haksiz miyim sizce???

yapayalniz1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2014
3.780
6.379
158
35
Kizlar ben bir aylik evliyim esimle dort bucuk seneden sonra severek evlendik hic bir sorun da yok aramizda cok sukur tek sorun ailesi. Yani soyle. Esimin bekar abisi var ve is guc sahibi degil esimse devlet memuru sabit bir geliri var. Ilk atandiginda ailesine borclarini odesinler diye kredi cekip verdi hatta bizde kredinin bitmesini bekledigimiz icin bu kadar uzadi. Neyse esimin abisi calisiyor ama calistigini ickiye sigaraya veriyor ailesi de hep bizim evlenmememizi istediler sebepse once abisinin evlenmesini istiyorlardi esimde abisi evlenirken yardim edecekti niyetleri buydu ama esim bakti ki abisinin hic umrunda degil para falan biriktirmiyor ben niye bekleyim o zaman dedi ve evlenicem ben diye kestirip atti. Sonrasinda ise ailesi ne benim ailemle ilgilendi ne de evlenmemizle bir sene nisanli kaldim toplasaniz uc kere geldiler bize falan. Neyse bunun yaninda ayni zamanda maddi olarakta hic bir destekte bulunmadilar setimi bilezigimi falan hep esim aldi nisan oncesi kredi cekti eksikler icin dugun oncesi kredi. Bu arada rabbim yuzumuze bakti ben de atandim suan ailesinden uzaktayiz bu kadar umursamazligi unuttum sindirdim. Gecen gun daha 20 gunluk evliyken kayinbabam arayip para istiyor esimden bende duyunca cok sinirlendim sonucta bize bes kurus yardim etmediler aylik taksitlerimizi zor oduyoruz bide para istiyorlar esimde param yok dedi kayinbabam kusmus esime. Bugun de gorumcem aramis kontor istiyor cok moralim bozuk sindiremiyorum bu kadarini kizlar sizce haksiz miyim cok uzun oldu ama insallah birileri okur

haklısın artk sız bır aılesınız sızınde gıderlerınız bellıkı borclarınız var daha cok anne baba olarak onların sıze yardımcı olması gerekıyor he ellerınde yoktur tamam ama yukde olmalarına gerek yok huzur bozmak ıcın bu erkek aılerı neden boyle anlamıyorum bır kerede kadının aılesının sorun yarattıgını gormedım zaten. hıc sıkmayın canınızı allah eşınızle tadınızı bozmasın ınsallah gerısı duzelır sonucta evınızdekı gıderı bılıyorsunuz ona gore eşınızde mantıklı hareket etsın cozulur.

Tabiki haklisiniz . yuzsuzluk resmen yaptiklari

Valla bilemedim ne denilir. İhtiyacı olan aileye yardım edilir. Ama siz kazanıp onlar savuracaksa olmaz. Allah doğru davranmayı nasip etsin. Evliliğiniz hayırlı olsun.

Böyle ailelere diyecek birsey bulamiyorum. Insanlar nekadar menfaatci olmus. Hep para hep para. Artik sürekli para konusan, hesap yapan ve hep hazira konmak isteyen insanlardan midem bulaniyor.

Hic destek olmazlar ama her türlü yardimi beklerler. Eli ayagi tutan insanlar calismayip da baskasindan bekliyor ya hayret birsey.

Benim para istemeleri cok kafami kurcalamadi da gorumcenin kontor istemedi nedir yaaa...

Ayrica abisi esimin adina evkurdan bilgisayar almis odememis bizi arayip duruyorlar odeyin diyoruz odemiyorlar. Bide esim bekarken ailesinin ev telefonunu otomatik odeme talimati vermis onu da iptal ettik gecen ay 80 liradan uc fatura odedik. Bize yardim etmis olsalar hak vericem ya diyicem yani adamlar bize cok para harcadi tabi isteyecekler ama yok yani hicbisey yapmadilar yapmamasini gectim bize nasil yapacaksiniz bile demediler bi ev kurmak hic kolay degil hic birikim olmadan bide cok zor aylik bize 300 lira harclik kaliyor zaten bide gondermedik diye kusuyor esimde uzuluyor bende o uzulunce uzuluyorum

Kayinpederim emekli ve calisiyor evleri kendilerinin abisi calisiyor bence gayette gecinebilirler isteseler... gorumcem zaten nisanda da esimin bana aldigi seti gorunce abi cok guzel bana da alsana demisti esimde sana da alan biri cikar demis :) dugunde de benim sacim makyajim daha güzel oldu diye diyor ki hep seninle ugrastigi icin biz kotu olduk zaten dedi :) bende dedim ki tabiki ben daha guzel olucam benim dugunum. Yok diyor ben daha güzel olmaliyim belki birini bulurum...

Benim para istemeleri cok kafami kurcalamadi da gorumcenin kontor istemedi nedir yaaa...

