- 9 Nisan 2014
- 3.505
- 2.170
- 178
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Valla cnm tam olarak bizimde sorun bu.. birbirimize saygimiz kalmdı nerdeyse.o kendince haklı ben kendimce ... su var ki erkek etraflıca düsünemiyor etrafa göre düsünüyor bizsee kendi hayatımıza bakıyoruz...bu yüzden zıtlık çıkıyor..bi de dilimizi tutamayıp hakkımızı ne olursa olsun savunma durumumz çıkmaza sokuyor...
bu durumun ilerlemiş boyutu şöyle:
Artık tartışamıyorsunuz.anlasamadığınız konuda konuşmaya çekinip içinize kapanıosunuz... aman ztn anlamıo zaten konuşsak sonu kavga... deyip ben gibi mutsuz monoton bi hayatınız oluo... kafa yapısı uymaması durumu bu bi yerde... önemli olan nekadar uymadığı... umarım büyük boytta değildir..
Her konuşmanızın sonunun bir tatsızlığa yol açacağını düşündüğü ( bunu yaşamışsınızdır sık sık) için iletişim kuramıyorsunuz. Kafasında sizinle ilgili bir önyargı oluştuğu için de haklı da olsanız onun gözünde haklı olmazsın.eşimin diliyle anlatayım: ümitli senin herşeye bi savunman var ve herşeye cevap veriyosun..sürekli amayla başlayan cümleler kuruyosun ve ben amadan sonrasını dinlemek istemiyorum.(bu tartışma esnasında)
günlük hayatta neden konuşamadığımızı hala çözemedim..normalde erkeklerle diyalog kurmada başarılıyımdır mesela iş yerinde çoğunluk erkek ve hep güzeldir arkadaşlığımız...ama eşimle diyalog kuramıyorum.ya anlattıklarımı pek dinlemiyo ya da kestirme cevaplar veriyo..
eşim de ev dışında çok esprili ve konuşkan ama eve gelince sadece susup dinlenmek istiyo..hiç konuşmuyo..defalarca bunun eksikliğini hissettiğimi söyledim ama değişmiyo..ve doğal olarak iş tartışmaya gelince -normalde bile iki çift laf etmediğimiz için- her sözümüz batıyo birbirimze...
Her konuşmanızın sonunun bir tatsızlığa yol açacağını düşündüğü ( bunu yaşamışsınızdır sık sık) için iletişim kuramıyorsunuz. Kafasında sizinle ilgili bir önyargı oluştuğu için de haklı da olsanız onun gözünde haklı olmazsın.
Tehlikeli sular bunlar, taktik değiştirin, onun hiç beklemediği tepkiler verin.
Iki tarafta sinirliyken birinin susması gerek bence , aksi halde olaylar başka boyuta taşınabilir.
Bende hiç susamazdım ama 4.5 yılın sonunda kendimi yıprattığıma karar verdim malum kızım var küçük etkilenmesin kavga gürültü olmasın dedim. Daha huzurluyum. Duymuyorum, susuyorum cevap vermiyorum tartışma uzayacak gibiyse. Ama konusmuyorumda eskisi gibi, kırıldığımı belli ediyorum yani,yeri gelince de söylüyorum içimdekini ama o an kavga etmemek adına susuyorum. Esim fevridir onu degiştiremedim ben biraz yontuldum bu konuda.
Benden birşey eksiltmedi, sakinleşince o kadar büyütülmeyecek bişey olduğuna bile karar vermişliğim vardır hatta.
Amin cnm. Ayrı yatmak iyice arayı soğutur.ben çok katıym haklı yada haksz hep ondan beklyorm adımı. Önce hep öyleldı artk oda uzaklaştı sanırım.kaç yıllıkevlisinizboyutunu bilmiyorum uyumsuzluğun..aslında çok zıttız birbirimize ama sevgi olunca arada, şuan çok şiddetli göze batmıyo..
Allah daim etsin sevgimizi..
uzun süre küs kalmıyoruz mesela..
3.gün dayanamayıp birimiz bozuyoruz küslüğü ve çok özlüyoruz o süreçte birbirimizi..
bi de küssek bile ayrı yatmak yasaktır bizde..inşallah en kötü günlerimiz böyle olur ve her geçen gün iyye gider..
Allah herkesin yuvasına huzur versin...
