haksiz miyim sizce???

farklı şehirlerde olmanız büyük şans. Küsmenin ne olduğunu bilirim bizimkiler de arada eşime kuser. Biz alıştık sizde alışırsınız.

Cok sinir bozucu bu. Şimdi siz bir de 2 kisi calisiyorsunuz ya onlara göre "paraya para demiyorsunuz". Bir dunya borcu da inler, cinler ödüyor zaten. Umarım esin bu tür talepleri her seferinde geri çevirmeyi başarabiliyordur yoksa işiniz gerçekten cok zor. Bir anne baba nasıl evladindan böyle bir beklentiye girer anlayamiyorum. Ne guzel evladin hayatını kurtarmis, tek basina yuva kurmuş. O güzelim yuvaya hala comak sokuyorlar. ayrica ayri bir sehirde olmaniz gerçekten cok büyük bir sans.

Ben diger arkadaşlar kadar naif düşünmüyorum.
Açlıktan olseler de yeni evlenmis bir ciftten para isteyip onlari zora sokmamalilar.
bu yaslarina kadar bir şekilde gecinmeyi becermislerdir herhâlde . Hep mi ogullarina dayamislar sirtlarini?
vermeyin su halde para falan.
Kayninizin içki parasini karsilamak için atanmadiniz herhalde.!

eşin herşeyin farkında en azından ödemek için çaba göstermiyo gerekli cevabıda veriyo boşver üzme kendini bu kadar alışmışlarr

Ara sayfaları okuyamadım ama bu sürecin geçici olduğuna emin olabilirsiniz.
Zamanla çocuklarının evli barklı olduğunu anlayacak ona göre davranacaklar.
Tabi siz bu süre içinde her isteklerinde nazikçe geri çevireceksiniz.
Bu kadar basit.

Eşin zaten gereken cevabı vermiş, ileride eliniz bollaşır, içinizden gelir yardım edersiniz. Ama şimdi bir sürü borcunuz filan varmış. Boş ver gitsin, senin üzülmeni gerektirecek bir şey yok, eşin zaten akıllıca davranmış.

Gorumcem 21 yasinda canim bende 25 yasindayim zaten

Yorum yapan herkese cok tesekkur ederim cok sagolun birazda olsa rahatladim uzulmeme gerek yok belki ama ister istemez etkileniyorum ve uzuluyorum...

Hiiiççççç üzülme arkadaşım. Eşin ailesinin huyunu biliyor olmalı. Küserlerse küssünler, sor bakayım eşine maddi konuda evladına küsen aile normal miymiş? Herşeyi kendi dişinizle tırnağınızla yapmışsınız, 5 lira bile yollamayın bence. Ne koparırsak kar derdindeler. Aynılarını bende yaşadım. Herşeyimizi benim ailem ve eşim tek başına yaptı. Eşimin ailesi ne koparırsak kar dediler. Abisi ablası anası babası hepsi birbirinden fena. Düğün gününe kadar eşim onların borçlarını, onların alınacaklarını almaktan bize fırsat kalmadı yani. Eşimin annesi sırf bana pijama falan alınacak diye önce kendi düştü ortalara mağzaya girince ne var ne yok saldırdı. Bunuda alalım bana yok yok şunu alalım diye. Bayramda yapacağı tatlının cevizini bile eşimi arayıp ona aldırmak istedi, önemli ayrıntı, farklı şehirlerdeyiz. Daha nelerrr neler... Kredi kartına birsürü borçlar... Bir faturaları eşimin adınaymış, ödememişler ödememişler faiz binmiş binmiş... 600 liraya yakın fatura ödedi benim safım... Evlendikten sonra 5 liranı bile yedirmem ailene dedim. Üzülürsede üzülsün umrumda olmaz valla. Dünyanın enayisi ben miyim. Hala düğün kredisi ödüyoruz. Ama iyi ki 5 lira faydaları olmadı bize, şimdide hiiiiçççç söz hakları yok. Sende para istediklerinde net cevap ver, hatta ağla telefonda. Borcumuz bitmiyor, mutfak alışverişi bile yapamıyoruz, üstüm başım hep eski yeni birşey alamıyorum diye acındır kendini. Onlar bir derlerse sen bin de. Aman bizden para istemesinle bunca borcun içinde diye onlar düşünsün. Ahh ahh... Canım ailem beni ne kibarlıklar ne nezaketle büyüttü... Çok şükür durumumuz hep vardı hiçbirşeyde gözüm kalmadı... Ama bunları gördükten sonra sesimi çıkarmazsam ömür boyu eşimin ailesi eşimi resmen sömürecekti. Ne yazık ki ben bunları yaptım. Şuanda borçlarımız azaldı, inşallah birikim de yapacağız. Eşim hep dua eder, iyi ki malımıza paramıza sahip çıktın sen olmasan elimde avcumda hiçbirşey kalmazdı der Çok uzun oldu kusura bakma :)

