• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkari Yüksekova ve çaresizliğim...

epey uzun zamandır kk dayım.Ne zaman bir öğretmen derdini yazsa hemen klasik cevaplar gelır..

'sizin meslek kutsal ..'
Mesleğinizi begenmıyorsan ıstıfa et..
'Sız eğitimcısınız boyle konusamazsınız..
'Mesleginizi sevmıyorsanız bırakın... vs vs..

Eğer eğitimcıysanız kocanızdan bır ıkı yıl ayrı kalabılırsınız..Şıkayet edemezsınız..Sizın meslek kutsal..

Eğer eğitimcıysenız cocuklarını uzun zaman gormeyebılırsınız sız yıne şikayet etmeden agzınızı açmadan mutlu mesut dersınızı işleyın..

Siz eğitimcıysenız bulunduğunuz ilden şikayet edemessınız....vs vs...

Eğitimcılerde robot değil onlarda ınsan onlarında bır yerde sıkılmaya şikayet etmeye hakkı var...

Mesleğine yenı başlamış bır arkadaşımız .Kım bılır ne hayallerı vardı..
Nişanlısından ayrı yenı bır çevre yenı ınsanlar..
Evlenırse eşının yanına gıtmeme gıbı durumu var....

Yeni bir şehire alışmak kolay mı...

Herkes gıbı sıkıntılarını dıle getirmış..Bızlerden destek ve moral bulmak ıstıyor...

Bız hemen cozumu bulduk 'Begenmıyorsan ıstıfa et '......

Dertlere kesın cozum buluyoruz..Ne guzel...

Herkes buyuk zorluklar cekıyor..ınsan bazen sadece kendı başında bırcok derd oldugunu zannedıyor ..

Ama buraya konu acınca..Aynı dertlerı bır cok ınsanın cektıgını gorunce moral buluyor...

Derdım var konusu dıger bolumlerden farklı...

Konu acan ınsana her daım destek olmasakta en azından sozlerımızle dahada dertlendırmeyelım

Allah yardımcın olsun canım seni en iyi ben anlarım evlenmeden tayinim çıkmıştı ben sağlıkçıyım ve evlendim ha gelecek eş durumu ha gelecek bekleye bekleye sabır kalmadı bu arada hamile kaldım 8 aylık hamileyim doğum öncesi izne ayrıldım ve doğumöncesi sonrası iznim toplam 4 ay dı (ilk 6 ay anne sütü diye bağıran bir sağlık bakanının personeliydim üstelik)ve izin bitti idye tebligat gelmişti başlamam gerekiyordu toplandım yine ağlayarak mafoldumben artık tek değildim bebek de vardı ne yapcam düşünüyordum ve eşimin yanına gittim odaya oğluma sarılmış ağlıyordu kalbimide götürüyorsun dedi mafoldumben ve son noktaydı hemen topladıklarımı yerleştirdim ve istia ettim bu işimi sevmediğimden değil ailemi kaybetmemek içindi işime devam etseydim boşanacaktık yani böyle bi orda bi burda nereye kadar devam ederdi çok iyi düşün evlenince ayrı şehirlerde çok zor oluyor Allah kolaylık versin

epey uzun zamandır kk dayım.Ne zaman bir öğretmen derdini yazsa hemen klasik cevaplar gelır..

'sizin meslek kutsal ..'
Mesleğinizi begenmıyorsan ıstıfa et..
'Sız eğitimcısınız boyle konusamazsınız..
'Mesleginizi sevmıyorsanız bırakın... vs vs..

Eğer eğitimcıysanız kocanızdan bır ıkı yıl ayrı kalabılırsınız..Şıkayet edemezsınız..Sizın meslek kutsal..

Eğer eğitimcıysenız cocuklarını uzun zaman gormeyebılırsınız sız yıne şikayet etmeden agzınızı açmadan mutlu mesut dersınızı işleyın..

Siz eğitimcıysenız bulunduğunuz ilden şikayet edemessınız....vs vs...

Eğitimcılerde robot değil onlarda ınsan onlarında bır yerde sıkılmaya şikayet etmeye hakkı var...

