• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklılık mı, mutluluk mu? Bu evden gitmek istiyorum.

Aile huzuru en önemlisi bence. Kira yüzünden sıkışırsanız bir sonraki aya kadar sıkıntı çekersiniz. Ev içinde bir problem olduğunda sürekli huzurunuz kaçar ne kadar sürer ay mı yıl mı orası muamma..

Eşim kendi kendimize sıkıntı çekeceğimizi söylüyor, o ailesinin durumundan dolayı biraz rahata alışık, yapamamaktan, yetirememekten korkuyor. Bu arada mesleği çok iyidir ama işte.. Ailem de kırılır reddedersen diyor ki kırılmışlar bile. Şimdi onlara direkt söylediğim için benimle küs ve konuşmuyor.
De ki Rhata alışmışsın anlıyorum am a bu senin için fırsat kendi kendine bişeyler yapabilmen için fırsat iki kişiyiz pekala bi kirayı ödeyebiliriz yani ev ev üstüne olmaz ben kötü olmak istemiyoorum .. Reddettim kötü oldum daha kötü olmak istemiyorum .. Benim kırgınlığımın bi önemi yok mu de gerekirse boşanırız de olmaz yani yapamam de

Gorumce evli mi o kimin evinde oturuyor

Görümcem evli, başk şehirde oturuyor. Yazdan yaza gelir. Onun durumu çok iyidir mesela, özel şoför yatılı hizmetçisi filan vardır. KV-KP de hayatta değil, o da benim yaptığımı yanlış buluyor. Kabul ermeliymişim ya da biraz beklemeliymişim. O bence durumu toparla diyor, yani kabul et demeye getiriyor.

De ki Rhata alışmışsın anlıyorum am a bu senin için fırsat kendi kendine bişeyler yapabilmen için fırsat iki kişiyiz pekala bi kirayı ödeyebiliriz yani ev ev üstüne olmaz ben kötü olmak istemiyoorum .. Reddettim kötü oldum daha kötü olmak istemiyorum .. Benim kırgınlığımın bi önemi yok mu de gerekirse boşanırız de olmaz yani yapamam de

Hepsini daha fazlasını söyledim. Önce bir dinliyor hak veriyor sonra annesini babasını görünce başa sarıyor. Gitsin otursunlar bana ne?

Hepsini daha fazlasını söyledim. Önce bir dinliyor hak veriyor sonra annesini babasını görünce başa sarıyor. Gitsin otursunlar bana ne?
O zaman tavrını devam ettir senin fikrini önemsemeyeni sen hiç önrmseme . aynı evde oturma zaten reddettin ya şimdi sana kinleniyorlardır aynı evde otursanda yağlı ballı olmazsın

ben de bir kayınvalideyim.oğlumla gelinim ayrı evde ama gün gelirde,aynı evde oturmak durumunda kalırsak,maddi sebeplerden ötürü.kümes gibi bir yer tutarım yine yalnız otururum.bu geliniyle aynı evde olma fikri,kayınvalide olarak bir tek beni mi geriyor anlamıyorum.
nedir bu gelinle oturma merakı?
tek değilsiniz benim rahmetli anaannem de derdi ben kimsenin yanında kalamam
tek göz sobalı evine benim sarayım derdi
kızlarının oğullarının evinde iki gün üst üste kalamaz soluğu evinde alırdı üstelik çok zorlanırdı 78 yaşındaydı
burada va çevremde 45 yaşında olup gelinin evine yerleşmek için türlü hile ve baskı yapan kayınvalideleri anlamıyorum

Son düzenleme:
Görümcem evli, başk şehirde oturuyor. Yazdan yaza gelir. Onun durumu çok iyidir mesela, özel şoför yatılı hizmetçisi filan vardır. KV-KP de hayatta değil, o da benim yaptığımı yanlış buluyor. Kabul ermeliymişim ya da biraz beklemeliymişim. O bence durumu toparla diyor, yani kabul et demeye getiriyor.

