- 13 Eylül 2011
- 5.254
- 13.271
- 448
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Forumdan bildiğim kadarıyla çocuk sahibi olmak istiyorsunuz.Şuan o kadar üzgünüm ki.
İş yerinde ağlamamak için açıyorum bu konuyu.
Bilenler bilir beni maddiyat konusunda sıkıntılarım var.
Bu güne kadar hep tasarruflu olmak zorunda kaldım, hala daha öyleyim.
Ben gelin olurken yardım edeceğini söyleyip, elimdeki birikmiş paramı alan ve daha sonra bana kredi çektirip zorla ödeten bir annem babam var.
Evlenirken 1 liraları geçmedi.
Ben onlar yüzünden evliliğimin ilk zamanları hep maddi sıkıntıyla geçti.
Derken durumlar bir şekilde düzeldi ama bu konu benim içimde hep yara.
Kabuk bağlamıyor bir türlü.
Asıl canımı sıkan mevzuya gelecek olursam;
Annem aradı az önce babana kredi çıkmış 140 bin tl lik araba alıyoruz dedi ( Daha önce mevzusu geçmişti aramızda )
İyi hayırlısı olsun kazasız belasız kullanın dedim kapattım
Boğazıma bir yumruk indi ama.
Bana zamanında 1 tl yi çok gören insanlar şuan 0 140 bin tl lik arabaya binecekler.
Hak mı bu ?
Ben zamanında onlara neler yaptım.
Babamın ne kadar borcunu ödedim.
Şuan kendimden de nefret ediyorum.
Beni eşime karşı bile ne kadar zor duruma sokuyorlar
Hakkımı helal etmiyorum
Ben de bunu diyecektim. Yerden goge kadar hakkin var, evlat olarak siteminde cok haklisin. Ama dikkat et arabanin ustune ah etme, kaza bela olur cok uzulursun.Başlarına kötü bir şey de gelsin istemem :/
Yapmayin boyle sonucta anne babaniz hakki uzerinizde elbetteki size yardimci olmalari gerekti
Ben de bunu diyecektim. Yerden goge kadar hakkin var, evlat olarak siteminde cok haklisin. Ama dikkat et arabanin ustune ah etme, kaza bela olur cok uzulursun.
işte orada sokturmayacaksın
karışmayın ben ne yapacağımı bilirim deyip uzaklaştıracaksın
Arabadan önce benim verdiklerimi bı odeseydiniz deseydin, hayırlı olsundan önce. Yaptıkları evlat hakkına giriyor.
Çok haklısın. Pahalı bir ders oldu sana da. Artık Allah korusun, ölüm kalım olmadıkça vermemen gerektiğini biliyorsun. Ben unut demiyorum, unutma ama kavga da etme. Olan oldu zaten.
Bir de borç harç olayında alan aldıktan sonra unutuyor resmen. Ben ailemden çok para aldım. Bazen lüks sayılabilecek elektronik eşyalar aldırdım. Onlar daha taksidini öderken ben unutmuş oluyordum. O yüzden gözden çıkaramayacağınız parayı kimseye vermemek lazım.
Forumdan bildiğim kadarıyla çocuk sahibi olmak istiyorsunuz.
Çocuğun masrafları için hamileyken verdiğiniz parayı isteme şansınız yok mu?
Ne derler?
Yok derlerse de eee 140 bin tllik kredi çekmişsiniz.
Demek ki para var dersiniz.
Bence paranızı isteyin.
Ne kadarlık bir para?Kesinlikle bana da ders oldu fazlasıyla ama bu öyle bir şey değildi.
Düğün paramı aldılar ev paramı eşya paramı.
Küçük bir meblağ olsa zaten sallamam.
Anne baba olmaları da bir yere kadar, yaptıkları büyük bir haksızlık. Ben de yaşadım, insan acayip kinleniyor kötü hissediyor. Benim annem de babamın parasıyla yapılan dipte köşede ne varsa erkek kardeşlerime verdi, altınlar dövizler, bana gelince kendin yap dedi. Sanırım asla affetmeyeceğim. Hoş kendisi engelli yaşlı, erkek çocukları yüzüne bakmıyor; yine yemeğini pişiren yıkayan paklayan benim. Benim de hakkım helal değil, ben vicdanım rahat olsun diye üzerime düşeni yapıyorum sadece. Siz de düşmedikleri müddetçe ilgilenmeyin. Sanki yaptığımız şeylerin kıymeti biliniyor.
Ne kadarlık bir para?
100 bin mi 200 bin mi?
Bu öyle verip unutulacak bir para değil, eğer sizin ihtiyacınız varsa..
Madem göz göre göre bahane üretiyorlar.Sizde para var diyorum annem başlıyor sızlanmaya yok borçla aldık yok evde şu eksik alamıyorum bu bitiyor şöyle böyle inan artık onlarla bu mevzuyu bile konuşmak istemiyorum.
Benim işte bile bir ton sıkıntım var işimi değiştirmek istediğimi biliyorlar.
Ona rağmen sen işi bırak biz sana destek oluruz bile demiyorlar.
Şu anın parasıyla diyelim ev alsaydınız bir yerden 1 +1 o ev su an en az 140 150 bindi.3 sene önce 80 bin
Madem göz göre göre bahane üretiyorlar.
Affedersiniz yüzsüzlük yapacaksınız.
Yani size acındırma yapmaya mi başladılar sizde yapın.
Ben parasızlıktan çocuk sahibi olamıyorum. O benden aldığınız para olsa çocuğum olurdu vs vs deyin.
Ileride alırsın manasi da eğer tek cocuksan alırsınız.
Eğer 2 3 4 kardeşseniz geçmiş olsun.
O para 4e bölünecek. Alamayacaksınız.
O yüzden anne baba varken isteyin.
Yüzsüzlük yapın.
Ki adi aslında yüzsüzlük değil o sizin paranız.
Hibe etmemissiniz borç vermişsiniz.
Şu anın parasıyla diyelim ev alsaydınız bir yerden 1 +1 o ev su an en az 140 150 bindi.
Senede aşağı yukarı 30 bin minimum koyardı.
O yüzden size bir araba parası borçlular.
İşte insanın içinde esas o zaman bir şeyler tamamen kopuyor. Evlatlar arası ayrımcılık en kötüsü, kız çocuğuna yapılmayanın erkeklere yapılması, gelinlerin sefasını sürmesi. En azından umarım bunu yaşamazsınız. Şimdi ben kendi arttırdığımla altınımı dövizimi yapıyorum. Ben sizin kadar büyük paralar vermedim aileme;ama annem sana biriktiririm diyerek tırtıkladı hep beni, oğullarına yığmış meğerZaten bana yapmayıp gelinlerine yaparsa ortalığı yakarım.
Herkes takma falan yazmış ama takıyorum zoruma gidiyor çünkü.
Herkes annem bunu yaptı babam bunu aldı deyince ben öksüz gibi her şeyi kendim aldım ödedim.
İnsan bari düğüne yardım ederdi beyaz eşya alırdı ama hiç biri yapılmadı.
Üzgünüm ölürken bile gözüm açık gidecek :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?