tabiki haklısın.asla taviz verme yoksa hayat boyu sizden birşeyler beklerler.hadi onlar bişey yapmamış olsun size belki durumları yok ama yetmezmiş gibi birde size yük olmalarına anlam veremiyorum.çok sinirleniyorum böyle şeylere.artık siz evlisiniz.madem yardım bekliyorlar o zaman oğullarını evlendirmesinler hiçbir zaman.otursun oğulları onlara çalışsın.sakın ama sakın bu konuda ezdirme kendini.sen atandın diye bu yaptıkları şımarıklıktan başka bir şey değil.sizin daha çocuğunuz olacak 2 maaşta olsa bu zamanda geçinmek kolaymı? çok zengin olsanız o zaman kendiniz herşey yapardınız.

bence sonuna kadr haklısın. siz artık evlisiniz ve bir düzen oturtmaya çalışıyorsunuz. herkes artık kendi eviyle ilgilensin bunu eşinin ailesinin farkında olması lazım. Nasıl ki size hiçbir yardımda bulunmamışlar nasıl bir yüzle isteyebilirler böyle pes. eşinizin param yok demesi bence çok iyi olmuş. durumları kötü bilse baksınlar başlarının çaresine bir şekilde. nasıl ki size yardımcı olmamışlar kendi dertlerine kendileri derman arasın. bir verirseniz bunun ardı arkası kesilmez. öyle alışırlar.

Canim ben hic bu konuda konusmayi dusunmuyorum esim halletsin o konussun soylesin. Ama hicbir sekilde saglik durumu olmadigi surece gondermem. Ben esimde ailesinin ev telefonunu otomatik odeme talimati vermis gecen ay 240 lira fatura odedik. Bu ay da iptal ettirdim simdi o da olay olur daha da kuserler

Küsmesi iyi olmuş, kafanız rahat eder azıcık.

Bazı ana babalar evlada yük gerçekten sadece yük!

Hiç üzülme canım.. Seninle nerdeyse tamamen aynı durumdayım ben. Bir tek görmce eksik.. Aynı bekar ve sürekli borç yapan bi abi..Evlendiğim günün sabahında bile para gönder diye aradılar eşimi. Bir iki gönderdi baktı olacak gibi değil,bende de yok demeye başladı eşim. Ki yok zaten daha düğün borçlarımız bitmedi , şimdi bide bebeğimiz olacak allahın izniyle.Ucu ucuna zor yetiriyoruz parayı.Birde bizimkiler az para da istemiyor 20 binlerden 30 bin lerden açıyolar ağızlarını..Aynı şekilde küsüyorlar 1-2 ay sesleri çıkmıyo sonra yine arayıp nasılsın oğlum demeden 20bin gönder diyip kapatıyolar
Allah yardımcımız olsun

ya böyle şeyleri okudukça evlilikten soğuyorum yahu.. ne eşlerin sorunları ne ailelerin sorunları bitmiyor anladığım kadarıyla.. evlenmicem ben hep huzurlu kalcam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…