- 7 Şubat 2012
- 1.186
- 677
- 133
- Konu Sahibi Queen of the North
-
canım eğer devlet hastanesine götürüp de sandalye isteseydin büyük ihtimal alacağın cevap !üfff aman bi durun be!!!ne sandalyesi hizmetçiniz mi var sizin burda! olurdu.Bi güzel azarı yerdin ağzının payını alırdın.Hatta burda beklemeyin git bilmem nerde bekle şeklinde de olurdu.
Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama tahminim yaşadığın yerde insanların birbirine saygısı vardır.
Şimdi bizim bu sağlık çalışanları çok okuduklarını karşılarına gelen herkesin cahil olduğunu falan düşünüyorlar ya ,hoş adam hiç okula gitmemiş olsa ne olacak bunu yapmasını haklı çıkarır mı? Herneyse bir insana insan olduğu için saygı duymak lazım bence.
Onun dışında işini iyi yapabiliyorsa yaptığı işe saygı duyarım ben.Eğer yapamıyorsa asla...
zaten yapamayacaksa o işi hiç yapmasın daha iyi.
Siz saygı görüyorsanız demek ki işinizi iyi yapıyorsunuzdur.
Ama bu ülkede maalesef öyle değil, uygun tedaviyi yaptıklarında 'hayat kurtarmış' olurlar yanlış tedavi veya ihmalkarlıkları sonucu birini öldürünce Allah aldı olur.
ben senin konunu hatırlıyorum....terbiyesiz bir hemşireye maruz kalmıştın....herkez o konuda hemfikirde ...hastayım ve hamileyim diye hemşireden kuralların esnetilmesini istemiştiniz hemşireden......tabi orda birtek siz hastasınız ya ......konu kapatılmıştı ne yazık ki yazmak istediklerimi yazamamıştım...herkes kendi başından geçenleri yazmıştı.....ismimi vermeden yaramın olduğunu ve gocunduğumu söylemişlerdi.....yazmak istediklerimi de yazamamıştım
arkadaşım orda neler olduğu hakında en ufak bir fikriniz yok .....sen doktor seçme hakkına sahipsin hastane seçme hakkına sahipsin ama ben terbiyesiz bir hastaya bakmama hakkına sahip değilim İŞTE BİZİM TEK SORUNUMUZ BU...
ama eskisi kadar saf ve uysal değilim .....kendini bilmez bir adam bana küfrettiğinde gerçekten bakmam.... istediği yere şikayet etsin .......hastane acilleri şu an vahşi batı gibi.....tekme yemedim haksız yere bir sürü şey işittim ama tekme yersem inan bana ağlamak yerine karşılığını aynı şekilde veririm....o kadar sinirliyim kimsenin olanlardan haberi yok
annem beni böyle görsün diye yetiştirdi değilmi.......
birileri de konunuza yazmış yaran var gocunuyorsun üstüne alınıyorsun.....yok aklıma vicdanını rahatlatıyorsun gibi şeyler geliyor.....ben bu insanlara olanları yazmıştım ....o zamanlar genç ve tecrübesizdim ...herkes kendi yarasından bahsetmiş
ama bunun sonunda sizlerin neleri beklediğini söyleyim.....hastaneler satıldığında sizi soyana kadar tedavi ediyormuş gibi yapacaklar...paran kadar konuşacaksın... seni ilaçlara bağımlı kılıp sorunlarınızla pekte ilgilenmeyecekler ama güler yüz sonuna kadar
arkadaşım bu okadar hassas bir konu ki.....konu kapatıldı diye söyleyemediklerimi affına sığınarak elimde olmadan yazıverdim ....anlaşılmayan konu şu ... ne yaşadığınızı bilmiyorum ama buradan göründüğü kadarıyla seni sadece kendim için örnek gösterebilirim
konu şu ki öyle bir ortamda herkes hasta ve herkes acil....ne kadar berbat bir meslek olduğunu anlayabiliyormusunuz....işte böyle bir durumda herkes kendinin özel olduğunu düşünüyor.....gerçekten vahşi batı gibi hiç abartmıyorum......hamile hasta bir bayan görseydim vahvah deyip içlenmek yerine kuralları hatırlatırdım...bana kızsa bağırsa çağırsa beddua etse sıcak bir meltem esintisi gibi gelirdi bana yaşadıklarım yanında hiç umursamazdım bile çok samimi söylüyorum
sizin şahsınızla ilgili bir sorunum yok.....sizinki büyütülecek birşey değil.....sadece çok hassassınız....
