• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hakkari Yüksekova ve çaresizliğim...

kelebek bu günler geçecek, bu kazandığın mesleki tecrübe, yaşadığın zorluklar, gösterdiğin sabır sana çok şeyler katıyor farkında olmadan...Bulunduğun şartlar gerçekten zor, kendimi senin yerine koyuyorum, ben de senin verdiğin tepkileri verirdim herhalde...Peki becayiş durumları nedir? ben pek mevzuatı bilmediğim için ihtimal ne derece yüksek veya düşük, hangi dönemlerde ve şartlarda gerçekleşebilir bilmiyorum sadece sormak istedim canım..

konu baya ilerlemiş,ağzı olan konuşmuş...evet bi öğretmenin hiç yaşama hakkı yok değil mi?öğretmen oldu diye kendini feda edip hayatı öğrencileri için yaşamalı...siz kim oluyorsunuz da benim ya da diğer öğretmenlerin işine haksızlık yaptığını,aldığı parayı hak etmediğini söyleyebiliyorsunuz?(üzerine alınacak kişiler alınsın)evet şikayet ediyorum,çünkü benim ya da diğerlerinin neler yaşadığını siz bilmiyorsunuz,burda şikayet edilen meslek değil,şartlar...ve öğretmen olmak demek de yaşamdan vazgeçmek demek değildir,çoğu kişi annenin babanın yapamadığı fedakarlığı öğretmenin yapmasını bekliyor,lütfen biraz daha gerçekçi olun...
ismini hatırlayamadığım arkadaşım,sosyal hizmetlerde çalışıyor olman herkesten daha mükemmel öğretmenlik yaptığın anlamına gelmez,bu şekilde başkalarının yaptığı işe bahane bulamazsın,orda çalışmak da senin tercihindir,bunu bize çok üstün davranışlarda bulundum der gibi anlatarak da yücelmiyorsun.

Evet canım Adanalıyım.

Kızlar desteğinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Eskisi gibi kk da birşeyler paylaşma ve derdime ortak olacak insanları bulabilme fırsatını yakaldığım için bu kadar yalnızlık içinde çok da mutlu oldum.

ayyy ben de adanalıyım biliyor musun?çok seviyorum memleketimi çok da özledim.kan çekti demek ki...bizim durumumuz da olan o kadar çok insan var ki aslında.burda birbirimize destek olmamız çok önemli ben rahatlıyorum şahsen...

ya arkadaşlar, bilmeyen öyle sanır, siz boşverin , doktorlara 2 kat maaş veriyorlar da adamlar yine gidip te çalışmıyor, öğrtmense ahırdan bozma okullarda eğitim verip, bişeyler başarmaya çalışıyor, tabi bunu başarırken özel hayat sosyal hayat yok, bırakın da isyanını bari dile getirsin..

hangi şartlarda çalıştığımızı kim bilebilir ki, yaşamayan bilemez, ben merkez okulda çalışıyorum şimdi, önceden köy okullarında da çalıştım, ama sorun asla bitmiyor, sen sürekli bişeyler veriyorsun, ama karşılığını yeterince alamıyorsun , Mum a benzetirler ya öğretmeni öyle bişey işte..eri dur,

katılıyorum çok takmamak lazım. bekara karı boşamak kolay, zaten bi kişiydi sadece bu görüşte olan. çok takılmamak lazım.

Kızlar belki hatırlayanlar oluyordur. Atandım ama hakkari yüksekovaya diye başlık açmıştım. Şuan o kadar kötüyüm ki. BUraya sözleşmeli atandım. Aralıkta atama vardı. Nişanlım antepte görev yaptığı için onun yanına atama istedim. Ama gelmedi. Tüm umutlarımı şubata saklayıp aralıkta kadrolu daha kötü yerleri tercih etmemiştim. Ve şimdi nimet çubukçu şubatta atama yok diyor.

Bir yandan sözleşmeli olduğum için doğu görevim sayılmıyor.

