Haklı miyim haksız miyim objektif yorum istiyirum

eflinam

Guru
Pro Üye
7 Haziran 2012
5.058
1.644
398
41
Kızlar objektif yorum yaparsanız çok sevinirim yoksa ben mi haksizim
Eltimin kız kardeşinin memlekette düğünü var ve 2000 km git gel yapılacak yol
Kaynim aramış eşimden arabayı ustemis ve esimde her zamanki gibi tamam gardaş demiş ne demek tabiki veririm demiş hep böyle konuşur eşim...kaynım normalde kandillerde aramaz hasta olur abisi aramaz ama araba lazım olunca arar...
2 tane çocuk var biri 11 yaşında biri 3 yaşında tamam çok seviyorum onları eltimiese severim ama eşimin bu beni dış kapının mandalı gibi yok sayıp her defasında evet demesine aşırı sinirlendim...insan bir denes mi ben yengemle konuşayım bizimmde iki küçük çocuk var hastanesi oluyor lazım oliyir ben konuşup sana haber vereyim diye...benim bildiğim bu tür şeyler eşle istişare edilmeli...bu arada araba benim...ama eşim kullaniyir ben kullanamıyorum...bana takan yok kesinlikle alınıp veriliyor....ben kaynım ve eltime birşey demiyorum ama eşimin bu huyuna artık gına geldi...bende baya söylendim...bana sorması gerektiğini,sorarsa kılıbık olmayacağını,medeniyetin bunu gerektirdiğini vs vs...eşim tamam söylerim onzaman yengen tatil ayarlamış ben unutmuşum tarihi derim dedi...simdide vicdan yaptım acaba çocuklarla zorlanacakalr versek mi diye ama hep böyle yaaa...eltimin amcasının oğlunun mevludu olur esimi ararlar tamam gardaş,kına gecesi olur didinin dişisi tamam gardaş bu sefer sicekler abim nasıl olsa hep veriyor yenge hanım kim ki...önüne nasıl geçeceğim bilemedim....birde araba 2000 km kusuruda olur niye yol yapsın tanımadığım insan için diyorum Allah aşkına bana yardımcı olur musunuz eşim anahtarı bırakmış bu arada

artık iş işten geçmiş anahtarı vermiş ,
ama bundan sonra tekrarı olursa seni çok pis rezil ederim mahçup olursun diye gözünü korkutacaksın ,
tekrarlarsa anahtarı vermeyeceksinn , kendisi rezil olacak ,

ben hic takilmam bu araba mevzularina. verirdim. zorlanmasin insanlar.

konuyu tam okumadim. haklisin gaksizsin diyemem. araba hakkindaki fikrimi soyledim.

Eğer ki ben bugün aç kalsam , Allah gostermesin başımıza birsey gelse, eltim ve kaynim da ellerinde olduğu sürece bizim için ugrasirlar diyebiliyorsan bence ver gitsin dünya malı geçici. Ama eşini de uyar bu son olsun diye. Tabi yok yapmazlar onlar olsaydı diyorsan da aksine acıma bırak kendileri düşünsün.

Bizim de eskiden işimiz olurdu babam abisi amcalarımın babaları bir anne ayrı, biz hiç istemezdik böyle yapmasını babamın kendimiz gitmek isterdik otobüsle vs. ama misal memlekete gidicez benzin parasını çekerdi yengenle çocukları götürün diye bizi peşlerine takardı. Yine mi böyle yaptın diye kaç defa babamla zıt düşerdik, onda da amcamın birinin eşinin üzerineydi araba. Neyse işte bi kere daha mı lazım olmuş ne babamın üvey annesi babamdan için X'de kendine bi araba alsın benim oğullarım onun şoförü değil demiş. Annemle benim çok zorumuza gitti babam bizi böyle bir durumda bırakmasaydı paramızla rezil olmayacaktık. Ondan sonra bir karar aldık annemle, hayır öyle olacaksa biz gitmiyoruz dedik ve artık kendimiz gidiyoruz. Yani açıkçası böyle durumlarda kimsenin gönlü olmaz.

Sizin yorumunuz çok etkiledi tşk ederim
Evet yani yaparlar diye düşünüyorum ve eşimle konuşup bunun son olduğunu ve bir daha bana sorması gerektiğini yoksa çok büyük olay çıkaracağını söyleyeceğim...benim amacım 38 yaşında bir birey olarak fikrimin alınması yoksa araba binsinler ne olacak ama işte insan kiziyor

Kaynının aklı başında mı? Düğüne gitmek nedir ya? Millet kalabalığa girmeyin diyor, 2 küçük çocukla havasız yere girip hastalanacaklar mı? Eltinizi arayın, araba mevzusunu katmayın, sağlık açısından durumu anlatın.

Aynen en doğrusu bu

Ben olsam bu defa esiniz tamam dedigi icin arabayi verirdim cunku insanlar esinizin size sormadigini bilemez, ona guvenerek plan yapmislardir. Esime cok sert cikardim ki bir daha bana danismadan vermeyi aklindan gecirmesin diye.

Arkadaşlar hepinize çok tşk ederim
Eşimle konustum bu seferlik çocuklar ziyan olmasın diye veriyorum ama bir daha olursa bana sormadan tamam dersen çok büyük olay çıkartırım dedim...haklısın sormmam lazımdı dedi...vicdanım el vermedi şimdi...

Sonuna kadar haklısınız. Birde araba sizinmiş. Ses çıkarmasaydınız fazlası gelirdi arkasından iyi olmuş göz dağı verin.
Araba sizin de olmasa sorması gerek zaten.

Ben benim arabamın 2000 km yapmasını istemezdim.
Bir de araba üstünüze ise olası kaza durumunda siz de sıkıntı yaşarsınız böyle kritik bir dönemde düğün düşünmek o çocukları da o kapalı ortamlara götürmek hiç doğru degil

haklısınız, yani eşinizin size sormaması konusunda haklısınız. Şimdi verip vermeyin diyemiyeceğim. Eşiniz size sormuş olsaydı verir miydiniz arabayı? ona göre karar verin. Eşinizle konuşmanız iyi olmuş. Umarım anlamıştır hatasını tekrarlamaz.

Ben bu konuda herkesten farklı düşünüyorum sanırım. Eşim bana sormadan arabamızı verebilir kardeşlerine (genelde ben kullanıyorum aracı) ya da ben eşime sormadan verebilirim. İkimizden biri bir karar aldıysa haklı sebepler vardır ve sorun olmaz.

Arabam calind ihbar etmişti arkadaşım kaynini arabayı polis almıştı ne komikti aklıma geldi konunuzda

Araba seninse ,sana sorulmali.Haklısin.Ama erkekler yediremez kendine böyle.şeyleri.Dur hanıma sorayim falan.Bu gidişle o dügün de olmaz benden soylemesi.Bas bas bagiriyorlar.toplu yerlerde bulunmayin diye.Hala dügün pesinde insanlar .

Haklısınız dibine kadar. Kocanız gibi yeni bir aile kurduğunu idrak edemeyen erkelere sinir oluyorum. Kocanızla bu konuları uygun zamanda güzelce konuştuğunuzda ne tepki veriyor? Yanlış anlamayın ama her ailenin bir safı oluyor işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…