• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklılık mı, mutluluk mu? Bu evden gitmek istiyorum.

Evden cikip gitmenize gerek yok. Siz de onlara tavrinizi gosterin.

Bu devirde ayni evde yasamanin anormalligini, tek basina bosanma sebebi sayildigini hukuk tarafindan, gercekten sizi dusunseler ve kendileri icin de zor olacagina inansalar kendi evinizde mutlu olmaniza izin vereceklerini kesin ve net bir dille soyleyin.

Yani mahcup falan davranmayin, siz de surat asin. Sonucta anormal bir talepte bulunan onlar.

Aile ayni eve cikarak maddi durumu toparlayacaksa ve gercekten sizi dusunuyorsa zaten eve yaptigi alisverise devam ederdi sizin yeni evinizde de. Yalnizca eviniz degismis olurdu.

Esinize bu zamana kadar fedakarlik yapanin siz oldugunu, surekli beraber vakit gecirmenin yanlis bir tutum oldugunu ama onun icin bu zamana kadar katlandiginizi, siz verdikce daha cok klan hayati yasamak istediklerini soyleyin.

Not: 10 gayrimenkulu ve yalnizca 300 000 liralik bir borcu olan bir ailenin cocuklarini 1-2 yil kira almadan evlerinde oturttular diye fedakarlik yaptiklarinin iddia edilmesine yalnizca guluyorum. Ve bunu ailelerin kesinlikle cocuklara yardim etmesi gerekmedigine inanan biri olarak yaziyorum.

Eşim hukukçu, ikinci paragrafta yazdığınızı eminim sizden ve benden daha iyi biliyordur.

Evden çıkıp gitmeyi istiyorum çünkü, bizim evimizdesiniz, fedakarlık yaptık dendikçe evi yıkasım, alın evinizi diyesim geliyor. Trajikomik olansa, artık fedakarlık yapmayın, siz gelin evinizde oturun, yapılanların ikisini de kiraya verin, o evler daha pahalı, borcunuzu ödeyin, biz kiraya çıkarız, sıkıntı da çekeriz diyorum, yaranamıyorum. Tüm bunları söylerken "Kendi annem de olsa oturmam." demem şık değilmiş.

İnsanlar neden böyle bilmiyorum. 40 yıl sırtında taşı iyi, bir gün indir kötü, hesabı oldu bizimki.

İnanın zor duruyorum. Böyle ailenin de, evin de, kocanın da.. deyip gitmek istiyorum.

Bir de şu var, bir yıl gitsin o kendi ailesiyle yaşasın, ben kendi ailemle, ben atanınca da bir araya geliriz tekrar. Ahhh asıl fedakar benim, böyle bir eşi, bu durumda bile seviyorum.. Lanet duygusallıklarımız..

ben de bir kayınvalideyim.oğlumla gelinim ayrı evde ama gün gelirde,aynı evde oturmak durumunda kalırsak,maddi sebeplerden ötürü.kümes gibi bir yer tutarım yine yalnız otururum.bu geliniyle aynı evde olma fikri,kayınvalide olarak bir tek beni mi geriyor anlamıyorum.
nedir bu gelinle oturma merakı?

Ben de ellerinizden öpüyorum. Hep böyle kalın e mi? :)

Muhtemelen senin kpder borcu en hızlı şekilde bitirme cabasinda bu yüzden aynı ev diyor.sizde taşınınca eve giren gelir artacak borç daha çabuk bitecek senin annemle dahi yapamam lafı onlar gore sık değilse onlarında biz senin için neler yaptık lafları sık değil.ne yaptılarsa yüzüne vurmuşlar resmen.durusunuzdan hiç taviz vermeyin.
Brn yanilipta kp kv ve kocama desenli aynı ve oturup ev alalim vallahi hepsi beni taşlar kafayimi yedin diye.hangisi anormal bilemedim

Ahhhh nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. O kadar uzun, o kadar dağınık ama aslında o kadar net ve basit ki.
Özet şu, 2 yıllık evliyim, 2 yıldan sonra kayınvalidem ile oturmam isteniyor. Reddettim tabi ki, 2 yıldır onlar için evlat, çok iyi gelin olan ben, şimdi nankörüm.

Eşimin ailesinin maddi durumu çok iyidir, hatta hiç unutmam KP bir keresinde:"hiç çalışmadan oturup yesek, yine bütün sülaleye yeter" demişti, durumu anlatmak için. Şimdi ise maddi sebeplerden ötürü birlikte oturmalıymışız. Şunu da söyleyeyim, şimdi kp evinde oturuyoruz ama madem onlar sıkıntıda, bizim oturduğumuz ev kiraya verilecek, versinler, ben onlardan bir şey istemiyorum, ben eşimden istiyorum, kiraya çıkalım, çok iyi olmasak da idare edelim kendi kendimizi diyorum.

