Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sagolera, karakumru sizle biz acaba kardeşmiyiz:)
bu kadar yaşantılarımız birbirine benzer mi?
Benim babam da kesinlikle maaaş vermezdi bırakın maaşı ssk yoktu.
Birde harçlıkta alamazdım bende abimlerden alırdım kimi zamanda kasadan
ne yapabilirim isteklerim oluyordu
ama anneme diyordum işte bak ihtiyaçlarım olunca alıyorum diye.
Sağolsun anneciğim benim belli bir zamandan sonra oda anlayışlı oldu.
Geçenlerde ablamdayız babam diyorki ablama " xxxx ssk nı bir yerden bağlatsa ne iyi olur"
İçinden dedim ki bu kadar tezatlık olur mu yaaaaa pesss
yıllarca kızının hakkını yedin ssk maaş iş eğitim tüm haklarını elinden aldın şimdide
damadından mı bekliyor sun?
yani anlayacağın güzelim bu düzen değişmez maalesef.
İnşaalah sizde liseyi bitirip üniversiteye girip kendi ayakların üzerinde durursunuz.
Karakumru senin yasadiklarinin aynisini, yani evlat ayrimi olayini birzat yasayan biriyim.
Sana abla nasihati, ben senin yerinde olsam gider disaridan lisemi yaparim sonrada bir meslek edinirim.
Günün birinde evlendiginde, gidip herhalde babanin dükkaninda kasiyer olarak calismayacaksin.
Kurnaz ol ve simdiden gelecegini düsün.
Sende kizkardesinde bence istediginiz ve hoslandiginiz bir meslek edinirseniz en azindan gelecege güzel bir zemin hazirlamis olursunuz.
Ailen seni ve kizkardesini resmen kullaniyor, bizide öyle kullandilar, bir erkek kardesime hepimizi kurban ettiler ( annen ve babam ) ama biz cok kurnazdik, hepimizde hayatimizi kurtarmis insanlariz.
babaya calismak nereye kadar, neticede yine oglan cocuguna gidecek hersey, ve erkek kardesin evlendiginde hayatini kurduktan sonra zannetmeki gelip sana tesekkür edecek.
canım benim senin için tek kurtuluş okumak ve ekmeğini eline almak
benim babam kendi başına okudu bizi de okuttu elaleme muhtaç olmayalım, ezilmeyelim diye.allah ondan razı olsun.
onun da aklına soktular erkek evlat erkek evlat diye bir dönem, o da çok istemiş ama sonra dediği şey 'benim kızlarım bana yeter' oldu.
git çalış didin, erkek kardeşin için değil ama kendin için. bak yalnız da değilmişsin ablan da varmış birbirinize destek olun, kurtulun inşallah.
haa bir de ileride eşini bu çektiklerini göz önünde bulundurarak seç, şimdiki nesil içinde eski zihniyete sahip kalmamıştır ama bizim oralardaki yeni moda şimdi ev kızı aramak yerine iyi bir iş sahibi, okumuş gelin almak. milletin günahını almayayım niyetlerini tam bilemem tabiiki![]()
benim çevremdekilerde (özellikle zenginler) gözü açılmamış ağzı var dili yok okumamış kız alırlar genelde :) ee ne de olsa okuyan insan yeri geldiğinde söz de söyler hakkını da savunur dar zihniyet işte...
Insallah sinavlarini verir, lise mezunu olursun canim.
Peki sonraki hayalin ne? Yani seninle, kendinle, geleceginle alakali planlarin nedir?
Bence güzel bir meslekde yaparsan, bababnin yaninda calismanin tecrübeside hayatini kolaylasitracaktir diye düsünüyorum.
Su bir gercekki biz kizlar illaki kendimizi kurtarmanin yollarini bulmamiz lazim, yoksa senin ve benim ailem gibi neticede kiz cocugu, evlenip gidecek ne kadar kullansak kardir diye düsünüyorlar.
Abimede cok deger verdiler ama gel görki deger vermedikleri kizlari bir yerlere geldi, abim hala ac ve annemin emeklilik maasini her ay dört gözle bekliyor.
Keske biz kizlara davrandiklari gibi davransalardi abimede, adam hala kendisini kral saniyor, dünya alem calissin abimde yesin mantigi var abimde.
Hayat bize zordu ama o kadarda kiz kardeslerim ve ben güclendik ve her zorluguda yendik. Hepimizin durumu iyi bir tek abim ne yazikki hala annesinin emekli maasina birde babamin mirasina göz koymus durumda.
Onun icin, sen ve kardesin geleceginizi düsünün derim, yine git babanin yaninda 3-4 saat calis ama liseyide bitir, mesleginide eline al.
Her zaman baban olmayacak bu dünyada calisabilecegin bir yer.
Aslinda bir anne ve babnin görevi cocuklarina esit davranmak, ayni imkanlari sunmak, kiz erkek ayrimi yapmadan.
Onlar ayirim yaptikca kizlar dahada gücleniyor, erkeklerde bir ise yaramiyor.
O zaman hayallerinden vazgecme ve savas.
Insan yeterki istesin, basaramayacagi hic bir sey yok.
Benimde ailem cok fakirdi ama ben hem calisip, hem okuyanlardanim. Bahane ararsan cok bu hayatta.
Onun icin bahaneler bulmadan hedefine dogru yürü.
Calisip ve ünv. okumak kadar güzel birsey yok, cünkü calisirken hayati ögrendikce, üniversitenide cok ciddiye aliyorsun.
Senelerini, gencligini hebba etmeden kollari sivala...