- 19 Mayıs 2020
- 48.380
- 217.930
- 598
Ben hep derim, bu coğrafya eşit olmaya elverişli değil. Mecburen cinsiyetçiyiz. Kusura bakmasınlar. Öyle bir zamandayız ki eskilere rahmet okur olduk, eskiden hiç değilse roller belliymiş, erkek kadına bakar kadın da erkeğin donunu yıkarmış. Şimdi hem çalıştırıp maaş kartını almak hem de donunu yıkatmak istiyor canları. Öte yandan hem çalışmayıp hem adamın önüne bir tabak yemek koymayıp hem yanında yatmayıp; boşanırken çocuk olmadığı halde onu da alacam bunu da alacam hakkım da hakkım diye yırtınan kadınları da gördük. Herkes eşitlik denen şeyden işine gelen kısmı alıyor, güçlü olan kazanıyor altta kalanın canı çıkıyor; böyle karman çorman bir ortamda bıçakla yarılmışçasına eşitlikten bahsetmek pek ütopik.Çok güzel aciklamissiniz kelimesi kelimesine katılıyorum. Adaletli paylaşım olmamış diyen üyeleri anlamakta zorluk çekiyorum inanamiyorum hatta. Erkek boşanınca hiç evlenmemis gibi hayatına devam ediyor. Kadın hele ki çocuk varsa yeniden bir dünya kurmaya çalışıyor iki kişi olarak çocukla. Zamani kısıtlanıyor yeni bir ilişki kurmak icin, cocuga iki kişilik ilgi ve zaman vermek zorunda. Bir sürü zorluk.
Neymiş bir de ev eşit satılıp bölüşulecekmiş. Yok ya. Bu kadar erkek eşitligi düşkünü olanlar evlilik protokolü yapsın hicbir şey istemem yeterki gözlerin. Evlenmeden Önce yapsınlar bunu.boşanınca cocuk kucağında anlarlar hanyayi konyayı kenyayı.