Mesleğine yenı başlamış bır arkadaşımız .Kım bılır ne hayallerı vardı..
Nişanlısından ayrı yenı bır çevre yenı ınsanlar..
Evlenırse eşının yanına gıtmeme gıbı durumu var....

Yeni bir şehire alışmak kolay mı...

Herkes gıbı sıkıntılarını dıle getirmış..Bızlerden destek ve moral bulmak ıstıyor...

Bız hemen cozumu bulduk 'Begenmıyorsan ıstıfa et '......

Dertlere kesın cozum buluyoruz..Ne guzel...

Herkes buyuk zorluklar cekıyor..İnsan bazen sadece kendı başında bırcok derd oldugunu zannedıyor ..

Ama buraya konu acınca..Aynı dertlerı bır cok ınsanın cektıgını gorunce moral buluyor...

Derdım var konusu dıger bolumlerden farklı...

Konu acan ınsana her daım destek olmasakta en azından sozlerımızle dahada dertlendırmeyelım

Konunun açılış sebebini çok güzel özetlediniz ben burda aşağılanmak hakarete uğramak veya öğretmenliği hak etmemek kendine mesleğine saygısı olmamak ile suçlanmak için açmadım konuyu. Çok çok teşekkür ederim yorumunuz için.

bir eğitimci olarak ordaki öğrencilere doğruyu yanlışı anlatacak ve dilimizi öğretecek kişi sizsiniz,
emin ol kimse orada görev yapmak istemiyordur peki oraya kim gidecek,
abim yüksekovada 4 yıl görev yaptı mesleği gereği her zaman arazideydi ve heran çatışmalara giriyordu,
en azından görev yeriniz dağ değil buna şükredin bence,
evlenince eninde sonunda eşinizin yanına gidebileceksiniz,
ablamda batıda bir okulda öğretmen ve bu yörenin insanları da türkçeyi tam olarak kullanmıyor
4. sınıfları okutuyor ve sınıfında 7 kişi okuma bilmiyordu sene başında şimdi bu sayı 1 e düştü bu durumu anlatırken gözlerinin içi gülüyor,
eğitimcinin ne demek olduğunu size anlatacak değilim ama biraz erken pes etmediniz mi ?

emeru .!.:
şaka gibi gözükebilirim size
ama lütfen bu konuda yazdığım diğer mesajlarıda okurmusunuz
hoşçakalın

alıntıladğım şey arkadaşın bana attığı özel mesajdır.

bana eksi rep verirken yazdığınız şeyin de konuyla alakası hiç yok. ''görmeyen ben miyim ben ülkemin her yerini çoooooooooook seviyorum'' yazmışsınız. ben size görmediniz diyorum siz seviyorum şeklinde yanıt veriyorsunuz. sevebilirsiniz ama uzaktan. benim size sorduğum ülkenin her yerini gööööööördünüz mü. soru bu. siz napıyorsunuz, konuyu farklı noktalara çekiyorsunuz ''çok seviyorum'' falan diye. size sevmiyorsunuz muı dedik? ya da biz mi sevmiyoruz? neyi ima etmeye çalışıyorsunuz? o kızcağız sizden daha çok seviyormuş ki tek başına oralara gitmiş. öyle uzaktan sevmekle olmuyo o işler, sevgi emek ister. ben de klavyemin başından her yeri severim. afrikayı da severim hollandayı da severim. göster seveyim hatta. ama iş popocuğu kaldırıp oralara gitmeye gelince kimse elini taşın altına sokmaz. buna siz de dahilsiniz. sizin yaptığınız sadece hariçten gazel okumak oluyo. çok da takmamak lazım aslında.

ben olsam bende gitmem oralara gitmemek icin 1000 tane sebep bulurumda gitmek icin bi tane bile bulamam umarım bu sorunun altından biran once kalkabilirsin sık disini hep orda kalcak halin yok ya dayan biraz

kelebekcim benim eşimde biz nişanlanmadan önce hakkari şemdinlide görev yapıyordu,nişanlandık eşim nikahı yapalım eş durumundan çoruma gelirim dedi..nikahı yaptıktan sonra ki yaz tatili eşim aktarmalı olarak atandı buraya..bence sizde eş durumunu deneyin yada sağlık durumunda tayin isteyin..sanırım böyle bi hakkınız daha var..eşimde hala anlatır orda çektiği sınıntıları..tabi eşimin tek avantajı dillerinden anlıyordu..inşallah sende atanırsın tekrardan ..canını sıkma canım benim..bazı arkadaşların dediği gibi onları davranışlarınla sen değiştirmeye çalış..gerçekten eğitimi eğitimciden alsınlar başkalarından değil...