Ayyy çok uzun yaa siz sorun ben yanıtlayayım, sıkıntıdan yerimde duramıyorum, uzun uzun yazamıyorum, bu evde, bu şehirde durmak istemiyorum. Çıkıp hemen gitmek istiyorum. Çok karışığım, çok sıkılıyorum.
Öyle olur zaten iyisen herkes iyi en ufak falsonda senden kötüsü yok kuzum asil nankör kv ler kizim kizim der bi yanlisini söyleyince oyyyy öyledirde böylediiiiir :KK11:şunu bi kere kavrayalim kizimsin filan hikaye sen el kızısın samimiyete kanip bunu unutma kocanda el oğlu bi yerde bak hooop anneyi tutmuş kv lerde senden yana gözükür ama oğlani tutarlar hep o yüzde s. Yaranır diyorum arkadaş etrafımda gördügümde bu s.çan hatunlar el üstunde geziyo vallaha.:kızgın::kızgın::kızgın:

Eşinizin geliri de aynı evde toplansin diye istiyor olabilirler
sonuçta iyi işi olan bir avukatsa kazancı da iyidir
sürekli oturduğu ev başıma kakilacaksa evi bırakır giderim daha iyi
isteyen de benimle gelir gelmezse de ailesinin eteğinde yaşasın dursun

Ben araları okuyamadım hep aileyle beraber olma durumu var sanırım. Kendu kendinize sosyallik yaratin kurs olur gönüllülük olur vs.
Kv kp takmayin ama takmamaya sartlanmayin ki atanabilesiniz.

Esinde ya bu duzende kalsın yok kendini rahatsiz hissediyorsa iki oda bi salon yeter simdilik size. Ev bakın siz. Burası bizim icin ideal istersen orasi yoksa burasi diyip kestirip atin.
NORMAL OLAN SIZSINIZ tuhaf olan onlar.

Ahhhh nereden başlasam, nasıl anlatsam bilemiyorum. O kadar uzun, o kadar dağınık ama aslında o kadar net ve basit ki.
Özet şu, 2 yıllık evliyim, 2 yıldan sonra kayınvalidem ile oturmam isteniyor. Reddettim tabi ki, 2 yıldır onlar için evlat, çok iyi gelin olan ben, şimdi nankörüm.

Eşimin ailesinin maddi durumu çok iyidir, hatta hiç unutmam KP bir keresinde:"hiç çalışmadan oturup yesek, yine bütün sülaleye yeter" demişti, durumu anlatmak için. Şimdi ise maddi sebeplerden ötürü birlikte oturmalıymışız. Şunu da söyleyeyim, şimdi kp evinde oturuyoruz ama madem onlar sıkıntıda, bizim oturduğumuz ev kiraya verilecek, versinler, ben onlardan bir şey istemiyorum, ben eşimden istiyorum, kiraya çıkalım, çok iyi olmasak da idare edelim kendi kendimizi diyorum.

Ayyy çok uzun yaa siz sorun ben yanıtlayayım, sıkıntıdan yerimde duramıyorum, uzun uzun yazamıyorum, bu evde, bu şehirde durmak istemiyorum. Çıkıp hemen gitmek istiyorum. Çok karışığım, çok sıkılıyorum.

Kprin durumunu bir kenara bırakırsak eşinizin durumu nasıl? Maaşı var mı? Sıkıya gelebilir mi? Siz çalışıyor musunuz? Eşinizin bu konuda görüşü ne?

15 sayfa olmuş konu azıcık okuyaydım iyiydi. Bir bakayım belki cevaplarım vardır sayfalarda.

Konu baya ilerlemiş benim yorumum azcık yersiz olmuş. İçini de boşaltmak istemedim.

Son düzenleme:
ben de bir kayınvalideyim.oğlumla gelinim ayrı evde ama gün gelirde,aynı evde oturmak durumunda kalırsak,maddi sebeplerden ötürü.kümes gibi bir yer tutarım yine yalnız otururum.bu geliniyle aynı evde olma fikri,kayınvalide olarak bir tek beni mi geriyor anlamıyorum.
nedir bu gelinle oturma merakı?
Aslan kayınvalide,teksin tek:KK200:

Aaaynen böyle anlattım, kendi annem bile olsa yapamam dedim ama verdikleri cevap şu:"Biz de aynı evde asla rahat etmeyiz, biz sizin için bunu kabul ediyoruz da, sen nasıl etmiyorsun?"
Siz taviz vermeyin ve başta kötü olun,sonradan başka şeylerle, daha uzun süreli kırgınlıklar yaşanacağına ,gerçekçi olup söylemeniz onları şaşırtmıştır,zamanla hak verirler!

