Hakli olan eşim mi?? Yoksa ben mi??

• Konu Sahibi Konu Sahibi rtv
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rtv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2012
409
314
103
Merhaba kizlar
Aslina bakarsaniz derdimiz tasamiz cok buyuk degil sukurler olsun ki.
Eşimle 6 yillik evliyiz bir kizimiz var 5 yasinda( rabbime sukurler olsun).Ben 5 ay kadar oncesine kadar calisiyordum biraktim suan evdeyim ve bir bebek daha istiyorum..Kizim kardeşsiz kalsin istemiyorum ama eşim surekli maddi kaygilar icinde.2 cocuga nasil bakarmişiz bunun okulu universitesi varmiş, ya her istedigine yetişemezseymiş..Surekli bana baski yapiyor tekrar çalişmaya başla diye ama bende yaşim geçmeden bir kez daha anne olmak istiyorumm.Evliligimizin ilk zamanlari cok buyuk sorunlar yasadik sukur artik eskisi gibi degiliz olgunlastik ikimizde..Hangimiz hakliyizz ben bu işin icinden cikamiyorum.Eşim çaliştigi kurumda mudur yardimcisi 2.100 lira aliyor.evimiz kira degil ama mirasli yani belki 3 sene belki 1 sene otururuz daha.Bir tane arabamiz var 2 bin lira borcu kaldi maddi degeri 40.000 lira.
Herkes gibi bizimde ay sonu elimizde para kalmio evet yaa bilmiyorum iste bencilce mi davraniyorum bi cocuk daha isteyerek vee kizima bir kardeş dusuncesi beni o kadar heycanlandiriyorki tarifi yok yani

Bizde de tam tersi eşim baskı yapıyor ikinci çocuk konusunda .benim maddi manevi kaygılarımkaygılarım var:işsiz:

Kendinize ait bir eviniz yoksa biraz daha düşünün derim.. Bu zamanda kirada 2 çocukla zor çünkü.

Ev ekonominizi en iyi siz bilirsiniz tabii. Ama eşiniz kaygılanmakta haklı. Çocuk büyütmek gerçekten çok masraflı bir süreç. Evden çıkabilirsiniz, hastalanabilirsiniz, farklı maddi ihtiyaçlar hasıl olabilir. Şartlar olgunlaşmadan yeni bir bebek dünyaya getirmek düşünülmesi gereken bir konu. Kaldı ki eşiniz de istemediğini söylüyormuş. Zorlamayla olacak iş değil.

Eşiniz haklı bence. Neredeyse açlık sınırında bir geliriniz var. Bu gelirle tek çocuk büyütmek bile zorken ikinci çocuk düşünmek biraz bencilce değil mi?

Çocuğum kardeşsiz kalmasın diye çocuk yapılmaz. İkinci çocuk olduğunda ilk çocuktan ciddi anlamda kısılacaksa yapılmamalı. Çocuk doğduğu gibi kalmayacak. Masrafları büyüdükçe artacak. Rızkıyla falan da gelmiyor o bebekler. Üniversiteye kadar gitmeye gerek yok, ilkokul seviyesinde iki çocuğun tam anlamıyla ihtiyacı karşılanamaz bulunduğunuz gelir düzeyinde.

Allah bağışlasın canım kızını ... Biraz zamana mı bıraksan ? Bi araba borcu bitse mesela ? Başka borçlanınız var mı ? Onlar da bi yerine otursun. Ayrıca kaldığınız evin güvencesi yok. Kiraya çıktığınızı düşün bebekle hemde zor olur.

Kardeşi olsunu bahane ediyorsunuz, açık açık ben 2. kez anne olmak istiyorum yazmışsınız. Eşiniz yerden göğe haklı.

Hem şu anki çocuğun da imkanları kısıtlanacak, hem yeni gelen kısıtlı imkanların içine doğacak.

Bencillik etmeyin.

2100 lira maaş cok yeterli değil ne yazık ki. Üstelik evinizin de garantisi yokmuş.
Mantıklı davranan eşiniz.
Sizin maaşınız olmadan zorlanırsınız.

Aynı hatayı yaptım, geçim kaygısıyla 2. Yi geciktirdim. Şimdi olmuyor, 7 yaşında.6 yaşında korunmayı bıraktım. , 5-6 yaş sınır. Çocuk oyun arkadaşı aramıyor pek, ama 7 yle beraber çok yalnızlık çekmeye başlıyor. Devamlı çocuklu akrabalarımıza gitmek zorunda kalıyoruz onun için. Tatillerde bile sıkılıyor. Şimdi tam zamanı sizin için.

