- 21 Temmuz 2015
- 6.687
- 6.069
- 198
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
evet malesef yok..Ablam üniversiteye girdiği yıl evlendi ve okulu tabi ki bitiremedi , bitirtmediler....
Sonuç olarak 17 yıllık evliliğini bitirdi . yaşadıkları zaten dayanılaçak şeyler değildi. Şimdi hayata tutunmaya çalışıyor , 40'ini devirmiş bir insan olarak . Zor çok zor. hayatta gerçekten kimseye güvenilmez. o kişi seni destekleseydi vay be ne hoş bir adam var hayatında derdim ama yok.
ben kararımı verdim, sadece hayallerimi gerçekleştirirken de aynı adam olsun istemiştim.Sana gelecekten iki kare anlatıcam yolunu sen seç...
Birinde okumayı bırakmış 22 yaşında evlenmişsin ve kocana bağımlısın. Herşeyi ona danışmak zorundasın. Belki de vasıfsız bir eleman olarak hiç bir kariyer planın olmadan bir yerde çalışıyorsub. Yaşın 25 ikinci çocuğa hamilesin. Ama masraflar attığı için daha da kemer sıkmak zorundasın.
Birinde mühendis yada hemşire olmuşsun. Ekonomik özgürlüğün var. İstediğin yerde istediğin koşullarda hayat kurmuşsun. Çok aşıksın ve mutlu bir evliliğin var. 25 yaşındasın ilk bebeğine hamilesin. Hem özgür, hem aşık, hem geliri yüksek bir hayat
Hikayeleri sen şekillendir. Kararını ver
Çok seviyorsa bekler... hakkında hayırlısı olsun! Sakın yolundan dönme, pişman olursunben kararımı verdim, sadece hayallerimi gerçekleştirirken de aynı adam olsun istemiştim.
bir onceki konumda da vardı yorumunuz hatırladım sizi.
ben de kendime evliliği yakıştıramıyorum, üstelik üniversite okumak istiyorum. teşekkür ederim bir de üzülmesem..
Benim dayım kırk yaşlarındaydı hukuk fakültesini kazandığındamerhabalar..
belki hatırlayanınız olur beni, önlisans bir bölüm okudum, sevemedim alım az,özelde de iş yok. lisans okumaya karar verdim. hemşirelik ve mühendislik vardı aklımda. şubat ayında çalışmaya başladıgımda ygsye 1,lysye 4 ay vardı. neyse sonuçlar açıklandı, anadoludaki yerlerde mühendislik oluyor, hemşirelik de çogu yerde oluyor.
bir de 5 yılı aşkın süren ilişkim var. 21-25 yaşlarımız. sınava çalışırken 4 yıl daha okumama olumsuz baktı. çünkü evlenmek istiyor.. ben okumak istediğimi en azından elimden geleni yapmak istiyorum dediğimde bir şey demedi kabullendi zannettim. sesinin çıkmamasının sebebi; stajım,vizelerim,finallerim,okulum var diye kazanamayacağımı düşünmesinden sanırım.
şuanki durumda aramız kötü, soguk ve mesafeliyiz.
belki ayrılmaya karar vermeye çalışıyor, ya da nasıl olur u düşünüyor.
aramızdaki sogukluk arttıkça kendimi suçlamaya başlıyorum, kendimi kötü hissediyorum.
21 yaş 4 yıl daha okumak için çok mu geç anlamıyorum.
birisini sevmek karşısındakinin hayallerini hiçe sayarak evlenmek mi onu da anlamıyorum.
edit : bekleyemem ben seni dedi. bencilsin kendini düşünüyorsun dedi.
ona hiçbir şey diyesim gelmiyor şuanda boğazım düğüm düğüm.
Ablam üniversiteye girdiği yıl evlendi ve okulu tabi ki bitiremedi , bitirtmediler....
Sonuç olarak 17 yıllık evliliğini bitirdi . yaşadıkları zaten dayanılaçak şeyler değildi. Şimdi hayata tutunmaya çalışıyor , 40'ini devirmiş bir insan olarak . Zor çok zor. hayatta gerçekten kimseye güvenilmez. o kişi seni destekleseydi vay be ne hoş bir adam var hayatında derdim ama yok.
sizin için çok üzüldüm,neden destek yerine köstek olurlar bilmiyorum. o bana okumak istiyorum deseydi ben onu motive etmek için her şeyi yapardım..
yaşı 25miş.. benim için ömrünü şekillendirmiş.. bekleyemezmiş..
dimi kız aynenBeklemesin o zaman buyursun ilk önüne gelene nikah yapsın
25 yaş ne ki erkek için ?!? Sanki 40 yaşına geldi
Erkeğin kezbanı da hiç çekilmiyor
Ne kadar şanslı bir insanmışsınız, ne mutlu size. Ablam seçtiği kişinin ve ailesinin kurbanı oldu. Annemle babam istememisti evlenmesini ama olan oldu . insanların bazen hayatlarının bir bölümünde böyle basireti bağlanıyor. Çok saçma sapan bir olaydı gerçektenBu nasil oluyor? Konu sahibinin sevgilisi en azindan bastan belli etmis.
Ama yani okuyan kiz alip okutmamak ne demek? Okumayan birini bulamiyor muymus da gencecik kizin hakkina girmis?
Ben evliyken mezun oldum. Hatta evlenmesem bitiremiyordum okulu. Benim aklim bir karis havadaydi hic umursamayip savsakliyordum. Esim bana bu sene mezun olmazsa seni bosarim dedi.
haklısın, onun hiç iş hayatında söz sahibi olmadım,olmak istemedim ama o da sormadı.Konu sahibesi erkekler çok bencil
İşyerinde terfi vericez ya da maaşını yükselticez siyah kuğuyu terk et deseler inan anında evet der
O adamın kariyeri seninkinden daha önemli inan bana, sen ona benim için işini bırak diyemezsin ama o sana der nedennnn çünkü o bir beyzade seninse diplomanın, kariyerinin hiçbir önemi yok!
Senin yerinde olsa o okula giderdi inan bana
Git paranı hayatını kazan güzelce
Kafanı taşlara vurursun sonra
yani birisini sevmek birlikte olmaktır. evlenmek midir hemen anlamıyorum, ne olacak şuan evlenirsek.Tabiki haklısınız. 5 yıldır birliktesiniz diye egitiminize karısmaya, bunun icin burun kıvırmaya hakkı yok. Evlilik kacmıyor sonucta. O kendini düsünüyor evlilik icin. E egitim icin de siz kendinizi düsünüyorsunuz sonucta. Eger size bu konuda burun yapıyorsa kosarak uzaklasın bence.
bunu bana yaşattığı için asla affetmicem onu, tamam bekleyeceğim dese de boş artık CherrySen mi bencilsin o mu ??!!??
Onun tuzu kuru olduğu için konuşuyor da, sen hayatboyu evde mi oturcaksın?
21 evlenme değil okuma yaşı zaten. Mezun olduğunda 25 olcaksın gayet genç bir yaş. O zaman istediğinle evlenirsin (bu adamı tercih etmezsin umarım)
Hemşireliğe durma git. Tıp bölümlerini herkese içim rahat tavsiye ediyorum istihdamı her daim var çünkü.
Ablama ben de çok üzülüyorumevet malesef yok..
ablanıza çok üzüldüm..
en çok da bu zoruma gidiyor.Seni cok sevseydi ve kaybetme korkusu olsaydi seni böyle zor durumda birakmazdi sana ve hayatina saygı duyardi. Çünkü sevgi ask böyle bi sey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?