Yorum yazan, akıl veren, destek olan heeeeerkese çok teşekkür ederim. Dediğimden vazgeçmem artık ama anlamıyorum, KV gündüz çağırmıştı bekledim akşam eşim gelince bir çaya diye birlikte geçtik onlara. KV eskisi gibi değildi ama yine iyi-kötü konuştu.
Görümcem hiç konuşmadı, oysa ki dün se bu mesele vardı ama konuşuyordu, sadece bir ortaya soğuk "hoş geldiniz" Dedi, abisiyle yani eşimle konuştu benimle hiç konuşmadı, ben nasılsın diye sorunca sadece iyiyim Canım sağol Dedi. Sonra kahve yaptı getirdi, ilk önce büyüklere verdi, sonra kendisine ve bana en son ayrı getirdi. Kahveyi tepsiyle koydu masaya, hiç konuşmuyor halen, ben de hiç alıp içmedim, zaten kucağımda oğlum vardı, herkes içti bitirdi en son KV "kahveni iç" dedi her neyse uzatmıyorum, Kahveler içildi herkes kalktı ben de finlanları topladım ben ve görümcem mutfakta yalnız kaldık, bu arada o hiç konuşmayınca eşim de çok bozuldu, o hep söylerdi, ailemle hep böyle iyi olun diye, her neyse, mutfakta yalnız kalınca birden görümcem çok güzel konuşmaya başladı, şu şöyle bu böyle, eskisi gibi oldu yani. Ama size yemin ederim, iki hali arasında dağlar kadar fark vardı.

Neden öyle yaptı, anlamadım.

Şu an oturduğumuz ev çok çok lüks, yani biz buranın kirasını ödeyemeyiz, bu arada KP on tane ev var, asla bize vermek zorunda değil, kendi emeği, kazancı ama bizden de bu fedakarlığı beklememeli. Küsmemeliler bence.
Bence sen cok düşünme sağlığından olursun bırak seni yanlarına alsınlar onların ve esinin burnundan getir guzellikle benimde aynı şey başıma geldi en sonunda bizi kovdular gidin sizinlemi uğraşcaz dediler olmadığını göster onlara biraz sabırla istersen sana taktikde verim :))

Eşim kendi kendimize sıkıntı çekeceğimizi söylüyor, o ailesinin durumundan dolayı biraz rahata alışık, yapamamaktan, yetirememekten korkuyor. Bu arada mesleği çok iyidir ama işte.. Ailem de kırılır reddedersen diyor ki kırılmışlar bile. Şimdi onlara direkt söylediğim için benimle küs ve konuşmuyor.

Kimse kimse ile bir oturmak zorunda degil kusura bakmasinlar. Ben o hatayi yaptim 4 yil once 3 sene bir oturdum. Simdi yuzlerine bakmak istemiyorum. Simdi kirilirlarsa kirilsinlar cunku eger kabul edersen sen daha kotu olacaksin. Iliskiniz daha kotu olacak. Bir oturup mutlu olan insan gormedim. Mutluyum diyenlerede ben inanmiyorum.

Bence sen cok düşünme sağlığından olursun bırak seni yanlarına alsınlar onların ve esinin burnundan getir guzellikle benimde aynı şey başıma geldi en sonunda bizi kovdular gidin sizinlemi uğraşcaz dediler olmadığını göster onlara biraz sabırla istersen sana taktikde verim :))

İnanın onlarla bir arada bir gün bile yapamam. Taktiklerinizi verin, şimdi de hep bir aradayız, yağabilirsem şimdi yaparım :) bu arada birkaç mesaj üstte bir durumdan bahsettim, ona da göz atıp, bir akıl verebilir misiniz acaba ? Hemen bı sayfada bir yorumum var.

Bence senin bilmediğin şeyler var senden gizliyorlar

Bence bilmediğim komplike bir şey yok, sürekli birlikte olalım istiyorlar, bir daha da ayrılmayız herhalde.
Bir de birkaç mesaj üstte bir durumdan bahsettim, rica etsem ona da göz atıp bir yorum yapar mısınız ? 16. Sayfanın içindeydi.

Back
X