Allah yardımcın olsun canım seni en iyi ben anlarım evlenmeden tayinim çıkmıştı ben sağlıkçıyım ve evlendim ha gelecek eş durumu ha gelecek bekleye bekleye sabır kalmadı bu arada hamile kaldım 8 aylık hamileyim doğum öncesi izne ayrıldım ve doğumöncesi sonrası iznim toplam 4 ay dı (ilk 6 ay anne sütü diye bağıran bir sağlık bakanının personeliydim üstelik)ve izin bitti idye tebligat gelmişti başlamam gerekiyordu toplandım yine ağlayarak mafoldumben artık tek değildim bebek de vardı ne yapcam düşünüyordum ve eşimin yanına gittim odaya oğluma sarılmış ağlıyordu kalbimide götürüyorsun dedi mafoldumben ve son noktaydı hemen topladıklarımı yerleştirdim ve istia ettim bu işimi sevmediğimden değil ailemi kaybetmemek içindi işime devam etseydim boşanacaktık yani böyle bi orda bi burda nereye kadar devam ederdi çok iyi düşün evlenince ayrı şehirlerde çok zor oluyor Allah kolaylık versin

Canım senin durumun da çok zormuş. Allah sabır vermiş. Sadece diyorum ki. Benim için hiçbişey önemli değil ama burada sözleşmeli olmak önemli. Belki kadrolu olsam bu kadar sıkıntılı olmazdım. Çünkü bu kadar fark olduğunu bilmiyordum arada. Düşünsene kadrolu eş durumunda ilk yılda gidecek sen kontenjan sınırlı diye bekleyeceksin. Kadrolu ilksana üye olacak evlenirken bile yardım alacak. Atanacak yolluk alacak. Doğuda olup doğu görevini yapmış sayılacak sen kadroya geçersen bu işleme sokulacak. aday öğretmen olarak kalmicak. Onun ailesi aile senin ailen değil. ben esas buna kızıyorum. Ama eminim allah sabrını veriyor.

bir eğitimci olarak ordaki öğrencilere doğruyu yanlışı anlatacak ve dilimizi öğretecek kişi sizsiniz,
emin ol kimse orada görev yapmak istemiyordur peki oraya kim gidecek,
abim yüksekovada 4 yıl görev yaptı mesleği gereği her zaman arazideydi ve heran çatışmalara giriyordu,
en azından görev yeriniz dağ değil buna şükredin bence,
evlenince eninde sonunda eşinizin yanına gidebileceksiniz,
ablamda batıda bir okulda öğretmen ve bu yörenin insanları da türkçeyi tam olarak kullanmıyor
4. sınıfları okutuyor ve sınıfında 7 kişi okuma bilmiyordu sene başında şimdi bu sayı 1 e düştü bu durumu anlatırken gözlerinin içi gülüyor,
eğitimcinin ne demek olduğunu size anlatacak değilim ama biraz erken pes etmediniz mi ?

Benim daha önce okul için ne yaptığım burada yazıyor. Kaç okuma yazma bilmeyen öğrencim olduğu kaşına öğrettiğim önce bunları okuyup yorum yapsanız emin olun daha mutlu olurdum. Ben de o öğrencileri anlatırken gözümün içi gülüyor. Ben yaptım diye mutlu oluyorum. Ama esas derdimi tam olarak anlamak istemiyor sanırım kimse... Neyse yorumunuz için teşekkürler...

