haksız mıyım acaba :/

Olabilir. Bak erkeklerin ama tüm erkeklerin sevmediği ortak tek şey karşılarında sürekli şikayet eden bir kadındır :) Haklılar değiller, sanki onlar melek falan filan bilmem ama bu böyle.

Eşinin onun dışında sorunları yoksa seninle. Saygılı ve sevgili ise biraz tatlı dil güzel yüz, cilve nazla işleri düzeltebilirsin sanki... Biraz cilveli ol, adamın aklını al başından yani :) Tabi ilk baş ters tepebilir ki bu erkekler biraz odun malum.. Azıcık mücadele, uğraş işleri yoluna koyabilir sanki...
şiddet,hakaret,saygısızlık vb. durumlarımız yok çok şükür. Bu akşam konuşayım durumua göre hareket ederim artık :oops:

şiddet,hakaret,saygısızlık vb. durumlarımız yok çok şükür. Bu akşam konuşayım durumua göre hareket ederim artık :oops:

Ailesel problemleri olduğunu da söylemişsin. Onun dışında problemin de yokmuş. O zaman biraz çabagöster hadi bakalım. Yalnız bunu hep söylerim öyle ben bir konuştum olmadı ya da bir kere çabaladım hemen sonuç alamadım diye bırakmayacaksın. Kendine biraz zaman vereceksin. Mesela 1 ay çabala bakalım. Baktın düzelme yok elemanda ok haklısın derim.. Sonuçtamutlu bir yuvaya sahip olmak için bu çabaya değer değil mi? Biraz sabır ve çaba...

Ailesel problemleri olduğunu da söylemişsin. Onun dışında problemin de yokmuş. O zaman biraz çabagöster hadi bakalım. Yalnız bunu hep söylerim öyle ben bir konuştum olmadı ya da bir kere çabaladım hemen sonuç alamadım diye bırakmayacaksın. Kendine biraz zaman vereceksin. Mesela 1 ay çabala bakalım. Baktın düzelme yok elemanda ok haklısın derim.. Sonuçtamutlu bir yuvaya sahip olmak için bu çabaya değer değil mi? Biraz sabır ve çaba...
yaaaaa desteğiniz için çok teşekkür ederim. Alışkın olmadığım tavırları olunca deli oldum ben

hehhhh benim de düşündüğüm durum bu. Ama çare arkadaşlarında değil. Arkadaşlarınla çıkınca beni kapılarda bekletmez vaktinde de gelir ama bana nerden çıktı bunlar böyle değildik diye düşündürdü.

Her insan stresli olsa farklı şeyler yapar. Ben mesela alırım kahvemi/çayımı, kurabiyemive güzel bir kitabı koltuğa gömülürüm. Başkası da alır arkadaşlarını kendisini dışarı atar. Bunda sıkıntı yok. Ama belirsizlik insanı çok yorar. Siz bu durumu üstünüze alınıyorsunuz haliyle. Esiniz mesela açık açık ne hissettiklerini söylese sizde bu kadar kafaya takmazsiniz. Hepimiz sevildigimizi hissetmek isteriz. Bundan kuşkumuz olduğu anda normalde gözümüze batmayacak durumlar bile batmaya başlar. Hele kendimize herhangi bir konu yüzünden kompleks yapıyorsak (mesela kilo aldığınız için kendinizi artık yeterli kadar çekici bulmuyorsunuz, halbuki kilonuzun durumla belki hiç alakası yok) veya zatem öz güvenimiz düşük olduğu bir süreçdeysek o zaman daha çabuk eslerimize kırılıriz. En önemlisi hep iletişim ve eşlerin duyguları hakkinda birbirine karşı dürüst olabilmesi. İnsallah yakın zamanda çözülür ve Rabbim size evlat nasip eder 🌹