Anası babası bu kadar zor durumdaysa yardim ediversin ay yok kanmayin bunlara ben gerildim burdaa

KV biz evlenmeden önce her hafta eve temizlikçi alırmış. Biz evlendik, baktım ne gelen var ne giden. Gel birlikte yapalım işi demeye başladı. Haftada bir ben giderdim, sözde birlikte, temizlik yapar dönerdim. Sonra hastayım mastayım derken bıraktım. İşi de bana yıkacak, para vermemek için. Sen kadından daha temiz yapıyorsun diyordu bana. Yok yok, hiç oluru yok bu işin. Gezme tozma da istemem, her gün misafirleri var, her akşam bir dizisi var. Günün yarısı akşam yemeğini yapmakla geçer. Çocuğum olmadan olsaydı, belki, bir ihtimal artısını eksisini düşünürdüm ama şu an hiç oluru yok.
nasıl zenginlik bu böyle anlamadım ki?
ne anladık şimdi trilyonluk servetten.
daha evini temizletemiyo bu kv.
cnm senin bu kp kv çok mu cimri.
bi türlü yaşantılarını tasvir edemedim kafamda.
lüks yaşıyolar diyosun ama eve bi gündelikçi almıyosa bu lüks yaşamak mı?
aklım karıştı benim:))
lüks yaşıyolar derken neleri lük kuzum:))

iyide o imkanlar sana sunulmamış oğullarına sunulmuş.. oğulları başkasıyla evlenmiş olsa ona da sunulacakmış..
sanki sana özel bir imkan sağlamışlar gibi bıdı bıdı ya gerek yok..
eşinizde biraz gurur olsa o evi boşaltıp kiraya çıkar ..
+1 sanki evi gelinin üzerine yapmışlar da şöyle fedakarlık yaptık böyle fedakarlık yaptık diyorlar
verdikleri evde tek gelin oturuyor zaten oğulları oturmuyor

nasıl zenginlik bu böyle anlamadım ki?
ne anladık şimdi trilyonluk servetten.
daha evini temizletemiyo bu kv.
cnm senin bu kp kv çok mu cimri.
bi türlü yaşantılarını tasvir edemedim kafamda.
lüks yaşıyolar diyosun ama eve bi gündelikçi almıyosa bu lüks yaşamak mı?
aklım karıştı benim:))
lüks yaşıyolar derken neleri lük kuzum:))

Aslında hiç cimri değildir yani yemeye içmeye, misafire, ona buna hediye, özellikle kılık kıyafete filan bol bol harcar ama evde gelin varken gündelikçiye ne gerek var diye düşünmüş olmalı, bir süre sonra yine haftalık almaya başladı ama zaten çoğu Zaman bizde ya da ben gidersem ben derler toplarım.

Siz calisiyor musunuz

Hayır eşime bunu da söyledim, beni bir yıl idare et, ben ders çalışıp atanayım, sana destek olurum diye. Böyle bir aradayken ders de çalışılmıyor ki. Ama evlenmeden önce çalışıyordum, ailem yanına dönersem yine çalışabilirim ama umarım bu saçma konu o noktaya gelmez.

ben de bir kayınvalideyim.oğlumla gelinim ayrı evde ama gün gelirde,aynı evde oturmak durumunda kalırsak,maddi sebeplerden ötürü.kümes gibi bir yer tutarım yine yalnız otururum.bu geliniyle aynı evde olma fikri,kayınvalide olarak bir tek beni mi geriyor anlamıyorum.
nedir bu gelinle oturma merakı?
Vallahi ellerinizden öpesim geldi...

Benim anlayamadigim bir nokta var.

Hem hakli hem mutlu olmak mumkun degil mi? Yani sizin hakliliginizi gorup sizi mutlu etmeyen biriyle evli olmak cok mantiksiz.

Esiniz ne kendi standartlarini dusunuyor, ne de sizi umursuyor. Ailenin maddi sikintidan boyle bir sey yaptigina inanmasi icin de akli melekelerden biraz yoksun olmasi lazim.

Zaten surekli berabermissiniz. Yani fedakarlik yapan sizsiniz aslinda.

Esiniz size sormadan beraber oturacagiz demis. Sizin onun suratina bakmamaniz gerekirken bir de size kusecek yuzu nasil bulabiliyor?

Yani bu adama ben ailenizin kolesi olabilirim izlenimini kim verdi? Bence siz vermissiniz. Rest cekip bu algiyi yikin.

Son düzenleme:
Benim anlayamadigim bir nokta var.

Hem hakli hem mutlu olmak mumkun degil mi? Yani sizin hakliliginizi gorup sizi mutlu etmeyen biriyle evli olmak cok mantiksiz.

Esiniz ne kendi standartlarini dusunuyor, ne de sizi umursuyor. Ailenin maddi sikintidan boyle bir sey yaptigina inanmasi icin de akli melekelerden biraz yoksun olmasi lazim.

Zaten surekli berabermissiniz. Yani fedakarlik yapan sizsiniz aslinda.