Bir yandan adaylığımız kalkmıyor. Bir yandan sözleşmelilerin eş durumu ataması çok çok az ve evlensem de eşimin yanına gitme olsaılığım %5

Bir yandan burada öğretmen öğrenci ve veli karşısında o kadar değersiz ki. Düşünün milli eğitim burada veli ve öğrenciyi öğretmenden çok haklı görüyor ve kayırıyor. İstifa da edemiyorum. İlk yılım olduğu için mesleğe geri dönemem. Burada çakılı kaldım. Ne evlenebiliyorum. Ne buradan çıkabiliyorum. Ne doğru dürüst bir haktan yararlanabiliyoruz. Hakikaten mesele atanmakta değilmiş onu anladım.

Şimdi çoğu arkadaşım bana kızacak en azından işin gücün var diyecek ama inanın şimdi evimde olsam galiba daha iyiydi. Tekrar kpssye hazırlanmam lazım. Ama okul bir yandan öğrenicler bir yandan nasıl olcak bilmiyorum. Buranın en kalabalık okullarından birini okutuyorum. Öğretmen miyim hademe mi belli değil. Ve 2 ve 3 .sınıfları bir arada okutuyorum. Daha aynı dili bile konuşmuyoruz. Hele ki okula yaptığımız harcamaların haddi hesabı yok. Her gün biri birini döver onun annesi babası gelir. Öğretmenin üstüne yürür. Biri okulun camını kırar biri kilidini çalar. Gerçekten artık ne yapacağımı bilmiyorum.:gitme:

ben doğuda küçük bir ilçede yaşıyorum bence sen çok abartıyorsun istifa et git memlekitinde dersanelerde çalış çevremde 2 çocuk babası atanmayan öğretmen adayları var bulunduğum ilçenin en ücra köylerinde batıdan gelmiş büyük bir şevkle aşkla çalışan gönlü güzel öğretmenler var
senin adın öğretmen ama gönlün ?

öğretmen ve askerler,hiç bir meslek grubunun gitmediği ücra yerlerde çalışır
seni anlıyorum meslektaşın olarak ama sabretmenkten başka yapacak birşey yok,
oranın iyi yönlerini görmeye oraya alışmaya çalış
yoksa her aldığın nefes bıçak olur

Cahil insanla uğraşmak zordur. Biz burdan o aile eğitimi almamış çocukların annelerine derdimizi anlatamazken..
Aileler bu çocuğa bakabilir miyim, eğitebilir miyim diye düşünmeden her sene bi tane doğuracak, öğretmenler kendilerini o çocuklara adıyacak, ne güzel ya, öğretmenler bütün hayatlarını kenara bırakıp bizim çocuklarımızı eğitecekse hepimiz doğuralım bol bol(eşe dosta da aşılayalım bu fikri, zira iyi eğitim veremeyiz tek çocuk yapalım diye diye neslimizi kurutacağız neredeyse) sokakta falan büyüsünler bi şekilde, bizim eğitim vermemize gerek kalmasın, devlet babadan da her türlü yardımı isteyelim, verdiklerini de kırıp dökelim, dışardan hizmet vermeye gelen insanlar olursa onlara da rahat vermeyelim, korkutalım. Elimizden geleni ardımıza koymayalım. Ama o öğretmenlere isyan etme hakkı da vermeyelim, bizim verdiğimiz vergilerle paşalar gibi yaşıyor ya, istemiyorsa yaşamasın kardeşim..
Höfff içim şişti, söyleyecek çok şey var da, dilin kemiği yok işte, susayım ben :olmaz:..
Bu şartlarda yaşayan bütün öğretmen arkadaşlara sabır diliyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:
Cahil insanla uğraşmak zordur. Biz burdan o aile eğitimi almamış çocukların annelerine derdimizi anlatamazken..
Aileler bu çocuğa bakabilir miyim, eğitebilir miyim diye düşünmeden her sene bi tane doğuracak, öğretmenler kendilerini o çocuklara adıyacak, ne güzel ya, öğretmenler bütün hayatlarını kenara bırakıp bizim çocuklarımızı eğitecekse hepimiz doğuralım bol bol(eşe dosta da aşılayalım bu fikri, zira iyi eğitim veremeyiz tek çocuk yapalım diye diye neslimizi kurutacağız neredeyse) sokakta falan büyüsünler bi şekilde, bizim eğitim vermemize gerek kalmasın, devlet babadan da her türlü yardımı isteyelim, verdiklerini de kırıp dökelim, dışardan hizmet vermeye gelen insanlar olursa onlara da rahat vermeyelim, korkutalım. Elimizden geleni ardımıza koymayalım. Ama o öğretmenlere isyan etme hakkı da vermeyelim, bizim verdiğimiz vergilerle paşalar gibi yaşıyor ya, istemiyorsa yaşamasın kardeşim..
Höfff içim şişti, söyleyecek çok şey var da, dilin kemiği yok işte, susayım ben :olmaz:..
Bu şartlarda yaşayan bütün öğretmen arkadaşlara sabır diliyorum..

