haklıyken susmayı başarmak?

sağolun moral oldu..
siz nekadarlık evlisiniz?
Biz 4 yıllık olduk..ilk senemiz çok calkantılı gectı..

Sonra cevremdekı evliliklere baktım..hepsının derdi aynı..butun kocalar aynı..

Ozaman hayatımda kk da yoktu..dolayısıyla benım kocam nıye böyle beni anlamıyor dıye dert edıyordum kendime..

Sonra gordum ki bunları herkes yasıyor..ozaman saldım çayıra..

Ozaman herşey sut lıman oldu..

Kocam bıle der..tartısırken bana cevap vermiyorsun ya..işte en çok bu huyunu sevıyorum senın..

Halbukı bu huyu sen verdın bana be adam!

Varsa bir çözümü ben de merak ediyorum. Asla susmuyorun, susamıyorum. Hatta intikam alır gibi damarına basıyorum ve sonu tabi hoş olmuyor. Hayat daha da zorlaşıyor.

ben de farkında olmadan basıyomuşum..
normal konuştuğumu sanıyodum..
sonra bi empati kurdum gerçekten ağır sözler..ve doğal olarak eşim çıldırıyo...

umarım ben de öyle olabilirim..
eşim sürekli: herşeye cevap huyunu bi bırak onun dışında herşeyinden razıyım diyo..
bende: o huy benim karakterimin en baskın yanı törpüleyemiyorum diyorum..
ve iş boşanmayı konuşmaya kadar geliyo..
artık her ciddi tartışmada boşanma konusunun açılması ikimizi de yıprattı..
ikimiz de biliyoruz boşanmıcamızı ama yinede iyce seviyesizleşiyo o şekilde tartışma..

ben de farkında olmadan basıyomuşum..
normal konuştuğumu sanıyodum..
sonra bi empati kurdum gerçekten ağır sözler..ve doğal olarak eşim çıldırıyo...
Ben evli değilim, uzun süreli birlikteliğim var ama sinirini kontrol edemeyen biriyle birlikteyim. Az çok tahmin ediyorum durumunu yani.

Ben evli değilim, uzun süreli birlikteliğim var ama sinirini kontrol edemeyen biriyle birlikteyim. Az çok tahmin ediyorum durumunu yani.

ozaman geleceğini tahmin ediyosundur canım..
ya benim gibi susmayı becermek için tavsiye isticen, ya da ilişkin yıprancak..
şimdiden dikkatli ol derim..

İşte bu benim
Sinirden kudursam da o an asla tartışmaya girmem. Böylece hem karşı yaraf daha uyuz oluyor ama bişey yapamıyor, hem de sakinleştikten sonra değerin katlanıyor

O an bambaşka şeyler düşünüyorum ben, algılarımı tamamen kapatıyorum. Çok alakasız hayaller kuruyorum, duymuyorum bile karşı tarafı. Tavsiye ederim işe yarıyor. En kötü ihtimal hiç bir şeye odaklanamazsam 300den geriye 3er 3er sayıyorum. Sayarken başka bişeyle ilgilemek mümkün değil.

Bende çok sabırlıyım.karşındaki öfkeliyken haklılığını anlaması zor.ben üşeniyorum bazen de anlatmaya.biraz yatıştıktan sonra sakin sakin anlatınca daha anlayışlı oluyo.hatta sakin sakin anlatmama bile gerek yok.ne kadar konuşursanız konuşun sizi anlamıycağını düşünün.aslında yapmanız gereken susmak da değil beklemek.

Konu ne ki? Özünde beni ilgilendiren bir şeyse susmuyorum, onu ilgilendiren bir şeyse tabi ki susuyorum, ikimizi de aslında ilgilendirmeyen bir şeyse, karşılıklı olarak çok saçma, kesin cevabı bilmiyoruz ki bile hehe diye konuyu değiştiriyoruz, benim inadımın, onun da sabrının sınırı yok çünkü ikimizden biri gerçekten haklıysa son lafı söyleyebilmek için Oturduğumuz yerden bile kalkmayız ama tartışırken, kalkıp gitme falan da yoktur öteki türlü küslüğü önleyemiyorduk ilk çıkmaya başladığımızda. Baktık olan bize oluyor, küsmeyi ortak kararla yasakladık. Kuralı biz koyduysak ikimiz de uymak zorunda kalıyoruz, el mahkum.

Canım az ya da çok ilk zamanlar iletişim sıkıntıları yasayabiliyoruz. Çünkü her ne kadar önceden birbirimizi tanisakta aynı evi ve o evin esin vs.maddi ve manevi sorumlulukları yüklenmek zorlu bir süreç olabiliyor, hayat her zaman kolay değil. .evine, esine, sorumlulukları alisilmaya baslangic zamanla hersey yoluna giriyor.

