- 18 Ocak 2016
- 942
- 2.027
- 113
- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
şanslıymışsınız, ne kadar güzel..Ben de 21 yaşındayım, erkek arkadaşımla okulumuzun bitmesine 1 sene kaldı, o benden 2 yaş büyük ve mümkünse hemen evlenmek istiyor iş bulunca. Ama benim aklımda başka bir bölüm okumak daha vardı, hatta bunu yurtdışında yapmak istiyorum mümkünse, kendisinin evlenmek istemesine rağmen söylediği şey, eğer benim için bu hayalinden vazgeçersen seni asla affetmem. Şimdi düşün gerçekten seven adamın tepkisi hangisidir, gerçekten seven adam hayallerini her koşulda destekler. Bir yandan onun eğitim durumunu bilmiyorum ama ona denk ya da ondan üstün olmandan korkuyor da olabilir, yanımda çalışırsın falan demiş mesela... Her şey bir yana, bencillik yapan o sen haklısın, gerçekten seven seni destekler.
pes vallahi..kusura bakma ama okuyunca küfrettim
bencil herif! bir de kendi bencilliğini sana yıkarak kendi vicdanını rahatlatmaya çalışmış!
21 yaş ne ki, kız çocukluğunu bırakıp daha yeni kadın oldun sen!
ben hayatımda hiç sene kaybetmedim, lysye ilk girişimde kazandım, lisede üniversitede hazırlık okumadım ama 24 yaşımda mezun olacağım. senle aynı sayılır yani
eee ne yani 24 yaş geç mi? 44 müsünüz de evlenelim artık düzen istiyorum diye tutturuyor?
ne bu evlenme merakı ne olacak evlenince başı göğe mi erecek ne değişecek?
amaç birlikte olmaksa inan çaresi bulunurdu. onun şehrine giderdin ya da yakınlarına giderdin. o tayin isterdi zırt pırt.
çözüm "ya ayrıl ya da yallah" demek mi?!!?
benim eski erkek arkadaşım da böyleydi biliyor musun
mesela ben uzmanlığımı ingilterede yapmak istiyorum diyince "beni bırakıp nasıl gideceksin?" diye ağladı
öyle mecazen demiyorum basbayağı gözyaşları falan. hem de otobüste.
ben de ya beni ne kadar seviyor diye mutlu olmuştum. ayrı kalmayalım diye birlikte gitmenin yollarını falan araştırıyordum sabah akşam. hatta biliyo musun onun için bu hayalimden vazgeçmeyi bile düşündüm
daha sonra konuştuğumuzda açık yüreklilikle söyledi; adamın korkusu benden ayrılmak, benden ayrı kalmak değil de benim onu bırakıp gitmemmiş. ingiltereye gidince ondan ayrılırsam ya da başkasını bulursam kendisine yediremezmiş
sendeki de aynı hesap!
yeni bir üniversiteye, şehre gidince ondan ayrılmandan korkuyor
sen onu bırakama diye o seni bırakıyor!
çünkü terk etmek terk edilmekten daha iyi
bunların hepsinin köküne kibrit suyu
sanki ilişki yaşamıyorlar, sanki aşık değiller de ego savaşı yapıyorlar!
sakın bir adam için kariyerinden vazgeçme!
inşallah unuturum her şeyiBenim arkadaşım üniversitede okurken evlenmiş okulu bırakmış yas geldi 28 e cocuk oldu esle sorunlar aldatmalar vs vs. Kiz girdi sinava hemsirelik kazandi gidiyor okula hemde yarıladı bile sen daha 21 yaşındasın hayatın başındasın ve guzel bölümler, üzülme ve bırakma üniveriste hayati guzeldir basla bakalim unutursub herseyi
neden beklememek istemesi normal..Sende haklısın o da haklı. Senin yaşın daha çok küçük uzun bir hayat var önünde. Bnce de kesinlikle okumalısın. Yarın hayatında o olacak mı ? Ya olmazsa ve okumadigina pişman olursan. O da belki işini kurmuştur artık hayata düzene girsin istiyordur. Ayrıca 4 sene sonra hala onu sevcekmisin belli değil. Seni beklemek istememesi normal. Herkes önüne baksın bence
Bazı insanlarda aşağılık kompleksi olabiliyor ya da orada ya kendi dengi birini bulursa ya da başkasından hoşlanırsa diye düşünüyor da olabilir. Şahsen düzen kurmak istediğinden dolayı bunu düşündüğünü sanmıyorum. Korkuları var ve bencilce bu korkular uğruna sizi ileride pişman olacağınız bir karar almaya zorluyor... 4 yıl ne ki? Gerçekten seven güvenen adamın kapı gibi arkanızda durması hatta bu azimle gururlanması lazımdı.şanslıymışsınız, ne kadar güzel..