Her insan stresli olsa farklı şeyler yapar. Ben mesela alırım kahvemi/çayımı, kurabiyemive güzel bir kitabı koltuğa gömülürüm. Başkası da alır arkadaşlarını kendisini dışarı atar. Bunda sıkıntı yok. Ama belirsizlik insanı çok yorar. Siz bu durumu üstünüze alınıyorsunuz haliyle. Esiniz mesela açık açık ne hissettiklerini söylese sizde bu kadar kafaya takmazsiniz. Hepimiz sevildigimizi hissetmek isteriz. Bundan kuşkumuz olduğu anda normalde gözümüze batmayacak durumlar bile batmaya başlar. Hele kendimize herhangi bir konu yüzünden kompleks yapıyorsak (mesela kilo aldığınız için kendinizi artık yeterli kadar çekici bulmuyorsunuz, halbuki kilonuzun durumla belki hiç alakası yok) veya zatem öz güvenimiz düşük olduğu bir süreçdeysek o zaman daha çabuk eslerimize kırılıriz. En önemlisi hep iletişim ve eşlerin duyguları hakkinda birbirine karşı dürüst olabilmesi. İnsallah yakın zamanda çözülür ve Rabbim size evlat nasip eder 🌹
çok çok çok teşekkür ederim. Önceden mesela ben hep evdesin çık bi dışarıya falan derdim gitmezdi. Birden dışarıya çıkmalar, alkolü çoğaltmak, cinsel hayatımızın birden azalması ben de bi şok yarattı. Acaba başkası mı var diye düşünüp süphelenmesem bile peşine düstüm ve beni yanıltan tek bir hareketi olmadı. Sadakatinden süphe etmiyorum belki bu süreç yavaş yavaş olsaydı sorun olmazdı hiç. Ben bebeği kafama takmayayım diye bana kedi bile aldı. Kendini daha iyi hissetmen ve bebek durumunu düşünmemen için hediye almak istedim dedi aşşırı mutlu oldum. ve dediği gibi de oldu durup dururken benim bebeğim neden olmuyor diye düşmüyor aklıma. Eşim bana kilo aldın zayıfla vb. şeyler demedi ben zaten kendimi böyle gördükçe acaba bundan mı yatak hayatımız böyle oldu diye bir düşündüm garibim benim çemkirmelerim karşısında yok öyle birsey kuruntu yapıyorsun diyebildi sadece. Ona konuşma fırsatı da vermedim. Çünkü benim yerime arkadaşlarını tercih etti diye düşünmem çıldırttı beni. Umarım hayırlıysa evlat nasip olsun :KK200:

çok çok çok teşekkür ederim. Önceden mesela ben hep evdesin çık bi dışarıya falan derdim gitmezdi. Birden dışarıya çıkmalar, alkolü çoğaltmak, cinsel hayatımızın birden azalması ben de bi şok yarattı. Acaba başkası mı var diye düşünüp süphelenmesem bile peşine düstüm ve beni yanıltan tek bir hareketi olmadı. Sadakatinden süphe etmiyorum belki bu süreç yavaş yavaş olsaydı sorun olmazdı hiç. Ben bebeği kafama takmayayım diye bana kedi bile aldı. Kendini daha iyi hissetmen ve bebek durumunu düşünmemen için hediye almak istedim dedi aşşırı mutlu oldum. ve dediği gibi de oldu durup dururken benim bebeğim neden olmuyor diye düşmüyor aklıma. Eşim bana kilo aldın zayıfla vb. şeyler demedi ben zaten kendimi böyle gördükçe acaba bundan mı yatak hayatımız böyle oldu diye bir düşündüm garibim benim çemkirmelerim karşısında yok öyle birsey kuruntu yapıyorsun diyebildi sadece. Ona konuşma fırsatı da vermedim. Çünkü benim yerime arkadaşlarını tercih etti diye düşünmem çıldırttı beni. Umarım hayırlıysa evlat nasip olsun :KK200:

Arada yazdığınız mesajlarda ayda bir içtiği içkinin onbeş günde bire dönüştüğünü yazmışınız, içkiye az çok her türlü karşıyım ama onbeş günde bir çok değil
İki yıl daha yeni evli sayılırsınız, evliliğin dönemleri var, hep öyle diz dize gitmiyor hayat, bizler insanız en sevdiğimiz şeyler bile bazen bizi yorar, sürekli aynı şeyi yapamaz insan, arada değişiklik gerekir
Aşkta değişiyor, o ilk zamanların evhamlı, heyecanlı halleri geçiyor bunlar gayet normal
Çocuk konusunda şunu söyleyebilirim; tüp bebek ya da başka tedaviler deneyen çok arkadaşım var, hepsinin ortak görüşü bu durumların erkeği çok gerdiği ve birlikte olmaktan kaçtıkları.
İnsan hep derli toplu yaşayamaz, bazen dağılır, bazen toparlar, eşinizde bir sorun görmedim ben, cicim ayları tabir ettiğimiz zamanlar bittiği için biraz üzülmüşsünüz , adama yüklenmeyin, yolunda giden ilişkinizi zedelemeyin. Sürekli yan yana, sürekli belli bir rutinde sevişmek, eşten arkadaş yaratmak bazen yoruyor insanı hem kenidinize, hem ona biraz alan açın, zorlandığınız konularda güzellikle iletişim kurun, suçlayarak değil, umarım gönlünüzce olur her şey, Rabbim hayırlısıyla, sağlıkla evlat nasip etsin size

Arada yazdığınız mesajlarda ayda bir içtiği içkinin onbeş günde bire dönüştüğünü yazmışınız, içkiye az çok her türlü karşıyım ama onbeş günde bir çok değil
İki yıl daha yeni evli sayılırsınız, evliliğin dönemleri var, hep öyle diz dize gitmiyor hayat, bizler insanız en sevdiğimiz şeyler bile bazen bizi yorar, sürekli aynı şeyi yapamaz insan, arada değişiklik gerekir
Aşkta değişiyor, o ilk zamanların evhamlı, heyecanlı halleri geçiyor bunlar gayet normal
Çocuk konusunda şunu söyleyebilirim; tüp bebek ya da başka tedaviler deneyen çok arkadaşım var, hepsinin ortak görüşü bu durumların erkeği çok gerdiği ve birlikte olmaktan kaçtıkları.
İnsan hep derli toplu yaşayamaz, bazen dağılır, bazen toparlar, eşinizde bir sorun görmedim ben, cicim ayları tabir ettiğimiz zamanlar bittiği için biraz üzülmüşsünüz , adama yüklenmeyin, yolunda giden ilişkinizi zedelemeyin. Sürekli yan yana, sürekli belli bir rutinde sevişmek, eşten arkadaş yaratmak bazen yoruyor insanı hem kenidinize, hem ona biraz alan açın, zorlandığınız konularda güzellikle iletişim kurun, suçlayarak değil, umarım gönlünüzce olur her şey, Rabbim hayırlısıyla, sağlıkla evlat nasip etsin size
tedaviye gittiğimiz ilk görüşmede eşim bi fena oldu zaten. Aşırı bi stres bi sinir geldi. Normaldir demiştim o zamn. Ama arka arkaya birgün öyle birgün diğer türlü üst üste değişiklik olunca, kendimi de 2.plana atılmış gibi hissedince ben de tutamadım kendimi. Adam akıllı açıklama da yapmadı delirtti beni. Size de çok teşekkür ederim. Bu tarz yorumlar daha bir sakinleştirdi beni. Çevremde de bebek tedavisi konusunda fikir alışverişi yapabileceğim kimse yok. Bu yüzden psikolojik olarak ona nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum.

bır sure cocuk ısını askıya alın derım oncelıgı sız degılsınız ben olsam bende sınır olurdum sızı haklı buldum

tedaviye gittiğimiz ilk görüşmede eşim bi fena oldu zaten. Aşırı bi stres bi sinir geldi. Normaldir demiştim o zamn. Ama arka arkaya birgün öyle birgün diğer türlü üst üste değişiklik olunca, kendimi de 2.plana atılmış gibi hissedince ben de tutamadım kendimi. Adam akıllı açıklama da yapmadı delirtti beni. Size de çok teşekkür ederim. Bu tarz yorumlar daha bir sakinleştirdi beni. Çevremde de bebek tedavisi konusunda fikir alışverişi yapabileceğim kimse yok. Bu yüzden psikolojik olarak ona nasıl davranmalıyım hiç bilmiyorum.

