- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Biz de kavga edemeyiz ben oldu olası yüksek sesten korkarım çok şükür ne baba evinde ne evliliğimde görmedim o yüzden biz de kavga bağırma tartışma yok 10-15 gün küslük var ben haklı olsamda susuyorum İnan bir erkeğe sinirli iken sen haklısın desen bile dinlrmezbi kaç aydır gayet rayına oturttuk hayatımızı derkeeenn.......
eşimle 3 gün önce tartıştık. 3 gün küslüğün ardından biraz önce barıştık.
konu uzun olduğu için anlatmicam vaktinizi almayım..
sonuç olarak geldiğimiz nokta: ikimiz de hala kendimizi haklı görüyoruz.
ve eşim eğer bi konuda haklı olduğundan eminse ona muhalefet olduğum için adeta kudurur..son olayda da kudurdu..yani sinirden duvarı yumrukladı falan..
3. günde artık dayanamadığım için geri adım attım ve o da teselli etti vs vs..öylelikle barıştık..
eşim ısrarla:lütfen senden tek ricam ben öfkeliyken ısrarla cevap verme, bu benim zaafım..öfkemi kontrol etmede zorlanıyorum dedi.
ben tartışmada öfkemi kontrol ediyorum..tek sorunum haklıyken susamamak..aslında o anda susup münasip zamanda söylesem herşey çözülcek ama üstüne üstüne gidiyorum ve olay çıkmaza sarıyo...
münakaşadan kaçmayı başarabilen, herşeye benim gibi bi cevabı varken susmayı becerebilenlerden öneri istiyorum.
konumun bi kaç saatliğine dahi olsa taşınmamasını oky'den rica ediyorum..
zaten çok uzasın geyiğe dönüşsün gibi bir isteğim yok..
dip not: o adamdan iş çıkmaz, boşa, umudunu kes tarzı yorum yapacak arkadaşlar lütfen ölü taklidi yapsın..çünkü şuan için hayatımdan memnunum..destek olmak isteyenlerin yorumlarını heyecenla bekliyorum.
kocanin istedigi gayet mantikli birsey. bence de eger ofke kontrolu olmayan bir adam cigrindan cikacak gibiyse orada es susmali. her insanin bamteli vardir adam bunu soyluyor. dedigin gibi yap tartisma bitip sut liman olunca duygu dusuncerini paylasirsin. bunu yapsan sana guveni de artar toleransi da. cok zorlandigin anda ya esin olmasaydi naapardin onu dusun. hasta olsa vs.. kendind kaybetme korkusu yasat kiymetini anlarsin.
Koyunları say uyku moduna geç
Ben öyle yapıyorum ben koyunları sayarken konuşmaya devam ediyosa mutfağa kaçıyorum seramikleri ovuyorum
Ben susanlardanım..haklı olsamda onun saçma salak laflarını buyuk bı sakınlıkle dınlerım..
Gerekırse duymam..başka bişe dusunurum..
Evlilik bana peygamber sabrı verdi..
Tecrubelerim bana önce sus..ortam sakınleşince haklılıgını göster dedi..bende öyle yapıyorum..küslük olmuyor böylece..
Kaç yıllık evlisin ?işte öyle olsam müthiş suç bastırrım..
aptal gibi o anda damarına basıp kudurtuyom adamı...
Biri beni mi çağırdı ne? Evet var ben..O an haklı da olsam haksiz da olsam sinirim geçene kadar konuşmam eşim konuşmak istese de konuşmam ama sinirim geçince sonuç alana kadar peşini bırakmam sakince anlamaya ve anlatmaya çalışırım. Genelde ayrı odaya geçerim ama yüzümden ateş fışkırir, yanaklarım bile kıpkırmızı olur sinirden..Kendi kendime konusurum(saydiririm) sonra da birden onun hayatimdaki yoklugunu dusunurum(o an iste asil erime noktam olur)Çünkü kendimi biliyorum sinirlenince bir başlarsam o konudan girer öteki konudan çıkarım ve o öfke ile ne diyeceğim de hiç belli olmaz..