komik bi insansın, şaka mısın hatta anlayamadım. yavrum o şiirinde bahsettiğin okul var ya hani gelmeseniz de görmeseniz de falan diyorsun, arkadaş o okulda yaşıyor. gidip görmeden atıp tutan biri varsa o da sensin:) olumsuz eleştirilere açık zaten ama senin yaptığın olumsuz eleştiri değil hakaret oluyor. ayrıca eleştirmen için biraz bilgi sahibi olman gerekir. sıcacık evinde çoluğun çocuğun yanında, gencecik bi insanı klavye başından eleştirmek çok kolay geliyor di mi? hadi bakalım biraz da sen eleştirilere açık ol. şakkıdı

Canım benim en iyisi boşver. Gerçekten uğraşmaya değmez. Ne konuşursan konuş söylediklerin karşıdakinin anlayabildiği kadardır diye bir laf vardır. Bilirsin....Beni anlamaya çalıştığın için çok teşekkür ederim. Değerli vaktini ayırıp yazdığın için de...

ooo tamam olur :lepi:
eğer bir konu açmışsan olumlu olumsuz önerilere açık olmalıydın bunu bile kaldıramıyorsun doğru yazmış çoğu kişi yazıkkk sana çooook yazık
sana değilde gerçek eğitimcilere yazıyorum aşağıdaki şiiri
orda bir okul var uzakta
gelmesenizde görmesenizde o okul sizin okulunuzdur
orda masum öğrenciler var uzakta
gelmesenizde görmesenizde o öğrenciler sizin öğrencinizdir

Bana çoook yazık diye yazan kişiler sonradan elini vicdanına koymuş olacak ki özelden mesaj atıp yanlış anlaşılmamak istediklerini, beni kırmak gibi bir amaçları olmadığını yazdılar. Kendinizi çok küçük düşürüyor ayrıca yazdığınız şiirle de komik duruma düşüyorsunuz. Sizi sizden çok düşünecek değilim. Devam etmek istiyorsanız buyrun edin. Oradaki gelmeseniz de görmeseniz de kısmına ayrıca daha da çok gülüyorum. Ben burdayım ya siz... Gerçek eğitimcinin nasıl olacağı konusuna da siz karar veremezsiniz. kendinizi her konuya dalıp da ahkam kesmek zorunda hissetmezseniz inanın daha kolay çözülürdü problem. Buraya yazan olumsuz eleştirilere açık olmalı evet hakarete değil... Siz olumsuz eleştiri ve hakaret ayrımını yapamamışsınız daha esas size yazık...

Bana çoook yazık diye yazan kişiler sonradan elini vicdanına koymuş olacak ki özelden mesaj atıp yanlış anlaşılmamak istediklerini, beni kırmak gibi bir amaçları olmadığını yazdılar. Kendinizi çok küçük düşürüyor ayrıca yazdığınız şiirle de komik duruma düşüyorsunuz. Sizi sizden çok düşünecek değilim. Devam etmek istiyorsanız buyrun edin. Oradaki gelmeseniz de görmeseniz de kısmına ayrıca daha da çok gülüyorum. Ben burdayım ya siz... Gerçek eğitimcinin nasıl olacağı konusuna da siz karar veremezsiniz. kendinizi her konuya dalıp da ahkam kesmek zorunda hissetmezseniz inanın daha kolay çözülürdü problem. Buraya yazan olumsuz eleştirilere açık olmalı evet hakarete değil... Siz olumsuz eleştiri ve hakaret ayrımını yapamamışsınız daha esas size yazık...

ben size özelden mesaj yolamadım siz kaç rumuz kulanıyorsunuz
kendi kendinizi ele verdiniz
bi yandan konu açıp bi yandan başka isimle kendinizi destekliyorsunuz
aman Allahım inanamıyorum
yazık size çooook yazık

ben size özelden mesaj yolamadım siz kaç rumuz kulanıyorsunuz
kendi kendinizi ele verdiniz
bi yandan konu açıp bi yandan başka isimle kendinizi destekliyorsunuz
aman Allahım inanamıyorum
yazık size çooook yazık

bana özel mesaj atmadın mı gülüm sen? kız da ondan bahsediyor. bi okuduğumuzu anlasak di mi ama? ilk bi okuduğumuzu anlayalım, ondan sonra iftiramızı atarız. olmaz mı?

