haklı mıyım haksız mıyım?

kafoz

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2012
32
0
16
Adana
Merhabalar,

Burayı uzun süredir misafir olarak takip ediyordum,üye olmaya karar verdim,üye olmuşken de bir sorunumu paylaşmadan edemedim :)

Erkek arkadaşımla 9 aylık bir beraberliğimiz var,Allah'a şükür bu zamana kadar aman aman büyük bir sorunumuz olmadı,klasik ilişki kavgalarından başka.Çok seviyoruz birbirimizi,gayet de iyi anlaşıyoruz.Birbirimizin ortak hayatı dışındaki hayatlarımıza saygımız da var-dı.

Dı diyorum çünkü üç gün önce aslında hiç yapmak istemediğim bir şeyi yaptım :(

Bir cafede oturuyorduk,sevgilimin annesi aradı,eve gelirken marketten bir şeyler almasını söyledi.Sevgilim de sen beş dakika otur ben alıp geleyim dedi,tamam dedim.
Giderken de telefonlarını masada bıraktı.Normalde sevgilimin telefonlarıymış,cüzdanıymış vs. hiç karıştırmam,o da karıştırmaz,facebook şifrelerimizi bile bilmeyiz.Telefonlarımız öyle ortada durur kimse alıp da karıştırmaz.

Ama o gün şeytan mı dürttü artık bilemiyorum,telefonunun bir tanesini alıp mesajlara girdim.Bir ton mesaj var,ama numaralar kayıtlı değil.Çoğu da kızlardan,seni özledim nerde kaldın ne zaman buluşalım vs. gibi mesajlar.Tarihleri de bir ay öncesine ait.

Benim elim ayağım titremeye başladı,okumayı bıraktım.Sevgilim geldi,yüzümün halini görünce ne oldu dedi.
Mesajın bir tanesini gösterdim,bu ne dedim,aval aval telefona baktı.

Bilmiyorum ki dedi,numarayı da tanımıyorum dedi.Ne demek bilmiyorsun bu mesajlar senin telefonunda dedim.
Bu telefonu üç kişi kullandık biliyorsun dedi,gerçekten de o telefonu kardeşi ve kuzeni de kullanmışlardı,sürekli telefon değiş tokuş ediyorlardı.Tabi benim şalterlerim attığından söylenmeye başladım.

Benim her iki telefonumda da aynı numaralar olur,isimsiz numara tutmam,beni hiç mi tanımadın,herkes seni biliyor,cüzdanımdan çıkarıp çıkarıp insanlara senin fotoğrafını gösteriyorum,beni çok hafife alıyorsun sen ve beni çok kırdın dedi.

O an yaptıklarıma pişman oldum,özür de diledim yapmamalıydım diye ama çok kırıldı gerçekten.Şimdi üç gündür konuşmuyoruz ve ben kendimi çok kötü hissediyorum ama benim de haklı olduğum tarafların olduğunu düşünüyorum.Olay anında bana deseydi ki hayatım yanlış anladın,hadi beraber okuyup beraber silelim hepsini vs. deseydi hiç böyle şeyler olmayacaktı ve ayrıca eğer benim telefonumda öyle şeyler görseydi benden kesin ayrılırdı.

Şimdi haklı mıyım haksız mıyım?Ben özrümü diledim anında,ilk adımı attım ama o duvar gibi resmen.
Hiç bir adım yok,bana adım atmayana da koşmak içimden gelmiyor :(

Haklıysam nasıl davranayım haksızsam nasıl davranayım?Bir akıl rica ediyorum.
Okuduğunuz için çok teşekkürler :)

Siz ozur dilemissiniz zaten. Sevgiliniz burnunuzu surtmek icin kendisini geri cekmis olabilir.

Ben olsam su durumda aramaz, beklerdim. Cunku nasilsa donecek bence.

Siz ozur dilemissiniz zaten. Sevgiliniz burnunuzu surtmek icin kendisini geri cekmis olabilir.

Ben olsam su durumda aramaz, beklerdim. Cunku nasilsa donecek bence.