Esiniz size sormadan beraber oturacagiz demis. Sizin onun suratina bakmamaniz gerekirken bir de size kusecek yuzu nasil bulabiliyor?

Yani bu adama ben ailenizin kolesi olabilirim izlenimini kim verdi? Bence siz vermissiniz. Rest cekip bu algiyi yikin.

Dediğiniz gibi resti çekip böyle algıları varsa yıktım. Bana tamam ayrı otururuz dendi gakat onlar beni haksız görüp, ikna etmek derdindeler ama kararım kesindir.

Haklı ve mutlu tabi ki olunur ama benim şu an mutlu olabilmem için bu evden çıkıp gitmem lazım, bunu yapmak da beni haksız duruma düşürür. Biz tamam dedik, neden yine de çıktın gittin, denir. Tamam dendi ama eşim de dahil herkes tavırlı ve buna hakları olduklarına inanıyorlar.

Son olarak eşime gelince, iyi şartlarda yaşamaya alışmış, acaba kazandığım parayla yapabilir miyim ? kaygısını çok iyi anlıyorum ama sizin dediğiniz gibi o beni anlayamıyor. Ona göre de ailesi çok çok iyi, fedakar, sorun yaşanacak bir aile değil, benim kaygılanmam yersiz.

Aslında hepsi öyle düşünüyor, biz çok iyi insanlarız, çok iyi geçiniyoruz, nasıl istemezsin?

Bu olayla gördük ki, ben onların istediği tek bir şeyi istemezsem, itiraz edersem, herkes kötü oluyor, kimse geçinemiyor... Ben de her zaman onlara uyamam.

İşte tüm bunları düşünüp, anlayamıyorlar.

Dediğiniz gibi resti çekip böyle algıları varsa yıktım. Bana tamam ayrı otururuz dendi gakat onlar beni haksız görüp, ikna etmek derdindeler ama kararım kesindir.

Haklı ve mutlu tabi ki olunur ama benim şu an mutlu olabilmem için bu evden çıkıp gitmem lazım, bunu yapmak da beni haksız duruma düşürür. Biz tamam dedik, neden yine de çıktın gittin, denir. Tamam dendi ama eşim de dahil herkes tavırlı ve buna hakları olduklarına inanıyorlar.

Son olarak eşime gelince, iyi şartlarda yaşamaya alışmış, acaba kazandığım parayla yapabilir miyim ? kaygısını çok iyi anlıyorum ama sizin dediğiniz gibi o beni anlayamıyor. Ona göre de ailesi çok çok iyi, fedakar, sorun yaşanacak bir aile değil, benim kaygılanmam yersiz.

Aslında hepsi öyle düşünüyor, biz çok iyi insanlarız, çok iyi geçiniyoruz, nasıl istemezsin?

Bu olayla gördük ki, ben onların istediği tek bir şeyi istemezsem, itiraz edersem, herkes kötü oluyor, kimse geçinemiyor... Ben de her zaman onlara uyamam.

İşte tüm bunları düşünüp, anlayamıyorlar.

Evden cikip gitmenize gerek yok. Siz de onlara tavrinizi gosterin.

Bu devirde ayni evde yasamanin anormalligini, tek basina bosanma sebebi sayildigini hukuk tarafindan, gercekten sizi dusunseler ve kendileri icin de zor olacagina inansalar kendi evinizde mutlu olmaniza izin vereceklerini kesin ve net bir dille soyleyin.

Yani mahcup falan davranmayin, siz de surat asin. Sonucta anormal bir talepte bulunan onlar.

Aile ayni eve cikarak maddi durumu toparlayacaksa ve gercekten sizi dusunuyorsa zaten eve yaptigi alisverise devam ederdi sizin yeni evinizde de. Yalnizca eviniz degismis olurdu.

Esinize bu zamana kadar fedakarlik yapanin siz oldugunu, surekli beraber vakit gecirmenin yanlis bir tutum oldugunu ama onun icin bu zamana kadar katlandiginizi, siz verdikce daha cok klan hayati yasamak istediklerini soyleyin.

Not: 10 gayrimenkulu ve yalnizca 300 000 liralik bir borcu olan bir ailenin cocuklarini 1-2 yil kira almadan evlerinde oturttular diye fedakarlik yaptiklarinin iddia edilmesine yalnizca guluyorum. Ve bunu ailelerin kesinlikle cocuklara yardim etmesi gerekmedigine inanan biri olarak yaziyorum.

Back
X