üzgünüm ama bu çift üyelik iddianız beni de kapsadığından ötürü kötü içerike bastım. kimsenin kimseyi zan altında bırakmaya hakkı yok.

bana özel mesaj atmadın mı gülüm sen? kız da ondan bahsediyor. bi okuduğumuzu anlasak di mi ama? ilk bi okuduğumuzu anlayalım, ondan sonra iftiramızı atarız. olmaz mı?

Bana çoook yazık diye yazan kişiler sonradan elini vicdanına koymuş olacak ki özelden mesaj atıp yanlış anlaşılmamak istediklerini, beni kırmak gibi bir amaçları olmadığını yazdılar bu cevabı bana yazan kelebek
ben size özelden mesaj attım ama bana cevabı yazan kelebek
ben kelebeği kırmak istemiyorum diye bişeyde yazmadım özelden
sevindim kötü içeriğe basmanıza lütfen bu konuyu inceleyen yetkililer lolo buny 'un yazdığı argo kelimeyide incelesin benim terbiyem müsade etmediği için ben ona cevap yazarken o kelimeyi ......... diye yazabildim

Son düzenleme:
Bana çoook yazık diye yazan kişiler sonradan elini vicdanına koymuş olacak ki özelden mesaj atıp yanlış anlaşılmamak istediklerini, beni kırmak gibi bir amaçları olmadığını yazdılar bu cevabı bana yazan kelebek
ben size özelden mesaj attım ama bana cevabı yazan kelebek
ben kelebeği kırmak istemiyorum diye bişeyde yazmadım özelden
sevindim kötü içeriğe basmanıza lütfen bu konuyu inceleyen yetkililer lolo buny 'un yazdığı argo kelimeyide incelesin benim terbiyem müsade etmediği için ben ona cevap yazarken o kelimeyi ......... diye yazabildim

alıntıladğım şey arkadaşın bana attığı özel mesajdır.

bana eksi rep verirken yazdığınız şeyin de konuyla alakası hiç yok. ''görmeyen ben miyim ben ülkemin her yerini çoooooooooook seviyorum'' yazmışsınız. ben size görmediniz diyorum siz seviyorum şeklinde yanıt veriyorsunuz. sevebilirsiniz ama uzaktan. benim size sorduğum ülkenin her yerini gööööööördünüz mü. soru bu. siz napıyorsunuz, konuyu farklı noktalara çekiyorsunuz ''çok seviyorum'' falan diye. size sevmiyorsunuz muı dedik? ya da biz mi sevmiyoruz? neyi ima etmeye çalışıyorsunuz? o kızcağız sizden daha çok seviyormuş ki tek başına oralara gitmiş. öyle uzaktan sevmekle olmuyo o işler, sevgi emek ister. ben de klavyemin başından her yeri severim. afrikayı da severim hollandayı da severim. göster seveyim hatta. ama iş popocuğu kaldırıp oralara gitmeye gelince kimse elini taşın altına sokmaz. buna siz de dahilsiniz. sizin yaptığınız sadece hariçten gazel okumak oluyo. çok da takmamak lazım aslında.

popo kaldırmak demiştim çok terbiyeli arkadaşım. aman tanrım popoooo:( deme sakın popo vallahi terbiyen bozulur... benim gibi terbiyesiz insanlar popocuğunuzu kaldırmak falan şeklinde terbiyesiz deyimler kullanabiliyorlar işte. reklamlarda falan da çıkıyor ''çişini yapıyorsun popon kuru kalıyor'' şeklinde rtük de nedense engellemiyor ama sana göre bu kelime terbiyesizlik naparsın. popo bir organ. ''terbiyem müsaade etmedi yazamadım'' şeklinde ima etmeye çalıştığın gibi popo yazınca terbiyesiz falan da olmuyorum. yazdığın şeyden ''benim terbiyem müsaade etmedi onun terbiyesi müsaade ediyor terbiyesiz o '' gibi bi anlam çıkıyor. sen de bu deyimlere daha fazla maruz kalmak istemiyorsan bana hitaben herhangi bir şey yazmazsın olur biter;) konudan uzaklaşmamıza neden oluyorsun bu yüzden bundan sonra yazdığın hiçbir şeye cevap vermicem. polemik yaratmaya çalıştığın çok açık. ama cevap alamicaksın bundan sonra, üzgünüm.

