- 11 Haziran 2017
- 622
- 527
- 18
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
sizin için çok üzüldüm,neden destek yerine köstek olurlar bilmiyorum. o bana okumak istiyorum deseydi ben onu motive etmek için her şeyi yapardım..Sakın bak sakın sakın sakın hayallerinden vazgeçme bende hemşirelik okucaktım üniversitede benim sevgilim de istemiyordu ayrılırız diyordu ben onu sectim okumadım ama cok pişmanım sakın pişman olacağın seyler yapma aklını kullan koca her zaman bulursun ama okumak öyle degil acıtan devam ederim de sakın deme bende öyle düsündüm ama esim acıktan okumama bile izin vermiyor bak canım daha gençsin sakın aptallık yapma sakın diyorum ha sakın
iş kuracakmış, yanında çalışırmışım.
bunu kabul etmedim ve ben bencilmişim. kendimi düşünüyormuşum..
Kadınlar ince düşünür canım ama erkekler kaba zaten bütün sorunlar burdan çıkar hem evliyken hemde sevgiliyken. Sevgiliyken kendilerini tam belli etmezler evlenince anlarsın yüzünü. Esim bana ve babana söz verdi okutcam diye hatta ama okutmadı işte.sizin için çok üzüldüm,neden destek yerine köstek olurlar bilmiyorum. o bana okumak istiyorum deseydi ben onu motive etmek için her şeyi yapardım..
merhabalar..
belki hatırlayanınız olur beni, önlisans bir bölüm okudum, sevemedim alım az,özelde de iş yok. lisans okumaya karar verdim. hemşirelik ve mühendislik vardı aklımda. şubat ayında çalışmaya başladıgımda ygsye 1,lysye 4 ay vardı. neyse sonuçlar açıklandı, anadoludaki yerlerde mühendislik oluyor, hemşirelik de çogu yerde oluyor.
bir de 5 yılı aşkın süren ilişkim var. 21-25 yaşlarımız. sınava çalışırken 4 yıl daha okumama olumsuz baktı. çünkü evlenmek istiyor.. ben okumak istediğimi en azından elimden geleni yapmak istiyorum dediğimde bir şey demedi kabullendi zannettim. sesinin çıkmamasının sebebi; stajım,vizelerim,finallerim,okulum var diye kazanamayacağımı düşünmesinden sanırım.
şuanki durumda aramız kötü, soguk ve mesafeliyiz.
belki ayrılmaya karar vermeye çalışıyor, ya da nasıl olur u düşünüyor.
aramızdaki sogukluk arttıkça kendimi suçlamaya başlıyorum, kendimi kötü hissediyorum.
21 yaş 4 yıl daha okumak için çok mu geç anlamıyorum.
birisini sevmek karşısındakinin hayallerini hiçe sayarak evlenmek mi onu da anlamıyorum.
edit : bekleyemem ben seni dedi. bencilsin kendini düşünüyorsun dedi.
ona hiçbir şey diyesim gelmiyor şuanda boğazım düğüm düğüm.
Kesinlikle okumalı ve onu asla kafana takmamalısın... Oku. Okumaktan başka çare yok. Daha iyisi daha anlayıslısı çıkar karşına ilerde. Altın bileziğini tak koluna önce. Evlilik için çok erken. Tahsilini bitir önce. Hayatta bol şanslar keske bende okuyabilseydim işim olsaydı....merhabalar..
belki hatırlayanınız olur beni, önlisans bir bölüm okudum, sevemedim alım az,özelde de iş yok. lisans okumaya karar verdim. hemşirelik ve mühendislik vardı aklımda. şubat ayında çalışmaya başladıgımda ygsye 1,lysye 4 ay vardı. neyse sonuçlar açıklandı, anadoludaki yerlerde mühendislik oluyor, hemşirelik de çogu yerde oluyor.
bir de 5 yılı aşkın süren ilişkim var. 21-25 yaşlarımız. sınava çalışırken 4 yıl daha okumama olumsuz baktı. çünkü evlenmek istiyor.. ben okumak istediğimi en azından elimden geleni yapmak istiyorum dediğimde bir şey demedi kabullendi zannettim. sesinin çıkmamasının sebebi; stajım,vizelerim,finallerim,okulum var diye kazanamayacağımı düşünmesinden sanırım.
aramızdaki sogukluk arttıkça kendimi suçlamaya başlıyorum, kendimi kötü hissediyorum.
birisini sevmek karşısındakinin hayallerini hiçe sayarak evlenmek mi onu da anlamıyorum.
Ablam üniversiteye girdiği yıl evlendi ve okulu tabi ki bitiremedi , bitirtmediler....merhabalar..
bir onceki konumda da vardı yorumunuz hatırladım sizi.bencil olan o.. 21 yaşında evlenecek değilsin herhalde zaten okumasan bile.. bittiğinde 25 olacaksın o bile erken ama makul..
bu yorumuda senin olaylar karşısındaki yorumlarına göre yazdım.. 21 yaşında olduğuna bile şaşırdım. akıllı ve mantıklı bir kadınsın. imkanın varken okumayı değilde evliliği tercih etmeyi sana yakıştıramam. sende kendine yakıştırma..
uzun yıllardır birlikteyiz, ilk sevgilim bir de. okulumdan vazgeçmeyeceğim yorumlarla iyice güvenim kendime geldi. ama üzülüyorum işte..Kesinlikle okumalı ve onu asla kafana takmamalısın... Oku. Okumaktan başka çare yok. Daha iyisi daha anlayıslısı çıkar karşına ilerde. Altın bileziğini tak koluna önce. Evlilik için çok erken. Tahsilini bitir önce. Hayatta bol şanslar keske bende okuyabilseydim işim olsaydı....
evet ,desteklemesi lazımdı.18 imde üniversiteye girdim. Beğenmedim 2 yıl sonra ayrıldım 21 imde başka bölüme girdim sınavla. 25 imde mezun oldum. Geç değil. Evlilik için erken. Sepetle gitsin o sevtilini. Seni desteklemesi lzım. Evlensen de okuyabilirsin. Eve kapatıp turşunu mu kuracak?
İlk sevgilin olabilir ama hakkını verememiş yıllarının boşa gittiğini düşünme bence buda bir tecrube çünkü yıllarca çok şey yaşamışsındır ne doğru ne yanlış biliyorsun artk. Okulu bırakıp evlensen çok pişman olacaksın bunun bi çok örneği var yaşayacağın aşk illaki karşına çıkar hemde daha güzeli. Bahtın açık olsunuzun yıllardır birlikteyiz, ilk sevgilim bir de. okulumdan vazgeçmeyeceğim yorumlarla iyice güvenim kendime geldi. ama üzülüyorum işte..
evet en cok buna kıızıyorum. kestirip attı.Haklısın.
Ayrıca her zaman bir yolu vardır ben 25 yaşındayım evlenmeyi düşünüyorum erkek arkadaşım da bekleyecek yaşta değil 7 yaş büyük benden. Ama tekrar okumak istiyorum sınava girdim puanım istediğim gibi gelmedi, olursa bu sene olmazsa seneye deneyeceğim düşün 26 olacağım.. 4 yıllık düşünüyorum ben de. Ve benden tek isteği Kıbrıs ya da çok uzak şehirler olmasın oldu. Hocalar sandığından daha anlayışlı çoğu zaman. Aktif öğrencilik yaşamak istiyorsan belki problem olur ama derslere git gel yaparsın sınavlarına girersin halledersin. Sana destek olup orta yolu bulmalıydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?