Bende bunu yazacaktım bencede biraz bekle üstüne giderseniz eğer,bir daha böyle bir durum olursa ve o zaman gerçekten aldatıyorsa seni eskiyi hatırlatarak sindirmeye çalışacak.

ne haklısınız ne de haksız...
bir kere özür diledim yeter diyerek kenara böyle çekilmemelisiniz bana kalırsa.
Yani tamam sürekli peşinde dolanıp yalvarın ayaklarına kapanın demiyorum ama biraz da sevginiz için mücadele verin..
Erkek arkadaşınız sizin üzgün olduğunuzu görsün.
Uygun bir dille konuşup derdinizi anlatın.
Böyle sizde susup beklerseniz evet o nasılsa döner ama ee bu ilişki sadece onun ilişkisi değil ki biraz da sizin sahip olmanız mücadele etmeniz gerekmez mi?
Uzatmayalım hadi falan diyerek bence konuşmayı biraz deneyin. İyi naparsan yap gibi bir tutum sergileyip iyice boş bırakmak mantıksız geldi bana..

Bencede bekle...özürünü dilemişsin.Kendini naza çekmiş olabilir.

Sana Zulmedeni Affet.
Sana Küsene Git,
Sana Kötülük Yapana İyilik Yap.
Aleyhine de Olsa Hakkı Söyle.

Hz. Muhammed (s.a.v)

Son düzenleme:
verdiğiniz tepkide haklısınız sonuna kadar kim olsa aynı şeyi düşünür. O da şöyle böyle demişsinzi böyle olmazdı diyosunuz ama malesef böyle zamanlarda insanların ağzından mantıklı şeyler çıkmıyo ve işler de bu yüzden büyüyo ya zaten.Bence tedbiri elden bırakmaytın sesi çıkmadığına göre vardır bi bit yeniği gibi geldi bana.Kendi erkek arkadaşımı düşünerek bakıyorum olaya ertesi gün tamam aşkım yanlış anlaşıldı diyip konuyu uzatmazdı bu kadar galiba.Acaba fırsat bu fırsat diyip özgürlük bayrağını çekmiş olmasın ?

haklisin canim
ama bana 3 kisinin bir telefonu kullanmasi sacma geldi ben olsam illaki icimde bir kusku olur

O ne demek canım. Kim olsa sorar hem sormasan sen ona bilmeden bi duvar oluşturcaktın kendince.
Açıklamaktan nden bu kadar rahatsız olmuş
Empati kurmayı deneseymiş keşke.
Beklemekten baska caren yok...

Kızlar öncelikle ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum,gelelim son durumlara,

Ben maalesef bu tür durumlarda kendime her ne kadar aramayacağım diye söz versem de tutamam.
Nihayetinde dayanamadım ve aradım,meğersem ben çok kötü bir şey yapmışım.

Efendim kendisi kalbinin çok kırıldığını,bu olay her aklına gelince sinirden çıldıracak gibi olduğunu,kendi annesi ve babasının bile hiçbir eşyasını karıştırmadığını,kendi ailesinden böyle bir şey görmediği için beni çok ayıpladığını,kazık kadar kız olduğumu,bu liseli aşık triplerini bırakmamı(yaşımız 27)ve daha fazla küçülmememi,en yakın arkadaşlarına ve ailesine bile anlatmadığı şeyleri bana anlattığını,nasıl olur da böyle bir şey yaptığıma bir türlü anlam veremediğini,elbetteki beni çok sevdiğini ve çok özlediğini,merak ettiğini(görüşmediğimiz süre içerisinde)ama onu hayal kırıklığına uğrattığımı,bu gün telefonunu kurcalayanın evlenince allah bilir başka neler yapacağını düşünmeden edemediğini ve son olarak demek ki çok fazla içli dışlı olmanın ilişkiye zarar verdiğni,bir süre daha mesafeli olmamız gerektiğini söyledi.

Söyledi de söyledi ve ben resmen yerin dibine girdim,dut yemiş bülbüle döndüm.
Bir daha yapmayacağımı ve dersimi aldığımı söyledim.Nasıl güvenebilirim ki artık sana dedi.
Karşılıklı olarak birbirimizin derdini anladığımızı düşünüyorum dedi,sonra da hadi hayatım ben yatıyorum dedi kapattı telefonu.

Son gelişmeler bunlar,ve ben kendimi çok kötü hissediyorum :(

Kızlar öncelikle ilginizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum,gelelim son durumlara,

Ben maalesef bu tür durumlarda kendime her ne kadar aramayacağım diye söz versem de tutamam.
Nihayetinde dayanamadım ve aradım,meğersem ben çok kötü bir şey yapmışım.