Çok yakın bir arkadaşım yaşadı bunu, karı-koca ikisi de arkadaşım, adam isyan etti sonunda çocuk yapmak için yatağa girmek istemiyorum, kendimi kötü hissediyorum dedi ve bıraktılar tedaviyi. Belli günlerde zorlanan bir damızlık gibi hissediyorum kendimi, yapamıyorum dedi. Zorluyorum gebelik oluyor ama tutmayınca da karıma işkence etmişim gibi geliyor dedi tam ifadesi buydu. Tabi ki öyle değil ama böyle hissediyorsa bunu kim değiştirebilir, konuyu ancak karşılıklı konuşarak çözebilirsiniz, bu iki kişilik bir şey, gergin hissetmesi normal.

Çok yakın bir arkadaşım yaşadı bunu, karı-koca ikisi de arkadaşım, adam isyan etti sonunda çocuk yapmak için yatağa girmek istemiyorum, kendimi kötü hissediyorum dedi ve bıraktılar tedaviyi. Belli günlerde zorlanan bir damızlık gibi hissediyorum kendimi, yapamıyorum dedi. Zorluyorum gebelik oluyor ama tutmayınca da karıma işkence etmişim gibi geliyor dedi tam ifadesi buydu. Tabi ki öyle değil ama böyle hissediyorsa bunu kim değiştirebilir, konuyu ancak karşılıklı konuşarak çözebilirsiniz, bu iki kişilik bir şey, gergin hissetmesi normal.
her hastaneye gittiğimizde çok geriliyor. İlk zamanlarda söylemişti ya yeniden aynı şeyler olursa ya yeniden üzülürsek falan diye. Sakinleştirmeye çalışmıştım ama beceremedim sanırım. Umarım ikimizde zarar görmeden bu süreci kolayca aşarız. Tavisyeleriniz için çok teşekkürler asabi tavrım daha bir sakinleşti.

haklı olabilirsiniz ben burda kendi uslubumu da eleştiriyorum aslında. Hemen bağırarak laf sokmaya falan çalışıyorum. İnsanların zihnininde yazdıklarım sonucu nasıl birini yarattım bilmiyorum ama bu son zamanlarda yaşadığım problemlerim. Geçici olduğunu da düşünüyorum hep benimle vakit geçirdiği için artık birseyler yapmaya çalışıyor sanırım diyorum. Ben bağırırken hiç karşılık vermez terbiyesizlik etmez kilo alsan da ben seni çok begeniyorum seviyorum diyor. Acaba beğenmiyor mu bu benim kendi içimdeki sorunum

Iletisim kuramadigin bir insan ile lütfen bebek yapma. Zaten araya hormonlar, lohusalik, uykusuzluk giriyor. Ve üstüne karsindaki ile iletisim kuramazsan, bosanmak kaçinilmaz olur.

Olgun insanlar laf sokmaz, birbiri ile konusur. Ben dilini kullanmaya özen göster "beni is yerinden almaman beni çok kirdi, uzaklastigimizi his ediyorum".

Ayrica sirf kilo aldin diye seni sevmeyecek olan bir erkek ile birak çoçugu, beraber olma bile. Bu düsünceyi kafandan at. Ben evlendigimde çok kilo almistim, depresyonlar yasamistim,.. Hiç esim bu konuda sikinti yapmadi, beni daha az sevmedi. Simdi 38 bedenim ve esim beni daha çok seviyor diye birsey yok. Evlilik sevgi ve saygi üzerine kurulu çünkü.

Ha bu konuda sikintisi olsa dair, bunu normal bir sekilde, seni incitmeden gündeme getirebilir.

Dedigim gibi iletisim iletisim, iletisim. Gerekirse evlilik terapistine gidin ve bu konuyu çözün. Yoksa ilerde çok basiniz agrir.

