• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haketmiyoruz....

bu karakter meselesidir arkadaşım. yaşlı bir adamcağızı o hallerde bırakıp da oturup keyfine bakabilecek karakterd insan her meslekte olabilir. bunun iş yoğunluğuyla falan ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Is yogunlugunu kasdetmemdeki amac bu terbiyesiz hemsirenin yaptigi degil

saglikcilarin bir kisminin is yogunlugundan dolayi ters tavirlarini belirtmekti..

madem is yogunluklari degil nedir o zaman bu görevlilerdeki afra tafra ?

yoksa hepsi bana mi denk geldi bir aylik Türkiye tatilimde

Son düzenleme:
Ek olarak. INR değeri 1.1 di annemin. Kalp hastası olduğu için 2.5larda olması gerekiyor. INR 15dkkada çıkan bir şey,istenildiği zaman. Bizz 2 saat sonra öğrendik kanamayı öğrendiğimiz gece. 1.1 onun için felç riski demek.

Babamı bütün acil tanır polis olduğundan, ve o hemşire teröristti yani. Herkes bilir. HEr şey o kadar ağır yapıldı ki... Üstüne üstlük, serum taktığı koldan tansiyon ölçtü bu insan.

Bunların hiçbiri kasıt değilse, evet ben haksızım. Ve bunlarda kasıt olduğunu belirtip dava açmamızı söyleyen de bir doktorsa, üzgünüm. herkes iyi değil.

çağırdığımız ambulans tıp dolu diye bizi hastaneye götürmedi. komşudan yardım istedim gittik, bomboştu.....tam anlamıyla bomboştu acil!

arkadaşım kimse saa haksızsın demiyor burda. her meslekte, mesleğini suistimal eden kötü niyetli insanlar olabilir. sana denk gelmiş. annene geçmiş olsun inşallah iyileşir.

ama biz kimse öldürülmeyi haketmiyor dediğimiz zaman, ''ben haketmiyor lafına karşıyım'' dersen, bu kimileri de öldürülmeyi hakediyor anlamı taşır. karşı çıkılan bu.

her ne olursa olsun doktor müdahele edemedi, gerekeni yapmadı,gerekli vakitte gelemediler,yaptıkları yanlıştı şöyle ya da böyle bunlar ölümün sebepleri soğuk tarafları fakat insanımız bir yere kör olarak bakıyor ki asıl bakılması gereken yer ölüm doktordan gelmiyor eğer o an bir insanın vadesi yettiyse bunlar sadece sebep oluyor bu denli sebeplerle birileri suçlanmamalı kesinlikle. iyileştiğimiz zaman nasıl Rabbim o şifayı vermesine sebep olupta doktor da onu uygulamada vesile kılındığında çok teşekkür ederiz deyip sevinebiliyorsak neden öldüğünde hemen ateş püskürüyor insanlarımızı anlayamıyorum. Gaziantepte olan olaya da bir o kadar üzüldüm gencecik ve yakında baba olacak bir insanı 17 yaşındaki cani öldürdü sonuç bir anne evladında,bir çocuk babasından,bir kadın eşinden,bir sürü insan da doktorunda oldu. Allah herkese doğru yolu göstersin şeytana uydurmasın inşallah

Is yogunlugunu kasdetmemdeki amac bu terbiyesiz hemsirenin yaptigi degil

saglikcilarin bir kisminin is yogunlugundan dolayi ters tavirlarini belirtmekti..

madem is yogunluklari degil nedir o zaman bu görevlilerdeki afra tafra ?

yoksa hepsi bana mi denk geldi bir aylik Türkiye tatilimde

ben o hemşirenin davranışıyla ilgili yorum yaptım

arkadaşım kimse saa haksızsın demiyor burda. her meslekte, mesleğini suistimal eden kötü niyetli insanlar olabilir. sana denk gelmiş. annene geçmiş olsun inşallah iyileşir.

ama biz kimse öldürülmeyi haketmiyor dediğimiz zaman, ''ben haketmiyor lafına karşıyım'' dersen, bu kimileri de öldürülmeyi hakediyor anlamı taşır. karşı çıkılan bu.

Yok benim demek istediğim, kötü davranılmayı hak etmiyorlar kısmına karşı çıkmaktı. Kesinlikle fiziki zarar vermek değil, bu ne olursa olsun kimsenin yapmaması gereken bir şey.

Degil bir insani oldurmek, bir insani oldurdugunu dusunmek bile cook urkutucu. Her kotulugun hatanin bir cezasi var bu hayatta ama bu oldurmek degil.