Durumlari gercekten kötüyse yardim edilir, para da istenilir. Ama zaten evlenmeden önce kredi cekip yeterince destek olmus arkadasin esi. Bunun icin de evlenmek icin beklemisler. Hic destek görmemis. Simdi de yeni evli insanlardan para istenilmesi bana düsüncesizlik gibi geliyor. Sonucta yeni evliler kendilerine göre zaten borclari vardir.

Ayrica eli ayagi tutan insanlar calismali bence. O görümcenin yaptigi da ayri bir düsüncesizlik ama demek ki babasindan görüyor aynisini uyguluyor heralde.

Bilmiyorum belki ben abartiyorumdur ama etrafimda da okadar düsüncesiz bencil aileler gördümki cok kiziyorum böylelerine.

Esiniz calisirken neden dugununu kendi degil de anne babasi yapsin ki?
Ayrica nisanliykan 1 yilda 3 kere gelmisler iste, daha ne yapsinlar, zirt pirt size mi gelecekler?
Belki gereksiz para istiyorlar diye dusunuyorsunuz ama cidden ihtiyaclari olabilir, bunu dusundunuz mu?
Kendi aileniz olsa bak ya cikarcilar, benim ailem duzenim kuruldu artik, hala benim paramin pesindeler mi dersiniz?
Onlarin da sizin de hakli yanlari olabilir, mesela bundan sonrasinda esiniz ailesinin butun bakimini ustelenemez haklisiniz...
Ya da abisinin isguzarligi sizin odemeniz gereken bir hata degil onda da haklisiniz...
Ama ilimli olun, ailesine ihtiyaclari varsa imkaniniz yettigince yardimci olun, yetmedigi ya da size lazim oldugu zaman da kibarca kredi var bizde de para yok diye reddebilirsiniz...
Benim kizdigim nokta erkek tarafindan para yagdigi zaman cok kiymetli oluyorlar ama azicik para onlara gitti mi, ac gozlu, cikarci, paragoz oluyorlar...
Azicik empati her seyi cozer...

Son düzenleme:
Yani aile durumlarinu bilemiyorum o yuzden yorum yapmadım ama eger yardim etselerdi baslarina kakarlardi. Boylesi daha iyi olmus bence konu sahibesi icin.

Görümcen kaç yaşında bilmiyorum ama kimse zor durumda olmadıkça başkasından bu devirde kontor istemez para değil çünkü .Ayrıca benim kardeşimin kontörüne kadar karışan bir eşe ben sabırlı davranmam kusura bakma ..Olay yapılacak bir şey değil ..Abisini bilemem ama anne baba da bence zor durumda olmasa sizden para istemez ..Babalar gururlu olur ben öyle biliyorum en azından ..

Ayrıca nişanda üç kere geldiler ile paranın ne alakası var hiç çözemedim ,fazla gelselerdi aldıkları para göze batmayacak mıydı ??Yardım edin ,para bu paylaşılır paylaştıkça bereketi artar ..5 ooo maaş alan bir aileden son kuruşuna kadar borç istenmez zaten ,ayrıca benden ailem borç istese bulur buluşturur yine veririm..Kendim aç kalırım yine veririm ..Siz evlendiniz diye aileler bir yere gitmedi ..

Canim sana soyle aciklayim benim atandigim belli olunca babama dedim ki baba hic bisey almana gerek yok biz kendimiz alir oderiz babamda dedi ki olur mu oyle sey siz paranizi koyun bir kenara ileride ev alirsiniz falan tum kucuk ev aletlerimi aldi herseyimi yani akliniza ne geliyorsa... onun disinda ben atandm ve evlendim aileme bes kurus bile faydam olmadi dort sene okuttular ama tek kurusumu yiyemediler ve benim ailemde ihtiyaci borcu olan insanlar bende kardesime atanirsam sana bilgisayar alicam diye soz vermistim onu aldim ve kendisi bilgisayar öğretmenliği okudugu icin iyi birsey aldim biraz pahali oldu babamda benim icim rahat etmez sizinde geciminiz borcunuz var deyip yarisini gondermek istedi bende kabul etmedim tabiki ama benim ailem bu kadar dusunceli ve yanimizdayken onlarin boyle yapmasi kotu tabiki. Ayrica benim bahsettigim niye bize yardim etmediler degil yardim etmedikleri halde hala bizden para istemeleriydi...

eger lüksleri icin para istiyorsalar ozaman haklisin...
ama eger lazim ise ozaman kizmamalisin
sonucta bir gün senin de ailen sikisabilir.. bu gibi durumlarda empati kurmak cok ise yarar

Iki ailenin maddi durumunun esit oldugunu ve esit davranmalarini gerektigini nerden cikardiniz?

Arkadaslar kimse de kusura bakmasin ama ben burada 300 lirayla bir ay gecinmeye calisirken kayinbabama icki parasi gonderemem.
Bunu neden simdi soyluyorsunuz?
Nisan zamani 1 yilda 3 kere gelindigi detayini bile verdiniz ama paranin icki icin oldugunu mu soylemediniz?
Su an tepki alinca boyle soyluyorsunuz bence, kusura bakmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…