- Konu Sahibi Queen of the North
-
evet malesef pisi pisine gitti allah rahmet eylesin demekten baska care gelmıyor elımızden birde bu doktorumuz 6 kardesten tek okuyanı ailenın gurur kaynagıymıs ailesi içinde büyük yıkım oldu gercekten
ne ben nede ailemden biri sağlıkçı değil ne yazıkki
ama o haberi izlediğimde öyle çok canım yandıki
benim onu yıllarca okutan emek veren anne baba için içim yandı
cocuklugunu genclıgını okuyarak gecırmıs gencecık bır doktorun serserılıkten başka işi olmayan biri tarafından canından olmasını anlayamıyorum
en cokta 26 yılda bınbır emekle yetısen o doktorun katilinin 26 sene bile hapıs yatamadan af cıkabılecegını dusunmek ve hapıste bızım vergılerımızle yedırıp ıcırıp buyutecegımız o sozde cocugun(!) kabadayı olarak oradan cıkıp daha kımlerın canını yakacagını dusunmek canımı yakıyo
yabancıların bır sozu var
"doktorlar Tanrı'nın yeryuzundeki eli" ya bizim ülkemizde???
ama sunuda unutmayalım bu ülkede kocamn kocam buyuk iş adamları, dusunce adamları, aydınlar, gazeteciler 3 liralık kursunla öldüler
biz cinayet işleyenleri "suç işleme üniversitesinde" yetiştirirken onlar orada ıslah olmuyor ne yazıkki
kanunlar en yakın zamnada değişmeli geçmişin hatalarınla ugrasmak yerine dilerim miletvekillerimiz cezalar hakkındada mesai harcar
(gercekten sucundan piş olup tövbekar cıkan mahkumlar alınmasın ne olur onlarında cıkınca topluma kazandırılması gerekıyorkı yenıden aynı sucu ıslemesınler)
sizlere hak veriyorum istisnalar kaideyi bozmaz ama,dün gece oğlumu acile götürdüm 6 yaşındagündüz çok kusmuştu ve saat 9.30 gibide uyurkken kusunca soluğu çocuk hastanesinde aldık.kalabalık değildi hemen girdik içeri.doktor neyi var dedi anlatıyorum ama azarlar gibi tan tan konuşuyor.tahlil istedi yapıldı dedi az beleyin kusarsa serum takıcaz.kustu tekrar oğlumu götürdüm yanımda dr bey tekrar kustu oğlum bayan çocuğu getirin diorum çocuk yanımda sesini yükselterek hala çocuğu getirin bayan die haykırıyor.dr bey çocuk yanımda neden anlama istemiyorsunuz ha tamam dedi.dinleme kabiliyeti sıfır.serum takıldı 2 saat bekledik kkan tahlili yapıldı herşey bitti.eve gidiyoruz dr soruyorum neden böle olmuştur bi ilaç bişe sölemicekmisiniz dr bey oralı değil ateşi çıkıyor diorum şurup ver dior.sanki adamı oraya silah zorunda oturtmuşlar.asla dinlemek yok.acil full kalabalık olsa anlıcam bunaldı diecem ama ben ve bi aieden başka kimse yoktu odada.hemşireler zaten hastanenin sahibi gibi biz ordaki geresiz varlıklarmışız gibi davranıyorlar.bu ülkede böle ilgisiz doktorlar yüzündende çok insanlar öldü ölmeyede devam
ediyor.benim canım yanmış oğluma ne olduğunu bile bilmiyorum hala.soru sormaya korkar olduk doktorlara hemşirelere.işin bide bu yanı var.
stressiz iş yok bu memlekette.her iş sabır ve dikkat gerektiriyor.bahanesi bunlar olmamalı.ama kimsede ölmesin bi anlık gafletle bunun hesabını kimseler veremez
Bundan bir hafta önce Esenyurt D.Hastahanesinin aciline iş kazası geçiren bir elemanımı götürdüm.. Söylenicek okadar çok şey varki yazmakla bitmez. Acildeki doktora yapılan hakaretler yapılan tehtidler ben bir saat içinde sinir krizi geçirecek duruma geldim doktor hasta yakınlarından hastalarla ilgilenemiyor çünkü biryandan hasta yakınlarını sakinleştirmeye onların anlayacağı bir şekilde durumu izah etmeye çalışıyor bir yandanda hastayla uğraşıyor.. Dedim bu insanlar oncaa yıl bunun içinmi kafa patlatıyorlar çok üzüldüm insanda sinir sistemi kalmaz yaa bir görseniz.. Allah bütün sağlıkçıların yardımcısı olsun.. Bizim insanımıza özellikle EĞİTİM ŞART..