Bir vatandas olaraksa sunu soyleyebilirim ki ben olmasi gereken doktoru ve hemsireyi ozel sektor olayi baslayinca gordum. İlk kez ozel dra gittigimde hosgeldniz diyerek tokalasmak icin elini uzattiginda dra nasil yani demistim. cunku dr benim gozumde sert, ulasilmaz, soru sorulmaz, hata yapmaz, sen hastaligini anlatmadan anlar, soru sormak istediginde seni tersleme yetkisi olan birisiydi. Gerci simdi devlette el koydu bu duruma ama cogu yerde geleneksel sert kaba drlar olduguna eminim.

´´iş yoğunluğuyla falan ilgili olduğunu düşünmüyorum´´ bende bu yorumunuza istinaden
hemsirenin tavrina yazdigimi anlamis olabileceginizi düsündügümden dolayi yazdim.

arkadaşım kusura bakma, şu an beynim o kadar yorgun ki seni anlayamıyorum, şu son yazdığın cümleyi de anlamadım.

neyse.. herkese iyi geceler dilerim, kimsenin öldürülmediği, doğmamış bebeklerin babasız kalmadığı günler, geceler dilerim....

Bu katilin hem yası küçük hem de tahrik indirimi alır. Şimdi denetimli serbestlik de çıktı.. 10-15 yıl yatar yatmaz... Bir sure sonra çıkar. Hukuk iste!..

Son düzenleme:
arkadaşım kusura bakma, şu an beynim o kadar yorgun ki seni anlayamıyorum, şu son yazdığın cümleyi de anlamadım.

neyse.. herkese iyi geceler dilerim, kimsenin öldürülmediği, doğmamış bebeklerin babasız kalmadığı günler, geceler dilerim....

Sağlık çalışanı değilim ama bende anlayamadım

Bunda anlasilmayacak bir sey oldugunu zannetmiyorum

Saglik calisanlarindaki afra tafranin is yogunlugundan ve stresten dolayi oldugunu yazdim

sizde aksine hemsirenin karakteriyle ilgili dediginiz icin ,bende bana bu hareketi yapan hemsireyi kasdetmedigimi belirtip is yogunlugundan olusan stresten dolayi afrali tafra yapan diger saglik calisanlarini belirtmek istedigimi söylemek icin yazdim.
Bilmem simdi anlatabildim mi ?
Bu arada sizede iyi geceler

böyle seyler hıc hos degıl tabıkı de
olen arkadasa cok ama cok uzuldum .
tabıkı de bunu haketmıyordu .
Allah mekanını cennet etsın .

ancak bu sektoru degerlendırecek olursak eger,
her saglıkcı sızın anlattıgınız gıbı ıyi degıl.
hele devlet hastanelerınde ki saglıkcıların kaprıslerınden gercekten gecılmıyor.
soru soruyorsun dovecek gıbı cevap alıyorsun .soru sorarken zaten yuzune
bıle bakmıyorlar .boyle saglıkcılar da var ..
genelleme yapılmaz elbette,her sektorun ıyısı de kotusu de var

Son düzenleme:
burada bir insanın hiç uğruna öldürülmesi söz konusu ve bu başlık bunun için açılmış.doktorların ya da hemşirelerin yanlış davranışlarını irdelemek bu konu içinde yapılmamalı bence.babamda 1 ay önce kalp ameliyatı oldu ve doktor bize % 7 oranında ölüm riski olduğunu söyledi.eğer babamı kaybetseydik doktoru öldürmemiz mi gerekiyordu?bu nasıl bir zihniyet anlayamıyorum.hadi diyelim doktorun da hatası var,bunun yolu öldürmek değil ki.şikayet edersin,mahkemeye verirsin hakkını o şekilde ararsın.her meslekte olduğu gibi sağlık alanında da işini iyi yapanlarda var çok kötü yapanlarda.

Son düzenleme:
her mesleğin zorlukları var elbet ama tıp gerçekten ayrıcalıklı gibi nede olsa canını emanet ediyosun
ancak ölüm vakti gelmişse doktor bunu erteleyemez ya
benim kardeşimde hemşire acilde çalışıyor
bir defasında kaza geçirmiş 3 günlük bebeği kaybedince saatlerce ağlamıştı yemek bile yemedi uzun zaman
hangi doktor hemşire ister hastasını kaybetmek
bi doktor kolaylamı yetişiyor
valla sonuç hep aynı yere çıkıyor arkadaşım
eğitim şart

Elmalarla armutlar karışıyor sanki biraz.
Naylon fatura düzenleyen muhasebeci, yalancı şahit bulan avukat, öğrenci döven öğretmen, rüşvet alan tapucu varsa işini iyi yapmayan dr da olacaktır.
Yanlış olan ama onlarda... diye başlayan genelleme cümleleri kurmaktır.
Bir insanın işine gösterdiği özenin vicdani bir mesele olduğunu düşünürüm. Ve vicdansızlar her yerde karşımıza çıkabilir.
Bize düşen haksızlığı, usulsüzlüğü, vicdansızlığı, suistimali gördüğümüz yerde yasal yollarla mücadele etmektir.

