- 30 Kasım 2014
- 3.780
- 6.379
- 158
- 35
- Konu Sahibi yapayalniz1
-
Bunu neden simdi soyluyorsunuz?
Nisan zamani 1 yilda 3 kere gelindigi detayini bile verdiniz ama paranin icki icin oldugunu mu soylemediniz?
Su an tepki alinca boyle soyluyorsunuz bence, kusura bakmayin...
esin farkindaysa ve destekse aldirma hic.. dirdirci konumuna da dusurme kendini.. esin parasi yokken soylemis iste.. karisma ve kotu olmaKizlar ben bir aylik evliyim esimle dort bucuk seneden sonra severek evlendik hic bir sorun da yok aramizda cok sukur tek sorun ailesi. Yani soyle. Esimin bekar abisi var ve is guc sahibi degil esimse devlet memuru sabit bir geliri var. Ilk atandiginda ailesine borclarini odesinler diye kredi cekip verdi hatta bizde kredinin bitmesini bekledigimiz icin bu kadar uzadi. Neyse esimin abisi calisiyor ama calistigini ickiye sigaraya veriyor ailesi de hep bizim evlenmememizi istediler sebepse once abisinin evlenmesini istiyorlardi esimde abisi evlenirken yardim edecekti niyetleri buydu ama esim bakti ki abisinin hic umrunda degil para falan biriktirmiyor ben niye bekleyim o zaman dedi ve evlenicem ben diye kestirip atti. Sonrasinda ise ailesi ne benim ailemle ilgilendi ne de evlenmemizle bir sene nisanli kaldim toplasaniz uc kere geldiler bize falan. Neyse bunun yaninda ayni zamanda maddi olarakta hic bir destekte bulunmadilar setimi bilezigimi falan hep esim aldi nisan oncesi kredi cekti eksikler icin dugun oncesi kredi. Bu arada rabbim yuzumuze bakti ben de atandim suan ailesinden uzaktayiz bu kadar umursamazligi unuttum sindirdim. Gecen gun daha 20 gunluk evliyken kayinbabam arayip para istiyor esimden bende duyunca cok sinirlendim sonucta bize bes kurus yardim etmediler aylik taksitlerimizi zor oduyoruz bide para istiyorlar esimde param yok dedi kayinbabam kusmus esime. Bugun de gorumcem aramis kontor istiyor cok moralim bozuk sindiremiyorum bu kadarini kizlar sizce haksiz miyim cok uzun oldu ama insallah birileri okur
Esiniz calisirken neden dugununu kendi degil de anne babasi yapsin ki?
Ayrica nisanliykan 1 yilda 3 kere gelmisler iste, daha ne yapsinlar, zirt pirt size mi gelecekler?
Belki gereksiz para istiyorlar diye dusunuyorsunuz ama cidden ihtiyaclari olabilir, bunu dusundunuz mu?
Kendi aileniz olsa bak ya cikarcilar, benim ailem duzenim kuruldu artik, hala benim paramin pesindeler mi dersiniz?
Onlarin da sizin de hakli yanlari olabilir, mesela bundan sonrasinda esiniz ailesinin butun bakimini ustelenemez haklisiniz...
Ya da abisinin isguzarligi sizin odemeniz gereken bir hata degil onda da haklisiniz...
Ama ilimli olun, ailesine ihtiyaclari varsa imkaniniz yettigince yardimci olun, yetmedigi ya da size lazim oldugu zaman da kibarca kredi var bizde de para yok diye reddebilirsiniz...
Benim kizdigim nokta erkek tarafindan para yagdigi zaman cok kiymetli oluyorlar ama azicik para onlara gitti mi, ac gozlu, cikarci, paragoz oluyorlar...
Azicik empati her seyi cozer...
Iki ailenin maddi durumunun esit oldugunu ve esit davranmalarini gerektigini nerden cikardiniz?
Bunu neden simdi soyluyorsunuz?
