- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
Evden cikip gitmenize gerek yok. Siz de onlara tavrinizi gosterin.
Bu devirde ayni evde yasamanin anormalligini, tek basina bosanma sebebi sayildigini hukuk tarafindan, gercekten sizi dusunseler ve kendileri icin de zor olacagina inansalar kendi evinizde mutlu olmaniza izin vereceklerini kesin ve net bir dille soyleyin.
Yani mahcup falan davranmayin, siz de surat asin. Sonucta anormal bir talepte bulunan onlar.
Aile ayni eve cikarak maddi durumu toparlayacaksa ve gercekten sizi dusunuyorsa zaten eve yaptigi alisverise devam ederdi sizin yeni evinizde de. Yalnizca eviniz degismis olurdu.
Esinize bu zamana kadar fedakarlik yapanin siz oldugunu, surekli beraber vakit gecirmenin yanlis bir tutum oldugunu ama onun icin bu zamana kadar katlandiginizi, siz verdikce daha cok klan hayati yasamak istediklerini soyleyin.
Not: 10 gayrimenkulu ve yalnizca 300 000 liralik bir borcu olan bir ailenin cocuklarini 1-2 yil kira almadan evlerinde oturttular diye fedakarlik yaptiklarinin iddia edilmesine yalnizca guluyorum. Ve bunu ailelerin kesinlikle cocuklara yardim etmesi gerekmedigine inanan biri olarak yaziyorum.
Eşim hukukçu, ikinci paragrafta yazdığınızı eminim sizden ve benden daha iyi biliyordur.
Evden çıkıp gitmeyi istiyorum çünkü, bizim evimizdesiniz, fedakarlık yaptık dendikçe evi yıkasım, alın evinizi diyesim geliyor. Trajikomik olansa, artık fedakarlık yapmayın, siz gelin evinizde oturun, yapılanların ikisini de kiraya verin, o evler daha pahalı, borcunuzu ödeyin, biz kiraya çıkarız, sıkıntı da çekeriz diyorum, yaranamıyorum. Tüm bunları söylerken "Kendi annem de olsa oturmam." demem şık değilmiş.
İnsanlar neden böyle bilmiyorum. 40 yıl sırtında taşı iyi, bir gün indir kötü, hesabı oldu bizimki.
İnanın zor duruyorum. Böyle ailenin de, evin de, kocanın da.. deyip gitmek istiyorum.
Bir de şu var, bir yıl gitsin o kendi ailesiyle yaşasın, ben kendi ailemle, ben atanınca da bir araya geliriz tekrar. Ahhh asıl fedakar benim, böyle bir eşi, bu durumda bile seviyorum.. Lanet duygusallıklarımız..