Amin cnm. Ayrı yatmak iyice arayı soğutur.ben çok katıym haklı yada haksz hep ondan beklyorm adımı. Önce hep öyleldı artk oda uzaklaştı sanırım.kaç yıllıkevlisiniz
3Bitti... son bi yıldır yüz ğöz durumdayız iletişim kopuk birbirimize uymuo fikirlerimiz..1buçuk..siz?
3Bitti... son bi yıldır yüz ğöz durumdayız iletişim kopuk birbirimize uymuo fikirlerimiz..
Yok ya aslnda aynı evde çekırdek aile olsaydık böyle olmazdı. İlk yıl çok gzldı.maddi manevi sorunlar insanları bancilliğe itiyor bide aile yönlendrmesi fln olunca evlilik çıkmaza giriyor... bide cocuk.. çekilmez oluyor başkalarına göre yasamak...her geçen gün kötüye mi gitti?
çünkü 3 yıl boyunca hep kötü olsa dayanamazdınız belki de...
İnşallah başarılı olursunuz, değeceğine düşünüyorsanız elinizden geldiği kadar yapın. Ama herşey karşılıklı o da ağır konuşmazsa halledersiniz.evet sanırım sebep bu..
yani kavgalarda çok atışmak günlük hayatı da etkiledi..
sütten ağzı yanan hesabı..
ve malesef o ÖNYARGIsını kıramıyorum..
yeni taktiğim benim de artık sakin kalmaya çalışmam olacak..
yani zorunluluk dışında konuşmıcam bundan sonra..
ben konuşmazken muhabbet açmak istiyo ama bu hayatımızın %10unu kapsıyo..
onun dışında ben neseli şen şakrak konuşkan...o sallamayan..
bi de böyle deneyelim...
eşimin diliyle anlatayım: ümitli senin herşeye bi savunman var ve herşeye cevap veriyosun..sürekli amayla başlayan cümleler kuruyosun ve ben amadan sonrasını dinlemek istemiyorum.(bu tartışma esnasında)
günlük hayatta neden konuşamadığımızı hala çözemedim..normalde erkeklerle diyalog kurmada başarılıyımdır mesela iş yerinde çoğunluk erkek ve hep güzeldir arkadaşlığımız...ama eşimle diyalog kuramıyorum.ya anlattıklarımı pek dinlemiyo ya da kestirme cevaplar veriyo..
eşim de ev dışında çok esprili ve konuşkan ama eve gelince sadece susup dinlenmek istiyo..hiç konuşmuyo..defalarca bunun eksikliğini hissettiğimi söyledim ama değişmiyo..ve doğal olarak iş tartışmaya gelince -normalde bile iki çift laf etmediğimiz için- her sözümüz batıyo birbirimze...
Bende öyle yapym artik ve sorun cikmiyo cnku ofkelyken illa benim dedgm diyen adam sakinleşince ve de ben sessiz kalinca dedigime geliyor:)işte öyle olsam müthiş suç bastırrım..
aptal gibi o anda damarına basıp kudurtuyom adamı...
Umitli, bak tatlım bazı insanların enerjiler yüksektir misal sen ve senin gibi kadınlar is yerinde aktiftirler o öyle bir enerjidir ki eve gelirsin esine, çocuklarına karşı o enerji devam eder.ki bunu çoğunlukla kadınlar başarır. Kimi insanda esin gibidir, is yerinden eve geldiğinde bütün enerjisi çekilirbir tukenmislik olur yyemeğini yer, çayını içer uzanıp dinlenmek ister.eger ki evlendigonizden beri bu böyle ise yapılarınız budur.bunu kabullenmek en mutlu olamazsınız. Hee zamanla tık tık diye ilerleme olur ama zamanla sıkmadan, suçlayici davranmadan. .tartışma, suçlayici konusmak hiçbir şeyin çözümü olamaz.
Eğer senin konuşmadan da rahatsız oluyorsa bazı şeyleri öğrenmesi ni sağlayabilirsiniz. Mesela ben eşime derim ki:benim konuşmadan korkma eğer ki ben konuşuyor isem bil ki hala seni seviyorum, sana değer veriyorum, senden ilgi bekliyorum demektir.eger ki bir gün orta da bir problem varsa ve ben çözüm odaklı olmak istemiyorsam ve konusmuyorsam o zaman kork benden..cunku bu demektir ki artık benim bu evliliğe inancım kalmamıştır, iste o vakit sana olan sevgim, saygım bitmiştir hatta nefret bile yoktur..ben seninle konusuyorsam seni suçlamak için değil çözüm üretip evliliği mızı daha iyi yapabilmek için, seni anlayabilmek, kendimi anlatabilmek içindir. .