Son düzenleme:
konuyu saptıran sizsiniz
sizinle aynı düşünmediğim için ne yazacağınızı şaşırdınız
bana.................kaldırda git oralara diyorsun
bu konuda yazdığım eski mesajımı görmemezlikten geliyorsunuz
zaten ben oralardayım ben öğretmen babanın çocuğuyum doğu batı gezdim diyorum ve şuanda eşim öğretmen ve öğrenci işlerinden sorumlu idareci
ANLAYACAĞIN eşim öğrenciyle velile içiçe burada

Son düzenleme:
bende adanalıyım hemşeriymişiz.canım öncelikle hayırlı olsun diyeyim.atama olsunda nere olsun diye o kadar cok arkadasım varki olayın iyi tarafına bak..seni cok iyi anlıyorum aynı koşullarda çalışıyoruz.izmirdeyim ama ücra bi beldesinde görev yapıyorum.öğrencilerin çoğu doğu kökenli hergün vukuat hergün kargaşa eğitim yapmaya çalışıyoruz..sözleşmeli öğretmenler stajerliği kalkınca eş durumundan tayin isteye biliyor.ben ilk sözleşmelilerden oldugum için 2 ayda eş durumundan gelmiştim.stajerlik olayı bizim zamanımızda yoktu.ümitsizliğe kapılma stajerliğin ne zaman bitiyo madem nişanlısın nikahını önce yap dügün sonrada olur tayinle gelirsin inşallah

bende adanalıyım hemşeriymişiz.canım öncelikle hayırlı olsun diyeyim.atama olsunda nere olsun diye o kadar cok arkadasım varki olayın iyi tarafına bak..seni cok iyi anlıyorum aynı koşullarda çalışıyoruz.izmirdeyim ama ücra bi beldesinde görev yapıyorum.öğrencilerin çoğu doğu kökenli hergün vukuat hergün kargaşa eğitim yapmaya çalışıyoruz..sözleşmeli öğretmenler stajerliği kalkınca eş durumundan tayin isteye biliyor.ben ilk sözleşmelilerden oldugum için 2 ayda eş durumundan gelmiştim.stajerlik olayı bizim zamanımızda yoktu.ümitsizliğe kapılma stajerliğin ne zaman bitiyo madem nişanlısın nikahını önce yap dügün sonrada olur tayinle gelirsin inşallah

Canım işte stajerlik yok. ilk atandığın yerde 365 iş gününü doldurmazsan atanamıyorsun. Şubatta atama olsa nişanlımı buraya çağıracaktım. Sen atama iste gel diye. İşte bakanlık hiçbir açıklamaya gerek duymadan şubatta atama yapmicaz dedi. En azından aralık atamasında söyleseydi. Ben de ona göre tercih yapardım. Ne yapalım artık olan oldu. Bundan sonra onunla bir araya gelme çareleri arayacağız. Eş durumu atamasında da gaziantep çok talep görüyor. Orası şimdi 5-10 okul açık gösterecek hizmet puanı ya da kıdemi benden yüksek olan kimbilir kaç kişi çıkacak. O da zor canım anlayacağın. Senin işin de çok zormuş allah sabırlar versin canım.

allah kolaylık versin öğretmene saygılı olmayan biryerde mesleğini yapmak çok zor. tamam eğitimcisin insanlara eğitim vermen gerek ama tek başına yapamassın. ona göre imkan vermeleri lazım.

Büuük şehirden küçük yerelere gidince sıkıntı oluyor evet. birde sadece öğretmenler ve imamlar gider yurdun heryerine. devleti siz temsil edersiniz oralarda. yaşadıklarınız zor. ama çocuklar var sizden bir kelime öğrenseler bile onların hayatında minik bir değişiklik yapmak değer herşeye...kolay gelsin..

Back
X