Çok güzel yazmışsın canım. İçimdekilere tercüman oldun çok sağol.

zor bi hayat, tahmin diyorum.. doktorlar da aynı şekilde mecburi hizmette çok farklı yerlere gidiyorlar.. iki katı para alıp gitmeme gibi bir durumu yok çünkü adı üstünde "mecburi" hizmet.. hem de iki kez gidiyorlar, bir pratisyenken bir de uzmanlığını aldıktan sonra..

farklı bişey yapmak bence her zaman iyidir ama.. eksileri kadar artıları da olacaktır.. sadece senden götürüsü olamaz.. bu açıdan bakmak hayatını daha çok kolaylaştırır.. ama elbette yine de allah kolaylık versin :)

gerçekten çok zor.benim bir arkadaşımda bu seferki atamalarında hakkari yüksekovanın bir köyüne çıktı sözleşmeli olarak.insan ikilemde kalıyor.
bir taraftan sen gitmezsen,ben gitmezsem buradaki çocukların eğitimini kim verecek.onların eğitime bizden daha fazla ihtiyaçları var.
bir yandan oralar malum olaylardan ötürü yaşanılmaz bir yer oluyor.
oralarda görev yapanlar benim gözümde kahraman insanlardır.
ben olsaydım,gitmezdim.özeli düşünür ya da bir daha ki sefer şansımı denerdim.

esrazey tanıştırsana aslında arkadaşını bu başlığı açan arkadaşla. ne güzel sıkıntıları dağılır biraz arkadaşlık ederler...

ben doğuda küçük bir ilçede yaşıyorum bence sen çok abartıyorsun istifa et git memlekitinde dersanelerde çalış çevremde 2 çocuk babası atanmayan öğretmen adayları var bulunduğum ilçenin en ücra köylerinde batıdan gelmiş büyük bir şevkle aşkla çalışan gönlü güzel öğretmenler var
senin adın öğretmen ama gönlün ?
canım abarttığını nerden biliyosun?
aynı okulda mı çalışıyorsun?
arkadaş birçok şeyin farkında
şuanda yeteri kadar özveride bulunuyor arkadaş zaten
bir bayan olarak vede sözleşmeli öğretmen(ki sözleşmeli öğretmenliğide nerden çıkardılarsa,en ücra köşelerde çalış ama kadrolu olanlarla aynı haklara sahip olma)
olarak yaşadığı sıkıntıları paylaşıyor.

canım abarttığını nerden biliyosun?
aynı okulda mı çalışıyorsun?
arkadaş birçok şeyin farkında
şuanda yeteri kadar özveride bulunuyor arkadaş zaten
bir bayan olarak vede sözleşmeli öğretmen(ki sözleşmeli öğretmenliğide nerden çıkardılarsa,en ücra köşelerde çalış ama kadrolu olanlarla aynı haklara sahip olma)
olarak yaşadığı sıkıntıları paylaşıyor.

