Hakli olan eşim mi?? Yoksa ben mi??

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba kizlar
Aslina bakarsaniz derdimiz tasamiz cok buyuk degil sukurler olsun ki.
Eşimle 6 yillik evliyiz bir kizimiz var 5 yasinda( rabbime sukurler olsun).Ben 5 ay kadar oncesine kadar calisiyordum biraktim suan evdeyim ve bir bebek daha istiyorum..Kizim kardeşsiz kalsin istemiyorum ama eşim surekli maddi kaygilar icinde.2 cocuga nasil bakarmişiz bunun okulu universitesi varmiş, ya her istedigine yetişemezseymiş..Surekli bana baski yapiyor tekrar çalişmaya başla diye ama bende yaşim geçmeden bir kez daha anne olmak istiyorumm.Evliligimizin ilk zamanlari cok buyuk sorunlar yasadik sukur artik eskisi gibi degiliz olgunlastik ikimizde..Hangimiz hakliyizz ben bu işin icinden cikamiyorum.Eşim çaliştigi kurumda mudur yardimcisi 2.100 lira aliyor.evimiz kira degil ama mirasli yani belki 3 sene belki 1 sene otururuz daha.Bir tane arabamiz var 2 bin lira borcu kaldi maddi degeri 40.000 lira.
Herkes gibi bizimde ay sonu elimizde para kalmio evet yaa bilmiyorum iste bencilce mi davraniyorum bi cocuk daha isteyerek vee kizima bir kardeş dusuncesi beni o kadar heycanlandiriyorki tarifi yok yani

Kardeş güzel şey ama eşiniz de haklı
Şu an aldığı maaşla iki çocuk bakılmaz, bu sefer birinci çocuğun ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalırsınız
Eviniz kendinize ait değil, kiraya çıkarsanız ne olacak ?

• Beğen
Reactions: rtv
Şu zamanda maddi anlamda güvence olmadan ikinci çocuk cesaret vallahi.
Eşinize hak verdim ben ev kendinizin değil maaşı 2000 tl. Hakikaten zorlanırsınız.
Benim annem müdürdü maaşı iyiydi ev kendinindi ben üniversitedeyken tek çocuktum ona rağmen başka şehirde çocuk okuturken çok zorlandı.
Ben mesela tek çocuğum cidden kardeş falan aramıyorum. Birbirinden nefret eden görüşmeyen çok kardeş de var. Şart olarak bakmayın. Mesela babamın kardeşi amcam olacak adam bize neler çektirdi babam nefret ederdi ondan. Olmasın daha iyi dediği de oldu. Her şeyin hayırlısı ondan.
Kardeş elbette güzel ama çocuğunuzun eğitiminde zorlanacak belki çok şeyden mahrum edecekseniz cidden olmasa da olur. Mesela benim kuzenim güvenemedi tek çocukta kaldı. Kızı burslu bir kolejde şimdi e arkadaşları yüzmeye tenise giderken göndermeseler olmaz. Eğitimi güzel alsın çocukluğunu istediği gibi yaşasın istiyorlar gönderiyorlar.
Bilmiyorum iyi düşünün ya. Bu devirde zor cidden.
Ben mesela kardeş aramadım hiç ciddi anlamda. Annemin kararını da hep doğru buldum.
Etrafimda tek cocuklu cok arkadasim var.Çok cocukluda var hangisi daha guzel daha mutluluk verici kisiden kisiye degisiyor istee. Siz mesela aramadiginizi soyluyorsunuz.Bir arkadasim var en buyuk yaram kardesimin olmamasi der..

neden çalışırken çocuk yapmyorsunuz, birçok çalışan anne işini bırakmıyor çocuk sahibi olunca

Etrafimda tek cocuklu cok arkadasim var.Çok cocukluda var hangisi daha guzel daha mutluluk verici kisiden kisiye degisiyor istee. Siz mesela aramadiginizi soyluyorsunuz.Bir arkadasim var en buyuk yaram kardesimin olmamasi der..

Nereden baktığınızla alakalı aslında.
Annemler çok kardeş çok düşkünler. Kuzenlerle de kardeş gibi büyüdük aralarındaki o sıcaklıktan dolayı onların açısından bakarsan güzel.
Ama babam üç kardeş erkek kardeşi çok hayırsızdır. Rahmetli babamı sadece borç için arardı. Üstelik aile yadigarı üç katlı köşkü yediği, dedemin diğerleri okudu bu okumadı bari işi olsun diye açtığı koca dükkanı batırdığı ve yetmez gibi babamın dedesinden kalan antikaları da üç kuruşa hepsinden habersiz sattığını buna rağmen beni okutmadılar abime harcadılar dediğini bilirim ben. Kendisi için babam olmaz olsaydı keşke der...
Kısacası hayırlısıysa olsun elbette ama illaki her kardeş çok bağlı olmaz çok anlaşmaz.
Benim kayınpederimle kardeşi de küs mesela saçma sapan sebeplerle otuz yıldır. Aileler araya girse de barışmıyorlar ne düğüne ne cenazeye diyorlar.
Ortada düzgün bir sebep bile yok onlarda. Saçma sapan bir çocukluk kavgası...
Şartlamayın ondan. Hayırsız kardeşi olacağına babamın ki gibi hiç olmasın daha iyi.