bu haberi bende okudum..çok üzüldüm..sanırım sağlıkçılar grev mi yapacaklarmış bu durum üzerine? can güvenliğimiz yok diye?
birde çocuk dedem neden öldü diye değil emekli aylığını alamayacağım diye öldürmüş doktoru...ne denir?
benimde eşim sağlıkçı..üzücü bir durum..

evet bazı yerlerde acil ve yogun bakım servisleri dışındaki birimler çalışmayacak

2010 mart ayında hıv vırüslü bı hastayı eldıvenım olmadığı ıçın muayene etmek ıstemedım ( açık yarası vardı!!), arkamı döndüm 1sn dedım
hasta yakını ıse daha cümlemı tamamlamadan burnuma sert bı yumruk attı
allahtan kırık yoktu, çatladı sırf.
ama o gün ılk defa hemşıre olmaktan nefret ettım
bı süre kendıme gelemedım, hatta o olaydan sonra soğudum bıle dıyebılırım bu meslekten
sırf benım ıçın önemlı bı meslek onun ıçın devam etmeye karar verdım
ağustosda tekrardan başlıcam, ama bazen düşünüyorum
bızı kım koruyabılır bu gözü dönmüş ınsanlardan ?

bu yaşadığım olayda sadece o an müdahale etmedığım ıçın oldu, tek derdım eldıven almaktı :34:
adamın dedığı :ne olursa olsun hastasına yardım etmek zorundaymışım!! hıv bulaşırsa bulaşsın demıştı

yoğun bakım hemşiresiyken biliyorsunuz ziyaret yapılmıyor hastaları enfeksiyondan korumak için nöbete geldim telefon hasta getiriyorlarmıs neyse hazırlıklıklarımızı yaptık hasta yakını görmem lazım dedı dedım kı burası steril ortam hastanızın saglıgı için giremezsiniz hemşire arkadaslardan bilgi alabılrsınız dedım izin verirdin vermezdin derken yüzümü aldı avcunun içine elinden zor aldılar desem yeridir yani allah beterinden korusun

ben de hep hemşireleri çemkirir diye biliyordum .demek ki hastalardan da çemkiren oluyormuş.kim çemkiriyorsa kınıyorum.dokturumuza da Allah rahmet etsin.

hemşirelerin adı cıkmıs asık suratlı diye gelin görün bakalıım bi...istisnalar var tabı ama ben kendı adıma ınsan gibi yaklasırsan yardımcı olurum arkamdan hemşire şu serumu cıkar derse asık yüzlü olur terslerim

malesef ben de hemşireyim ve her gün tehdit altında çalışıyoruz. daha dün bir hasta yakını ağza alınmayacak dünya kadar küfür savurdu biz hemşirelere, başka bi tanesi bana el kaldırdı asistan dr'larımız olmasa dövülecektim. sağlık bakanımız nerde acaba? Gaziantep'teki olaydan sonra da bakanımıza bir paket kına göndermek isterdim...

inzivaya cekılmıstır canım anca bu olayı kınıyorum diyip bitirir işi

17 yaşında caniler olmasın diye onları eğitmeye çalışan öğretmenler ayak altına alınırken ,türk eğitimi kökten çökertmeye çalışan 4,4,4 bağıra bağıra gelirken ne yaptınız

kısacası YILAN SİZE DOKUNANA KADAR ne yaptınız

bir öğretmen olarak yakıstıramadım gercekten size bu yorumu sizce burası yerimiydi?elbet bende öğretmenlerimizi destekliyorum ama başka bir ortamda konusmak isterdim sizinle fikirlerimi paylaşmak isterdim sorunlarınızı üzüntülerinii paylaşsaysdınz elbet herkes bir şeyler yapalım diye önerilerde bulunurdu?

Öncelikle başımız sağ olsun

Ama hiçbir sağlıkçı bunu haketmiyor demenize kesinlikle katılmıyorum. Aşağılık bir prof yüzünden annem beyin kanaması geçirdi. Keşke herkes hakkını vererek yapsa şu mesleği...

tamam haklısın her doktor bir değil ama her doktorunda sonu bu şekildemi olmalı bakın ben iyi hekim kötü hekımden bbahsetmıyorum hekıme şiddet daha dogrusu sağlıkçılara şiddet konusundayım

tekrar söylüyorum arkadaslar bu actıgım konuda ne iyi hekim kötü hekim ne baska meslek gruplarının sorunları hakkında birşey yazılmasın lütfen polemikler doguyor sonra ....şu anlamı cıkarmayın diğerleri benim umrumd degıl demıyorum ama baska bir topicte sonuna kadar konusabilirim ama lütfen konum amacından cıkmasın

mekanı cennet olsun.çok üzüldüm okurken gözlerim doldu çok haklısınız allah bütün saglık çalışanlarının yardımcısı olsun...

Back
X