ben yıllardır doğuda çok ücra sayılacak yerlerde çalışan bir öğretmen babanın kızıyım eşim öğretmen
ve ben batıdaki okullarıda gördüm Antalya nın en gözde okullarından birinde bir velinin çocuğunun öğretmenin bir öğrenciye hazır kek verdiğini ve kendi çocuğuna vermediğini söyleyip dilekçe verdiğini biliyorum
emin olun buradaki velide öğrencide öğretmenine helede batıdan gelen birine çoook saygılıdır
haksızlığa bile uğrasa şikayet etmez hakkını bile aramaz
siz nerden biliyorsunuz O'nun yeterince özveride bulunduğunu
emin olun bu yazıyı öğretmen adayları okusaydı birçoğu benim gibi düşünecekti çalışmak isteyip atanamayan çoook gerçek eğitimci adayı var
tekrar söylüyorum o arkadaş abartıyor

abartmadığını düşünüyorum

konu sahibi en fazla 22-23 yaşında. şimdiye kadar öyle bi ortamı görmedi ise yadırgamsı çok normal.

siz doğunun hangi ilinin hangi küçük ilçesinde yaşıyorsunuz bilemiyorum ama şöyle bir gerçek var ki artık öğrenciler ve aileler öğretmenlere sandığınız kadar sıcak bakmıyor malesef.

dışardan "yap et,ne var ki..." demek kolaydır. evet belki de onun yerinde olmak isteyen bir yığın öğretmen adayı dışarıda beklemekte ama öğretmenlik artık çok zor. saygınlığı yok. televizyonda gördüğümüz kadar oralardaki arkadaşlarımızdan da duyuyoruz oralarda onlara nasıl davranıldığını.

oralarda şu ortamda öğretmenlik yapmak her yiğidin harcı değil malesef.:bbo:

bir işte başarılı olmak için motive önemlidir değil mi? öğretmenleri sınıflara ayırarak o motivasyonu bitirebiliyorlar. oradaki yaşam zaten yeterince zor ,üstüne birde bir takım haklar yönünden meslekdaşlarından ayrılınca tek başına bir bayanın orada yaşaması ne kadar zor olur tahmin edebilir misiniz?

oralarda yalnız yaşamak hiç kolay değil... ailesi ile beraber olabilse, birilerinden destek alabilse yük hafifler ama. 22 yaşında tek başına ayakta durmaya çalışan hayata yeni atılan bir bayan arkadaşımızdan bahsediyoruz

zaten bunları göze alarak gidecekti
görevini sevmeyen bulunduğu yeri sevmeyen ne kadar verimli olur
geleceğimizin insanlarını nasıl yetiştirir
saygınlık demişsiniz zaten görevini sevmeyen insanın kendine ve görevine saygısı yoktur ki başkasının saygısını farketsin
karşımızdaki insanın bize saygı duymasnıda biz sağlıyoruz

ben yıllardır doğuda çok ücra sayılacak yerlerde çalışan bir öğretmen babanın kızıyım eşim öğretmen
ve ben batıdaki okullarıda gördüm Antalya nın en gözde okullarından birinde bir velinin çocuğunun öğretmenin bir öğrenciye hazır kek verdiğini ve kendi çocuğuna vermediğini söyleyip dilekçe verdiğini biliyorum
emin olun buradaki velide öğrencide öğretmenine helede batıdan gelen birine çoook saygılıdır
haksızlığa bile uğrasa şikayet etmez hakkını bile aramaz
siz nerden biliyorsunuz O'nun yeterince özveride bulunduğunu
emin olun bu yazıyı öğretmen adayları okusaydı birçoğu benim gibi düşünecekti çalışmak isteyip atanamayan çoook gerçek eğitimci adayı var
tekrar söylüyorum o arkadaş abartıyor
canım demekki sana iyileri rastlamış
heryer bir değil
bak sana ne anlatıcam ankaranın bir ilçesinde amcamın kızı çalışıyor.
çoğu gece rahatsız ediliyor,anlatabildim mi???ufak bir örnekti bu
herşeyi ne kadar göze alabilir
nereye kadar

canım demişsin ya benim babamda öğretmen ve bizde gezdik
bizde yaşadık bazı sıkıntılar
ben burda doğu yada batı ayrımı yapmıyorum
ama doğuda özellikle hakkaride yaşam şartları gerçekten zor

Back
X