haklıyken susmayı başarmak?

kocanin istedigi gayet mantikli birsey. bence de eger ofke kontrolu olmayan bir adam cigrindan cikacak gibiyse orada es susmali. her insanin bamteli vardir adam bunu soyluyor. dedigin gibi yap tartisma bitip sut liman olunca duygu dusuncerini paylasirsin. bunu yapsan sana guveni de artar toleransi da. cok zorlandigin anda ya esin olmasaydi naapardin onu dusun. hasta olsa vs.. kendind kaybetme korkusu yasat kiymetini anlarsin.

Ben susanlardanım..haklı olsamda onun saçma salak laflarını buyuk bı sakınlıkle dınlerım..

Gerekırse duymam..başka bişe dusunurum..

Evlilik bana peygamber sabrı verdi..

Tecrubelerim bana önce sus..ortam sakınleşince haklılıgını göster dedi..bende öyle yapıyorum..küslük olmuyor böylece..

Ben de cevap vermeden duramazdim ama son zamanlarda cok hakaretvari konusmadigi surece susuyorum. Oyle ufak inatlasmalar yordu beni artik. Kavga esnasinda baska odaya geciyorum esim de o an hirsini alamadigi icin pesimden geliyor. Soyliyecekleri icinde kalirsa patlar cunku. Konusur konusur susar. İnan bazen cevap vermemek en kestirme yol. Hakliyken susmak zor ama esin bu hakliligini sonradan anliyorsa sus bence o an. Benim esim sey der, sen hirsini aglayarak atiyorsun, ben de bagirip cagirarak.

Biz de kavga edemeyiz ben oldu olası yüksek sesten korkarım çok şükür ne baba evinde ne evliliğimde görmedim o yüzden biz de kavga bağırma tartışma yok 10-15 gün küslük var ben haklı olsamda susuyorum İnan bir erkeğe sinirli iken sen haklısın desen bile dinlrmez

Biri beni mi çağırdı ne? Evet var ben..O an haklı da olsam haksiz da olsam sinirim geçene kadar konuşmam eşim konuşmak istese de konuşmam ama sinirim geçince sonuç alana kadar peşini bırakmam sakince anlamaya ve anlatmaya çalışırım. Genelde ayrı odaya geçerim ama yüzümden ateş fışkırir, yanaklarım bile kıpkırmızı olur sinirden..Kendi kendime konusurum(saydiririm) sonra da birden onun hayatimdaki yoklugunu dusunurum(o an iste asil erime noktam olur)Çünkü kendimi biliyorum sinirlenince bir başlarsam o konudan girer öteki konudan çıkarım ve o öfke ile ne diyeceğim de hiç belli olmaz..

Aynı şeyi esimde yapar o da sinirli ken benim kadar değil bir iki konuşur ben duymamazliktan gelir uzar im yanından. .yine sonra konuşuruz. Bunu yapabilmemdeki neden ise insan çok sinirlendiginde aslen o kişi için düşünmediği ancak o an icin onun canını acıtma için saçma sapan şeylerin konuşulması ni farkettim içindir. O yüzden sinir anındaki sözleri kafama takipte helak edemem kendimi..cunku o yollardan zamanında geçtim. Artık olgunlaştik galiba..ve biz artık esimle her konuda çok rahat bir şekilde konuşabilir olduk ama zaman lazım. Zamanla insan bosu bosuna ilişkisini yiprattigini farkedip çareler arıyor hala o evliligin sürmesi gerektiğini düşünüyorsa. .herkesin ilişkisi farklıdır.

Herkes evliliğin göre esine göre kendine yön verebilir diye düşünüyorum tabii cok onemli sebebler yoksa.ve bunları aslinda karşılıklı yapmak lazım. Sende esin sinirli ken duy ama anlamaya çalışma sakinlesince sakince konuş bakalım değişen bir şey olacak mı? gercekten ise yararsa sende yapabilirsin..sen yapmayı basarabilirsen o da zamanla kendine çeki düzen verebilir.denemek lazım. .

evet...doğru söylüyosun arkadaşım..dün bize 1 saat uzaklıktaki bi ilçeye gitti..
bugün sırf barışmak için gelmiş olay büyümesin diye..
barıştık geri döndü oraya..sırf barışmaya gelmesine çok sevindim..
aslında gerçekten iyi kalpli..ama öfke kontrolü zayıf..
naapıp needip öğrenmeliyim biraz alttan almayı...
haksızken süper alttan alırım..
gel gör ki haklıyken mümkün değil...

Son düzenleme:

işte öyle olsam müthiş suç bastırrım..
aptal gibi o anda damarına basıp kudurtuyom adamı...

işte öyle olsam müthiş suç bastırrım..
aptal gibi o anda damarına basıp kudurtuyom adamı...
Kaç yıllık evlisin ?

Genelde ılk yıl kadın sureklı cevap verme halinde oluyor..

Tabıkı cevap vermez ama zamanı gelince..ıkı tarafta haklılıgını savunursa bağıra bağıra iş cıgrından çıkar..

Önce o bi kussun içini..bi normale donsun..

Ozaman sazı eline alacan..

bizim sorunumuz iletişimsizlik..
eşimle normal zamanda bile konuşmayız..
daha doğrusu benim çenem düşük ama o sevmez konuşmayı..
bunun için terapiye bile gittik, ama eşim devam etmek istemedi..
son iki aydır hiç küslük yaşamadık (ki 3 güne bi küserdik önceden..rekor bu bizim için)
işte bu son olayda kudurttum adamı..hala haklı olduğumdan eminim..
ama cevap vererek haksız konuma düştüm..
siz de mi başlarda iletişim sıkıntısı yaşadınız..yoksa az çok diyaloğunuz oturmuşmuydu?

1bucuk yıllık evliyiz..
6 aylık sevgililik dönemi oldu..yani toplamda 2 yıldır tanışıyoruz..

Aslında çözümü mesajınızda yazmışsınız.
Haklılığınızı daha makul bir zamanda kabul edecekse ve bu şekilde olması muhabbetinizi zedelemeyecekse o an oda değiştirin, temizliğe sarın vs.
Kendinizi meşgul edin.
Ya da 'ortalık durulsun burnundan getireceğim bunu' diye kendinizi teselli edin.
Ben son söylediğim şekilde avunup susabilirim sanırım.

umarım uygulayabilirim..

Hakliyken bogazima yapisacagini bilsem ben de susamiyorum gözüm görmüyor hicbir şey. Ah bir ogrensem çözümünü hayatim çok kolaylasacak benim de

1bucuk yıllık evliyiz..
6 aylık sevgililik dönemi oldu..yani toplamda 2 yıldır tanışıyoruz..
Daha yenisiniz..zamanla herşey oturur..sende ogrenirsin..hepımız bu yollardan gecıyoruz..

Sadece senın ılışkın böyle değil..bunun farkına varırsın işin doğasında bu var dıyerek daha çok içini ferahlatırsın..

Evinde tek tartısan siz değilsiniz..
Tek cevap verılmesinden hoslanmayan,işi uzatan koca seninki degıl..

Ama evlilik ozveri istiyor..bazen haklı olsan da her deyıp gecmeyı olgunlasınca ogreneceksın..

sağolun moral oldu..
siz nekadarlık evlisiniz?

Varsa bir çözümü ben de merak ediyorum. Asla susmuyorun, susamıyorum. Hatta intikam alır gibi damarına basıyorum ve sonu tabi hoş olmuyor. Hayat daha da zorlaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…