• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakedene değer vermek!

Hakedene değer vermek lazım kızlar !!

Bayramda eşimin ailesine elimiz boş gitmedik (bunu lafının edecek bir insan değilim ama bilin diye söylüyorum) ki hiç gitmem elim boş.
En marka tatlısından(kg.ı 70 tl), bayram çikolatasına(şölen), görümceme çeşit çeşit çoraptan bayram harçlığına, bulguruna makarnasına, kolasına kadar aldık 3 gün evlerinde kalacağım dedim götürdüm herşeyi.
Valizlerden çok ellerimiz ikramlar doluydu.

Bayram sabahı Kb bayram harçlığı 20 tl çıkardı 10 senin, 10 kayınvalidenin dedi. (para çekmemiş cimriliğinden kimseye vermeyim diye cebinde başka para olmadan gezdi bayram boyu)
Kv vermedi tabi bana 10 tl yi.. hakkını helal et veremem çalışansın senin bana vermen lazım, o nedenle alıyorum dedi. Sustum birşey demedim.

Görümcem geldi el öpmeye eşiyle, kv ona ilk bayramı diye terlik almış kız giydi gezdi evde.
20 tl lik terliğinde 10 tl parasında değilim ama çok zoruma gitti kızlar.
Çok bozuldum allaha şükür alacak param var maaşım var ama böyle davranmaları çok kırıldım.
Eşime de birşey söyleyemedim. Çünkü ne zaman ailesinin lafını açsam sinirlenir.
Yine olsa yine elim dolu gider miyddim?
Sanmıyorum yani 10 alıyorsam 2 alırdım.
Anne baba dedim ata saydım onları ama onlar beni sürekli sevdiğini söylerler.
Şimdi bakıyorumda 1 yılıma boşmuş ne sevgisi!
Aile çok önnmli kızlar.
Bizim tüm sülale biliyordu pinti ailesi olduğunu ama eşim iyi diye sustum hep :(
Görgüsüz insanlarla uğraşmak çok zor çoookk !!

ayıp etmişler, kızlarına alıyorlar bir terlikte sana alsalar nolur sanki, terliğinden değil ama yarım elma gönül alma insan genede beni düşünmüşler diye hoşuna gider, sizde okadar masraf yapmayın onlara

Vermez canım vermez eminim.
10 TL Yİ veririm annedir verilir.
Ama emrivaki yapılması zorla elimden alınması evlat gelin arasında ayrım yapılması zoruma çok gitti.
İnanın evlilik bu değil, anne düşkünü bir eş ne derlerse yapan bir koca.
Evliliğimden soğutuyorlar beni.

eşin sana hak vermedi mi, bozulmadı mı bu duruma

Bazilari boyle oluyor iste.. trilyonlarida olsa o 10 tlye goz dikerler.. oradaki meselenin para degil kb. Aldiginiz bir bayram adeti oldugunu bereket oldugunu bilmezler.. kizina terlik alirken bayram hediyesi olarak gelininede 5 liralik bir terlikle gonul almayi akil edemezler..gorgu meselesi.. sizde artik ona gore davranir mesafenizi koyarsiniz.. alirsiniz sadece bir kutu cikolata gidersiniz.. siz yine gorgunuzden seviyenizden odun vermeyin..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Çok haklısın.
İnanın parasında terliğinde değilim karşılıkta beklemedim giderken, elim dolu giderken.
Ama yapılan şey beni çok üzdü.
Terliği her türlü alırım elhamdülillah allah muhtaç etmesin tabi.
Mesafe koysam eşim arkamda değil.
Ben almasam yine o alır ama bundan sonra 10 değil 1 alırım.

kayın babam bana bayram harçlığı vermedi versede almazdım zaten sevmem öyle şeyleri..
kazık kadar insanlara bayram harçlığı verilmez diye düşünüyorum..
terlik olayına gelince evet keşke ufakta olsa bi hediye alsalarmış..
sanırım uzak yoldan gidiyorsunuz birde o konuda ayıp etmişler..
sizinde kayınvalidenizden 20 liranın yarısını beklemeniz çok tuaf olmuş açıkçası verseydi alacakmıydınız yani?