ve inan bana çok etkili oldu artık beklentilerimizi konuşabiliriz. Tabii 1 kaç kez umursamadi o konuşmanın üstüne ve artık tamam dedim bitiyor galiba demek ki hiç önem vermiyor.kabuguma çekildim. Üzerime düşen sorumlulukları yerine getiriyorum ama hüznü belliydi.ama gerçekten artık bitiyor diye düşünmüştüm ki baktım dank etmiş olacak ki artık sorunlarımızı çözebiliyoruz. Ama en önemli etken ortada çok büyük bir sorun yokken hiç uzatmayiz ikimizde.oh be dedim artık dünya varmış. Meğerse biz ne kadar merakliymisiz gereksiz şeylerle birbirimizi yıpratmaya. Kafama birsey takıldı ise hiç artık kafamda kurma, sakinlesince oturur konuşur anlaşır iz bir şekilde. Ee o an olamadı mi kendimizi yormadan biraz zaman geçince yine konuşuruz. Vs.vs.
yine kendimden örnek vereyim:eşim gelir hosgeldin der öperim sonra o çocukların yanına geçer. Ben nasılsın der mutfağa geçerim. Yer içeriz biraz dinlenmesi müsaade ederim sonra yavaş yavaş konuşmaya başlarız. Ortak birseyler yaparız. Bazen ortak bir film, bazen ailecek saklambac, bazen de doğru dürüst hiç konuşmayız ama hiç üstüme alınma. Çünkü ben bilirim ki benlik bir durum değildir bu.
esin seninle hiç mi konuşmaz, hiç mi ilgilenmez, hiç mi şaka yapmaz? Eger hiçe acaba öyle bir ortam mi yok? Yani bazı erkekler enerjiler yüksektir ama bazılarının değil. Ama kesinlikle bunun sorumlusu eşler değildir. Dedigim gibi sadece zamanla bazı şeyler tık tık yukarı çıkar. Bu da bizim elimizde.unutma erkeklerin çoğu düz mantiktir. Yani onlarla birlikte yemek ye, film izle tartışma olmasın tamamdır mutlu bir evlilik vardır.
Ve herkesin sevgisini gösterme yolu farklıdır. Bu adam hiç bir sşekil sevgisini göstermiyor mu?
Bazen bir olayda iki doğru vardır,bazen iki haklı.Yani sen kendince haklıyken karşı tarafta haklı olabilir.Sadece sen haklı olsan bile,karşı tarafa istediğin kadar konuş,o an ki öfkesiyle seni duymayacak,haklılığını kabul etmeyecektir.O yüzden haklılığını kanıtlamak için,sakinleşmesini beklemen en doğalı.Öbür türlü haklıyken haksız olursun.bi kaç aydır gayet rayına oturttuk hayatımızı derkeeenn.......
eşimle 3 gün önce tartıştık. 3 gün küslüğün ardından biraz önce barıştık.
konu uzun olduğu için anlatmicam vaktinizi almayım..
sonuç olarak geldiğimiz nokta: ikimiz de hala kendimizi haklı görüyoruz.
ve eşim eğer bi konuda haklı olduğundan eminse ona muhalefet olduğum için adeta kudurur..son olayda da kudurdu..yani sinirden duvarı yumrukladı falan..
3. günde artık dayanamadığım için geri adım attım ve o da teselli etti vs vs..öylelikle barıştık..
eşim ısrarla:lütfen senden tek ricam ben öfkeliyken ısrarla cevap verme, bu benim zaafım..öfkemi kontrol etmede zorlanıyorum dedi.
ben tartışmada öfkemi kontrol ediyorum..tek sorunum haklıyken susamamak..aslında o anda susup münasip zamanda söylesem herşey çözülcek ama üstüne üstüne gidiyorum ve olay çıkmaza sarıyo...
münakaşadan kaçmayı başarabilen, herşeye benim gibi bi cevabı varken susmayı becerebilenlerden öneri istiyorum.
konumun bi kaç saatliğine dahi olsa taşınmamasını oky'den rica ediyorum..
zaten çok uzasın geyiğe dönüşsün gibi bir isteğim yok..
dip not: o adamdan iş çıkmaz, boşa, umudunu kes tarzı yorum yapacak arkadaşlar lütfen ölü taklidi yapsın..çünkü şuan için hayatımdan memnunum..destek olmak isteyenlerin yorumlarını heyecenla bekliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?