Daha önce de dedigim gibi sinirli iken söylenen sözleri önceden günlerce kafama takar. Eşim anlatmaya çalışsa da Hayır şu an inanmıyorum o zaman öyle dedin derdim.ama sonra sonra baktim bende öyle sinirlenince hiç hoş şeyler söylemiyorum. Demek ki eşim haklı dedim ve öğün bu gündür sinirli iken konuşmam, o konussamiydim da hiç ciddiye alıp tatlı canımı uzemem.

Iletisimsiz olduğunuza göre demek ki hala birbirinizi tanımıyor sunuz demektir? Eşine neden konuşamiyorsunuz? sen mi kendini ifade edemiyorsun açık bir şekilde ya da kizginliklar ya da suçlayici bir şekilde mi konuşuyorsun?

Neyı pay edemıyorsun ki..
O senin hayat arkadasın,bırak kendını soylenerek rahatlatsın..
O an ona cevap verip canını yakmaya çalışmak sadece aranızda kin tutmaya sebep olur..
Aklına buyukanneni,annaneni getir..
Evlilikleri nasıl saygılı yuruyordu dimi..
Cunku kadın eşini basının üstünde tutuyor..
Kocasıda onu o şekilde..
Sen sevgı ve saygı gosterırsen..aynı sekıl karşılığını alırsın..
Bu hep sus ve ezil demek değil..
Sadece herseyı yerınde yap..sakınce..emın ol hep kazanan sen olursun bu şekilde..

Ben susuyorum , Dinliyorum dinliyorum hatta bir kac saat kendisiyle hic konusmuyorum!

Daha sonra sakinlestiginde yaklasiyor gulumsuyor, iste ozaman nerde hatali oldugunu ona anlatiyorum , oylelikle kendiside bana hak veriyor ..

Daha onceleri bende senin gibi susmadan ustune ustune gidiyordum , ama olay cok buyuyordu ,daha felaket oluyordu .

Baktim olmuyor susup dinlemeye basladim..

Kesin ilacı olsa kendi başına sürermiş.
İşin tuhafı, bazen ortam değiştireyim, sinirimi geçince konuşuruz diye başka odaya kaçsam, arkamdan gelip, saydırıp saydırıp gidiyor.
Sanki Son lafı o söylemese boğazlayacaklar.

süpermiş yaa..
bu KK'da ne orjinal sabırlı hatunlar varmış da bilmiyomuşum...
sağolun dostlar

eşimin diliyle anlatayım: ümitli senin herşeye bi savunman var ve herşeye cevap veriyosun..sürekli amayla başlayan cümleler kuruyosun ve ben amadan sonrasını dinlemek istemiyorum.(bu tartışma esnasında)
günlük hayatta neden konuşamadığımızı hala çözemedim..normalde erkeklerle diyalog kurmada başarılıyımdır mesela iş yerinde çoğunluk erkek ve hep güzeldir arkadaşlığımız...ama eşimle diyalog kuramıyorum.ya anlattıklarımı pek dinlemiyo ya da kestirme cevaplar veriyo..
eşim de ev dışında çok esprili ve konuşkan ama eve gelince sadece susup dinlenmek istiyo..hiç konuşmuyo..defalarca bunun eksikliğini hissettiğimi söyledim ama değişmiyo..ve doğal olarak iş tartışmaya gelince -normalde bile iki çift laf etmediğimiz için- her sözümüz batıyo birbirimze...

Siz eşi boğa burcu olan hanımsınız ve de benimki de.
Olayı burca bağlamak gibi olmasın ama :) cidden çok sabırlı olup son noktada öfkelerini kontrol edemiyorlar
En iyisi de fazla üstüne gitmemek galiba. Bir kere çok fazla üstüne gidince, keşke ölseydim şu an diye olayı vicdan azabına bağlayarak sonlandırdı.

Siz hangi burçsunuz ümitli?

çok haklısınız..
ben de malesef alttan alta eşime bi güvensizlik var..yeni yeni yıkmaya çalışıyorum bunu..
yani hala eğer susarsam beni hep ezecek hissinden kurtulamıyorum.

milan olayı çözmüşsünüz

ben oğlak malesef...
evet eşim TAM bir boğa..siniri ters..
ben de klasik dikkafalı oğlak..
boynuzlarımız sürtüyo birbirine
sizin burcunuz ne?

ben evli degilim ama sevgilim sinirli olsa susarım bişey demem siniri geçsin diye beklerim konuşsana derse sakinleş öle derim ama sakinleşincede saçını başını yolarım çünkü adamlar sinirliyken beynini komşuya bırakır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…