Evet aynen öyle.
Oğluna kızına sarılır eder öper ben el kızıyım anca iş yapayım misafirlere hizmet edeyim.
Mantık bu.
İnanın 3 gün hayatım zehir oldu, bayram gelmesin diye dua eder mi insan ediyorum.
24 saat bile görmek bana zulum geliyor.
Bu hadde beni kendileri getirdiler.
Bir de çocuk bekliyorlar ee 1 yıl oldu hadi yapın.
Allahım görsün ıslahe tsin bu aileyi.

yapma canım onlar mı bakacak onlar ıstedı dıye yapma ben söyledim artık siz istiyorsunuz diye çocuk yapmıyorum haberiniz olsun dedim. torunları var kızı var damadı var onlar özel onlar güzel herşey onlara eşim bayramın son günü acillik oldu oğlunu görmeye pazartesi ancak geldi. biz geliniz biz hizmetçiyiz hem çalışırız hem kazanırız hem evimize bakarız hem kocamıza bizim adımız yok varsa yoksa kızı torunu.

kızı hamile olduğunda kadın doğuma daha 5 ay vardı evi kitleyip gitti kız doğuracak diye çok affedersin b.kun döktü ama eşim hasta olduğunda sadece sabah bir kez aradı bu ne ilgi bu ne ilgi.....:20::19::18:

ayıp etmişler, kızlarına alıyorlar bir terlikte sana alsalar nolur sanki, terliğinden değil ama yarım elma gönül alma insan genede beni düşünmüşler diye hoşuna gider, sizde okadar masraf yapmayın onlara

Evet anlatmak istediğim bu.
2 tl lik tokada olur maksat değer verilmek düşünülmek.
Ama yok hanfendi düşünemez böyle incelikelri kızına yapar ama gelinine yapmaz.
Aksine bir de bizden bekler.
Karı-koca çalışıyoruz çünkü onalrın gözünde.
Halbuki kv de her ay kendinin eşinin maaşı dışında aylığı 750 tl geliri olan biri heni benim 10 tl me muhtaç değil ama görgüsüzlük yaptığı.

kayın babam bana bayram harçlığı vermedi versede almazdım zaten sevmem öyle şeyleri..
kazık kadar insanlara bayram harçlığı verilmez diye düşünüyorum..
terlik olayına gelince evet keşke ufakta olsa bi hediye alsalarmış..
sanırım uzak yoldan gidiyorsunuz birde o konuda ayıp etmişler..
sizinde kayınvalidenizden 20 liranın yarısını beklemeniz çok tuaf olmuş açıkçası verseydi alacakmıydınız yani?

Almazdım kesinlikle. Ama emrivaki yapılması tuhafıma gitti ben ailemde görmedim böyle şeyler.
2 buçuk saat mesafeden gittik eşimin ailesinden kaldık bayram boyunca malum adetmiş.
Görümcemde 3 saatlik mesafede.
Aynen parada değilim ufak hatırlandıgımı belirten birşeyde olsa mutlu olurdum ben.

onu mutlu etmek için yap. ama ufak şeyler yap. büyük şeyler almana gerek yok
nasılsa kıymet bilen yok.

Aynen canım.
Eşim bilsin rabbim görsün yeter bana.
Allahım her zaman veren elden etsin.
Kıymet evet onların lügatında olmayan bir kelime.
Keşke tek oğlumuz gelini üzmeyeleim diyebilseler.

Ben bunun hakedene değer vermekle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.

Bu yaşımda bayramlaştığım biri bana harçlık bermeye kalksa utancımdan kıpkırmızı olurdum. Ne münasebet çocuk muyum. Siz niye bu kadar taktınız anlamadım. Kayınvalideniz böyle birşey söylediyse " tabii anne al" demeniz lazımdı bence. 10 liranın lafını etmek yakışmamış.

Helal olsun dedim sustum.
Veremem sana kusura bakma dedi.
Almazdımda zaten elinden.
Taktıgım şey o değil.
10 tl benim için para değil çok şükür.

Almazdım kesinlikle. Ama emrivaki yapılması tuhafıma gitti ben ailemde görmedim böyle şeyler.
2 buçuk saat mesafeden gittik eşimin ailesinden kaldık bayram boyunca malum adetmiş.
Görümcemde 3 saatlik mesafede.
Aynen parada değilim ufak hatırlandıgımı belirten birşeyde olsa mutlu olurdum ben.

boş ver bu kadar takma kafana..
ne kadar değer o kadar değer..
sana değer vermiyorlar madem öyle düşündürtüyorlar sana sende bundan sonra 5 yapıyorsan 3 yap..
ben şahsen senin yaptıklarının 3 te 1 ini bile yapmazdım tatlımı ya da çikolatamı alır giderdim uzak olsaydı fazlasına gerek yok diye düşünüyorum ..
ihtiyaçları varsa o ayrı..
kimseye hediye almaz kimsedende hediye beklemezdim..
ama bakarım bana değer veriyorlar bende yapardım..

Hakedene değer vermek lazım kızlar !!

Bayramda eşimin ailesine elimiz boş gitmedik (bunu lafının edecek bir insan değilim ama bilin diye söylüyorum) ki hiç gitmem elim boş.
En marka tatlısından(kg.ı 70 tl), bayram çikolatasına(şölen), görümceme çeşit çeşit çoraptan bayram harçlığına, bulguruna makarnasına, kolasına kadar aldık 3 gün evlerinde kalacağım dedim götürdüm herşeyi.
Valizlerden çok ellerimiz ikramlar doluydu.

