Para harcama merakı olarak nitelendirmek yerine,herkesin yaşam standartlarının farklı olabileceğini düşünmelisiniz bence. Sizin için bir parka gidip bir büfe de 2 çay içip 5 lira hesap ödeyerek eve gitmek gezmek-dolaşmak olabilir. Ama pek çok insan için olmayadabilir. Siz gelirinizle orantılı bir yaşam sürüyorsunuz o yüzden size yetiyor.
Biri 8 diğeri 22 aylık 2 kızımız var, ben akşam yemeğinde önlerinde haftada 3-4 gün et-balık-tavuk koyamıyorsam, en iyi peyniri değil de ucuz peyniri yedirmeye çalışıyorsam buna geçinmek demiyorum mesela. Ya da çocuklarımı alıp bir hafta sonu sinema keyfi yapamıyorsam, çocuğumu özel doktora değilde devlet hastanesine mahkum bırakıyorsam buna geçinmek demiyorum. İdare etmek diyorum, ve daha da idareli olması için bir çocuk daha dünyaya getirmeyi doğru bulmuyorum. Nacizane fikrimdi sadece.
Örneğin yanlış hatırlamıyorsam son açıklanan rakamlara göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1.369,76 TL, Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4.461,76 TL olmuştur. (Temmuz ayı rakamları).