lise mezunu ama müdür,evi arabası var.
senelerdir sevgiliyiz, sevgili oldugumuzda ne müdürdü ne evi vardı ne arabası.
ne eğitim durumu ne de iş durumu benim umrumda değilki.. bunu bilmesi lazımdı.
haklısınız bu yüzden ona çok kızıyorum.Bazı insanlarda aşağılık kompleksi olabiliyor ya da orada ya kendi dengi birini bulursa ya da başkasından hoşlanırsa diye düşünüyor da olabilir. Şahsen düzen kurmak istediğinden dolayı bunu düşündüğünü sanmıyorum. Korkuları var ve bencilce bu korkular uğruna sizi ileride pişman olacağınız bir karar almaya zorluyor... 4 yıl ne ki? Gerçekten seven güvenen adamın kapı gibi arkanızda durması hatta bu azimle gururlanması lazımdı.
Aynen öyle hani evlenseniz bile belki soğuyacaktınız birbirinizden, tercihiniz okuldan yana olacak diye umuyorum. 4 yıl sonrasının garantisi yok, evlenseniz ve yüzüstü kalsanız ah ben niye okumadım demeyin.haklısınız bu yüzden ona çok kızıyorum.
evlensek bile kim 4 yıl sonrasının garantisini verebilir ki.?
devam edeceğim, ailem de arkamda oldugu için içim rahat bir şekilde okuyacağım.Aynen öyle hani evlenseniz bile belki soğuyacaktınız birbirinizden, tercihiniz okuldan yana olacak diye umuyorum. 4 yıl sonrasının garantisi yok, evlenseniz ve yüzüstü kalsanız ah ben niye okumadım demeyin.
arkana bakma kaç o adamdan. eğer ki karşındaki kişi senin için en iyisini isteyemiyorsa o senin için doğru kişi değildir. asıl bencil de kendisi ayrıca...merhabalar..
belki hatırlayanınız olur beni, önlisans bir bölüm okudum, sevemedim alım az,özelde de iş yok. lisans okumaya karar verdim. hemşirelik ve mühendislik vardı aklımda. şubat ayında çalışmaya başladıgımda ygsye 1,lysye 4 ay vardı. neyse sonuçlar açıklandı, anadoludaki yerlerde mühendislik oluyor, hemşirelik de çogu yerde oluyor.
bir de 5 yılı aşkın süren ilişkim var. 21-25 yaşlarımız. sınava çalışırken 4 yıl daha okumama olumsuz baktı. çünkü evlenmek istiyor.. ben okumak istediğimi en azından elimden geleni yapmak istiyorum dediğimde bir şey demedi kabullendi zannettim. sesinin çıkmamasının sebebi; stajım,vizelerim,finallerim,okulum var diye kazanamayacağımı düşünmesinden sanırım.
şuanki durumda aramız kötü, soguk ve mesafeliyiz.
belki ayrılmaya karar vermeye çalışıyor, ya da nasıl olur u düşünüyor.
aramızdaki sogukluk arttıkça kendimi suçlamaya başlıyorum, kendimi kötü hissediyorum.
21 yaş 4 yıl daha okumak için çok mu geç anlamıyorum.
birisini sevmek karşısındakinin hayallerini hiçe sayarak evlenmek mi onu da anlamıyorum.
edit : bekleyemem ben seni dedi. bencilsin kendini düşünüyorsun dedi.
ona hiçbir şey diyesim gelmiyor şuanda boğazım düğüm düğüm.
doğrusu bu biliyorum, ama yine de kötü,üzgün hissediyorum. keşke hemen iyi olsamAmaaaannn. Beklemezse beklemesin. Koca mi yok?! Bosver sen en dogrusunu yapiyorsun. Esas bencil olan kendisi..
Neden olacak ekonomik olarak ona bağımlı ol diye... ve böyle bir bağımlılık da seni her konuda ona muhtaç edecek birde çocuk oldu mu muhtacligin katlanacak... BunuN onun için artisi büyük seni istediği gibi yonetebilmesi bu evlilik de seni birçok zorluğa muhtaç kilmasi acisindan... Çünkü eğer meslek sahibiysen istemediğin bir durumda rahatlıkla evliliği bitirme imkanın var.. mesleğinin olmaması ise bunun tam aksi evlilikde olmaması gereken bazı haksizliklarda dahi susup oturmakdan başka çare birakmamasi... Bu yüzden mesleğin senin kolunda ömür boyu kullanabilecegin altin bilezigin..sizin için çok üzüldüm,neden destek yerine köstek olurlar bilmiyorum. o bana okumak istiyorum deseydi ben onu motive etmek için her şeyi yapardım..
doğrusu bu biliyorum, ama yine de kötü,üzgün hissediyorum. keşke hemen iyi olsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?