Hakem hastane hakkinda

astım risk grubunda değil.
bu hanımı tanıyo musunuz?
sosyal fobiden dolayı mı aşağıda?

astım risk grubunda değil.
bu hanımı tanıyo musunuz?
sosyal fobiden dolayı mı aşağıda?

hanımı tanımıyorum yazdım zaten yorum yapıyorum, senaryo yazıyorum diye

buraların gediklisi bir kişinin yazım tarzına çok benziyor da

astımın risk grubunda olmaması garip ama yani sonuçta ciğer hastalığı onları daha fazla etkilemez mi

haa,merak ettim kim acaba.
çok az hastalık risk grubunda, sanırım kötuye kullanılmasını önlemek için. biliyorsunuz çok fazla kötuye kullanan kişi var. kadınlar kulubunde de ara ara konu açıyorlar ya, bana 1 ay rapor yazacak biri var mı, yok 10 gun daha rapor alayım falan diye. insanların vicdanına bırakmak istemiyor devlet te bu durumu bence. iyi de yapıyor. etiğe uygun hareketler yapmayanlar yuzunden gerçekten hasta olanlar da sorun yaşıyor, ama yapacak bir şey yok.

Siz yazinca hatirladim acaba mi yaa

Benim kardeşimin başına gelmişti. Müdürle araları bozuktu .Bir hafta rapor alması gerekti Allah var çok hasta değildi grip tarzında .Özel hastane vermiş raporu .Tabi müdür hakem hastaneye gönderdi.Bakmışlar doktorlar falan tabi çok hasta değil ama orda ki doktorun biri veren doktoru tanıyormuş .Ben hocamın verdiği raporu bozamam verdiyse doğrudur demiş .Tabi böyle durumda doktorda sorumlu sanırım .Yani bir şey olmadı.Ama ilaç yazmış dr onu almamış niye almadın diye sormuşlar.

Müdürünüz mü hakem heyetine raporu yolladı. Yoksa siz kendiniz daha uzun rapor almak için mi gidiyorsunuz? kendiniz gidiyorsanız hiç problem yok. yok müdür yolladıysa zaten bir dünya doktor dolaşmışsınız aynı tanıyı almışsınız. yine aynı tanı konur. benim de odamda ısınma problemi vardı. kendim elektrik sobası götürdüm napayım yapmadılar. işe başlayınca da masada ayak altınıza koyarsınız bir ısıtıcı. astım öksürüğü çok inatçıdır. bilirim. ama stres yaparsanız iyice artar. kendi sağlığınıza bakın strese de girmeyin. herkes gelip geçici müdürde öyle biri gider biri gelir. ama sağlık başka önceliğiniz sağlığınız olsun.

Size aile hekimi istirahat raporu vermiş bu farklı bir şey. ve isterse tek hekim 10 güne kadar rapor yazabilir branş fark etmez.
Ayrıca kesin tanı içinde sizi işin uzmanı olan doktora yönlendirmiş. Yaşadığınız yerde uzman hekim olmadığı içinde en yakın hastaneye gitmeniz zaten normal bir durum ikametgah dışı olarak.
Heyet olayı ise şöyledir ,doktorlardan oluşan bir kurul sizin tanınız doğrultusunda gerekli incelemeleri yapar ve gerçekten tanı doğru ise size uzun süreli kullanım için ilaç raporu yazarlar ve gerek görürlerse ya da siz isterseniz belirli bir ücret karşılığında heyetten ıstırahat raporu alarak işe gitmeyebilirsiniz.
Heyet tarafından verilen rapor ile işe gitmemeniz halinde maaşınızdan kesinti yapılmaz, ama aile hekimi vs tarafından yazılan raporlarda yıl içinde toplamı 7 günü geçince 8. günden itibaren maaştan günlük belirli bir tutar geçen yıl 13 tl idi kesinti yapılır.
Amiriniz ise hiçbir şey yapamaz size karşı.
Korkacak bir durum yok, rapor almakla memuriyet yanmaz...

Fenne aykırı rapor hasta olmadan rapor almakmis.benim öyle değil.gecmiste tedaviler var ama 10 gün çok der ve günü bozarlar mi.gunu bozarlarsa be olur.bwn sebepsiz iş yerini terk etmiş olur muyum bilmiyorum.

vala şu anlattıkların üzerine sana yapılanlar insanlık dışı. cimere kadar şikayet yazabilirsin. ben bugüne kadar sağlık sorunu sebebi ile 657ye tabi memurun işten atıldığını ne gördüm ne duydum. o dediğin anca özel sektörde olur.
amirinin sana yapacağı daha büyük kötülük daha kötü bir yere göndermek olur o da zaten içinde bulunduğun koşullardan daha kötü neresi olur bilinmez.
bu kadar korkma ve asla hakkını kimsede bırakma. burdaki insanları ikna etmek için bu kadar ayrıntıya bile girmene gerek yok. doktor astım diyorsa astımsındır ve o doktor raporlarını cimere ekleyerek yerini değiştirtebilirsin.
tekrar tekrar söylüyorum hiçbir devlet memuru sağlık sebebi ile işten çıkarılmaz.
günde 2 saat işe gidip geri kalanında fıytan memurlarla dolu kurumlar. önce onları bi terbiye etsin aşırı yüce devletimiz..

