeker yutar yok eder.

Aman nereye şikayet ederse etsin. Böyleleri karşısında aksine soğukkanlı durup çıldırtacaksınız. Sıkmayın canınızı.
Zaten sonradan geldikten sonra ben hiç konuşmadım, millet buna laf anlatıyor sen hakaret ettin diye o hala kendini savunuyor görseydiniz bi ya güldüm geçtim ordan zaten ama evde bir huzursuz oldum ki anlatamam

Bu nasıl bir üsluptur yahu, her şeyden önce insan evladı insan evladına bu lafı eder mi.. kaldı ki bir sağlık çalışanına şunu demek için ciddi şekilde rezil olmak gerek. Doktorun yerinde olsam adamı kovardım odadan.

Konu sahibesi bir şey anlatayım da gül keyfin yerine gelsin. Annem hemşire, bir gün birlikte çalıştığı doktorlardan biri ofisten çıkmış alı al moru mor. Annem dedi ki genç, eli yüzü düzgün, kibar bir çocukmuş doktor. Annemle tıbbi sekreter de ne oldu doktor bey demişler, hasta bu doktora bağırıp çağırmış çok kaba bir şekilde davranmış üstüne kapıyı çarpıp çıkmış gitmiş. Tıbbi sekreter de demiş ki

beni çağırsaydınız ya doktor bey ben onun ağzına hemen s...dım:halay:

:ruh:
:ruh::ruh:

Bakın ne güzel bir hasta yakını da sizi düşünmüş. Böyle küçük şeylerden mutlu olmayı bilmemiz lazım. Yoksa o kadar çok olumsuz şey var ki hepsine odaklanırsak bizi içine çeker yutar yok eder.
Öyle evet, artık öyle bir çağdayız ki, erkek personel arkadaşımdan bana kapıya kadar eşlik etmesini istedim çıkarken, ne yapacakları belli olmayan insanlar hele doğuda çalışınca inanın daha sık karşılaşıyoruz.

Merhaba, çok kısa anlatacağım.
Hemşireyim, ne yazık ki..
Bugün klinikte çalışırken bir hasta yakını ile tartışma yaşadık kendisi doktora hastamın ağrısı var dedi ben de size verdiğim ilacı uyguladınız mı hastaya dedim (yakının uygulayacağı bir ilaçtı) yüzüme bakıp doktora döndü yani seni kale almıyorum sana sormadım tarzında. Sonra ben de sinirlendim ve doktora biz gereken herşeyi yaptık ağrı kesicisini taktık diye bi cümle kurdum. Adam çıldırdı, gerizekalı hayvan sen bana hizmet etmek zorundasın vs. Çok zoruma gitti, akşamdan beri canım çok sıkkın yarın işe gitmek istemiyorum, bir de sonradan geldi adımı aldı şikayet edecekmiş, şikayet etmesinin sebebi ona hakaret etmemmiş hakaretim de şu: saygısızlık etmeyin.
Ben böyle insanlar için 16 saat boyunca nöbet tutmak istemiyorum, hakkıma girdi hakkımı helal etmiyorum. İçimi dökmek istedim.
Bu tipler bitmez. Ana sınıfı öğretmenliği yaptığım yıllarda bir dede sinifin kapısının önünde nerede o gerizekalı öğretmen diye bağırmış ti.
Olayda çocuk koşarken yüzü bir yere sürttü sadece kızardı.buz koydum. Anneyi bilgilendirdim. Oda sorun olmadığıni söyledi.
O zaman çok üzüldüm ama şimdi geçtim gitti

Bu nasıl bir üsluptur yahu, her şeyden önce insan evladı insan evladına bu lafı eder mi.. kaldı ki bir sağlık çalışanına şunu demek için ciddi şekilde rezil olmak gerek. Doktorun yerinde olsam adamı kovardım odadan.

Konu sahibesi bir şey anlatayım da gül keyfin yerine gelsin. Annem hemşire, bir gün birlikte çalıştığı doktorlardan biri ofisten çıkmış alı al moru mor. Annem dedi ki genç, eli yüzü düzgün, kibar bir çocukmuş doktor. Annemle tıbbi sekreter de ne oldu doktor bey demişler, hasta bu doktora bağırıp çağırmış çok kaba bir şekilde davranmış üstüne kapıyı çarpıp çıkmış gitmiş. Tıbbi sekreter de demiş ki

Hsjsjsjajsha ya eskiden bize saygı duyardı insanlar birşey derken çekinirlerdi ben bunu da onaylamıyorum ama sinirlendiysen bile niye hakaret ediyorsun hadsiz adam

Bu tipler bitmez. Ana sınıfı öğretmenliği yaptığım yıllarda bir dede sinifin kapısının önünde nerede o gerizekalı öğretmen diye bağırmış ti.
Olayda çocuk koşarken yüzü bir yere sürttü sadece kızardı.buz koydum. Anneyi bilgilendirdim. Oda sorun olmadığıni söyledi.
O zaman çok üzüldüm ama şimdi geçtim gitti
İnsanın olduğu her sektörde ne yazık ki…

Ooo daha neler göreceksiniz,duyacaksınız merak etmeyin.Boyle herşeyi kafaya takarsanız bu mesleği yapamazsınız.Size bu şekilde davranan insanlara saygı çerçevesinde cevabını verin altta kalmayın.Kimse nin uşağı değiliz biz.Biz diyorum çünkü bende hemşire yim.Bir bankada bir karakolda bir okulda yani hic bir devlet kurumunda sesini cikaramayanlar sağlık sektörüne gelince kurt kesiliyor.Sizde aynı şekilde cevaplarını verin hakeden hadsizlere tabi ki.Bütün hastaları aynı kefeye koyamayız.Basarilar😉

Ooo daha neler göreceksiniz,duyacaksınız merak etmeyin.Boyle herşeyi kafaya takarsanız bu mesleği yapamazsınız.Size bu şekilde davranan insanlara saygı çerçevesinde cevabını verin altta kalmayın.Kimse nin uşağı değiliz biz.Biz diyorum çünkü bende hemşire yim.Bir bankada bir karakolda bir okulda yani hic bir devlet kurumunda sesini cikaramayanlar sağlık sektörüne gelince kurt kesiliyor.Sizde aynı şekilde cevaplarını verin hakeden hadsizlere tabi ki.Bütün hastaları aynı kefeye koyamayız.Basarilar😉
Teşekkür ederim, haklısınız Allah yardımcınız olsun.

bu tip sorunlar her sektörde, her iş yerinde var. insanlarla iç içe olduğumuz sürece de hep olacak.
zamanla tecrübe kazanıp nerede ne şekilde konuşmamız gerektiğini; ne zaman susup ne zaman müdahale etmemiz gerektiğini çözüp sıkıntıyı minimize edebiliyoruz sadece.
misal ben ilk dakika beni tersleyen o hasta hemen peşinden doktorla konuşmaya çalışırken asla araya girmezdim.
1. bence asla doğru bir tutum olmasa da halinden belli ki hemşireye değil doktora itimat ediyor ve derdini onunla halletmek istiyor.
2. zaten ortada bir sıkıntı var, bir kere laf etmiş, üstelersem peşi gelecek.
3. her zaman her yerde doğru olanı atılıp söylemek zorunda değiliz.

asla sizi haksız bulmuyorum, aksine siz şikayet etseniz %1000 kazanacağınız bir dava. fakat minimum problemle çalışmak istiyorsak bazı trickleri uygulamak, bazen bazı şeyleri çok da umursamamak zorundayız.

Back
X