Başkalarını bilemem, En azından benim için tek çocukta kalmak bir hata. Oğlum şimdi sorguluyor; anne sence ben kaç yaşımda abi olurum, geçen dayısıyla konuşuyor, ben hiç dayı olmayacağım galiba diyor. Bu yalnızlık hissini ona yaşatmamak gerekir diyed üşünüyorum.

kira ya çıkarsanız, ileride iki çocuğun okul masrafı gerçekten zor, ciddi anlamda zorlanırsınız. ama çocuğum belli bir yaşa gelsin bende çalışıcam zaten diyorsanız olabilir.

Evet masrafli biliyorum.Benimde maddi kaygilarim var tabiki ama ailemde erken menapoz sorunu var ve bu durum beni tedirgin ediyor.. Ya maddi kaygilar yuzunden yani soylemek istemiyorum ama iste oylee. 1 sene daha caliş en azindan sonrasinda bakariz diyor. Ama kardeş duygusu cok garip bisey ben harika yasadim kizimda ayni duygulari tatsin istiyorum. Yavrum her gun soruyor kardeşim ne zaman gelecek ne zaman almaya gideceksiniz diye

Merhaba kizlar
Aslina bakarsaniz derdimiz tasamiz cok buyuk degil sukurler olsun ki.
Eşimle 6 yillik evliyiz bir kizimiz var 5 yasinda( rabbime sukurler olsun).Ben 5 ay kadar oncesine kadar calisiyordum biraktim suan evdeyim ve bir bebek daha istiyorum..Kizim kardeşsiz kalsin istemiyorum ama eşim surekli maddi kaygilar icinde.2 cocuga nasil bakarmişiz bunun okulu universitesi varmiş, ya her istedigine yetişemezseymiş..Surekli bana baski yapiyor tekrar çalişmaya başla diye ama bende yaşim geçmeden bir kez daha anne olmak istiyorumm.Evliligimizin ilk zamanlari cok buyuk sorunlar yasadik sukur artik eskisi gibi degiliz olgunlastik ikimizde..Hangimiz hakliyizz ben bu işin icinden cikamiyorum.Eşim çaliştigi kurumda mudur yardimcisi 2.100 lira aliyor.evimiz kira degil ama mirasli yani belki 3 sene belki 1 sene otururuz daha.Bir tane arabamiz var 2 bin lira borcu kaldi maddi degeri 40.000 lira.
Herkes gibi bizimde ay sonu elimizde para kalmio evet yaa bilmiyorum iste bencilce mi davraniyorum bi cocuk daha isteyerek vee kizima bir kardeş dusuncesi beni o kadar heycanlandiriyorki tarifi yok yani
eşiniz haklı maddı ımkanlar elvermıyorsa ıkıncı cocuga gerek yok. 2100 lıra ıkı cocuk ıcın az bır para... yetmez mı yeter bır sekılde ama hayatta herseyı kısıtlı yasarsınız ve evınız de kendınızın degılmıs....

Çocuk yapmak için mi işten çıktınız ?

Hangi şehirde olursanız olun 2bin lira gelir ancak çocuksuz bi aileyi aysonunu zor gördürür.

Sadece çocuğum olsun değil de ben çocuklarıma maddi manevi neverebilirim diye düşünmelisiniz. Okullarda sürekli yok müze yok piknik yok gezi oluyo herkesin çocuğu giderken sizinkiler gitmeyecek mi ?

Alıyım çocuklarımı şöyle güzel bi tatil yapıyım demiycek misiniz ?

Çalışmak sizin içinde öocuklarınız içinde ve eşiniziçinde iyi olur.

Aysonunu nasıl getiririm diye düşünen bi eş sağlıklı bi baba olamaz eşte olamaz.

B
Evet masrafli biliyorum.Benimde maddi kaygilarim var tabiki ama ailemde erken menapoz sorunu var ve bu durum beni tedirgin ediyor.. Ya maddi kaygilar yuzunden yani soylemek istemiyorum ama iste oylee. 1 sene daha caliş en azindan sonrasinda bakariz diyor. Ama kardeş duygusu cok garip bisey ben harika yasadim kizimda ayni duygulari tatsin istiyorum. Yavrum her gun soruyor kardeşim ne zaman gelecek ne zaman almaya gideceksiniz diye
Bir doktora gidip kaygılarınızı anlatın. Bir takım testlerle menopoza ne kadar süreniz olduğunu takribi belirleyebiliyorlar. Sonuca göre tekrar karar verebilir, yumurtalarınızı dondurtabilirsiniz. Koşullar uygun hale geldiğinde hamile kalırsınız. Her halükarda çocuk olmadan birikim yapmak şart.

Back
X