yazık ya vallah yazık ne nankör bı mılletız
ben senelerce kafamı kıtaplardan kaldırmayayım, gece gündüz demeden, hastanede bı hayat kurtarabılmek ıçın uğraşayım
adamlar gelsın küfür etsın, dayak atsın
değer mı bu mıllet ıçın
ben senin konunu hatırlıyorum....terbiyesiz bir hemşireye maruz kalmıştın....herkez o konuda hemfikirde ...hastayım ve hamileyim diye hemşireden kuralların esnetilmesini istemiştiniz hemşireden......tabi orda birtek siz hastasınız ya ......konu kapatılmıştı ne yazık ki yazmak istediklerimi yazamamıştım...herkes kendi başından geçenleri yazmıştı.....ismimi vermeden yaramın olduğunu ve gocunduğumu söylemişlerdi.....yazmak istediklerimi de yazamamıştım1 ay öncesinde ben de iki hemşire yüzünden bebeğimi kaybedebilirdim, sağlık sorunum yüzünden gitmiştim, yürüyerek girdiğim hastahaneden sedyeyle zor çıktım. Benim mesele hukuksal sürece girdi, hesaplaşıcaz onlarla
söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın, hiçbir insan hiçbir zaman her ne şartlarda olursa olsun şiddeti haketmez. Hele hele kadınlara yönelik fiziksel şiddet bir yana psikolojik şiddete bile zerre kadar tahammülü olmayan bir insanım. Bu dünyada şiddeti-ölümü hakeden insanların sadece tecavüzcüler oldugunu düşünürüm, bu da onları insan olarak görmediğimden kaynaklanır
hastahanelerde uygulanan şiddet tek taraflı değil, devlet hastahanesine her gittiğimde hemşireler tarafından azarlanan en az bir iki kişiye rastlıyorum ben. Sadece benim rastlamadığıma da eminim
en ufak bişeyde hastalara ters davranırsın, bir gün hayvanın teki rast gelir dayak yersin...Çok acı ama durum bu. Bakın doğru buldugum için söylemiyorum, sadece bir gerçeği dile getiriyorum
ben de o hemşireler tarafından psikolojik şiddet gördüğümde onlara vurmayı çok istedim, ama yapmadım sadece istedim, ama tercihimi elbette ki insanlıktan yana kullandım aldığım eğitim ve kültür gereği.
o gencecik doktorun bir hayvanın elinde nasıl öldürüldüğünü düşündükçe hepimizin sinirleri zıplıyor, lanet ediyoruz.
bu hemşire bayanın da haberini takip ediyorum, bebeğini kaybetmedi. İnşaAllah hiçbişeycik olmaz, dava açılır dava kazanılır ama o bebek giderse geri gelmez malesef
hemşire dava açacağını söylediğinde kadının kocası karısına;"ben de seni döverim,o dövmüş gibi şikayet ederiz" demiş
bunu duyunca yorum bile yapamadım habere, vahşiliğin de bu kadarı, pes!
sızlerde haklısınız tabıkı, nasıl her ınsan aynı değılse bu durumda aynı şekılde değerlendırmelı
mesela ben şuan çok şükür kı yurtdışında bı hastanedeyım, burda en azından mesleğımden ötürü saygı görüyorum
ama bızım memleketımızde bu söz konusu değıl malesef
ama özel devlet ayrımı yanlış bence
ınsanın ıçınde varsa her yerde mesleğını doğru düzgün yapmaz
mesela bı özel hastanede geçen yaz başımdan bı olay geçtı, o bayanla aynı mesleğı yaptığım ıçın utandım
anneanem 80 yaşında kadın, evde düşmüş zavallım her yerı morluk ıçınde hemen özel hastaneye götürdüm
devlette beklemesın dıye çünkü durumu ıyı değıldı
beklerken yer yoktu, hemşıreden rıca ettım odadan sandalye verır mısın dıye
bı kolumda da anneanem, kadının bana verdığı cevap aynen:
tatlım, akşam düğün var ojelerımı yenı tazeledım, bozulmasın şımdı ıkı dakıka bekle veya gıt kendın al
napıyım ben şımdı bu kadına<? kolumda anneanem korıdorda sürükleyeyım mı yaşlı kadını
yoksa hemşıreye ağzının payını vereyım mı? Bırşey desem laftan anlayacak sankı
böylesını şıkayet etceksın, uyarı alsın bakalım bıdaha yapabılıyor mu ama şıddet asla ya kımse hak etmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?