Nisan zamani 1 yilda 3 kere gelindigi detayini bile verdiniz ama paranin icki icin oldugunu mu soylemediniz?
Su an tepki alinca boyle soyluyorsunuz bence, kusura bakmayin...
esin farkindaysa ve destekse aldirma hic.. dirdirci konumuna da dusurme kendini.. esin parasi yokken soylemis iste.. karisma ve kotu olma
Bu kadar mesajdan neden sadece buna cevap verdiniz?
Ben konudaki butun fikirlerimi yazdim, sadece bunu dikkate alip cevap vermeniz sacma olmus...
sen olumsuz da konusma, guzelce esinin yaninda dur.. sonucta ailesi..Yok canim ben onlara karsi hic saygisizlik falan yapip birsey demedim dememde esim de bana sen haklisin diyor. ben sadece onlar tavirli olunca esim uzuluyor morali bozuluyor bende ona kiyamiyorum
sen olumsuz da konusma, guzelce esinin yaninda dur.. sonucta ailesi..
iyi yapmissin canim..Esimin bizim dugunumuz disinda kendi borcuda var baya biz simdi hepsini odemeye calisiyoruz o da biliyor zaten soyluyor verince iyi bir kere verme kotu diyor bende neyse bosver anlayacaklar bizimde aile oldugumuzu diyorum... ama cok moralim bozuluyor kimseye de anlatamiyorum o yuzden buraya yazdim
Bakin onceden de yazdim fikrimi, ihtiyaclari varsa bu kadar olumsuz dusunmeyin, dunya hali olabilir...Asl
Aslinda hepsine cevap verdim ama alinti yapmadan cevap verdim
Bakin onceden de yazdim fikrimi, ihtiyaclari varsa bu kadar olumsuz dusunmeyin, dunya hali olabilir...
Ama bir kullanilma durumu ya da bencillik goruyorsaniz evet mesafenizi koyun...
Ilk mesajimda da iki taraftan da bakmaya calistim, isin icinde olan sizsiniz ve gercekten empati yaparak bir daha dusunun derim... Farkli fikirlere ya da diger taraftan da bakmaniz gerekiyor mesajlarina da negatif yaklasmayin...
O halde buraya konu acmanizin bir mantigi kalmaz di mi?
Heeeeyy allahim yaaa ne bicim insanlar var . Bi isim bile veremiyorum böylelerine.
Başka şeyler yazacaktım ama bu mesajı okuduktan sonra vazgeçtim ve üzüldüm açıkçası . Umarım bir an evvel hatalarının farkına varırlar , siz de düze çıkar rahatlarsınız .Ayrica abisi esimin adina evkurdan bilgisayar almis odememis bizi arayip duruyorlar odeyin diyoruz odemiyorlar. Bide esim bekarken ailesinin ev telefonunu otomatik odeme talimati vermis onu da iptal ettik gecen ay 80 liradan uc fatura odedik. Bize yardim etmis olsalar hak vericem ya diyicem yani adamlar bize cok para harcadi tabi isteyecekler ama yok yani hicbisey yapmadilar yapmamasini gectim bize nasil yapacaksiniz bile demediler bi ev kurmak hic kolay degil hic birikim olmadan bide cok zoraylik bize 300 lira harclik kaliyor zaten bide gondermedik diye kusuyor esimde uzuluyor bende o uzulunce uzuluyorum
Başka şeyler yazacaktım ama bu mesajı okuduktan sonra vazgeçtim ve üzüldüm açıkçası . Umarım bir an evvel hatalarının farkına varırlar , siz de düze çıkar rahatlarsınız .
Bu arada evliliğiniz hayırlı olsun , bir ömür mutlu olun inşallah.
Haklisin tabiki , Biri para koparamadimi digeri kontor istiyor..
Resmen yuzsuzluk ..
Ama moralini bozma , esine tatli dile anlat esinde zaten verecek gibi durmuyo..
