- 23 Kasım 2011
- 12.313
- 15.357
- 498
- Konu Sahibi fernandohoze
-
Biz 4 yıllık olduk..ilk senemiz çok calkantılı gectı..sağolun moral oldu..
siz nekadarlık evlisiniz?
Varsa bir çözümü ben de merak ediyorum. Asla susmuyorun, susamıyorum. Hatta intikam alır gibi damarına basıyorum ve sonu tabi hoş olmuyor. Hayat daha da zorlaşıyor.
Biz 4 yıllık olduk..ilk senemiz çok calkantılı gectı..
Sonra cevremdekı evliliklere baktım..hepsının derdi aynı..butun kocalar aynı..
Ozaman hayatımda kk da yoktu..dolayısıyla benım kocam nıye böyle beni anlamıyor dıye dert edıyordum kendime..
Sonra gordum ki bunları herkes yasıyor..ozaman saldım çayıra..
Ozaman herşey sut lıman oldu..
Kocam bıle der..tartısırken bana cevap vermiyorsun ya..işte en çok bu huyunu sevıyorum senın..
Halbukı bu huyu sen verdın bana be adam!
Ben evli değilim, uzun süreli birlikteliğim var ama sinirini kontrol edemeyen biriyle birlikteyim. Az çok tahmin ediyorum durumunu yani.ben de farkında olmadan basıyomuşum..
normal konuştuğumu sanıyodum..
sonra bi empati kurdum gerçekten ağır sözler..ve doğal olarak eşim çıldırıyo...
Ben evli değilim, uzun süreli birlikteliğim var ama sinirini kontrol edemeyen biriyle birlikteyim. Az çok tahmin ediyorum durumunu yani.
İşte bu benimbi kaç aydır gayet rayına oturttuk hayatımızı derkeeenn.......
eşimle 3 gün önce tartıştık. 3 gün küslüğün ardından biraz önce barıştık.
konu uzun olduğu için anlatmicam vaktinizi almayım..
sonuç olarak geldiğimiz nokta: ikimiz de hala kendimizi haklı görüyoruz.
ve eşim eğer bi konuda haklı olduğundan eminse ona muhalefet olduğum için adeta kudurur..son olayda da kudurdu..yani sinirden duvarı yumrukladı falan..
3. günde artık dayanamadığım için geri adım attım ve o da teselli etti vs vs..öylelikle barıştık..
eşim ısrarla:lütfen senden tek ricam ben öfkeliyken ısrarla cevap verme, bu benim zaafım..öfkemi kontrol etmede zorlanıyorum dedi.
ben tartışmada öfkemi kontrol ediyorum..tek sorunum haklıyken susamamak..aslında o anda susup münasip zamanda söylesem herşey çözülcek ama üstüne üstüne gidiyorum ve olay çıkmaza sarıyo...
münakaşadan kaçmayı başarabilen, herşeye benim gibi bi cevabı varken susmayı becerebilenlerden öneri istiyorum.
konumun bi kaç saatliğine dahi olsa taşınmamasını oky'den rica ediyorum..
zaten çok uzasın geyiğe dönüşsün gibi bir isteğim yok..
dip not: o adamdan iş çıkmaz, boşa, umudunu kes tarzı yorum yapacak arkadaşlar lütfen ölü taklidi yapsın..çünkü şuan için hayatımdan memnunum..destek olmak isteyenlerin yorumlarını heyecenla bekliyorum.
bizim sorunumuz iletişimsizlik..
eşimle normal zamanda bile konuşmayız..
daha doğrusu benim çenem düşük ama o sevmez konuşmayı..
bunun için terapiye bile gittik, ama eşim devam etmek istemedi..
son iki aydır hiç küslük yaşamadık (ki 3 güne bi küserdik önceden..rekor bu bizim için)
işte bu son olayda kudurttum adamı..hala haklı olduğumdan eminim..
ama cevap vererek haksız konuma düştüm..
siz de mi başlarda iletişim sıkıntısı yaşadınız..yoksa az çok diyaloğunuz oturmuşmuydu?