Efendim kendisi kalbinin çok kırıldığını,bu olay her aklına gelince sinirden çıldıracak gibi olduğunu,kendi annesi ve babasının bile hiçbir eşyasını karıştırmadığını,kendi ailesinden böyle bir şey görmediği için beni çok ayıpladığını,kazık kadar kız olduğumu,bu liseli aşık triplerini bırakmamı(yaşımız 27)ve daha fazla küçülmememi,en yakın arkadaşlarına ve ailesine bile anlatmadığı şeyleri bana anlattığını,nasıl olur da böyle bir şey yaptığıma bir türlü anlam veremediğini,elbetteki beni çok sevdiğini ve çok özlediğini,merak ettiğini(görüşmediğimiz süre içerisinde)ama onu hayal kırıklığına uğrattığımı,bu gün telefonunu kurcalayanın evlenince allah bilir başka neler yapacağını düşünmeden edemediğini ve son olarak demek ki çok fazla içli dışlı olmanın ilişkiye zarar verdiğni,bir süre daha mesafeli olmamız gerektiğini söyledi.

Söyledi de söyledi ve ben resmen yerin dibine girdim,dut yemiş bülbüle döndüm.
Bir daha yapmayacağımı ve dersimi aldığımı söyledim.Nasıl güvenebilirim ki artık sana dedi.
Karşılıklı olarak birbirimizin derdini anladığımızı düşünüyorum dedi,sonra da hadi hayatım ben yatıyorum dedi kapattı telefonu.

Son gelişmeler bunlar,ve ben kendimi çok kötü hissediyorum :(

Bir telefona bakmakla bu kadar sitemi haketmedin bence.Ben bir olayda karşı tarafı ezip sindirmeye çalışan tarzda konuşmalar okuduğum zaman altında birşeyler olduğunu düşünürüm.Belki ona şuan tele bakman garip gelmiş olabilir ama evlenince zaten herşeyiniz ortak olacak o zaman da telefonu saklayacak mı sizden?

İyi yapmışsın bence aramakla,belirsizlikten kurtulmuş oldun en azından.

Öyle günlerce konuşmadan beklemek kadar sinir bozucu bir şey yoktur..

Bir telefona bakmakla bu kadar sitemi haketmedin bence.Ben bir olayda karşı tarafı ezip sindirmeye çalışan tarzda konuşmalar okuduğum zaman altında birşeyler olduğunu düşünürüm.Belki ona şuan tele bakman garip gelmiş olabilir ama evlenince zaten herşeyiniz ortak olacak o zaman da telefonu saklayacak mı sizden?

Sanırım ona garip gelen şey,ona bu kadar güvenirken böyle bir şeyi yapmak oldu.Madem bana güveniyor o zaman neden telefonumu kurcalıyor gibi bir soru var şimdi aklında.

Evlenince de ne olacak bilemiyorum,evlenirsek tabi... :(

İyi yapmışsın bence aramakla,belirsizlikten kurtulmuş oldun en azından.

Öyle günlerce konuşmadan beklemek kadar sinir bozucu bir şey yoktur..

Ben aramasam aramazdı herhalde,çok inat çünkü.Dediğin gibi belirsizlikten kurtulup olayı çözmüş oldum en azından iyi ya da kötü.

verdiğiniz tepkide haklısınız sonuna kadar kim olsa aynı şeyi düşünür. O da şöyle böyle demişsinzi böyle olmazdı diyosunuz ama malesef böyle zamanlarda insanların ağzından mantıklı şeyler çıkmıyo ve işler de bu yüzden büyüyo ya zaten.Bence tedbiri elden bırakmaytın sesi çıkmadığına göre vardır bi bit yeniği gibi geldi bana.Kendi erkek arkadaşımı düşünerek bakıyorum olaya ertesi gün tamam aşkım yanlış anlaşıldı diyip konuyu uzatmazdı bu kadar galiba.Acaba fırsat bu fırsat diyip özgürlük bayrağını çekmiş olmasın ?

Bu tür şeyler için bahane arayan bir insan değil,çok asabi olduğu ve zor sakinleştiği için genelde tartışma sonrası durumlarda bir kaç gün sessiz kalmayı tercih ediyor,sonra kendi yanaşıyor :)

Ama bu sefer cidden kırdım galiba onu :(

Back
X