Bu hareketle ne sizi ne baskasini kendi ogullarini uzuyorlar...Ama dedigim gibi direkt onyargili olmadan yaklasin, kendi ailenize de esinizin ailesine de...Ihtiyaclari varsa azicik destekten bir sey cikmaz ama is sizi somuruye giriyorsa hayir diyebilmek en iyisi...Gerci siz de bizim de durumumuz kisitli diyorsunuz...Ozetle iki tavsiyem var birincisi aileleri kiyaslamayin, ikincisi de onyargili olmayin ve elinizden bir sey gelirse iki taraf icin de yapin...Asla negatif degilim zaten dinliyorum ve aciklamasini yapiyorum size ayrica gercekten elestriyi goze almasam suna burada olmazdim mutlaka farkli gorusler olacaktir ama dedigim gibi biz suan iki aileyede cok uzaktayiz ve bulundugumuz sehirde para isteyecek bir dostumuz bile yok ve kendimizi zor gecindiriyoruz ve daha ilk ayimiz surekli eksik cikiyor. Esimin annesi biliyor borcumuz oldugunu herseyi kendimiz yaptik borclar yaptik onu da biliyorlar bunlara ragmen para istemeleri zoruma gitti bide istemelerinden cok bir kac gun sonra kayinpederim aradi ayarlayabildin mi diye esimde yok daha maasi almadim falan dedi kut suratina telefonu kapatti. Dun de aradi konustuk kirgin konusuyor kirilmasini anlayamadim iste
Çok haklısınız..Sizin durumunuzu bile bile para istemeleri yanlış..Hadi istediler diyelim,olumsuz cevap aldıklarında o şekilde davranmaları ne kadar çirkin bir davranış ya..Eşiniz onların evladı zaten fazla parası olsa verir onlara,insan nasıl kendi evladına bu şekilde davranır aklım almıyor..Ayrıca görümceniz kaç yaşında? Çok merak ettim..Size demiş ya düğününüzde sen benden daha güzel oldun,ben daha güzel olmalıyım falan..Eğer yaşı küçükse çocukluğuna verin dicemde,ama yetişkin bir insansa gerçekten çok sinir bozucu bir durum...Kizlar ben bir aylik evliyim esimle dort bucuk seneden sonra severek evlendik hic bir sorun da yok aramizda cok sukur tek sorun ailesi. Yani soyle. Esimin bekar abisi var ve is guc sahibi degil esimse devlet memuru sabit bir geliri var. Ilk atandiginda ailesine borclarini odesinler diye kredi cekip verdi hatta bizde kredinin bitmesini bekledigimiz icin bu kadar uzadi. Neyse esimin abisi calisiyor ama calistigini ickiye sigaraya veriyor ailesi de hep bizim evlenmememizi istediler sebepse once abisinin evlenmesini istiyorlardi esimde abisi evlenirken yardim edecekti niyetleri buydu ama esim bakti ki abisinin hic umrunda degil para falan biriktirmiyor ben niye bekleyim o zaman dedi ve evlenicem ben diye kestirip atti. Sonrasinda ise ailesi ne benim ailemle ilgilendi ne de evlenmemizle bir sene nisanli kaldim toplasaniz uc kere geldiler bize falan. Neyse bunun yaninda ayni zamanda maddi olarakta hic bir destekte bulunmadilar setimi bilezigimi falan hep esim aldi nisan oncesi kredi cekti eksikler icin dugun oncesi kredi. Bu arada rabbim yuzumuze bakti ben de atandim suan ailesinden uzaktayiz bu kadar umursamazligi unuttum sindirdim. Gecen gun daha 20 gunluk evliyken kayinbabam arayip para istiyor esimden bende duyunca cok sinirlendim sonucta bize bes kurus yardim etmediler aylik taksitlerimizi zor oduyoruz bide para istiyorlar esimde param yok dedi kayinbabam kusmus esime. Bugun de gorumcem aramis kontor istiyor cok moralim bozuk sindiremiyorum bu kadarini kizlar sizce haksiz miyim cok uzun oldu ama insallah birileri okur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?