Neyı pay edemıyorsun ki..umarım ben de öyle olabilirim..
eşim sürekli: herşeye cevap huyunu bi bırak onun dışında herşeyinden razıyım diyo..
bende: o huy benim karakterimin en baskın yanı törpüleyemiyorum diyorum..
ve iş boşanmayı konuşmaya kadar geliyo..
artık her ciddi tartışmada boşanma konusunun açılması ikimizi de yıprattı..
ikimiz de biliyoruz boşanmıcamızı ama yinede iyce seviyesizleşiyo o şekilde tartışma..
İşte bu benim
Sinirden kudursam da o an asla tartışmaya girmem. Böylece hem karşı yaraf daha uyuz oluyor ama bişey yapamıyor, hem de sakinleştikten sonra değerin katlanıyor
O an bambaşka şeyler düşünüyorum ben, algılarımı tamamen kapatıyorum. Çok alakasız hayaller kuruyorum, duymuyorum bile karşı tarafı. Tavsiye ederim işe yarıyor. En kötü ihtimal hiç bir şeye odaklanamazsam 300den geriye 3er 3er sayıyorum. Sayarken başka bişeyle ilgilemek mümkün değil.
Canım az ya da çok ilk zamanlar iletişim sıkıntıları yasayabiliyoruz. Çünkü her ne kadar önceden birbirimizi tanisakta aynı evi ve o evin esin vs.maddi ve manevi sorumlulukları yüklenmek zorlu bir süreç olabiliyor, hayat her zaman kolay değil. .evine, esine, sorumlulukları alisilmaya baslangic zamanla hersey yoluna giriyor.
Daha önce de dedigim gibi sinirli iken söylenen sözleri önceden günlerce kafama takar. Eşim anlatmaya çalışsa da Hayır şu an inanmıyorum o zaman öyle dedin derdim.ama sonra sonra baktim bende öyle sinirlenince hiç hoş şeyler söylemiyorum. Demek ki eşim haklı dedim ve öğün bu gündür sinirli iken konuşmam, o konussamiydim da hiç ciddiye alıp tatlı canımı uzemem.
Iletisimsiz olduğunuza göre demek ki hala birbirinizi tanımıyor sunuz demektir? Eşine neden konuşamiyorsunuz? sen mi kendini ifade edemiyorsun açık bir şekilde ya da kizginliklar ya da suçlayici bir şekilde mi konuşuyorsun?
Neyı pay edemıyorsun ki..
O senin hayat arkadasın,bırak kendını soylenerek rahatlatsın..
O an ona cevap verip canını yakmaya çalışmak sadece aranızda kin tutmaya sebep olur..
Aklına buyukanneni,annaneni getir..
Evlilikleri nasıl saygılı yuruyordu dimi..
Cunku kadın eşini basının üstünde tutuyor..
Kocasıda onu o şekilde..
Sen sevgı ve saygı gosterırsen..aynı sekıl karşılığını alırsın..
Bu hep sus ve ezil demek değil..
Sadece herseyı yerınde yap..sakınce..emın ol hep kazanan sen olursun bu şekilde..
Neyı pay edemıyorsun ki..
O senin hayat arkadasın,bırak kendını soylenerek rahatlatsın..
O an ona cevap verip canını yakmaya çalışmak sadece aranızda kin tutmaya sebep olur..
Aklına buyukanneni,annaneni getir..
Evlilikleri nasıl saygılı yuruyordu dimi..
Cunku kadın eşini basının üstünde tutuyor..
Kocasıda onu o şekilde..
Sen sevgı ve saygı gosterırsen..aynı sekıl karşılığını alırsın..
Bu hep sus ve ezil demek değil..
Sadece herseyı yerınde yap..sakınce..emın ol hep kazanan sen olursun bu şekilde..
Siz eşi boğa burcu olan hanımsınız ve de benimki de.
Olayı burca bağlamak gibi olmasın ama :) cidden çok sabırlı olup son noktada öfkelerini kontrol edemiyorlar
En iyisi de fazla üstüne gitmemek galiba. Bir kere çok fazla üstüne gidince, keşke ölseydim şu an diye olayı vicdan azabına bağlayarak sonlandırdı.
Siz hangi burçsunuz ümitli?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?