Kizlarrr cok cok sagolun tum yorumlari tek tek okudum gorusmeye cagarilmistim yarin gidicem aradim simdi tamam dedim istemiyorum demistim 1 sene daha calisayim da nasip kismet.Rabbim her seyi en iyi bilendir insallah zamani gelince saglikli sihhatli bir evlat daha nasip eder bana
Olur olur zamanı gelince olur, annemden bahsetmiştim ya, 45 civarı yaşı hala düşünüyor arada ciddi ciddi :D ben de saçmalama diyorum. Siz çok çok gençsiniz yani. İşinizde şimdiden başarılar.

• Beğen
Bende kardes sart diyenlerdenim
Insallah evinizden hic cikmak zorunda kalmazsiniz hersey yolunda gider ve bir bebeginiz daha olur

neden çalışırken çocuk yapmyorsunuz, birçok çalışan anne işini bırakmıyor çocuk sahibi olunca
Küçük bebege bakacak kimsem yok kizima annem bakiyor ama ikisine birden yetisemez.Ayni anda iki yaşliyla daha ilgileniyor birde kücük bir bebegin sorumlulugunu alamaz yazik kizima baktirirken bile vicdan yapiyorum.. Yada bakici dusunulur

Nereden baktığınızla alakalı aslında.
Annemler çok kardeş çok düşkünler. Kuzenlerle de kardeş gibi büyüdük aralarındaki o sıcaklıktan dolayı onların açısından bakarsan güzel.
Ama babam üç kardeş erkek kardeşi çok hayırsızdır. Rahmetli babamı sadece borç için arardı. Üstelik aile yadigarı üç katlı köşkü yediği, dedemin diğerleri okudu bu okumadı bari işi olsun diye açtığı koca dükkanı batırdığı ve yetmez gibi babamın dedesinden kalan antikaları da üç kuruşa hepsinden habersiz sattığını buna rağmen beni okutmadılar abime harcadılar dediğini bilirim ben. Kendisi için babam olmaz olsaydı keşke der...
Kısacası hayırlısıysa olsun elbette ama illaki her kardeş çok bağlı olmaz çok anlaşmaz.
Benim kayınpederimle kardeşi de küs mesela saçma sapan sebeplerle otuz yıldır. Aileler araya girse de barışmıyorlar ne düğüne ne cenazeye diyorlar.
Ortada düzgün bir sebep bile yok onlarda. Saçma sapan bir çocukluk kavgası...
Şartlamayın ondan. Hayırsız kardeşi olacağına babamın ki gibi hiç olmasın daha iyi.
Orasi oyle tabiki cok cok duskun olanlar bile miras icin falan filan derken yari yastan sonra kusuyorlar..

Kardeş güzel şey ama eşiniz de haklı
Şu an aldığı maaşla iki çocuk bakılmaz, bu sefer birinci çocuğun ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalırsınız
Eviniz kendinize ait değil, kiraya çıkarsanız ne olacak ?
Is gorusmesine gidecegim diye aradim esimi sevincten havalara uctu..Bu adam beni resmen calistirmak icin almiş:KK53::KK70:

Şanslısınız ki aklı başında bir eşiniz var .Gerçi siz de haklısınız .2.çocuğu ben de çok istemiştim ama öncesinde çalışıp çocuk için para biriktirseniz daha iyi olur.

Şanslısınız ki aklı başında bir eşiniz var .Gerçi siz de haklısınız .2.çocuğu ben de çok istemiştim ama öncesinde çalışıp çocuk için para biriktirseniz daha iyi olur.
Sız naptiniz peki 2. Cocuguu dogurdunuz mu..istediginiz icinde beni anlarsiniz maddiyat falan hep geri planda kalmiyor mu

Sız naptiniz peki 2. Cocuguu dogurdunuz mu..istediginiz icinde beni anlarsiniz maddiyat falan hep geri planda kalmiyor mu
Evet doğurdum ben ama maddii problemlerim yoktu eşim istemiyordu ..Doğduktan sonra aşık oldu kızına ama iki çocuk cidden çok masraflı oluyor eşiniz haklı.

Evet doğurdum ben ama maddii problemlerim yoktu eşim istemiyordu ..Doğduktan sonra aşık oldu kızına ama iki çocuk cidden çok masraflı oluyor eşiniz haklı.
Eşimde kizimiza aşik deli olur onun icin.eminim olursa yine en cok seven o olacak ama su an icin bi muddet daha calismam sart gibi gozukuyor..

Kimin eline maaştan para kalıyor ki. Eşimin de ortalama bir maaşı var. Ve kiradayız. Üstüne üstlük ev için borca giricez. Ama yinede 2 çocuk yaptık.

Eşim tek çocuk ve hep kardeşi olsun oğlumun derdi. Ben yanlızdım hem kardeş hayali kurdum demişti.

Tek çocuklar ileride hep kardeş istiyor.

Bence siz haklisiniz, yasiniz geçmeden yapin bir bebek daha. Rizki veren Allah, endişe etmeyin, 3 kişiye yeten 4 kişiye de yeter.

Benim esimde sizin esiniz gibi düşünüyordu ama simdi çok pişman. Tabi bende pismanim keşke dinlemeseymisim onu diyorum. Gerçi ben zor hamile kaliyorum, eşimin rizasi olmadan yapamazdim, mecburen kabul etmistim. Simdi ikimizde istesekte olmuyor.

Siz hem su an calismiyorken hem de bu kadar istekliyken ertelemeyin hic. Benim gibi pişman olmayin.

• Beğen
Back
X