Uyumlu olmadiginiz evlı oldugunun farkında olmayan sevısmeyı is olarak gorup yorgunum bahanesiyle sevısmeyen bir adamdan, ısrarla cocuk yapmak istemenizi anlamadım.
Bir omur cekılmez zira, yine de sız bilirsiniz

2 yıldır evliyiz hep dibimdeydi hep benimleydi ohhh mis gibiydik. Hep o arkadaşı yııllaaannnn arkadaşı hep arayıp durmasa yine iyi olacağız. Gün geçtikçe çocuk fikri çıkıyor zaten aklımdan.

Ben ablamdan annem den örnek alarak yakın biyere oturmadım nerdeyse şehrin dışındayız biz evimize arabayla 1 saatlik uzaklıkta yerde oturuyoruz o yüzden hiç bekar arkadaşı yok artık çevresinde gerçi olsa da çıkacağını sanmam ya bide arkadaşa suç atmak ufakken annelerimizin bize toz kondurmayıp arkadaslarimizi suçlaması gibi geldi senin eşinin içinde olmasa zaten yapmaz baskaisni suçlamak yerine Bence eşinizi eleştirin ayrıca kilo aldım yazmışsınız yerinize olsam zayıflar kendime bakar umursamaz peşimden koştururdum söylemekten daha yararlı olacak eminim ki

Öncelikle bu sebepsiz garip tavırları düzelmedikçe çocuk olayını askıya alın derim, ben size tamamen hak veriyorum, davranışları sinir bozucu; sizi yok saymak yaptığı resmen.
Çocuk için de yanaşmayın bence, yaklaştıkça bu tavrının düzeleceğini sanmıyorum bence aksine daha da çekecek kendini. Derdi neymiş çok merak ettim, aranızda daha önce onu sizden soğutacak herhangi Önemli birşey geçtimi ki acaba?

Öncelikle mesajıma cevap veren herkese çok çok teşekkür ederim. :KK200:
Yazdığım kadarıyla sizin kafanızda iyi bir eş canlandırmadığım kesin :olamaz: Uzun uzun yazmak değilde yüzeysel yazarak sizden fikir almak istedim. 2 yıldır evlilikle beraber toplamda 7 yıldır birlikteyiz. Ben istenmeyen gelindim zaten çok da zor evlendik. (Eşimin ailesi akrabalarının kızı ile evlenmesini istiyordu.) Böylelikle başladı bizim hikayemiz. Bu süreçte Allah razı olsun hep yanımda oldu. Beni hep ailesine akrabalarına karşı savundu. Öyle hayırsız bir eş değildir. Sonra 2 kere bebeğimizi kaybettik. Şu süreçte de olması gerektiği gibi yanımda olan hep o oldu. Eşimin ailesi, akrabaları tarafından yine çok üzüldüm bebek kaybettiğim zamanlarda. Hepsine karşı çıktı. Zaten sevmeseydik başında pes ederdik ikimizde. Velhasıl sizin yorumlarınızı dikkate alarak dün akşam sakince konuştum. Neler değişti? Nelerden ne sebepten rahatsız oluyorum hepsini anlattım. Güzelce dinledi kavga gürültü olmadan birbirimize hatalarımızı söyledik kabul ettik. Benim fark etmeden onu kırdığım şeyler de olmuş. Dinleyince hak verdim. Bu bebek için tedavi sürecinde ikimizde baya gerilmişiz ben ona yüklenmişim. İkimizinde birbirimize hataları olmuş fark ettik. Neysee çok da uzatmayayım ikimizde bu konuşma sonrasında birbirimize daha fazla dikkat edeceğimize dair söz verdik. Heee bir de " ben sana hiç kilo aldın artık güzel değilsin dedim mi ? İçinde kurup kurup sataştın bana. Ben seni çok seviyorum hep çok güzelsin" dedi. Herseyi hallettik söz verdik. Bundan sonraki süreci bekleyip göreceğiz. :KK19:

Back
X