Haklarımı bilmek istiyorum

YasminB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
685
5
96
Çanakkale
Arkadaşlar sorunum şu ki okul yönetimim sapıtmış durumda .
Meslek teknik lisede okuyorum. Staj yapmam gerekiyor ve iş yerleri için gereken sözleşmeyi 100 tl karşılığıda vereceklermiş..
Ve ben bu yönetimi şikayet etmek istiyorum .. Özellikle hukukçular yardımcı olsun lütfen ..
Ne yapmalıyım ?

hukuçuya ne gerek var canım..İl yada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gidip şikayette bulunuyosun..
Onlar hallediyo..
Sen ekstrasını istiyosan MEB'e şikayet maili at..İgileniyolar tek tek maillerle..
Umarım sorunun çözülür bir an önce..Herkes çakal olmuş valla..

Aynen öyle ..
Yıl içidede 50 50 100 100 istiyorlar ..
Nereye gidiyor bu paralar , belirsiz.
Okullar açılacak ve bize söylenen 2 gün içinde alıcaksınız 100 tl . bi açıklama yok .
Çok sıkıldım artık . Müdür yardımcıları sınıf dolaşıp para istiyorlar. Yakında karneye de alacaklar ..
Verdikleri eğitimin rezil olması yetmezmiş gibi ..

Mail atacağım , milli eğitimede gideceğim tamam .
Ama bu şu anki sorunumu ne kadar hızlı çözeebilir ki ? ..
Ben vermek istemiyorum o parayı . Ki sınıfın çoğunun zaten bu parayı verebilecek durumu yok . Durumu hiç elvermiyen arkadaşlarım var ..

Son düzenleme:

Mailin dönüşü zaman alır ama milli eğitim müdürlüğüne gidip,"durumum çok acil,zamanım daralıyo lütfen ilgilenirmisiniz,bu parayı ödiycek gücüm yok,olsa bile ysal değil bu istenilen 100 TL..istediğim tek şey staj sözleşmem buda öğrenci olarak hakkım" dersen,şu aralar bu tip şikayetlerle çok hızlı ilgileniyolar..hemen müdahele ediyolar ortalık bulanmasın diye..

Yarın halletmeye çalışacağım ..
Umarım hallolur ..
Arkadaşlar yarın okula gidelim konuşalım vs vs diyorlar ama bir faydası olacağını sanmıyorum ..
Dershane hocam demişti odun kömür güvenlik parasını okula milli eğitim veriyor diye .
Hayır ne diye alıyolar bu parayı .. 4 000 para ediyor bu bizim sınıfla ..
Diğer sınıflara böyle bişi söylendi mi bilmiyorum .. Ama diğer liselerde olmadığına eminim.

çok ilginç gerçekten...
ilkokullarda bile artık temizlik parası diye 50 lira istiyorlar 2 ayda bir. ve biz tabiki vermiyoruz kimse niye vermiyosunuz da diyemiyor.
anında şikayet ederim. hadi dönem başları siteseler neyse valla.
hem kayıt zamanında tonla dosya aldırıyorlar hemde sınavlarda kağıt parası millet sapıttı. kardeşlerimden biliyorum bu arada.

ama ben üni okudum okulla böyle bi sorun yaşamadım. staj da para ödemedim. kaldı ki senin lise..[
yarın hallet ama yine de peşini bırakma milli eğitime mail at.

Son düzenleme:

Öyle yapacağım ..
Gerçekten yani habire para para para .
Devlet okulu birde oldu olacak özel okulda okusaydık diyorum.
İnşallah hemen sonuç alabilirim .
Dava açıcaz felan diyerewk caydırıcı olabilir miyiz acaba ?

Birde okul unutmayacak bunu . Sene içinde ha bire aptal saptal tepkilerle karşı karşıya kalacağız .
Kraldan çok kralcı olan çok ...

yani siz belki tepki toplayabilirsiniz ama onların karşısında güçlü olmak zorundasınız.
kinci müdür de çoktur. derslerini ne biliyim stajını falan etkilemeye çalışır.
ne bilim. bir yıl var sonuçta.
ama bu böyle yıllarca yüzlerini bile kızartmadan devam ettirebilecekleri bir durum.
herkesin maddi durumu yok.

Bu üst üste üçüncü mesajım oluyor ama hiç kimsenin bir fikri yok sanırım ..
Sanırım herkes halinden memnun .
Eğitim seviyesi öyle refah bir seviyede ki , herkes çok kolay çocuk okutuyor ..
Bilemedim .

canım bende bu sene staja başlıycam. ticaret lisesi öğrencisiyim bizden 50 tl aldılar sözleşme için

nasıl satarlar ya sözleşmeyi .. Böyle bi hakları yokki.
Haram olsun o para ne diyeyim..

Aynen öyle . kinci müdür öğretmen .
Şimdi ben şikayet edeceğim ama okul inkar edebilir , bi okul aile birliği adı altında yardım topluyoruz filan diyebilirler .

Staj yerlerimizi bile biz buluyoruz bunlar bizden 100 Tl istiyorlar .

altı üstü kağıt parçası yazık günah ya. hadi bizim 50 tl sizin 100 tl şaka gibi. olan var olmayan var

Ya hadi benim için bir nebze sorun değil ama
Dediğin gibi olan var olmayan var .
Hadi kızlar okuLa diye millet ıkınıyo , şunlara bak .
Haram olsun kağıt parçası için 100 Tl

Birde diyelim ki ilk girdiğin staj yerinde kalamadan tekrar 100 Tl ..
Olacak şey mi ya ..
Devletin belgesi nasıl satılır . Hakları var mı buna ?

Son düzenleme:

nasıl yaniii... ilk girdiğimiz yerde kalamazsak ikinci bir 100tl/50tl daha mı vericez yanlış mı anladım :26:

Ay ne saçma şey be hayatımda böyle staj belgesi için para istediklerini duymadım. Okullar senelik aidat toplarlar ya da arkadaşın dediği gibi belli dönemlerde para alırlar ama bu staj olayını ilk defa duydum ve şok oldum daha neler. Aynen canım yarın bunu hallet bencede ne bu ya herşeye para herşeye para fakir insan nasıl okuyacak bu ülkede, geçen günde kuzenimi liseye yazdırdılar 1500 lira para vermek zorunda kalmışlar bilezik satıp öyle kayıt yaptırmışlar. Ayrıca yine bir tanıdığım kardeşini liseye yazdırırken 500 lira para istemişler kız o kadar parası olmadığını vermeyeceğini sadece 100 lirası olduğunu söylemiş ve gerçekten durumları iyi değil, okul görevlisi artık müdürmü yoksa yardımcımı bilemiyorum bari 250 olsun demiş kız hala 100 liram var deyincede kayıt yapmamış çocuğu okula böyle bir memlekette yaşıyoruz işte. Haydi kızlar okula aaa pardon ilk önce herkes paraları çıksın

Arkadaşlarım gidip sormuşlar .Bu para neden diye .
İlk önce bize 100 tl tak diye vermeyene sözleşme vermeyeceklerini söylemişlerdi
Herkes vermem diyince yok staj defteri bastıracağızda işte bilmem nede ..
Yıl içinde parça parça verebilirsiniz diyorlar şimdi. Ama hiç bir şekilde caymıyorlar ..

çok ilginç ben sözleşmemi bedavaya almıştım hiç ekstradan para da almadılar meb başvur valla ben tek ders sınavı için şikayette buldum toplam 7 gün içerisinde halletdiler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…