sizi üzdüysem özür dilerim
arkadaşım bu okadar hassas bir konu ki.....konu kapatıldı diye söyleyemediklerimi affına sığınarak elimde olmadan yazıverdim ....anlaşılmayan konu şu ... ne yaşadığınızı bilmiyorum ama buradan göründüğü kadarıyla seni sadece kendim için örnek gösterebilirim
konu şu ki öyle bir ortamda herkes hasta ve herkes acil....ne kadar berbat bir meslek olduğunu anlayabiliyormusunuz....işte böyle bir durumda herkes kendinin özel olduğunu düşünüyor.....gerçekten vahşi batı gibi hiç abartmıyorum......hamile hasta bir bayan görseydim vahvah deyip içlenmek yerine kuralları hatırlatırdım...bana kızsa bağırsa çağırsa beddua etse sıcak bir meltem esintisi gibi gelirdi bana yaşadıklarım yanında hiç umursamazdım bile çok samimi söylüyorum
sizin şahsınızla ilgili bir sorunum yok.....sizinki büyütülecek birşey değil.....sadece çok hassassınız....
sizi üzdüysem özür dilerim
1 ay öncesinde ben de iki hemşire yüzünden bebeğimi kaybedebilirdim, sağlık sorunum yüzünden gitmiştim, yürüyerek girdiğim hastahaneden sedyeyle zor çıktım. Benim mesele hukuksal sürece girdi, hesaplaşıcaz onlarla
söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın, hiçbir insan hiçbir zaman her ne şartlarda olursa olsun şiddeti haketmez. Hele hele kadınlara yönelik fiziksel şiddet bir yana psikolojik şiddete bile zerre kadar tahammülü olmayan bir insanım. Bu dünyada şiddeti-ölümü hakeden insanların sadece tecavüzcüler oldugunu düşünürüm, bu da onları insan olarak görmediğimden kaynaklanır
hastahanelerde uygulanan şiddet tek taraflı değil, devlet hastahanesine her gittiğimde hemşireler tarafından azarlanan en az bir iki kişiye rastlıyorum ben. Sadece benim rastlamadığıma da eminim
en ufak bişeyde hastalara ters davranırsın, bir gün hayvanın teki rast gelir dayak yersin...Çok acı ama durum bu. Bakın doğru buldugum için söylemiyorum, sadece bir gerçeği dile getiriyorum
ben de o hemşireler tarafından psikolojik şiddet gördüğümde onlara vurmayı çok istedim, ama yapmadım sadece istedim, ama tercihimi elbette ki insanlıktan yana kullandım aldığım eğitim ve kültür gereği.
o gencecik doktorun bir hayvanın elinde nasıl öldürüldüğünü düşündükçe hepimizin sinirleri zıplıyor, lanet ediyoruz.
bu hemşire bayanın da haberini takip ediyorum, bebeğini kaybetmedi. İnşaAllah hiçbişeycik olmaz, dava açılır dava kazanılır ama o bebek giderse geri gelmez malesef
hemşire dava açacağını söylediğinde kadının kocası karısına;"ben de seni döverim,o dövmüş gibi şikayet ederiz" demiş
bunu duyunca yorum bile yapamadım habere, vahşiliğin de bu kadarı, pes!
gecen yil devlet hastanesine gitmistim ziyaret icin , hemsireden sandalye istemistim cunki yasadigim yerde normal oldugu icin rahatca davranmistim, hemsirenin beni bir dovmedigi kalmisti acayib sekilde kustahti... hastane les gibi kokuyordu tiklim tiklimdi , sistem cok yanlis insanlar zaten dertli hos goru bulamiylrar saglikcilar cani bogazina gelmis hos goru kalmamis ....ozel hastanelerse bes yildizli hotel gibi saygi cercevesinde hizmet son derece guzel , neden böyle bir siyah la beyaz gibi karsit durum lar var??? dilerdimki cogu ulkelerdeki sistemler gibi ulkemde olmasini insanlarimiz paraya gore degil insan olduklari icin hizmet edilmelerini sonucta can bu ...
dün de bir haber okudum.. hamile hemşirenin karnına tekme atmıs bi kadın...hem de bı kadın.. kadının bebeği ölmek üzereymiş... kendi şımarık cocugu ıcın yapmıs hem de... anne olmasa kadın olmasa bıle cok acı bişey ama hem kadın hem annesın Allah belanı versın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?