Bayram sabahı Kb bayram harçlığı 20 tl çıkardı 10 senin, 10 kayınvalidenin dedi. (para çekmemiş cimriliğinden kimseye vermeyim diye cebinde başka para olmadan gezdi bayram boyu)
Kv vermedi tabi bana 10 tl yi.. hakkını helal et veremem çalışansın senin bana vermen lazım, o nedenle alıyorum dedi. Sustum birşey demedim.

Görümcem geldi el öpmeye eşiyle, kv ona ilk bayramı diye terlik almış kız giydi gezdi evde.
20 tl lik terliğinde 10 tl parasında değilim ama çok zoruma gitti kızlar.
Çok bozuldum allaha şükür alacak param var maaşım var ama böyle davranmaları çok kırıldım.
Eşime de birşey söyleyemedim. Çünkü ne zaman ailesinin lafını açsam sinirlenir.
Yine olsa yine elim dolu gider miyddim?
Sanmıyorum yani 10 alıyorsam 2 alırdım.
Anne baba dedim ata saydım onları ama onlar beni sürekli sevdiğini söylerler.
Şimdi bakıyorumda 1 yılıma boşmuş ne sevgisi!
Aile çok önnmli kızlar.
Bizim tüm sülale biliyordu pinti ailesi olduğunu ama eşim iyi diye sustum hep :(
Görgüsüz insanlarla uğraşmak çok zor çoookk !!

iyi ki lafını etmiyorsunuz , bir de lafını etseniz demek ki ne olacak merak ettim.
onların yaptığı cimrilik görgüsüzlükse sizin her aldığınızı markasına , tatlının kilogramına kadar yazmanız nedir ?
"20 tl parasında 10 tl terliğinde"siniz ki gelip bi dertmiş gibi konu açmışsınız.

boş ver bu kadar takma kafana..
ne kadar değer o kadar değer..
sana değer vermiyorlar madem öyle düşündürtüyorlar sana sende bundan sonra 5 yapıyorsan 3 yap..
ben şahsen senin yaptıklarının 3 te 1 ini bile yapmazdım tatlımı ya da çikolatamı alır giderdim uzak olsaydı fazlasına gerek yok diye düşünüyorum ..
ihtiyaçları varsa o ayrı..
kimseye hediye almaz kimsedende hediye beklemezdim..
ama bakarım bana değer veriyorlar bende yapardım..

Yook kesinlikle ihtiyaçları yok.
Allah daha çok versin.
Artık gözüm açıldı kendimi enayi gibi görmeye başladım çünkü.
Parayı yolda bulmuyorum özel sektördeyim suyumu çıkarıyorlar.
O parayı kazanmak için nelerle uğraşıyoruz.
Çok haklısınız takmamam gerek bundan sonra.

iyi ki lafını etmiyorsunuz , bir de lafını etseniz demek ki ne olacak merak ettim.
onların yaptığı cimrilik görgüsüzlükse sizin her aldığınızı markasına , tatlının kilogramına kadar yazmanız nedir ?
"20 tl parasında 10 tl terliğinde"siniz ki gelip bi dertmiş gibi konu açmışsınız.

Beni tanısan böyle konuşmazdın.
İnan değilim Allah keşke daha çok versede daha çok alsam.
Ama değer verip alamamak insan yerine konmamak hizmetçi konumuna düşmek çok zor.
Eşinde sana değer vermiyorsa hele ki daha zor.

Beni tanısan böyle konuşmazdın.
İnan değilim Allah keşke daha çok versede daha çok alsam.
Ama değer verip alamamak insan yerine konmamak hizmetçi konumuna düşmek çok zor.
Eşinde sana değer vermiyorsa hele ki daha zor.

karşılık bekleyerek yapıyorsanız bence hiç yapmayın , beklemiyorsanız da umursamamanız gerekir

6 senelik evliyim şimdiye kadar hiç Bayram harçlığı almadım, aklımada gelmedi Bayram harçlığı neden verilmiyor diye. Ben mi çok safım neyim bilemedim şimdi.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

6 senelik evliyim şimdiye kadar hiç Bayram harçlığı almadım, aklımada gelmedi Bayram harçlığı neden verilmiyor diye. Ben mi çok safım neyim bilemedim şimdi.

Bizim adetlerde var.
Ama ben beklemedim.
Almadım da zaten.
Ama bizim yörelerde kb ve kv geline çocuklarına verir.

al bi 10 serne de benden......bayram harçlığı nedir arkadaş ya.....ben onu geçtim yaptıklarıma karşı arkamdan konuşmasınlar o bile yeter......
not:eşim askerdeyken kayınbabam kızıma süt yok dediğimde bugünde şerbet ver dedi.:60:....görümcede onayladı......
bunu yaşayınca bayram harçlığını gözümde canlandıramadım şahsen.....:ssz:

Son düzenleme:
Back
X