Hakkımı helal etmiyorum.

forevermorrenk

Mustafa Kemal Atatürk
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2018
8.602
20.334
298
Şuan o kadar üzgünüm ki.
İş yerinde ağlamamak için açıyorum bu konuyu.
Bilenler bilir beni maddiyat konusunda sıkıntılarım var.
Bu güne kadar hep tasarruflu olmak zorunda kaldım, hala daha öyleyim.
Ben gelin olurken yardım edeceğini söyleyip, elimdeki birikmiş paramı alan ve daha sonra bana kredi çektirip zorla ödeten bir annem babam var.
Evlenirken 1 liraları geçmedi.
Ben onlar yüzünden evliliğimin ilk zamanları hep maddi sıkıntıyla geçti.
Derken durumlar bir şekilde düzeldi ama bu konu benim içimde hep yara.
Kabuk bağlamıyor bir türlü.
Asıl canımı sıkan mevzuya gelecek olursam;
Annem aradı az önce babana kredi çıkmış 140 bin tl lik araba alıyoruz dedi ( Daha önce mevzusu geçmişti aramızda )
İyi hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın dedim kapattım
Boğazıma bir yumruk indi ama.
Bana zamanında 1 tl yi çok gören insanlar şuan 0 140 bin tl lik arabaya binecekler.
Hak mı bu ?
Ben zamanında onlara neler yaptım.
Babamın ne kadar borcunu ödedim.
Şuan kendimden de nefret ediyorum.
Beni eşime karşı bile ne kadar zor duruma sokuyorlar

Hakkımı helal etmiyorum

Eger anne ve babaniz nankör ise bir daha ayni hatalari yapmayin. Onlara birdaha paranizi yedirmeyin. Krediden uzak durun.
Yüzlesin derdim ama aile cok önemli. Kavga etseniz bile en sonunda üzülen ve daha cok yipranan kisi siz olacasiniz.
Yaptiginiz hatalari düsünmek yerine benim böyle birsey birdaha basima gelmemesi icin ben ne yapabilirim diye düsünün.

Canım bi sen değilsin maalesef olabiliyor böyle durumlar benim kendi ailem bana eşimin aileside eşime aynı şeyleri yaptı ve şuan iki taraf da bizden sürekli bişeyler bekliyor eşim çok merhametli kıramıyor ölüm var diyor bende aynı şekilde büyükler bizden büyüklük bekliyor insanın zoruna gidiyor ama işte ana ata hakkı diye susuyorsun

sakin ol

kazasız belasız kullansınlar

üzülmeni anladım

zamanında aldılar ama vermeye gelince istemeni beklediler, sen de istemedin, olmadığını gördükleri halde yardım etmediler

boş ver huzurun olsun yeter

ben seni anlıyorum ben bebek yapmasam mı paramız yok diye düşünürken onlar kredi ile araba alıyor ama benim kıymetimi bilmiyor diyorsun

ama değişmezler, atsan atılmaz satsan satılmazlar

eşinle huzurlu yuvana dön, umursama, sen her şeyin üstünden gelirsin

Aileni affet..çok zorda olsa affet.hata etmişler ama bu hata senin mutsuz bir insana dönüşmene sebep olmasın.

Arayı düzelttik ama bu konu da sıkıntılarım olduğunu biliyorlar.
Hatta babam sana düğün de yardım edemedim daha sonra kredi çekip yardım edeceğim dedi ama bana çekeceği krediyi kendine araba için çekti.
Nasıl affedeyim ben

Ne kavgalar ettik ama sonuç :/

Peki aynı şeyi analar atalar neden evlatları için düşünmüyorlar ?

Galiba boşuna yapip büyütmedik diye ne haklari varsa alma yoluna gitmişler

Canım şu an canını sıkman inan çok normal hakkın da var buna ama boşver kuzum sen sadece evlat olarak onlara hep en iyisini yapmışsın üzülme elbet senin de bu çektiklerine bir huzur gelir

Duygularıma tercüman oldun
Ben zamanında istedim ama yok denildi sırt dönüldü bana.
Çok kavga ettik, çok ağladım ama geri dönüşü hiç olmadı.
Olmadıklarını gördükleri halde yardım eden olmadı.
Eşim bir dönem işsiz kaldı gene de kimse yardım etmedi.
Eşimden yana çok şükür sıkıntım yok ama insanın canı yanıyor işte.

çünkü şu an senin ihtiyacın yok diye düşünüyor

ömrü hayatımda bir arabam olsun diyor

cidden şunu aldık bunu yaptık diyeceklerine bırak yapmasınlar

biliyorum eşinin işi de sıkıntılı vs ama olsun yaptık diyeceklerine yapmadıklarını bilsinler

zira senin paranı sana verdiklerinde sanki lütfetmiş gibi davranacaklardı

Yaptıklatından ders al ve devam et, bir daha isterlerse vermemeyi öğrendin. Ben çocuklarının elinden ileride vereceğim diye parasını alan insanlara inanamıyorum. Allah bizi şaşırtmasın.

Bence yüzleşin

Bana 1TL vermediniz, üstüne durumum olmadığı halde benden para istediniz. Şimdi de araba alıyoruz demek için aramıisınız???? Kredi ödemeniz verdiğim paraları geri istiyorum madem araba alacak paranız var.

Bu kadar. Yüzleşmezsen içinde kalır bu iş

Ben olsam birikmiş paramı isterdim. Ve onlara 1tl yardımda bulunmazdım

Ama sonra gelip her şeye burunlarını sokmak istiyorlar :/

Yaptıklatından ders al ve devam et, bir daha isterlerse vermemeyi öğrendin. Ben çocuklarının elinden ileride vereceğim diye parasını alan insanlara inanamıyorum. Allah bizi şaşırtmasın.

Hem de en zor zamanımda aldı ve geri vermedi.
Şuan o kadar pişmanım ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…