Sizde memursunuz karşınızda ki de memur. Aranızda hiçbir fark yok. Sadece o müdürlüğe birilerinin torpiliyle gelmiş biri. Sorununuzu müdürünüz çözemiyorsa da onun bir üstüne başvuru yapın ha o da mı çözmedi kaymakama gidin görüşün kendinizi ezdirmeyin ve korkmayın.

Bakın şimdi, eğer raporunuzla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorlarsa bunu size tebliğ etmeleri gerekir. Raporunuz 10 gunlukmus, bu 10 gün içinde tebliğ edecekler göreve başlamanız için eğer baslamazsaniz o zaman sıkıntı oluyor. Sizi hakem heyetine gönderirler, raporunuz uygun bile olmasa sizi bağlamaz çünkü raporu yazan doktordur rapor Dr u bağlar.

Öyle durumlarda bile kınama uyarma felan veriyorlar yani ilk, olsa bile. bende gittim takip ettirmedim zaman aşımına uğradı sizi korkutma mobing amaçlı konuyu tam okumadım.

Ya raporu falan bilmem de. Devlet memursunuz da maden hastasınınz, çalıştığınız yer soğuk, gidin mini bı ısıtıcı alın kullanın yani. Herşeyi devletten beklemenin alemi yok. Alın siz yasak kullanma derlerse o zaman anlatın derdinizi.

Ayni problemi bende yasadim
Uygun priz olmayabilir, elektrik sistemi kaldirmayabilir ki bizim boyleydi binada asla isitici kullanilamiyor aninda elektrik kesiliyor yangin ciksa basima belami alayim
Ne demek herseyi devletten beklemeyin ısınma yahu bu
Bu sene tutturdular dogalgaza gecicez diye, Agustos bocegimiyiz biz ilk basvuru kasimda oldu 15 ocakta kalorifer yandi
Gorevi ihmaldir bu ama genel memur kafasi aman bana dokunmasin diye kimse sesini cikarmadi
Bu salginda klima cayir cayir yandi kapilar kapandi havalandirma yapilmadi

Bende devlet memuruyum. Düşünüyorum da konu sahibi yerinde olsam üşümekten sağlığım tehlikeye girse alırım masa altı bı ısıtıcı, tabiki alt yapı taşıyorsa, yakarım bacaklarım ısınır.
Yasak mı dediler o zaman dilekçe yazarım. Gerekiyorsa sağlık durumumu da koyarım eke. Üşümek kırmızı çizgim

Tamam haklisiniz ama bizde sadece bilgisayar kablolari var masa altinda priz yok kablo cekecek elektrikcinin calismasina inanamazsiniz asiri yogun olmayinca olmuyor yani
Yangin konusu apayri bide evraklar yandi diye ugrasamam eski kizilay binasinda calisiyorum herkes kaldirmayacagini biliyordu
Birde soguk olmasi ile hic yanmamasi apayri bence
Cunku buz gibi binada sicak nereye vurursa orasi biraz usumuyor isinmak diye birsey yok

korona ilk ciktiginda astim risk grubunda sayiliyordu,
ancak sonradan istatistiklere gore risk grubundan cikarildi benim bildigim.

Ornegin ben daha evden calismalar baslamadan evden calismaya baslamistim astimim var diye.

ama su da bir gercek ki, korona olmasan bile oksuruyor tiksiriyorsun ozellikle kisin, mumkunse evden calisilmali. Yoksa insani toplu tasimadan falan atarlar, tut ki krizin tuttu otobuste.

Orası farklı burası farklı der kaçarım

Orası farklı burası farklı der kaçarım

hep ayni seyi diyorsun, kolaya kaciyorsun olmuyor.

Benim yorumum cok genel aslinda, yoksa buradaki yasal durumu da bilmiyorum.

Amerikali bilimadamlarina gore astimlilar okeymis diye okudum sadece.

Herkesin şartlar farklı tabi, bizim burda isteyen ısıtıcı isteyen kettle isteyen çaycı çalıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…