Aynı şeyi esimde yapar o da sinirli ken benim kadar değil bir iki konuşur ben duymamazliktan gelir uzar im yanından. .yine sonra konuşuruz. Bunu yapabilmemdeki neden ise insan çok sinirlendiginde aslen o kişi için düşünmediği ancak o an icin onun canını acıtma için saçma sapan şeylerin konuşulması ni farkettim içindir. O yüzden sinir anındaki sözleri kafama takipte helak edemem kendimi..cunku o yollardan zamanında geçtim. Artık olgunlaştik galiba..ve biz artık esimle her konuda çok rahat bir şekilde konuşabilir olduk ama zaman lazım. Zamanla insan bosu bosuna ilişkisini yiprattigini farkedip çareler arıyor hala o evliligin sürmesi gerektiğini düşünüyorsa. .herkesin ilişkisi farklıdır.
Herkes evliliğin göre esine göre kendine yön verebilir diye düşünüyorum tabii cok onemli sebebler yoksa.ve bunları aslinda karşılıklı yapmak lazım. Sende esin sinirli ken duy ama anlamaya çalışma sakinlesince sakince konuş bakalım değişen bir şey olacak mı? gercekten ise yararsa sende yapabilirsin..sen yapmayı basarabilirsen o da zamanla kendine çeki düzen verebilir.denemek lazım. .
Kaç yıllık evlisin ?
Genelde ılk yıl kadın sureklı cevap verme halinde oluyor..
Tabıkı cevap vermez ama zamanı gelince..ıkı tarafta haklılıgını savunursa bağıra bağıra iş cıgrından çıkar..
Önce o bi kussun içini..bi normale donsun..
Ozaman sazı eline alacan..
Aslında çözümü mesajınızda yazmışsınız.
Haklılığınızı daha makul bir zamanda kabul edecekse ve bu şekilde olması muhabbetinizi zedelemeyecekse o an oda değiştirin, temizliğe sarın vs.
Kendinizi meşgul edin.
Ya da 'ortalık durulsun burnundan getireceğim bunu' diye kendinizi teselli edin.
Ben son söylediğim şekilde avunup susabilirim sanırım.
bi kaç aydır gayet rayına oturttuk hayatımızı derkeeenn.......
eşimle 3 gün önce tartıştık. 3 gün küslüğün ardından biraz önce barıştık.
konu uzun olduğu için anlatmicam vaktinizi almayım..
sonuç olarak geldiğimiz nokta: ikimiz de hala kendimizi haklı görüyoruz.
ve eşim eğer bi konuda haklı olduğundan eminse ona muhalefet olduğum için adeta kudurur..son olayda da kudurdu..yani sinirden duvarı yumrukladı falan..
3. günde artık dayanamadığım için geri adım attım ve o da teselli etti vs vs..öylelikle barıştık..
eşim ısrarla:lütfen senden tek ricam ben öfkeliyken ısrarla cevap verme, bu benim zaafım..öfkemi kontrol etmede zorlanıyorum dedi.
ben tartışmada öfkemi kontrol ediyorum..tek sorunum haklıyken susamamak..aslında o anda susup münasip zamanda söylesem herşey çözülcek ama üstüne üstüne gidiyorum ve olay çıkmaza sarıyo...
münakaşadan kaçmayı başarabilen, herşeye benim gibi bi cevabı varken susmayı becerebilenlerden öneri istiyorum.
konumun bi kaç saatliğine dahi olsa taşınmamasını oky'den rica ediyorum..
zaten çok uzasın geyiğe dönüşsün gibi bir isteğim yok..
dip not: o adamdan iş çıkmaz, boşa, umudunu kes tarzı yorum yapacak arkadaşlar lütfen ölü taklidi yapsın..çünkü şuan için hayatımdan memnunum..destek olmak isteyenlerin yorumlarını heyecenla bekliyorum.
Daha yenisiniz..zamanla herşey oturur..sende ogrenirsin..hepımız bu yollardan gecıyoruz..1bucuk yıllık evliyiz..
6 aylık sevgililik dönemi oldu..yani toplamda 2 yıldır tanışıyoruz..
Hakliyken bogazima yapisacagini bilsem ben de susamiyorum gözüm görmüyor hicbir şey. Ah bir ogrensem çözümünü hayatim çok kolaylasacak benim de
Daha yenisiniz..zamanla herşey oturur..sende ogrenirsin..hepımız bu yollardan gecıyoruz..
Sadece senın ılışkın böyle değil..bunun farkına varırsın işin doğasında bu var dıyerek daha çok içini ferahlatırsın..
Evinde tek tartısan siz değilsiniz..
Tek cevap verılmesinden hoslanmayan,işi uzatan koca seninki degıl..
Ama evlilik ozveri istiyor..bazen haklı olsan da her deyıp gecmeyı olgunlasınca ogreneceksın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?